Okategoriserade

Sol Sol Sol!!!!

Underbara solen är tillbaka och temperaturen är uppe i sommar igen, det är ju underbart!

Jag njuter av varenda sekund, och försöker suga in och konservera det:)

Idag har jag varit på möte med ett av barnens skola, det var jag även i tisdags och kommer behöva vara till och från framöver. Sen hann jag typ hem och äta innan det var dag satt logga in för ett utvecklingssamtal online med Jordan. Jag hade kunnat stanna kvar i stan för all del, men det var lite för lång tid att bara vänta, drygt 1,5 timmar, dessutom hade jag saker att göra hemma. Ibland alltså:D

Efter att ha ätit och druckit några koppar kaffe var jag på banan igen och fick en del gjort av det som skulle göras. Men jag är jäkligt ofokuserad av nån anledning och känner det som att jag är all over the place:D Varför vet jag inte, men så är det.

När syrran jobbat klart för dagen kom hon förbi och hämtade upp mig och sen drog vi till badstranden. I september man tackar.

Nu badade vi inte, för först låg vi i solen och snackade, och sen när vi skulle doppa oss kom jag på att jag ju inte packat ner något ombyte. Det var lite för lite sol kvar för att bikinin skulle hinna torka, och alternativet var då att åka hem naken under klänningen. Det är ju nu inte riktigt min grej, alls, så då föll valet på att inte hoppa i:D Men fötterna körde vi ner i vattnet, höll på att pipa ihjäl oss för att efter en kort stund tycka att det var rätt ok. Vi drar tillbaka i morgon, med ombyte och då blir det bad.

.

Vi hämtade upp Jordan och skjutsade in honom till skolan. Hans klass åker på skolresa i morgon, och ska för enkelhetens skull sova över på skolan. Deras tåg går 6.10 från Stockholm vilket innebär att de ska åka svintidigt, typ första pendeln från Uppsala. Nånstans vid halv fem-snåret. Det är fasen tidigt alltså:)

I sista sekunden stökade det till sig med vuxna som skulle sova på skolan med dem och även följa med på resan. Men till sist löste det sig och jag har precis svarat på ett mail och gett godkännande att Jordan får åka med trots att ingen lärare är med utan ”bara” föräldrar. Jag vet att han är otroligt mogen och ansvarsfull så det är noll problem. I princip skulle jag kunna släppa iväg honom helt solo och han skulle reda sig alldeles utmärkt. De ska till Göteborg och gå på Liseberg, så jag misstänker att jag får höra om de häftigaste attraktionerna sen. Jordan åker nog allt, har inte hört att han bangat något, inte ens de galna fritt fallen. Jag skulle aldrig få för mig nåt dylikt, högre än några meter är för högt.

När vi var på Disneyland Paris och Disney Studios, så åkte vi ju massor, Jordan var inte med då utan det var jag, syrran, Robban&Corrinda och Novalie. Inne på Disney studios har de en attraktion som heter Tower of terror, eller liknande. Jippie, spökhus/spöktåg! tänkte jag. Eh nej vänta nu…. sa syrran och sa att hon trodde det var fritt fall.

På Disneyland klev en liten skitunge p en halvmeter eller så, in i en space-berg och dalbana tillsammans med sin mor/farfar som var typ hundra år. Väskorna skulle man ha vid fötterna. Vad är det här för mesigt, tänkte jag och såg Gröna Lunds Nyckelpiganf framför mig;) Jag hade dessutom åkt nåt liknade i USA på nittiotalet, som var hur soft och mysigt som helst, för att vara berg och dalbana då;) Hur cool som helst gled jag ner i sätet, och höll sen på att kräkas, för vilken jävla åktur det blev :D:D Allt jag inte uppskattar, som blinkande stroboskopljus, warpspeed och mörker i en och samma karusell.

Med det i färskt minne anade jag att hon kunde ha rätt, trots att småkids glatt gick in. Småungar är ju dessutom konsekvenslösa och rätt fearless, så de är ingen bra måttstock på hur läskigt något är;) Jag frågade tjejen vid ingången. På Disneyland Paris pratar de franska, med engelska som andraspråk och i varierande skicklighet. Jag är inte längre hyperbra på engelska, även om jag begriper det mesta har jag tappar massor av ord. Som upplagt för förvirring alltså.

”Är det här Fritt fall?”frågade jag

”Det är bara tre små drop, inga problem!” sa hon

Jag gick in, och stod i kö en kvart, tjugo minuter, kanske en halvtimme. Alla barnen var med men syrran väntade utanför. Inredningen var som en gammal källare, vi gick mellan rörledningar, flåsande värmepannor och liknade, för att till sist komma fram till en hiss. Nu hade jag jobbat upp en fin småpanik. Men blev lite lugnare när jag såg in i hissen. Det var vanliga träbänkar med låga ryggstöd i rader, på varje säte fanns ett tvåpunktsbälte över höfterna. Okey, det här kan man ju inte jämföra med Fritt fall på Grönan, där de sitter fast i rejäla bågar. Å andra sidan igen … det var det där med att SpaceMountain var överjävlig.

In, sätta sig, spänna fast det ynkliga bältet. Med i hissen fanns folk med kryckor och både unga och gamla. Men fransmän kanske är fearless över lag vad vet jag. Dörrarna stängdes, lyset slocknade och hissen gick uppåt, i maklig fin takt, som en vanlig hiss. Dörrarna öppnades och vi såg ut över ett vanligt våningsplan. Dörrarna stängdes och vi åkte upp. Länge. Dörrarna öppnas och då ser man ut över hela parken och inser hur jävla högt upp man är… Sen faller hissen neråt. Och åker nog upp och ner igen, jag kommer inte riktigt ihåg. En googling säger att droppet är 40 meter, farten 63km/h och 1,3G-force.

Så jag har ju åkt fritt fall:) Den var jäkligt kul faktiskt, jag önskar att vi åkt den flera gånger, men tror den låg lite off, eller så var det mkt köer jag minns inte.

Men det var Disney Studios det! Jordan ska till Liseberg och där har jag inte åkt något värre än barnkaruseller.

Nåväl, det kommer bli bra det där, och här hemma är vi ute i solen och njuter, perfekt.

Nu ska jag gå och möblera om i några kökslådor, jag har tänkt på det så länge men NU (23.14) ska det ske 😉

Natti natti:)

 

Kommentarer

  1. Karin

    Ja visst är det underbart väder nu 😍🫶🏼
    Jag njuter av varenda sekund, vill helst bara vara utomhus 🤗
    Ha en fin helg 🤗

  2. Birgitta D

    Hej! Visst är det härligt med sol igen kortärmat o shorts på! Njuter av min frihet semester från 9 e Augusti som övergick i pension 1 a September. Fyller 64på Söndag. Härlig känsla att vara fri! Planera sin egen dag !
    Jag är inte kaxig när det kommer till åkattraktioner klart höjdrädd.
    Trevlig helg!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting