London

Lite mera London…

Men inte så mycket, bara några bilder:)

Först, så verkar Lovelias feber vara borta, hon hade superhög temp igår och natten till igår, men nu är hon som vanligt.

Sådana åkommor är helt okey.  Om det nu måste vara sjukt på nåt vis så är det sådant jag föredrar 😀

.

Jag har skottat hur mkt snö som helst idag, och det är  snart dags igen, det slutar ju aldrig snöa!! 

Jag tycker det är mysigt ju, hellre kallt och snö än slask och blask, och idag har jag inte frusit heller, vilket gör det hela ännu trevligare.

Tror att luftfuktigheten minskat så det inte är så rått i luften, och då blir ju kylan uthärdlig på ett hela annat sätt.

Det får gärna fortsätta så.

Men, jag tänker inte låtsas om som att jag GILLAR vintern , för det gör jag inte, jag skulle mer än gärna ha sommar , sol och varmt året om. Jag vet att många inte alls tycker som jag, men alla är vi olika, och jag är inte skapt för att bo i kyla:)

Idag tex, när jag skulle iväg för att hämta Trixie på kyrkis, en biltur som tar två minuter (ja jag skulle kunna gå, men då tar det en 45 minuter fram och tillbaka, minst, och Jordan behöver komma i säng och innan det få mat, så för logistikens skull måste det bli bil)  så snöade det massor.

På vägen mellan huset och bilen var vi alla tre som små snömonster, och hela bilen blev full av snö inuti, jag fick sopa av hela bilen, skrapa rutor och backspeglar, tacka min man som satt i motorvärmaren tre timmar tidigare:) och sen köra på den oplogade vägen, de har fö inte skottat än…

Den tripp som normalt tar två minuter från det att jag kliver utanför dörren tills jag är framma vid kyrkan tar nu i snön, minst 20 minuter.

Sånt gillar jag INTE.

Sitta inne och titta ut däremot, det är min grej:)

.

Nu blir det London:)

Notting Hill Gate i solljus

Ser ni hur rent det är??? Inte minsta lilla skräp så långt ögat ser! 

Julskyltning på Hamleys, tror jag….Alla dockor rörde på sig och det var så gulligt! Det fanns många skyltfönster men det var svårt att fota för det speglades.

Hamleys är en stor leksaksbutik där jag inte köpte en pinal.

Dels för att det var lika dyrt som hemma, men mest för att det ju tar sån plats att ta hem!! Tänk tre barbie i kartong liksom 😉  Utan förpackning är det ju inte lika kul att få..

Tunnelbanestationen på Baker Street, ni vet vem som bodde där va??

Japp, Sherlock Holmes 🙂

Den här stationen verkade väldigt gammal och var urtjusig!!   Det fanns massor av butiker som sålde mat att ta med, så man behövde bara grabba nåt och sen rusa vidare 🙂

.

På Mdm T hittade vi lite olika kungligheter, först det Engelska kungahuset…prinsarna börjar ju arta sig rätt fint 🙂

Och visst passar ju Charles och Camilla ihop som handen i handsken?? Man kan ju undra varför han skulle krångla till det med Diana när det var den här donnan han ville ha hela tiden…?  Karlar 😉

En annan kung, Kungen av Pop:

 Michael Jackson var nog en av de bättre dockorna, kanske inte helt konstigt efter alla de operationer han gjorde 😉

Den här killen var bra åxå, ingen kung, men bra nära:

Det var jäkla svårt att fota inne på Mdm T för det var lampor överallt som störde kameran, de flesta bilder är mörka och tråkiga.  Men det var kul iaf 🙂  Och kanske ska man inte ha bilder, för där ser man rätt tydligt att det är dockor.

Ljussättningen gör massor för att få dem att se levande ut, och där sabbar väl kamerans blixt kan jag tänka, så det blir kassa bilder…

.

Så en bild speciellt till kompis J  😀 

Syster Yster har nog några bilder i sin kamera, ska se om de är nåt att ha.

.

Ja vad har vi gjort annars då, här hemma idag?

Nja, jag har stått på huvudet i matkällaren där vi har alla julsaker för att hitta det som inte Perra hittade, med sådär resultat, jag har ingen riktigt koll på vadn han har satt upp :=)

Måste kolla igenom huset först känner jag innan jag kan få fram mer saker. Jag hittade lådan som ska fram till Advent iaf, och den roliga kakburken i form av en snögubbe som jag köpte p Biltema(!) förra året, måste köpa pepparkakor bara 🙂

Baka??? Nje det är inte så roligt 😉 Vi brukar baka, men det äts så mkt pepparkakor att det inte räcker, så vi köper åxå.

Jag brukar lura Perra att baka medan jag är ute och shoppar julklappar, men tror att han har genomskådat det nu…;)

För övrigt satt vi och lurade på om det inte vore en ytterst god idé att leja ut storstädningen till jul??

Visst är det??  Tänk att ”bara” behöva plocka, röja, och stoppa undan saker, och så kommer nån annan och gör själva städet!  När jag städar så strösslar ju ff Jordan med skräp bakom mig, men om nån duktig städpatrull gör det kan han ju hållas borta:)

Så kan man få pynta i lugn och ro sen:)

Ja, vi ska lura lite på det, men det vore finfint.

Nej, jag är inte dålig på att städa, men det finns de som är bättre 😀

.

Sen kom det hit en fotograf ikväll för att fota barnen, och oss, till ett litet, reportage är väl att ta i, men liten grej i Aftonbladet .

De ringde oss i måndags för att höra om vi ville förhandskolla på årets julkalender, och sen sätta betyg, och det ville vi ju.

Nu har vi sett de fyra första avsnitten och jo, den är helt ok:)

Barnen gav den mer höga än låga betyg:)  Alla barnen pratade med reportern i telefonen, jag trodde inte att varken Lovelia eller Trixie skulle våga, men jo det ville de absolut 🙂  Om sen reportern hörde vad de sa är en anna femma 😉

.

Nu ska jag hämta mera glögg!!

Har druckit årets första kopp nyss, Blossa lättglögg såklart, inget annat är gott 🙂 Vinglögg eller ännu värre , starkvinsglögg tycker jag inte är gott över huvud taget.

Tror jag ska hoppa på en sånhär Vit Jul som det pratas om, alltså alkoholfri.

Jag gillar inte vin, eller nubbe eller så, utan föredrar julmusten som jag älskar och så bebisglögg 😀

Blir ingen direkt uppoffring.

.

Nej nu ska jag hämta glöggen!!

Bye:)

Kommentarer

 1. Carola m 8

  Viktoria och Fia: Härligt med sällskap, tycker alla bara pratar om systemets årliga vinglögg, och jag kan inte ens med bästa vilja i världen tycka att det är gott 🙂
  Blossa äger 🙂 Och julmust. I ärlighetens namn har jag mest haft vita jular d senaste 17 åren eftersom jag haft småbarn, enklast så liksom.
  Annelie och febelinneabloggar: Ja det vore fantastiskt skönt faktiskt…men det var ganska dyrt…fast det lutar åt det ändå…Ja vi får se, det kanske är fullbokat överallt 🙂

 2. Anneli

  Skriv din kommentar här!

  Leja ut städningen! Du är så fantastiskt duktig så det ska du absolut unna dig och familjen! Det trista är ju att plocket innan ”städet” tar sån tiiiiiid! Vilken fin Londonberättelse du fått ihop. Verkar varit innehållsrika dagar.

 3. Fia

  You and me both! Blossa Lättglögg ska det vara och julmust:) Den vita julen har jag varje år men inte resten av familjen som brukar ge tomten en whiskey. I min familj fick han gröt, känns lite bättre;)
  Julstädet har jag också funderat på! Det skulle vara så obeskrivligt skönt.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing