Huset

Hallen

Haha, gillade ni min ”hemlighet” ? Jag kanske har fler på lager….eller inte, fast vem vet  😉

Nej jag skojar bara, nog om det nu!

Eftersom jag lovade er bilder på min fula hall igår, så kan jag inte gå och lägga mig utan att visa dem, jag förstår ju att ni inte kan sova då;)  eller dricka morgonkaffet utan dem;)

Såhär ser det då ut…den grymma sanningen..:

 ”Uppe” från trappstegen, båda två:) Vårt hus är ju ett soutteränghus, så vi går in här, och för att komma till bottenvåningen är det de två trappstegen upp, ner är det en trappa till det som korrekt kallas för just soutterängvåningen 🙂 Som en källare åt ena hållet, men med riktiga, stora fönster åt det andra.

 Vridit lite till höger om ytterdörren

 ..och lite till, dörren går

 till en toalett, som vi inte använder som det utan som ett skötrum för Jordan. Där har vi alla hans kläder och sånt man behöver , det innebär att vi aldrig måste ta ett steg från skötbordet för att hämta nåt.

Nej, det hindrade INTE Lovelia från att, som den enda av alla barnen,när hon var liten, lyckas ramla ner, trots att jag stod precis framför henne….Inte bra. 🙁

Pilarna på bilden pekar på otroligt proffsiga elinstallationer 🙂 Not. Det är inte vi som gjort det! Elen är dragen direkt ur väggen, med sockerbitar och eltejp. Arga Snickaren hade skällt ut oss efter noter:

– Och här bor ni?? Med ÅTTA barn?? *suck* Det här är ju LIVSFARLIGT!

Ja, vi ska göra nåt åt det, men de satt bakom en spegel som alltid suttit där, den följde med huset, precis som lamporna som är kopplade på de där elsladdarna. En lampan hänger nere vid den pilen 🙂 De går ju inte att ta bort!

Pappa måste komma och fixa:)  Jag är rätt händig, och kan en del om el, men sånt här får han göra. Jag vägrar att ringa en elektriker, de skinnar en på typ 1500 för tre minuters jobb.Eller nåt.. Nix pix.

 Så varvet runt. Korta trappan till vänster, trappan ner rakt fram och ytterdörren till höger.

Ja, ni får tycka att golvet är ungefär det fulaste ni sett. 😉  Jag bad målaren att inte täcka golvet så himla noga, utan gääärna spilla lite färg på det så vi får ändan ur och byter ut det:)

Det är ju vitt på väggarna redan, och det är inte målaren, nej det är vad VI kladdade dit när vi flyttade hit..för..schhh fyra år sen..;)

Vi skulle måla vitt, men så sa min mamma att det var så fint med laserat, och av nån anledning som jag inte kan begripa så laserade vi. UTAN att kvistlacka eller så….med resultatet att det är dels fläckigt, men åxå förbannat dåligt gjort:(

Det är högt i tak, så man når inte med en vanlig trappstege, så det var pensel på en pinne som gällde. Med sex barn runt fötterna, varav en bebis…Vi målade tre gånger, men som sagt…det ser för gräsligt ut 😀

Tanken var att vi skulle ringa en målare redan då, men det var sommar och semester när vi flyttade hit och…tja, vi sköt upp det . Länge 😀

Tills nu.

Målaren var här idag, och täckte golvet och grundmålade det som inte var målat redan, torktid 24 timmar.

I morgon ska han visst rolla. Det kanske var SÅ man skulle gjort, då, 2006 😉  Rollat..

Haha, jaja.

Som motvikt till alla fula bilder, får ni en fin åxå:

 Jordan med kvällsvällingen 🙂

Ja, vi har samma vedervärdiga golv även i köket…det går från hallen, ner på alla trappsteg, upp i den hallen, runt vid ungarnas rum och så köket ….Det är därför vi aldrig byter ut det 😉

För, vi ska ju göra om köket så småningom, helst igår, och då kommer vi ändra planlösningen, och då vill vi ju inte lägga ett nytt golv NU, innan vi gjort det klart…för då måste vi ju riva bort det då…

Ja men, det finns alltid ursäkter, det gäller bara att fundera lite 🙂

Nu ska jag skaka en flaska välling till och sen sova:)

Natti på er:)

Kommentarer

 1. sussie

  Skriv din kommentar här!

  har följt din blogg ganska så länge. Så det var ett självklart val att även hänga med hit. Men hoppas att du även bloggar lite på den andra med. Er Ordan han e bara för go han. Han har blivet en riktigt rulltnisse. Ha en underbar kväll.

 2. Karin

  Hej Carola!
  Vi gjorde en stor köksrenovering för ganska precis 4 år sen, och jag fullkomligt fortfarande älskar att vara i vårt ”nya” kök (oj vilken konstig ordning på orden det blev :P). Både jag och maken blev jättenöjda med slutresultatet.

  Roligt att få ordning i hallen för er, det är ju en bra början 😉

 3. Eva Nygård

  Skriv din kommentar här!
  Jag här läst din ”gamla” blogg ett bra tag och följer såklart med hit till Mama. Du har en underhållande blogg Carola och bjuder på dig själv tycker jag!
  Ha det gott & lycka till med hallen!
  / Eva N

 4. Charlotte

  Åh, äntligen kan jag sova =) Tack för bilderna.
  Vi har också ett sådant där hemskt plastgolv som sträcker sig runt hela huset och som kommer att ta en evighet att byta ut om vi nu någonsin gör det =P

  Ha det bra

 5. Eva

  Skriv din kommentar här!
  Klart jag hänger med till din nya sida!!! Vill ju inte missa nått!!! Ligger lite efter dig, har 5barn plus en bonus o satsar på en till… Tanken var att en liten skulle komma i april, men det blev tyvärr missfall, så nu försöker vi igen… Jordan o min yngsta, Ida är jämngamla, hon är född 26/9-09 så jag känner igen många av hans ”hyss”….
  Om vi bodde lite närmre skulle jag skicka över brorsan till dig, han är elektriker…
  Ha det bra, kram!!

 6. Ulrika

  haha, lustigt att du nämnde Arga snickarn. Jag satt just och tänkte på det och småfnissade lite för mig själv.
  Inte för att vara elak men för att han hade nog haft lite att säga hemma hos mig också. haha.
  Fast jag gillar honom. Min egen också, jag har en egen.
  Det är bra. Utom när han dissar alla mina fina idéer 😉
  Men när han genomför dom 😀

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting