Julen

God fortsättning :)

Två av julens tre helgdagar är redan förbi, som vanligt säger det bara swisch så är det vardag igen.

Tänkte visa er lite bilder av hur vår jul var 🙂

När jag var iväg och köpte de sista klapparna på onsdagen så satte jag Perra i arbete med att baka pepparkakor.

Det är ett måste tycker barnen, även om jag faktiskt föredrar köpta sådana, som ingen har nyst på eller slickat lite på….får man ju förutsätta iaf 😉

  Här är Lovelia i full aktion, med största kaveln.

Innan jag kom hem så hade de ätit upp de flesta pepparkakor redan, men några fanns det kvar, och Perra hade gjort delar till ett hus. Jag hittade en så smart form på ÖB där man tar ut halva huset åt gången, enkelt och snabbt.

Jag har gjort helt egna pepparkakshus förr, stora kyrkor, ett Pippihus, en julkrubba, tvåvåningshus osv, men det tar sån tid! Först ska man bestämma vad man ska baka, sen göra mallar i papper innan man kan göra dem i deg, och sen montera hela alltet och svära ganska mkt på bränt socker som bränns och klibbar;)  Det är jättekul, men jag har lagt det på is några år.

På torsdagen så fixade vi hela dagen, alla barnen hjälpte till, en del ganska motvilligt…*sur* men hot och mutor löser det mesta 😉

Det var först lite städ, dvs plocka undan och dammsuga, allt annat var klart, och sen ta fram alla tomtar, och ta in och klä granen.

Det gick helt enligt planerna, ingen stress och alldeles lagom av allt. Jag älskar när logistiken fungerar!

Klockan 20.00 kom Sofia från Radio Uppland för att prata lite med oss i deras Uppesittarkväll, om ni är väldigt nyfikna kan ni klicka  HÄR och lyssna, men det är ju ett helt program där vi var med bitvis 🙂

Vi var i princip klara med allt då, som jag tänkt mig:) men pepparkakshuset skulle byggas ihop,, och det är Janelle och Patricias uppgift, och det gick ju sådär. I direktsänd radio så svor de över att det inte ville hålla ihop, och tittarna ringde in tips på hur man fick det att hålla. Nån sa lim, och det har jag tagit till i desperation nåt år, men det fäster sådär på fet pepparkaka, och nån annan sa smält socker, och det funkar, men är ett helvete att hålla på med, det bränns som napalm och osar värre än värst.

Men, efter lite svordomar och mycket kristyr så blev det såhär:

 Helt ok ju 🙂

.

Jordan var ganska risig, han har ju haft hosta hur länge som helst, och nu hade han fått feber åxå….sista dagarna innan jul gick han bara runt och gnällde, hostade till han kräktes och ville inte äta så mkt. Hade väl ont i halsen efter all hosta förstås, och det han ville ha, välling, den är ju så lättkräkt så den kom ju upp vid hostattackerna 🙁

Stackars liten.  Ringa till doktorn är lika med att bli förbannad, så det gjorde jag inte, men hittade en gammal Mollipect i skåpet som jag gav honom. Nej man får inte ge medicin hur som helst, men jag vet vad jag gör 🙂 Ni andra gör som doktorn säger 😀

När vi klädde granen så sov Jordan, vaknade och blev mkt förvånad över  att se ett stort blinkande träd i vardagsrummet….:)

Men när han skulle gå in och kika lite närmare på den så brast han ut i hjärtskärande gråt, för vi hade ju ställt in Tomten….

Den är från min  mormor, och den är ungefär lika stor som Lovelia 🙂  Alla ungar tycker att han ser läskig ut, och okey då, lite scary är han allt, speciellt med bara ett ögonbryn….ska limma dit nytt nån gång 🙂

Jordan blev så rädd, men efter en stund, när han hade kikat på tomten på håll, så gick han fram till honom, klappade honom i magen, och så var det bra med det. Sen kunde han till och med sitta på tomtens kälke:)

Det syns att han inte är helt pigg…:(

Granen, som var som ett isigt knyte när vi tog in den, och vi funderade på om det verkligen skulle bli nåt att tindra ikapp med, blev tjusig den med till slut:

Här ligger en del av klapparna under, det låg fler på tomtens kälke och bakom en fåtölj, det blir en del paket med så många barn 🙂 Vi vuxna är fortfarande som barn så vi vill såklart ha julklappar vi med, så det blir mkt paket:)

Det är tio olika ljusslingor i granen, en vanlig räcker som längst nästan två varv, och det skulle ju se löjligt ut 😉

.

Sofia från radio var med oss i tre timmar och sen sa hon tack och hej, och vi gjorde det sista, dammsög och torkade golven när barnen lagt sig, och sen var det bara att hoppa i säng.

.

Julaftons morgon vaknade jag strax efter sju av att Corrinda, Novalie och Trixie var uppe och prasslade med papper, de hade ställt klockan för att se julkalendern, och vittjat sina julstrumpor 🙂

De fick varsin klänning, diadem, örhängen och batteritandborste i strumpan, och alla gillade sina klänningar. Sen satt de och kikade på Tv tills vi andra vaknade frammåt halv tio 🙂

Övriga barn fick ungefär samma i sina strumpor.

.

Jordan var inte ett dugg piggare, men inte sämre heller och feberfri, så vi gjorde oss klara och åkte till mamma och pappa, syrran kom och hämtade upp några barn så vi slapp köra två vändor:)

Robban har pratat om mormors kycklingspett länge nu, han älskar dem och åt nog en fem stycken eller så 🙂 Trixie har åxå längtat efter julmaten hos mormor och morfar, hon tror att det är bara där man kan äta sånt tydligen, för när jag sa att vår skinka var julmat så skakade hon bestämt på huvudet : -Nej, mormor har julmat.

Jaja. Bra att veta:)

Jordan kunde inte sova middag, det var för kallt ute, och torrt. Jag har hosta jag med, men inte i närheten av hans, och när jag varit ute har jag hostat massor. Att lägga honom i en vagn ute var inte att tänka på, och inne finns ingen säng till honom. Han fick vara uppe i ställe, och åt faktiskt för första gången på flera dagar lite mat:)

Tre prinskorvar, en köttbulle och  lite kokt ägg 🙂 Laxpatén han sträckte sig efter var inte så god när den väl landade på tallriken, men det andra var mer än han ätit på dagar, som sagt. Det märktes att maten gjorde gott, för efter att han somnat en stund i mitt knä till Kalle och hans vänner så var han piggare 🙂

.

Trixie tittar på Kalle Anka.

Tre sötnosar:

 Patricia, Novalie och Janelle 🙂

.

Efter” Kan du vissla Johanna” så åkte vi hem till oss allihopa,, för år av erfarenhet har lärt oss att det är sjukt idiotiskt att släpa alla klappar till mamma och pappa, för att öppna dem där och sen släpa hem igen….bättre att öppna dem på hemmaplan. Vi tar med mamma, pappa och syrran hem till oss ist.

.

Vi väntade lite på tomten, och eftersom jag bara har snälla barn hemma hos mig, så kom han såklart:

Han hade med sig en del julklappar, men till en sån stor familj som vår så kan han inte ha med sig alla, så resten ligger under granen och väntar.

Jordan hade fått vila en stund i sin säng, med lite välling, och var i toppform när tomten kom, inte ett dugg rädd, han hade ju redan vant sig vid sin lilla tomte inne 🙂

Novalie tackar för julklapparna:

Ungarna trodde förr att tomten inte fanns på riktigt, utan att nån av oss vuxna klädde ut oss…? Vilka dumheter, klart Tomten finns på riktigt!!  Nu funderade de på om det kanske var Petra, min syster, som var tomte, de spekulerade om det innan han kom, men hon satt ju i köket….så även i år kom alltså den Riktiga Tomten hem till oss:)

Det tackar vi för:)

När så tomten hastat vidare för att dela ut fler julklappar till alla andra barn som väntade, så utbröt det stora, men ganska kontrollerade kaoset – alla paket ska delas ut, och det är som sagt var MÅNGA.

Många barn, många paket innebär väldigt VÄLDIGT mkt papper och emballage….Pust.

Det gick bra i år med 🙂

Min syster och jag är” två själar – samma tanke”, väldigt ofta, vi ringer  till varandra precis samtidigt osv. Nu slog det till igen – vi gav varandra precis EXAKT likadana saker .

Vi bytte varsin 12 kg kettlebell med varandra 🙂

Kettlebells  Det är en vikt som man kan träna med på massa olika sätt, skitkul och skiteffektivt:)

Vi skrattade gott åt att vi lyckats igen för både hade vi önskat oss det, men inte sagt det till den andra för att inte avslöja vad vi köpt 🙂 Haha,  men nu fick vi ju båda det vi ville ha:)

Våra är dock röda och snygga, köpta på Intersport. Nu ska här tränas 🙂

.

Alla barn var nöjda med sina paket, och det tro jag det, för de fick det de ville ha:)

Janelle fick sin biljett till Peace and Love festivalen, Patricia sin navelpiercingsmycke, Corrinda sitt Sims. 3 , Robban senaste James Bond ps3 , Novalie sin hamsterbana, och småtjejerna varsitt Nintendo DSi 🙂

Bland annat:)

Novalie köpte ett Nintendo i höstas, och framför allt Lovelia har lekt med det så himla mkt att vi tyckte det var lika bra att lägga pengarna på nåt ordentligt ist för tusen Barbies.Hon har suttit med sitt egna massor nu, så det var ett klokt val.

Jag är mkt nöjd med alla inköp i år, det blev dyrt, som vanligt, men det blir det ju med många barn. Svårt att komma undan, och det är ingen överraskning direkt så det är bara att planera:)

Det blev överlag väldigt mkt bra saker iår.

Jordan  fick sin dammsugare, och han har dammsugit hela huset mycket noggrant idag, flera gånger om 🙂

.

Vi har alltid middag här på juldagen, när mormor levde var det hos henne, men vi tog över sen.

Det är alltid samma mat, traditioner är till för att hållas:) nämligen oxfilé, potatisgratäng och sen blåbär och hallon, glass och grädde till efterrätt.

Årets godaste middag alla kategorier!!

Det allra bästa är att Perra av nån anledning tagit på sig kockeriet denna dag, så jag gör inte ett dugg mer än dukar inför middagen, och sen sköter jag väl iofs det mesta av avdukningen efteråt, men det är en helt ok uppdelning enligt mig.

Speciellt som alla alltid tackar MIG för den goda maten .

Idag var vi 17 personer, så det går åt en del mat.

Mina föräldrar och syster, Perras mamma och mormor och Maria, en kompis, och så vi då.

  Jordan sov medan vi åt, men vaknade sen och fick oxfilé han med, det smakade prima, så nu har vi en gourmand i familjen, han kommer inte vilja ha fläskkotlett nåt mer 😉

Hm, han har nog iofs aldrig ätit just det…men men.

Sen mumsade han i sig massor av bär, glass och grädde och äntligen, äntligen känner jag igen min lilla kille!!

Han gick omkring med ett soligt leende på läpparna hela tiden, inget gnäll och ingen gråt, underbart!

.

När jag gick ner i gillestugan för att hämta stolar, så hittade jag ena katten, Zlatan, sovandes såhär:

Han är svår att fota för han är så svart, men han ligger med båda framtassarna hängandes ner på var sida om grenen, och snarkade och sov, nöjd med val av sovplats :)’

Knasiga katter!

De tror nog på allvar att båda granarna är till för deras höga nöjes skull :=)

.

Nu är det sent, så jag ska logga ur och snusa in mig under täcket, imorgon ska jag montera ihop barnens Ikeakök, så det gäller att samla tålamod:)

.

Jag hoppas att ni alla har haft en underbar jul!!

Ha nu en lika bra Annandag jul, alla trevliga, så hörs vi snart:)

God fortsättning!

Kommentarer

  1. Eva

    Trevlig fortsättning på er!! Ni verkar ha haft en jättemysig jul, härligt!!! Min yngsta dotter är lika gammal som Jordan, hon fick oxå en dammsugare i julklapp, och ett städset med mopp o sopborste o skyffel….Populärt var det!!! Ska försöka fota ”städhjälpen” nån dag, gör ett försök att blogga lite jag med här på mama : blogg.mama.nu/bloggmamanu/
    Tror det blev rätt…
    mvh Eva

  2. Johanna

    Ni har haft härliga dagar märker jag 🙂 Precis så det ska vara i juletid.

    Skönt att Jordan börjar bli bättre, roligare med friska och pigga barn!!!!

    Härlig bild på Zlatan *haha* Har själv två katter men ingen av de rör granen (tur för de säger jag)

    Ha en skön Annandag Jul

  3. Carina

    Skriv din kommentar här!
    Har lite svårt för den rosa granen men den var ju fin mot Zlatans svarta.
    Den gröna granen var ju bara sååå fin.
    Ha nu en bra fortsättning på året.

  4. Malin, Tilde, Nora och Ellen

    Oh, verkar ha varit en underbar jul! Härliga bilder! Älskar ju bilden på katten i granen! <3
    God jul på dig och din familj Carola! Många kramar från oss

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting