Vi äter mycket kyckling. Det är gott och nyttigt, och enkelt att laga. Minus att jag är rädd för salmonella då, och förvandlas till Köks-Hitler gällande var redskapen får läggas, diskar fjorton gånger i hett vatten innan jag diskar i maskinen, och alltid, ALLTID översteker lite, för säkerhets skull?
Idag rev jag i morötter och mozzarella i färsen, kryddade och klickade ut i pannan. Superenkla och svingoda saftiga biffar:)
Jag hade 800g kycklingfärs
3-4 morötter
En mozzarella
2 ägg
Vitlök, svartpeppar och örtsalt.
Rörde ihop, klickade ut i panna med olja och plattade till dem när jag vände på dem.
Till det här skrubbade jag av potatis( fast de är ju typ rena nu för tiden? Sällan man gäller ut en halv leråker i slasken längre ) och delade på mitten.
Lade i långpanna, ringlade rapsolja och soya över och vände runt dem i det, och sen lite örtsalt över. In i ugnen på 225 grader i en halvtimme.
Ungarna ville ha bea-sås till så det fick de, men jag är inte jätteförtjust i det och tänkte göra nån kall röra, typ tsatsiki men glömde det;)
Blev bara sallad till.
På en assiett som var dagens dukning av Jordan:)
Blev proppmätt och skippade ena potatishalvan, heller protein än kolhydrater tänkte jag. Eller så tänkte jag att jag faktiskt inte gillar potatis så mycket ?
Att riva i morötter är ett jättebra knep. Maten blir saftigare, och ungarna äter fast de inte gillar morot;) Dessutom så drygar man ut färsen/ grytan så den räcker längre. Vi var sju stycken som åt idag och det blev biffar över ??
Jag river gärna i morot i pannkakssmet, grytor, köttfärssås och så vidare. Funkar även med andra rotsaker:)
Det var tisdagens middag 🙂
Kommentarer
Det är inte salmonella de bär på utan campylobacter. Och multiresistenta bakterier, så du gör nog rätt i att steka ordentligt =)
Fast killen i min ungdom fick salmonella oavsett 🙂 Men kanske inte av kyckling?det vågar jag inte svära på:)
Haha, jag översteker också ALLTID kyckling. Är livrädd för att blir sjuk. Kram J
Har ett såntdär barndomsminne där en kompis fick salmonella och var sjuk i evigheter. Minst flera månader kändes det som med ett barns tidsuppfattning?men väldigt länge iaf.
Detta får jag testa att göra åt sonen :). Låter som något för honom som gillar kyckling 🙂
Krydda med hans favoriter, jag skulle blanda i hackade oliver i mina men glömde det, supergott