I samarbete med Linas Matkasse
Denna vecka har vi haft Linas matkasse:) Jippie!
Jag kan, jag gör det, men gillar inte.
Det som är så bra med Linas Matkasse, förutom att jag slipper tänka och får ny inspiration, så är det bra mat. Inte speciellt mycket halvfabrikat, utan ordentliga råvaror. Och det kommer hem till dörren.
Den här veckan valde jag Linas lättlagade kasse, tidigare har jag haft Original eller barnkassen, men nu var jag sugen på att få lättlagade tips. Och i ärlighetens namn så är ingen av de kassar jag testat speciellt svåra att laga, det är inga konstigheter utan bara vanlig god matlagning.
Jag hade dock en liten baktanke med denna:)
Lovelia, nio år, har pratat jättemycket om att hon vill laga middag åt oss. Hon har gjort pannkakor och smoothies och grejat, och är verkligen i en period där matlagning intresserar henne. Eftersom jag då aldrig direkt fått laga mat hemma som barn, och tänker att det kanske bidragit till mitt totala ointresse, så vill jag gärna låta ungarna få så fria händer som möjligt i köket.
Jag var inte hemma när kassen levererades så Lovelia tog emot den och packade upp den. Som det bloggbarn hon är så skickade hon bilder till mig:)
Lite kul är det att de trodde att vaxbönorna var pommesfrites;)
När jag kom hem var allt inpackat på sina platser i kyl, frys och skafferi. Härligt! Om man inte kan vara hemma när kassen levereras så kontaktar chauffören en och så ställs den utanför dörren. Leveranser sker söndagar eller måndagar mellan 17-22,
Lovelia fick välja vad hon ville laga först och tyckte att den Tandorikryddade kycklinggrytan lät gott så hon satte igång.
Jag har lite fobi för kycklingsmittor, och det får de inte hålla på med, så jag rensade kycklinginnerfileerna. Just innerfileer tycker jag ofta är rätt tråkiga faktiskt, mycket vitt på dem, senor och fett och sånt, urk. Men de här var helt ok:) Fast rensa måste man ju alltid om man är en fjossig person som jag..
Sen slängde jag i bitarna allt eftersom i stekpannan som Lovelia hade ansvar över.
Klyftade i lök och paprika och så på med Tandoori Masalakryddan, grädde och honung och sjuda en stund.
Lite var jag ”tvungen” att hjälpa till, mest för att kolla om kycklingen var genomstekt. Det måste jag ha visibilitetsbevis på nämligen. Loppan läser receptet i bakgrunden:)
Samtidigt kokade riset, och när det var klart var grytan klar. Perfekt. Älskar mat som går fort! Tog typ en kvart, max.
Gott var det också! Vi äter kyckling jätteofta, det är nyttigt och fettsnålt så jag gillar verkligen att få nya tips på det. Honung i mat har jag aldrig, den smaken var helt ny.
En annan sak jag uppskattar med Linas är att det finns Bonusrecept. Den här gången var det på en kalkongryta (älskar kalkon om möjligt ännu mer än kyckling!!) och Naanbrödspizza med jordnötshummus….hur gott lät inte det då?
Inga konstigheter i de här recepten, lätta att laga de med.
Lovelia har sen även lagat Pulled beef i tortillabröd, men där glömde vi fota, och i morgon ska vi äta kolja:) Den fisken gillar jag men glömmer ofta bort när jag står där vid fiskdisken och tar lax av bara farten.
Hon är så nöjd över att det blir nya och annorlunda rätter mot vad vi normalt lagar, jag är överlycklig över att hon lagar maten utan speciellt mycket hjälp och alla är glada över variation i maten:)
Bara winwin hela vägen:)
Linas matkasse planerar och ser till att de varor man behöver kommer hem till dörren. Två plus.
Sen får man nya recept. Ett till plus.
Ingen bindningstid eller köpkrav. Två plus till.
Totalt fem plus av fem alltså. Bättre än så här blir det inte, om man inte har en egen kock då förstås så man slipper laga också;)
I samarbete med Linas matkasse har jag nu såklart ett erbjudande till er. Gäller nya kunder.
Om du anger kod TACKCAROLA och det gör du HÄR , så får du fyra superfina muggar från Rice på köpet med din valfria kasse:)
De är så fina!!! ♥
Kommentarer
Funderade också på det, hur många personer finns kassen för?
Så roligt 😀
Hur får ni maten att räcka?
Vi som har tre barn hade önskat att det åtminstone fanns ”Barnkassen” för 6 personer :-/
Annars är vi nöjda med Linas!
Jag har två;) men ofta räcker det med en om jag kompletterar med ordentlig sallad. Just nu. Om en månad kan de äta som hästar igen 😉
Jaha! Då är jag med 🙂