Julen

Okey, dagens julklappstips!

Julen har till stor del kommit att handla om att göra av med pengar.

Eller hur?

Vi lägger enorma summor varje år på dels julklappar, julmat, julblommor, julpyssel, julaktiviteter, eller hur?

Nästan alla vill vi ha nån slags jul, lite olika beroende på vem man är och vad man har för bakgrund och kultur. En del religioner firar inte jul, men de är få. En del kallar det inte för jul utan nåt annat, men likafullt handlar det om mat, presenter och att umgås.

.

Många familjer saknar en medlem, som togs ifrån dem allt för tidigt, andra lever under det ständiga hotet att detta kanske är den sista julen tillsammans….

Hu, svåra och jobbiga tankar..

.

Eftersom det är svårt att hitta på julklappar till en del, så kanske vi kan skänka lite pengar till en insamling??

Jag menar, undrar om inte gamla tant Agda, 97 år redan har allt och kanske uppskattar att ni skänker en slant i hennes namn? Eller syrrans nya killes lillasyster??  Eller svärfar?

Vi fick en gång från en vän ett vykort där det stod att hon skänkt pengar till Stockholms stadsmission istf att vi skulle få en julblomma eller kokbok, jag lovar att det kändes fint 🙂

.

Idag tänker jag speciellt på den här insamlingen:

Det är Beckah som startat den,och hon har en som som är drabbad av LCH.

http://www.barncancerfonden.se/8047  

Klicka på länken, och fram med mobilen och skänk 20, 50 eller 100kr.  I eget namn, eller i nån släkting/väns namn.

Jag fattade ju inte att man kunde skänka via sms utan satt i flera dagar och drog på det för jag orkade inte gå och hämta internetdosan….men den behövds ju inte 😀

Det är ju där det ofta faller, på att man inte ids…..inte bra.

.

Nej man kan inte skänka till alla och jag gör det definitivt inte då blev man ju luspank direkt;) men jag försöker göra det jag kan. Jag är Världsförälder sen flera år, och sen är det ett par andra organisationer jag stöder med ett årligt belopp.

Sen brukar jag köpa rosa bandet, och sen när det dyker upp nåt sånt här, så skickar jag iväg en slant.

.

Beckahs son är lika gammal som Jordan, och som om inte det vore nog så har jag en annan nätbekanting vars dotter har samma sjukdom, och nu är detta en väldigt ovanlig sjukdom…så för mig känns det lite extra angeläget.

Jag kan ungefär ingenting om LCH eller Histiocytos, vill man läsa mer så har Beckah gjort en jättefin sida om de här sjukdomarna: http://histiocytos.blogg.se/.

Ja, varsågoda, det var dagens julklappstips!  Gör gott på alla sätt och vis, både i själ och hjärta, och ffa så stöder den forskningen.

  Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Tillsammans är vi starka.

🙂

Natti natti på er:)

Kommentarer

  1. Åsa

    Det samlas alltid in pengar i skolklasserna för fröknarna ska få en blomma eller ngt annat onödigt… Jag tycker de insamlade pengarna kunde skänkas till välgörenhet istället… men föreslår man det blir ”alla” sura. Trist!
    Fröknarna behöver inte blommor tycker jag… inte om det finna bättre saker att lägga pengarna på. OCH DET FINNS DET!!!

  2. febelinneabloggar

    håller helt med dej…vi fastnar så lätt i tankarna på prylar en slant kan betyda vatten för överlevnad, fortsättning på en forskning som kan bidra till bättre livskvalite m.m.!!

  3. Jema

    Vad gullig du är som uppmärksammar Beckahs insamling! Jag har redan skänkt pengar ett antal gånger dit, självklart i Sofias namn, från syskonen och till ett annat barn vi träffade på sjukhuset för fyra år sen med samma sjukdom, fast riktigt riktigt supersjuk, det var knappt nån som trodde att han skulle klara sig. Han är fortfarande sjuk men så länge han lever och forskningen fortsätter finns det ju hopp.

    Kram!

  4. Lotta

    Jag har skänkt en slant dit i min sonsns (5år)namn, gjorde det för några dagar sen och det är ett bra tips i stället för att skänka till de som har allt redan…

    Kram
    Lotta

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting