Okategoriserade

Tack !

Stort tack för alla era Krya-på dig kommentarer, det värmer så mycket ♥

Det går finfint framåt här hemma. Det är ömt och lite stelt och det drar och sliter lite, men i det stora hela är det fint. Trött är jag och dygnet är uppochnervänt, jag skulle helst vilja dela upp det i tre sovperioder, det vore optimalt:)

Igår var det Kulturnatten här i Uppsala, vilket av nån konstig anledning även innebär aktiviteter hela dagen också. Jag har varit väldigt sparsam med att åka ner varenda år, men när jag inte direkt kan, DÅ hade jag velat. Det här är typiskt mig:D

Det jag absolut vill se är tornerspel med Celeres Nordica inne vid Helga Trefaldighetskyrkan, men de verkar inte vara där längre, förra året mailade jag dem till och med och frågade, i år nöjde jag mig med att kolla deras kalendarium. Då finns det inget jag sådär supergärna vill se, och programmet är oöverskådligt. Jag får lätt panik när det är så mycket, och kan inte sålla. Tror det är över 650 olika grejor man kan göra/se osv. Mycket är ju också skräp, som på alla slags marknader. Det finns garanterat massor jag missar, för det är olika band, massa dansföreningar, hantverk, körer osv. Kultur.

Min plan var ursprungligen att åka ner till Olerays och kolla fotboll med killarna, sen dra vidare med dem. Det insåg jag i måndags att det inte skulle vara på tapeten längre;) Jag hade en liten fundering ändå, på att iaf se matchen, för jag kan ju gå, och det var ett tag sen vi sågs, men insåg att jag verkligen inte kände för det. Av många anledningar, främst för att jag inte är helt 100 fysiskt, sen ska det transplanterade fettet hållas varmt och det kan man inte garantera en utekväll, det var ju typ 15 grader eller så och lär ha droppat till natten. Sen kan jag inte sitta rakt upp och ner så länge, gördeln klämmer och blir oskön så jag måste upp och stå och röra mig. Plus den lilla detaljen att det är sådär halvkul att vara den enda som är spiknykter:) Det går absolut, men hur mycket cola kan man dricka på en kväll? Nej, jag är helt nöjd med mitt kloka beslut, som inte ens var ett beslut utan jag hade inga tankar på att gå när jag väl opererats. Innan är det enkelt att vara kaxig:D

Syrran fick hålla de ställningarna och de verkar ha haft kul:) Jag misstänker att det kan göra lite ont i håret idag, att döma av bilderna de skickade:) Helen höll ställningarna på Dog Bar och Le Parc och jag tror de skötte sig utmärkt:)

Jag själv höll ställningarna hemmavid, i köket, genom att förvandla lite av mina äpplen till dels mos och dels torkade skivor. Det kan man också roa sig med. Först tog jag en promenad i skogen med Doris, i lagom makligt tempo. Jag älskar verkligen skogen! Vi bor precis bredvid en remsa med skog, som är kanske 200 meter bred och 800 meter lång, give or take, men alltså – det är stundtals likt urskog och så vackert!

I den här lilla skogen går jag konstant vilse:) Det är slingrande stigar överallt och jag hamnar aldrig där jag tror jag ska vara. Då har jag ändå gått frekvent i den i nio år med Doris och innan dess mindre frekvent men ändå, i nio år till:) Kommunen fick ju nåt jävla fnatt och skulle röja här för några år sen, men skövlade bara en bit in, och det ser för jävligt ut. Fullt av sly och satan, helt omöjligt att gå i. Det har varit svårt att ta sig in i själva skogen från mitt håll men nu har de varit här och tagit bort en del ris och folk har också flyttat undan själva. Det är ju själva fan att de ska in och förstöra. De påstod att de gallrade för framtida generationer och hänvisade till att det skulle vara fint om 20 år? Hur fan är det möjligt att de får göra så? Så vi som utnyttjar skogen IDAG ska alltså gå miste om det … Jag hatar Uppsala kommuns styre. Det är ett som är säkert. De gör fel fel fel överallt, det är inte mycket som blir bra. Och pengarna flödar ut. Alla har väl sett nyheterna om att hemtjänstpersonal i Uppsala våldtagit sina vårdtagare? Inte bara en gång, nejdå, trots att damen anmälde, så fick snubben vara kvar och kunde göra om det. Våldtog henne och gick sen och lagade frukost till henne. Jag spyr. Det är sånt hela tiden.

Men tillbaka till naturen:)

Det fina med den här skogen är att oavsett att man går vilse så är det bara att fortsätta så kommer man ut på nån sida, det går inte att fastna för evigt där inne. Det har varit superskönt när barnen varit där och lekt, man kan släppa dem för skriker de så hör man dem:D

PÅ väg in gick jag till baksidan och hämtade äpplen, det mesta var fallfrukt som inte hunnit angripas av maskar och skit än.

De är goda som fasen, lite sura som jag gillar:)

Jag träffade en tjej som heter Fanny (Fanny Grejar) på en middag för nåt år sen, och hon har så förbannat bra recept. Enkla och goda. Hon gör äppelmos i ugnen, bara genom att kärna ur dem och dela, behövs inte skalas. Lägg på plåt och på med kanel, och så in i ugnen på 175 grader tills de blivit mjuka, 25 minuter eller så. Därefter mixar man dem med lite vatten, skalen märks inte alls och det blir slätt och fint. Jag använde stavmixer.

Jag gillar inte ens äppelmos för det är ofta så sött, men det här var grymt! Vill man kan man ju söta det. Frys in i plastpåsar som man plattar till, eller förvara i glasburk med tättslutande lock några dagar.  Det var otroligt enkelt och så gott:)

Resten av äpplena svarvade jag av skalen på i en sån där äppelsvarv, som också gör så det blir skivor som sitter ihop i ett långt band. Delade på mitten och in i ugnen för att torka.

Jag gillar inte heller torkad frukt :D:D: Men av nån anledning så har jag ju ändrat preferenser nåt så djävulskt på senare år. Jag gillar numera kokos, halloumi, torkad frukt, mango och massa annat som jag förr rynkade på näsan åt och vägrade äta. Sill däremot tänker jag inte ens testa för jag vill inte gilla det:D

Torkade äpplen är svingott, snäppet efter torka mango. Så är det:)

När ugnen ändå var på så gjorde jag granola, och sen gjorde jag en dessert av granola, grekisk yoghurt+vaniljyoghurt och toppade med äppelmos:)

Löjligt gott.

Moset blir ju lite mörkare av kanelen, jämfört med det ljusare som man brukar köpa eller göra, så rent estetiskt är det inte så fint, men det uppvägs så väl av att det är så jäkla gott:) Och att det går snabbt!

Nu ropade Trixie att maten var klar, så jag ska gå och ta reda på vad det är som doftar så gott:) Jag har svårt att äta ordentligt ju, men små portioner funkar ju, så får man äta lite oftare. Jag försöker äta bra protein och kolhydrater så det jag får i mig är klokt åtminstone. Kokta ägg är suveränt:)

Ha en finfin söndagkväll nu:)

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting