Okategoriserade

Hanging in there …

Jag har just nu en ständig följeslagare, som kallar sig själv för huvudvärk. Den sitter där, irriterar och stör, men håller sig under kontroll. Ta i trä. Det brukar kunna vara så här efter att jag har haft migrän, allra helst om vädret innehåller lågtryck, eller liknande. Bara att härda ut.

Jag frågade på instagram efter folks bästa tips för att mota migrän utan medikamenter, för jag är less nu på piller som inte funkar, bäst att detoxa. Låter ju som jag är beroende men det är jag inte, bara mellan varven;) Nu har jag inte tagit en värktablett sen migränen släppte och tänkte försöka undvika det. Många rekommenderade en Daith-piercing.

Den ska sitta som på bilden och kallas för migränpiercing. Jag funderar på det. En annan sak jag också funderar på är botox, men det känns som att man kan börja med en piercing:) Det enda som stoppar mig är en oro över att den ska göra ont att ligga på. Jag sover på sidan, hopkurad som en liten bebis, med örat hårt nedtryckt i kudden. Jag kan ha vanliga plopp-örhängen om de är från dåtiden, nutida är längre i stiftet och går absolut inte, men sover helst inte längre med örhängen. Ringar undantaget. Jag antar att man kan ha tunna ringar även där, så det kanske funkar. Kanske känns det inte heller, men jobbigt att behöva ändra sovställning. Jag försöker med det mellan varven, tänker att det kanske är bra att ligga på rygg, men får panik efter en kvart, huvudet får ju inget stöd åt sidorna. Då skulle jag behöva sova på en sån ring man gör till bebisar på neo för att deras bakhuvuden inte ska bli platta. Det går ju förvisso, men känns som överkurs:D

Jag tycker den här piercingen är väldigt fin, och jag kanske bara ska göra en? Är det någon av er som har en och kan svara på mina funderingar? Och kanske det viktigaste – har den hjälpt er mot migrän?

Botox sen då. Det verkar som landstingen är tjuriga på att erbjuda det för migrän, säkert olika var i landet man bor, orättvisan i vårt lilla avlånga land är inte att leka med. Jag har hört att Uppsala inte direkt är generösa med just nånting, men håller just nu tummarna för det extra hårt av en helt annan anledning. Mer om det sen.

Men botox mot migrän verkar ju numera vara vedertaget att det funkar. Jag kör ju hellre en spruta lite då och då än käkar en underhållsdos varje dag. Jaja. Har ni något att erbjuda mig i form av info så snälla gör det:D

.

Det har gått fyra dagar för killarna i skolan, två för Lovelia, och det känns som sommarlovet var en dröm. Det haglar in tider, utvecklingssamtal, föräldramöten, info om det ena med det andra, osv. Jag har färre barn än någonsin i skolan, men det märks inte på antalet mail som ramlar in. Jösses. Förr fick man ett veckobrev som man kunde låta ligga kvar i ungens ryggsäck, det var tider det:D
Min kurs har startat soft och bra men jag är fortfarande helt överlycklig. Vi hade ett zoomöte, eller GoogleMeat eller vad det kan heta, i onsdags. Jag hade glömt att jag bokat HIT innan, mellan 17-18 och mötet var 18.00. Så vad gör man då? Jo man kör ett HIT-pass så svetten lackar och jag var så slut att jag var yr och fick sätta mig ner en stund innan jag kunde gå ut. PÅ med skorna i entrén och i med lurarna och logga in:D ”Du ser ut att vara på språng, Carola”:) Jomenjajamensan:) Syrran körde och jag satt på möte, det gick finfint.

Känslan var glädje. Värme och glädje. Och stolthet. Det är tydligen en helt ny kurs, vi är pionjärer och det var 47 sökande. Det är tydligen många för att vara en nystartad kurs, och läraren sa att var och en av oss var noga utvalda för att vi hade något speciellt. Det har jag hört förr, i alla kurser med textprov har jag ju blivit utvald och andra har blivit bortvalda. Men det spelar ingen roll hur många gånger jag hör det, jag blir lika stolt varenda gång, över att bli vald. Att duga. Att vara bra. Good enough, fast i toppskiktet. Tror vi är 10-12 st på kursen nu och vi är utvalda. Den känslan är fin ♥

Att gå på folkhögskola innebär att göra saker tillsammans. Det är grundtanken, alla ska vara med, ingen lämnas ensam. Det är ju ett koncept som klippt och skuret för mig, det är exakt så som jag lever. Jag vill att alla ska vara med. Ingen ska sitta ensam på sin kammare och skriva, som i den senaste UNI-kursen, där man ju inte ens fick feedback på hela sin text, ingen läste mer än de tre-fem sidor som man noga angivit och svarade exakt på de frågor man ställde. Aldrig förr har jag sett nåt så stelbent och tråkigt inom Kreativt skrivande och det är tur. Jag inser nu också att jag aldrig fick en utvärdering att fylla i – jag som skulle såga honom vid fotknölarna 😉

Här ska vi har massor av kontakt, vi ska läsa varandras texter, vi ska ge konstruktiv kritik och vi ska hänga:D Tjejerna, för det verkar bara vara ladies, har inte sett nån man än, verkar himla härliga och läraren verkar toppen. Jag funderar nu på om inte jag vore perfekt som lärare i kreativt skrivande på folkhögskola? Det vore nåt. Är man på plats fysiskt så skulle jag iofs bli tjock, aldrig någonsin har jag fikat och ätit så mkt som på de kurser jag gått:) men det kan jag ta.

Jag känner hur min glädje att skriva är tillbaka! Under hösten ska vi skriva massor av kortare texter på givna ämnen, och det ser jag fram emot, så länge han inte klämmer in nån poesi;) Så kul!

Förutom det kommer hösten vara full av massor. Jag ska göra om i mitt sovrum, äntligen, vet inte riktigt när än bara. Jag väntar in dels att huvudvärken ska släppa, och dels Jimpa:) Syrran kommer och hjälper mig också, och det allra första jag måste bestämma där är – måla väggarna, eller tapetsera? Om tapetsera, ska jag köra alla väggar eller en fondvägg? Eller två av fyra, eller kanske två olika tapeter? Ska jag måla sängen? Jag har en sängram som är lika gammal som Janelle, den är trävit och är lite lagad med bultar efter att kidsen hoppade i den en gång för mycket för länge sen:) Jag skulle kunna köpa en ny, men så jobbar inte jag. Den är lagom hög, och jag gillar den. Men kanske måla den i grått? Tanken är att göra det här innan det blir kallt så sakerna kan stå i uterummet. Jag tänker inte sova där;) utan i soffan i vardagsrummet och räknar med att det tar några dagar. Jimpa är så noga att minsta lilla ojämnhet innebär ett nytt lager spackel och sen slipning, medan jag är mer av åsikten att det väl inte är så förbannat noga:) Så det beror lite på vem av oss som gör mesta jobbet hur lång tid det tar. Det är ju ingen tvekan om att det är han som är bäst, dock.

Sen ska vi fira Jack nästa lördag, den lilla skrutten fyller sex år! HUR? Två dagar efter honom fyller Jordan femton. Det är totalt omöjligt att fatta. Femton år? Måste ju vara fel nånstans:D

Just nu ska jag värma vetekudden, och lägga mig och vänta in Robban, han brukar bli senare än vanligt på lördagar och inte rulla in hemma förrän närmare midnatt, men då hinner jag kolla lite annat innan det blir zombiesar.

Jag ska berätta för er om min nya kärlek nästa gång också, missa inte det:D

Ha en fin lördagskväll/natt och godmorgon om ni läser det här söndagmorgon. Ha en fin söndag:D

Kommentarer

  1. K

    nu tror du väl att jag driver med dig. Men efter att i många år dragits med svår huvudvärk och testat det mesta, så fick jag ett tips.
    Normalt kände jag på morgonen att ”idag blir jag liggande” för det var enda botet för mig.
    Att ligga helt still i samma ställning i timmar tills jag kände att ”nu kan jag försiktigt ta mig upp”.
    Så kom det en julafton och jag var uppe tidigt för jag skulle ha en massa folk på mat på eftermiddagen. Jo, Men visst. Huvudvärk.
    Men så kom jag på att jag sett att man kan sätta en KLÄDNYPA på örat.
    Sagt och gjort.
    Satte en på var örsnibb, ungefär där hålet för örhängena var.
    De satt hela förmiddagen. Trots att jag kände huvudvärken lana av så fick de sitta till precis när första gästerna dök upp.
    Det hjälpte då, och det har hjälpt sen.
    Testa.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Seriöst? Jag har fasen tänkt tanken, men inte haft klädnypor! Nu tog jag hem några från husvagnen sist, ska genast lägga två i sängbordet 🙂 Jag är redo att testa allt som kan hjälpa så tack!

  2. BB

    jag kunde inte kommentera under inlägget från Cellbes 😣 jag bara undrar hur storlekarna är blev väldigt sugen på en skjorta trots köpstopp 😆 jag tar en kommentar om migrän när jag ändå håller på tar en lite censurerad kommentar ”migrän är SKIT” 🤯

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Håller med! Migrän är skit.
      Cellbes storlekar är väldigt normala. Alltså vad jag tycker är som de var förr, innan en large blev small 😂
      Jag har i överdelar oftast 38-40 och kan gå ner en storlek om jag vill ha det lite tajtare. Men normalt 38. Byxor brukar jag ha 42.
      De var riktigt bra storleksguider, allt du behöver veta är dina mått som du enkelt tar med ett måttband 🙂
      Skjortorna jag visade är värda att bryta ett köpstopp för, speciellt när de nu är nedsatta 🤗

  3. Cissi

    Jag ha precis typ börjat min behandling med botox,3 behandlingar få du,på den tredje ha du uppföljning med en läkare!det ska jag ha nu nästa gång!
    1.du ringer läkarn å klaga på att du ofta ha migrän,om du nu ha det?!
    2.dem skickar ut en migränkalender som du anteckna varje gång du ha migrän,ha du mer än hälften av månaden ha du rätt till botox behandling,
    3.du får botox va 12 vecka på sjukhuset!
    Jag ha både sumatriptan och nässpray,som jag använder även under botox behandlingen!botoxen ha minskat min migrän jätte mkt!jag få 32 sprut stick 1 i vardera ögonbryn och 1 mellan ögonbrynen!4 vid pannan/hårfästet!4 i vaders tinning 4 i bakhuvudet 4 i nacken 4 i ryggen och de andra 4 är med i huvudet!
    Jag tycker definitivt att du ska testa!jag kan ju säga att jag är jäkligt sprut rädd men det är värt att!

  4. Butta

    Man ska inte träna när man känner av att ett migränanfall är på gång, då får man det garanterat! Spänningshuvudvärk däremot kan släppa vid fysisk aktivitet. Jag är ingen expert på något vis, men jag har levt med migrän i 25 år! Jag tar inte värktabletter, dessa hjälper föga mot migrän och så kräks jag av dem, du skriver inte vad för piller du tar. Nej, om du inte har provat Zomig Nasal, nässpray i engångsdosetter, det finns 3-pack och köpa receptfritt på apoteket, prova dessa en gudagåva! Min läkare skriver ut recept och då får jag större förpackningar och högkostnadsskydd! Botox har jag provat, på mig hjälpte det inte alls.
    Vid en piercing studio, varnade piercaren mig för att ta hål just där i örat, eftersom det är väldigt svårläkt ställe, då jag har inte vågat, än!

  5. H

    Jag fick botox som tredje premedicin efter betablockerare och epmedicin och för mig blev det tyvärr tvärtom, blev än sjukare. Migränanfallen avslöjare varandra mer eller mindre dagligen tills botoxen lämnade kroppen, fick en ny dos, samma visa och avbröt sedan behandling. Har dock inte hört samma hända hos någon annan med neurologen instämde.

  6. Ekot

    Hoppas det löser sig med migrän och huvudvärk, även om det nog inte är någon Quick-fix! Spännande med sovrum, visa gärna före och efterbilder! Kul men någon som renoverar måttligt och hållbart! Behövs dekoration finns det oändligt mycket second hand.

  7. Alexandra

    Gjorde min migränpiercing förra sommaren, och den har gett mig mitt liv tillbaka. Från att ha varit sjukskriven med självmordstankar pga värken så har det nu blivit drägligt. Fortfarande huvudvärk, men har sällan den hemska kombinationen av migrän och spänningshuvudvärk längre. Kan träna igen och faktiskt ha ett liv. Den är knölig och sova på i början när den läker, och det ska man helst inte. Men nu inga problem. Rekommenderar varmt. Akupunktur har annars bra effekt på mig och Pepsi Max lindrar. Trodde det bara var inbillning i början men sen läste jag att koffein i små mängder öppnar upp blodkärlen och ger tillfällig lindring. Hade provat allt innan piercingen och den hjälpte bättre än alla tunga mediciner de gav mig.

  8. Marie

    Min kollega tar botox men det hjälper henne marginellt, men dör är det ju individuellt så dissa inte innan du testat! Örhänget ser ut att lägga sig platt i örat så det tror jag inte ska vara några problem att sova på men hoppas att det finns någon som gör den som vet vad den gör, att den hamnar rätt 😅! Jag röstar helt klart på målning!! Om du tapetserar: fondvägg!

  9. Norrlandsmamma

    Jag bytte ut alla jäkla kuddar (som jag tyckte var ok), genast blev migränen mindre långvarig. Sen har jag fått inse att cykla med något annat än gamla damcyklar triggar ingång eländesmigrän i tid & otid. Frågade om ”migränpercing” när ena barnet plågades hårt av veckolånga migränanfall, tydligen ger det bara kortvarig effekt. akupunktur hjälper bättre

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting