Okategoriserade

Barnens blivande karriärer:)

Jag är mamma till åtta barn. Jag har varit hemma med mina åtta barn väldigt länge:)

Dock inte 14 år i sträck som de hävdade på TV…  😉 Jag har jobbat en hel del mellan barnen, men hela tiden med den tanken att jag ska kunna vara hemma så mkt som möjligt med dem. Jag har alltså jobbat enbart för att kunna vara hemma.

Mesta möjliga tid med barnen får man genom att jobba natt. Varje natt ger ungefär en tusenlapp i lön så det behövs inte så många per månad för att komma upp i nåt liknande en inkomst 😀  Det är landstinget jag pratar om, och de som får hög lön där är lätträknade 😉

.

Hur som helst, jobbar man inte,( nej för det gör jag ju inte, jag bara latar mig här hemma med ungarna….Eller så är det så att jag faktiskt gör ett förbannat bra jobb 24/7!! Men det räknas inte…)  så får man ingen pension när man man blir stor.

Eller jo, senaste beskedet visade att jag faktiskt skulle få hela 248kr/ Månad i pension….hoho wooow!

(ja jag har nån egen pensionsförsäkring, men fett blir det inte )

.

 Då gäller det ju att ordna det  för sig på annat vis 🙂

Jag har bestämt följande:

 Janelle – flyttar till Californien, blir skitrik skådis eller så och jag bor där två månader om året.

Patricia – flyttar till Paris eller London och blir skitrik sångerska, jag bor där två månader om året.

Robban – flyttar till Monaco, blir en tennishjälte med sjukt med pengar, jag bor där två månader om året.

Corrinda – flyttar till nåt varmt land och blir basketstjärna, galet rik, och jag bor där två månader om året.

Novalie – flyttar till nåt varmt, trevligt men konfliktfyllt land( dock fredligt!!Viktigt) blir konfliktlösare, rik som ett troll och jag bor där två månader om året.

Trixie – blir professor i lingvistik, väldigt rik,bor i Grekland och jag bor där två månader om året.

Lovelia – charmar hela världen inom nåt man blir rik på, flyttar till värmen och jag bor där två månader om året.

Jordan, här har jag  haft lite bryderi, för han är ju så liten än, men nu har han visat sina rätta färger så han   blir VD inom hushållsnära tjänster, efter att ha jobbat sig upp från botten:

-Öh fasiken syrran, slå på dammsugaren så jag kan jobba!!!

Notera Lovelias tjusiga, alldeles för lilla, nattlinne och en strumpa..

– Sådär ja, äntligen kan man få röja upp i den här röran!

Visst är han duktig??

Han älskar att dammsuga! Och tja, jag är inte den som hindrar honom, låt honom utveckla sin städ-gen!

Kan hända att det åker in lite som inte borde dammsugas upp, men, vem bryr sig? Småsaker ska inte ligga på golvet och skräpa 😀  och vi har ändå så mkt att det inte märks om en barbieklänning eller två försvinner..

Så fort jag tar fram dammsugaren…eh, okey då, den är alltid framme, men står ”om hörnet” så lyser hela Jordan upp i ett stort leende, och han hjälper till att dra ut sladden, och sen står han och väntar med själva röret med munstycket på i ett fast grepp tills jag slår på den. Då skrattar han gott och börjar ivrigt att dammsuga, fram och tillbaka, hit och dit, och han vet precis hur det ska vara. Om munstycket vänder på sig och ligger upp och ner, så är han genast där och rättar till.

Idag tog jag ifrån honom den för jag hade lite bråttom iväg, och då blev det gråt och tandagnisslan, stora tårar trillade över den lilla kinden och han var skitförbannad   !

.

Japp, så så får det bli.

Jag och maken åker runt till barnen, hälsar på, passar barnbarnen, spelar golf eller nåt och sen åker vi till nästa unge när relationerna börjar bli lite frostiga och barnen börjar tugga fradga och kasta knivar av irritation över att vi våldgästar …Smart va? 

.

Nej jag är inte allvarlig!

 Givetvis får barnen göra vad de vill och jobba med vad de vill!!!!     ( så länge det ger en bra lön som kan försörja även mig…

)

Jag vet att det blir fler än 12 månader på året, med min uträkning, men man måste ha lite marginaler, nån kanske ledsnar på en redan efter en halv dag…;)

…………………………………………………………………………….

Jaja, idag har vi köpt gran,(svårt, beslutsångest!!) Perra har köpte födelsedagspresent åt mig (tror jag iaf…) vi lunchdejtade på Ikea (plus fika…) sen åkte vi till Toy´s r´us så jag kunde titta på ett gulligt kök de hade där, men det blir nog Ikeas ändå, och sen hem.

Hann inte mer än hem och vända så var det dags att åka iväg på handledarutbildning.

.

Janelle ska ta körkort och jag ska vara hennes handledare. Det kommer såklart att gå suveränt för hon är en excellent driver (to be iaf)  och jag är en utmärkt handledare.  Jag har iofs bara haft en elev tidigare, min syster, men hon har körkort nu så då borde jag varit bra, eller hur?  Vi kan glömma den där intensivkursen hon gick…  😉

.

Nu undrar jag mer än någonsin om de här kurserna är till för något annat än att klämma pengar av privatister??

Boooooring!

Han sa inte mkt som jag inte redan kunde, och det var några trafikmärken jag ändå inte bryr mig om, datumparkering tex…som om jag någonsin parkerar där det finns sådana?  😉

Han pratade en del om vart i Uppsala man kunde hitta tex en fin parkering att börja övningsköra på, eller var man kunde öva villakörning..

Men snälla nån, det kan man väl ändå?  Alla vet väl nåt köpcentrum där man kan slira på kopplingen efter stängning. (eller före om man är sån…) Det behöver jag ju inte betala 400kr *2 för att få reda på….

170 kronor ska de ha för att godkänna mig som handledare åxå, jag trodde nästan de skämtade, men nej.

Det är en jäkla massa intyg som ska betalas för: körkortstillståndet, synintyg, handledarintyg…

Jo just det ja, en sak lärde jag mig faktiskt!!

Ni vet den där gröna skylten man ska ha bak på bilen som det står Övningskör på??

Förr så stod det Övningskörning på den, men….tadaaaa, den får man inte ha längre, det MÅSTE stå ÖvningsKÖR och inget annat…..På frågan ”varför?” svarade han nåt om att det var större bokstäver nu eftersom det fick plats fler…jo, men ja….visst .  Alla vet hur skylten ser ut och vad den betyder, jag tror med bestämdhet att väldigt få ser den bättre nu för att bokstäverna är lite större…..jisses..

.

Men,  vi har gått den nu, och de hade goda kakor på fikat 😉 så jag klagar inte så mkt egentligen.

Nu ska jag bara vänta på att bli godkänd som handledare och sen så…..Wrooooooom!!!

Eller tvärtom: Host, hack hopp, tvärniiiiiiit  .

.

Sovdags!!!

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Ingrid

    Hua, tänka på pensionen redan. Fast jag förstår din tanke. 🙂

    Inne och läser och får en liten energi-kick. Det arbetet glömde du räkna till ditt 24/7 -hur du glädjer alla andra.

    Kram!

  2. Inger

    Skriv din kommentar här!
    God planering är halva arbetet ;). Tips:Jordan kan åka till Ryssland å bli stenrik ”städguru” åt de nyrika ryssarna. Han kan lära sig ryska här i Finland. Ryska föreslås bli första främmande språk istället för svenska i de finskspråkiga skolorna nu:( .

  3. Lovisa

    Är det inte svårt att jobba enbart natt när man har så många barn? Funkar det att sova när de är hemma t.ex om helgerna? Och när ska du börja jobba igen?

  4. Åsa

    Jaså fyller du år idag? Då vill jag passa på att gratulera också! Annars ville jag bara säga att detta var ett väldigt underhållande inlägg!

  5. Sofie

    Jag håller själv på att ta körkort just nu. Jag höll på att bli galen då jag åkte i veckor och inte fick igång biljäveln (eller igång fick jag den – men det kunde lika ofta bli motorstopp). Ett tips är att köra länge på en stor parkering eller liknande, tills hon känner sig trygg. Sen åka till ett litet ställe där man får öva på att sakta in farten när man ska svänga osv. När min handledare sa till mig att lägga i tvåansväxel när jag skulle svänga uppe på den där parkeringen där jag åkte max 20 km/h så trodde jag att han skämtade med mig, men sen när jag åkte till det där stället med lite trafik (med betoning på lite) och fick öva på allt det där så blev det så självklart. Men jag var glad över att jag hade tränat länge på parkeringen så att jag verkligen kunde starta bilen ordentligt.

    Sen såg jag att någon hade skrivit att riskettan var till för att informera ungdomar att man inte får dricka och köra. Men jag kan säga att riskettan var så otroligt intressant. Det var övningar, filmtittande osv. Filmerna var väldigt gripande då en film handlade om två stycken som förlorat sina bröder. En av bröderna blev ihjälkörd av en rattfyllerist som tryckte upp killen och hans cykel mot en husvägg så att han flög in i skogen och tvärdog, den andra brorsan körde ”ihjäl” sin egen bror då han körde rattfull + att vi såg en annan film som var väldigt hemsk. Ja de pratade om alkohol, droger osv. Men det var även trötthet, konsekvenser av att köra först och tänka sen, grupptryck osv. Det var mycket tänka själv – diskussioner. Jag tyckte att den kursen var jättebra. Men jag håller med – att ta körkort är svindyrt – just nu. Men med tanke på hur länge vi förhoppnigsvis har det så är det värt det tillslut. Lycka till med körningen! 😉 kramar

  6. Carola m 8

    Tina: Tack, men jag tror vi har böcker på väg, men det var snällt av dig att erbjuda:)
    Atina: Jo vi skulle kunna ha ett eget lucciatåg:) Ska se om jag har bild på alla…svårt med oss vuxna, på barnen finns det n¨ågra.
    Annelie: Min man pensionspar åt mig han med:D Fattas bara.
    Puff: Ja det är bra för vissa, men handledarkursen hade kunnat vara så himla mkt MER! Jag hade gärna sett en uppdatering av trafikregler osv, men det var det inte. Jagtycker inte att det är bra att det är dyrt att ta körkort. Ha det det kostat säg 100kr/lektion på körskolan hade ju fler kunnat köra där, men som nu, en lektion 500kr….man ska ju vara fan så rik för det!!
    Jag skulle aldrig övningsköra med någon om jag inte var uppdaterad på regler och skyltar. Men vidhåller att datumparkering hör till en grupp jag kan skita i, det enda som händer är att jag får böta, jag ställer inte till det så nån skadas. Däremot ska ju Janelle kunna den, det är en helt annan sak. Hon kommer att köra lektioner med. 🙂
    Men jag fattar hur du menar:)
    Marianne: Nä, nya regler jag behöver inte gå kursen, men däremot bli godkänd som handledare för den unge den gäller, och betala…Tror jag det var…men det kollar jag upp tll Patricia ska börja.
    Maria: ska jag skicka över en pdf fil där Jordan lär ut städning eller vill du ha den på cd:)
    Erika: Jag tackar, blir jätteglad:)
    febelinneabloggar: Tack:) Vi kommer inte att bli så osams, det kommer bli värre med Patricia…hoho..

  7. Tina

    Hej!

    Om Janelle behöver teori böcker så har jag gamla som jag vill bli av med för billig slant. Köpa nya kostar ganska mycket.. Den jag har heter körkortsboken så innan ni bestämmer er får ni kolla upp om det är de som gäller hos er.

    Har även körhäftet och teorihäftet har skrivit i dom suddade ut en del för jag skulle sälja men gav upp efter ett tag så antingen sudda ut själva eller ta del av mina uppgifter. 😛

  8. atina

    Vilket fantastiskt luciatåg er familj kan ha!

    lucior, tärnor, tomtar, stjärngossar,
    pepparkaksgummor och gubbar…

    Kan vi få se en bild på hela familjen
    stora som små?
    Tack!

  9. Annelie Susanna

    Wow så smart, du har verkligen räknat ut det. Jag behöver inte tänka på hur det blir när jag blir gammal, barnen har redan sagt att dom ska skaffa bra jobb å tjäna mycket pengar för att ta hand om mig (lycko mig ;-D) Plus att min man sparar pensionspengar åt mig så jag kommer nog att åka jorden runt flera gånger ;-D

  10. Puff

    Och angående alla obligatoriska kurser som tillkommit, så är de just för att det är inte självklart för varje människa att alkohol och bilkörning inte hör ihop, det är inte självklart för varje människa att man måste köra försiktigt när det är halt. Man måste utbilda folk i det, och i _synnerhet_ 16-18-åringar som tror att de är odödliga och inte har ett utvecklat konsekvenstänkande. Det är en sak om man själv riskerar sitt liv, men man riskerar även att krocka med andra ute i trafiken när man kör för fort, inte blinkar, har druckit en öl för mycket eller helt enkelt inte är tillräckligt uppmärksam.

    Lycka till med körandet, hur som! 🙂

  11. Puff

    Vill bara ge vänlig input om körningen.. jag tog körkort som 22-åring några år sen, hade min mor som handledare (när detta precis infördes, mor hade då haft körkort i 20+ år) som satt och halvsov sig igenom kursen och tyckte att det var bortkastat både på tid och pengar för hon kunde ju köra och hade övningskört med flera stycken innan. Det hon missade var att det var flera nya trafikregler som faktiskt sattes under den tid då vi övningskörde och lärde mig helt enkelt tokfel! Tex rondellkörning, att man aldrig behövde blinka om man körde rakt fram… problemet är ju att det idag är böter på om man inte blinkar ut från en rondell korrekt. 😉
    Ett helt jäkla år tragglade vi, tre uppkörningar kuggades (rondellkörning, bl a…) tills jag övningskörde med maken (som då haft körkort i 7 år) istället i 3 veckor och klarade uppkörning med guldstjärna helt plötsligt. Så tro mig, de skyltarna du inte bryr dig om kan vara hemskt viktiga att veta och kunna förklara vad de innebär! 🙂

    Jag personligen tycker att det är BRA att det är så svårt att ta körkort idag, för då vågar jag lita på att chaufförer i andra bilar också kör med insidan av skallen och inte som föräldrarna deras som lärde sig att köra bil för kanske 25, 35 eller i värsta fall 45 år sedan då vi fortfarande hade vänstertrafik… 🙂

  12. Marianne

    Lycka till med handledarskapet och körandet!
    Det jäkliga är att när nästa dotter ska börja så får du gå kursen en gång till. Och alla andra kostnader kommer igen.
    Undrar vem som tjänar pengarna, körskolan eller staten, men dyrt är det. Sedan har det kommit till fler obligatoriska kurser för eleven. Riskettan är en. Dom får betala ett par hundra och sen sitta och lyssna på att man inte ska dricka alkohol och sedan köra bil!!!!

  13. Maria

    Kul läsning och intressant att få veta vad man (inte) får lära sig på den där handledarkursen. Har en dotter som fyller 16 i mars så snart blir det handledarkurs här med.

    Jag gillar Jordans dammsugarintresse! Kan inte han lära vår yngsta på 1,5 år att dammsugaren inte är farlig? När jag startar den så springer hon till ett annat rum och ser helt förskräckt ut!

    Jag tycker ditt upplägg för ålderdomen ser jättebra ut! Här har vi planerat ngt liknande. Saken är bara den att våra barn lär få ha oss hos sig i 2 mån var för vi har bara sex barn. 😉 Men annars är väl lite som du skriver…vi som går hemma är väl jättelata och ligger på soffan, inkasserar barnbidraget och käkar chokladpraliner hela dagarna köpta för bb-pengarna! 😉 Eller?

    Snart dags att ta en svängom med dammsugaren, tvätta, laga mat, baka, städa, planera för julen (som kommer alltför snabbt känner jag) mm. Sedan när jag gjort ingenting så ska jag slänga mig i soffan…typ kl 22 ikväll! 😉

  14. Erika B GBG

    Hej, jag vill egentligen bara skriva att du verkar göra ett gör-bra jobb! Roligt att läsa, det var första gången jag klev in hos dig och jag kommer fortsätta besöka dig!

  15. febelinneabloggar

    lycka till me övningskörningen, bli inte för stora ovänner bara 😉
    håller me dej det är kanon att jobba natt med många barn i huset!!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting