Okategoriserade

Och hur blev det då?

Jag hade en gedigen to do-list idag, och jodå jag hann med delar av den:)

Hela gräsmattan är klippt och två studsmattor är nedmonterade och insläpade i förrådet. Det tar en jäkla tid kan jag meddela:)

Aldrig någonsin är gräsmattan så stor som när man ska klippa den;)

Jag fick slita rejält med studsmattorna, de kärvar i både fjädrar och framför allt när man ska ha i sär ställningen. Man kan undra varför i hela friden jag ids, men det går per automatik, när fjädrarna och mattan är borta så ramlar alltid nån pinne ner om jag ska flytta på det iaf. Och flytta vill jag för att kunna klippa gräset under som jag inte alls klipper på hela sommaren;)

Sen försökte jag tänka till, för hur bra jag än sorterar de olika delarna så står jag varenda vår och kliar mig i huvudet. Hur var det nu? Varenda år, samma sak. Jag har märkt upp på så många olika vis under åren, men det slutar alltid med att tejpen ramlar av eller nåt annat. Vi får se hur det blir i vår:D

Sen ägnade jag en lång stund åt att riva upp tistlar som var lika höga som mig:D Rejäla exemplar, och jag fick rycka hårt. Det är riktigt besvärligt och gör ont att böja mig med gördeln på så jag slutade med det så fort jag kunde. Hade ju böjt mig lite väl många gånger med studsmattan redan, nån måtta får det vara. Efter det tog jag itu med en av cyklarna som de lyckats böja ut stödet på så det tar i tramporna. Baggis, tänkte jag, men fan vad jag fick slå med hammaren på det för att få tillbaka det. Funderade en stund på att skruva loss det helt, men till sist så.

Jag rullade ihop vattenslangen och plockade undan den, och plockade lite här och var och flyttade runt saker från garaget till förrådet och sånt där tråkigt. Sen ville Robban att jag skulle komma in och lyssna på högtalarna. Han höll på att koppla ihop de gamla för att se om de dög till att få tjäna i det nya ljudsystemet. Det gjorde de inte:D Så nu har jag fyra högtalare, en subwoofer och en maskin över. Ska kolla med honom om det är nåt att ha kvar eller om det får åka iväg till nån annan. Jag som egentligen gick ut i solen idag för att bara klippa gräset och sen dricka kaffe, tog äntligen den där koppen. Och sen kopplade jag Doris för en långpromenad. Skönt att få sträcka ut istf att trippa några steg här och var, böja, vrida, bära och släpa.

Apropå släpa:D I fredags bad Robban mig åka till bolaget och köpa en platta öl. Han jobbar ju så han inte hinner, så jag sa absolut. Åkte dit och överlade med mig själv om jag skulle ta en kundvagn? Jag tror aldrog jag köpt ett helt flak öl förr och var osäker på hur tungt det var. Men vafan, SÅ tungt kan det ju inte vara? Tänkte att jag tar en sån liten vagn de har inne på Systemet. Bara det att det inte fanns några, så jag fick ju bära det där flaket ändå. Det var ju svintungt! Jag har inte burit något tungt på länge, och absolut inte framför mig på det där viset. En taskig statisk ställning och jag vågade heller inte gå så snabbt för jag är väldigt bra på att snubbla. Måste helt klart öva på att bära saker framför mig:D

Jag har lyssnat på ljudbok hela dagen, vilket gör det hela till en win win, jag får läsa bok samtidigt som saker som inte är så kul går enklare och blir, om inte roliga så iaf görbara. Jag gillar ju inte hösten eller vintern och att ta undan sommaren är som att ge upp. Det vill man ju inte. Samtidigt vet jag ju att det inte blir varmare utan bara kallare, blötare och mer eländigt att plocka bort sakerna ju längre jag väntar.

I morgon kanske det blir poolrummet/uterummets tur, det är en hel del där inne som ska vinterfixas.

Eller så hinner jag inte med det, det är lite väl kyligt där om det inte är varmt ute, blir lite som ett kylskåp;)

Nu ska jag ta och kolla på veckans föreläsning och se vad vi har för uppgift som ska skrivas. Vi har ett science fiction-block just nu, och det är väldigt nytt för mig. Jag har liksom inget att hämta inspiration ifrån. Jag läser/ser väldigt lite sånt, men tänker jag efter så är ju HungerGames och Divergent Sci-fi, det handlar mkt om teknologi. Jaja, det är kul att testa på nya saker oavsett, så jag ser fram emot allt. Det är så jäkla kul det här!

Jag tänker att jag måste se Star wars i rätt ordning, tror inte ens jag har sett alla filmerna och de ursprungliga var det ju evigheter sen sist. Samma med Alien. Men har inte känt att jag har tiden riktigt, det är ju inget man gör på en kvart direkt 🙂

Ny vecka i morgon, en oktobervecka, och fyra fulla veckor sen operationen. Fasen vad snabbt det går:)

Bara att gräva ner fötterna i backen och köra på:)

Kommentarer

  1. Elin

    Hej! Jag har ett tips, trots att du inte bett om det. Vi har låtit stommen till studsmattan stå ute i alla år, tror att den är uppåt 20 år nu. Matta, fjädrar och skydden har vi tagit in.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag vet! Men varenda gång jag tänker att jag kan väl lämna den ute då… så ramlar den i sär när jag tar loss mattan, för givetvis orkar jag aldrig skruva i några skruvar, de kastade jag direkt;) den hålls ju ihop av själva mattan liksom. Så då kan jag lika gärna bära undan den. Plus att jag inte flyttar på den på hela sommaren och gräset växer upp och låser fast den, så jag vill kunna klippa ordentligt iaf en gång per säsong:D

  2. Glad 71a

    Hej Carola. Jag har följt dig länge och såg dig på tv (familjen annorlunda). Jag tycker du är en fantastisk mamma. Du har varit själv länge och uppfostra alla dina barn till dem de är idag. Jag kan bara säga att du har så fina barn och barnbarn. De hjälper varandra och ni är en så fin familj. Du verkar vara så stark och du fixar så mycket. Jag tycker att du är en förebild för mammor. Jag bodde i Norberg med min familj men nu har vi flyttat.

  3. Ekot

    Bra jobbat med trädgården! Behövs fortfarande två studsmattor nu när ni är färre, vet du tom haft tre, men enklare med bara en…?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja för en stor del av det roliga med att hoppa är att hoppa mellan mattorna 🙂 Har jag bara en är det ingen som hoppar alls 😉
      Jag hade fyra som mest, men tre var bäst:)

  4. Agneta

    Jag älskar verkligen hur du skriver om förskola. För läser man ordentligt så ser man att du inte ogillar det.
    När så jättestor del av svenskarna blir utmattade kanske man skulle titta på orsaken till det. Inte bara vänta tills man är i väggen. Att strukturera om i samhället. Att jobba halvtid, leva enklare. Mer tillsammanstid. Om man jobbar mindre har man kanske mer tid till billigare mat, typ långkok. Samhället har blivit en stressinrättning, och många barn har väldigt långa förskoledagar. Jag tycker du skriver väldigt sunt om detta.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tack! Att ha barnen hemma ligger ju mig väldigt varmt om hjärtat. Jag försöker verkligen förstå hur man inte kan VILJA det. Att man inte kan är en sak men att man inte vill är för mig obegripligt 🙂 Iaf några år. Karriären är såklart också viktig men den finns kvar sen när barnen inte är små längre. Det kommer aldrig igen.
      Håller helt med dig, folk mår ju skit idag, så varför tittar vi inte på vad man kan göra åt det? Jag är helt övertygad om att sex timmars arbetsdag eller fyra dagar/v är rätt väg att gå också, för att vi ska kunna leva. Inte bara jobba.

      1. Karin

        Hur ser du då på att ditt barnbarn går på förskola? Vid vilken ålder började han? Vad skiljer den situationen sig från den som många andra familjer har?

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Jag skrev ju det?
          För det första har han ju inget litet syskon i nära ålder som är det jag främst talar om, eller hur? För det andra tycker jag att jag var ganska så tydlig i mitt inlägg, och har inget att tillägga. Du klagar ändå alltid .
          ;/

  5. ML

    Du har inte funderat på att nästa år innan du plockar ner studsmattan måla delarna som sitter ihop med olika färger med nagellack så sitter färgen kvar tills det är dags att sätta ihop den så kanske det går lite snabbare året därpå.
    Vi köpte oss en robotklippare i somras, en dream A1 som klipper ca 3000 kvadratmeter, tror jag, och den har skött stora delar av gräset denna sommar, slänterna är för branta så dom får vi klippa själva men väldigt skönt att kunna titta på roboten som gör jobbet .

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Har försökt med det också men är det nåt annat som stökar, mattan har ramlat ner från hyllan, eller nån, kanske jag;) har flyttat på hinken med fjädrar.
      Robotgräsklippare vore najs!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting