Allmänt

Vart har jag gjort av det då?

Idag hade Robban tjatat färdigt, och jag gav med mig och vi åkte till Game, så han kunde köpa mera Tv spel.

Han fick ju ”bara” typ 7-8 st i julklapp….men de har han kört ut..

Han är superduktig på Tv spel, så det är klart att det  går fort att klara av dem, även de spel han inte borde få spela, åldersmässigt. Men sånt bryr jag mig inte så mkt i. 🙂

Han fick senaste James Bond, och det har han klarat ut, det tog väl två dagar..Haha,men man kan väl spela på flera olika sätt skulle jag tro, så nog finns det att göra än.

Men det är klart, med 400kr på ett presentkort är det svårt att inte vilja shoppa, och tjejerna har ju varit iväg och handlat upp sina. Jag dumpade honom i affären och gick en vända i köpcentrumet medan han valde.

När jag kom tillbaka så hade han ju valt, ett jäkla krigsspel…som vanligt.

Nej, man borde inte köpa det, men å andra sidan det är fortfarande ett spel och å tredje sidan så är ju faktiskt militär ett ganska statusfyllt yrke, iaf om de tillhör US Marine 🙂

Vi träffade ett par i Usa för tusen år, vars son var just en sån, och deras stolthet var underbar att se:)

Nu blir ju inte Robban en US Marine förstås, men han kanske kan ha nytta av strategierna i krigsspel….nån gång;)

Så, ett krisgspel och ett monsterspel.

Upp med plånboken och leta efter presentkortet som jag lagt där…men nix pix, det var ett Bonuskort!

Vart fasiken är presentkortet då???  Borta. Fanns inte  där. Nähä.

Jag fick väl betala med Visa då…Inte hittade jag på det hemma heller, men det ligger säkert på ett himla bra ställe, det brukar vara så. Ena spelet var nersatt 100 kr mot vad det stod på prislappen och så hade jag två gamla presentkort med småsummor på så totalt blev det drygt  300kr att betala. Från början var det det dubbla, så jag kände mig rätt nöjd ändå:)

…………………………………………………………………………………………………………..

När vi var till pappa och fikade på nyårsdagen så var Patricia hemma, och Jordan fick stanna kvar och sova färdigt istf att vi slet upp honom efter bara en timme. Patricia skickade mms efter ett tag:

Lillen softar:

                                              

  

                                                                             V isst ser han rätt cool ut:)?

Igår kväll så satt han länge med Novalies Nintendo DSi, lycklig över att vi inte tog ifrån honom det:

                                                    

Han kröp upp i fåtöljen, puffade till kudden bakom ryggen, det var besvärligt så det tog lite tid att få det som han ville, drog filten över knäna och sen satt han glad och belåten och tryckte på knappar och kollade på vad som hände på skärmen:)

Han är så go!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

.

Jag hade ju fel, trodde det var idag som vi skulle på middag hos svärmor, men det är i morgon.

Hela min planering föll ju. Inga stordåd iofs…eller jo det är det faktiskt, vi ska byta rum på några av barnen!

Novalie och Corrinda ska dela rum, och då ska de flytta in i Robbans, för hans är stort, och så får han ta Corrindas som ju är husets allra minsta.

Han spelar tv spel eller kollar på TV, eller läser i sitt rum så han behöver inget stort, och han är ju den enda killen så han behöver inte heller dela rum med någon. Jordan är ju för liten för att dela med, och dela med en syrra???? Åh nej tack du , mamma!   😉  Det vill han INTE.

Om vi vill så kan vi göra fler rum genom att dela av gillestugan, men vill helst inte det än. Den är så bra att ha!

När de har kompisar går de ofta dit ner, tonåringarna sitter gärna där med sina kompisar och softar, min crosstrainer och alla vikter bor där, och tja…det är ett bra rum att ha helt enkelt.

Så länge de inte knorrar om att dela så gör vi inga ombyggnader.

När vi vinner miljoner, eller Perra nån gång sätter storpotten i poker, så ska vi ju lägga på en våning på huset..Sen:)

.

Att byta rum är ingen lätt sak, det är ju väldigt mkt prylar som ska flyttas, och de krockar ju liksom på mitten, och det värsta är ju att det alltid blir massa jox över som ingen vill ha, men som man inte kan kasta, och som måste förvaras nånstans! Garaget är rätt nystädat tack och lov;)

Men, det brukar bli ordentligt röjt åxå, så det blir alltid bra i slutändan.  Tills nån av tjejerna ångrar sig..;)

Nu kan ju Novalie enkelt välja var hon ska sova, för överslafen i småtejernas rum blir ju tom, och hon kommer ju att vara där och leka så det kommer nog bli superbra.  Men innan man är där är det massa bära, släpa, sortera och kasta 🙂

Hade jag haft koll hade jag ju kunnat börja idag, nu blir det inte förrän på lördag, för på fredag ska de åka och bada.

Om nån vill se hur det ser ut nu i deras rum så finns det bilder på vår hemsida Familjen Wetterholm, under fliken Bilder på hur vi bor:)

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

.

Åh nu sa de på rekamen att Let´s dance börjar på fredag!  Jag som inte ens gillar det längtar lite 🙂

Det är alldeles lagom underhållning när man sitter och slösurfar eller nåt.  Annars har ju nästan inga roliga program börjat än..:(  Jag saknar nån kul serie man kan fastna för, typ Prison Break, eller den gamla goda CityAkuten, som jag iofs ledsnat på, men liknande.

Nu hittade jag Snuten i Hollywood på fyran….jaja, den får duga, den är ju rätt kul;) Bättre än hockey iaf….tråk.

.

Gick en runda och kastade överblommade hyacinter och amaryllisar idag, men övriga julen får sta kvar till tjugondag Knut. Läser överallt att folk kastat ut julen redan, men här får den stå, det är ju så mysigt! Adventsljusstakarna speciellt….Fint!

Jag har inga gröna fingrar, har haft, men har glömt av regel nummer ett : Vattna innan det är försent….:) men den lilla granen jag köpte på Ikea innan jul, den rackarn skjuter nya skott:

  

Massa gröna nya småskott både i toppen och överallt 🙂  Jag som trodde den skulle stendö innan jul!  Nu blir den väl kvar till nästa jul istället 🙂

.

Ni ser att jag försöker svara er i kommentarsfältet va?? Det är lite meckigt för svaren kommer inte där jag vill ha dem, så jag brukar försöka svara i ett längre svar ist. Om det är nåt ni undrar som jag inte svarar på, så hojta igen!

Det var kul att höra att fler hade problem med trasiga papperskassar:) även om det är förbannat surt när det händer…

.

Äsch, jag hade nåt bra jag skulle skriva om, men det är borta…..Jag har nog varit ledig för länge nu, hjärnan har gått in i stand-by läge när Perra är hemma och fixar allt 🙂

Jag återkommer !!

Bye bye:)

Kommentarer

  1. Carola Nyström

    JA då kunde inte jag vara tyst! Detta är en blogg där en helt vanlig person skriver om sitt liv, hur hon fattar sina beslut borde inte behöva diskuteras som om det vore ett diskussionsforum. Helt klart ska alla få ha sina åsikter, men jag tycker att det hela börjar spåra ur.

  2. Mia

    Man präntar sakta men säkert in i barnens huvuden att krig inte är så hemskt. De blir liksom en vana, ingen stor grej! Jag vill inte att våld ska vara en sak som barnen ”sätter sig in i” varenda dag. De utför våld mot varandra när de spelar. Titta någon gång så får du se hur grymt det är… Om du inte redan sett och tycker
    det är okej…

  3. Helene

    Håller med ang spelen, tycker inte det är OK att spela krigsspel som går ut på att döda när man är så liten, när man får köpa dem själv är det ok precis som med tobak och alkohol.

    Nu är kanske en sak men tänk vad som händer senare?? var ska du sätta gränsen och när?? sånt måste man stävja på en gång. Finns så många vettiga spel de kan spela istället.

    Att jämföra med skjutglada frivilliiga i USA:s arme tycker jag är cyniskt

    Vem bestämmer över barnen och deras framtid när de är minderåriga?

  4. Emma

    Hej!!

    Han e så himla söt,Jordan!!:)
    Har en liten kille på snart 18 månader o han e så go nu men himla busig, hittar på mkt nytt hela tiden! Det är en härlig ålder.

  5. Ulle

    Inte ofta jag reagerar på dina inlägg men detta var bara såååå fel!! 7-8 spel i julklapp och ytterligare ett nu. Förlåt, men det tycker i alla fall inte jag är okej! Och dessutom krigs-spel som inte alls är för hans ålder. Känns inte alls som du….

  6. Åsa

    Nje… nu är det nog första gången jag reagerar och inte håller med dig.
    Det finns en åldersgräns på spel av en anledning. Det är INTE ok att köpa ut spel till minderåriga. SÅÅÅÅ många gånger man stått i kö på spelbutiker och så står mormor där och ska köpa ut spel åt barnbarnen. Varje gång blir jag lika irriterad.
    Nej Carola, jag blev lite besviken över detta.
    Det finns så otroligt många BRA spel som passar din son istället för krigsspel och annat skit.
    MEN jag tycker också att det är upp till var och en förälder att välja… om man vill följa lagar eller ej.

    FIN liten gran har du iallafall och det är ju aningen fnissigt att den börjar då skott också!! Plantera ut den så fort du har barnmark igen så får du kanske en stor fin gran i trädgården!!!

  7. Tiggertufflan

    Skriv din kommentar här!
    Tänk, jag trodde att jag nästan var den enda som inte plockade bort julen så fort julklapparna är öppnade. Här får den också vara kvar till ”Knutdagen”. Det blir så tomt när alla ljusstakar och stjärnor försvinner. Samtidigt så är det lite skönt. Jag vill att man liksom ska ha tröttnat riktigt på julen innan man tar bort den.

    Och jag håller med de andra här. Synd att ni inte är med i familen Annorlunda men tur att du har din blogg.
    🙂

  8. Becks

    Oj vad jag saknade er goa familj i måndags..!!! Synd att ni inte är med…Jag tycker inte en familj ska behöva vara stor och livlig HELA tiden bara för att få vara med i TV…Men oj vad jag njöt när ni var med! Bilderna på Jordan var jätte-fina! Hur går det med tjejen som du skrev om i det tidigare inlägget?! Hoppas ni har löst det. Många kramar.

  9. Carola m 8

    Annapanna: Jag visste inte vilka som skulle vara med, och fattade inte vem norrmannen var, nu vet jag:D Favorittippad:) Surt med era presentkort, nu känns ju Robbans 400som en baggis, hoppas ni hittar dem!
    Anne-Marie: Han är en myskille <3
    Mockasinerna fick han i julklapp, tror det är H&M, det är Barbaskön på, han den håriga och min favorit i familjen:)

  10. Anne-Marie Olovsdotter

    Gud vilken underbar bild på Jordan!
    Myskille!

    Hans tofflor ser intressanta ut, var har du köpt dem?

    Hockey skrev du…ja (&”#%!¤#, det hade jag glömt! *borta*

    😉 /Ami

  11. Annapanna

    Å, det är så surt att förlägga presentkort! Vi har gjort exakt samma sak med alla presentkort vi fick när vi gifte oss… Den brillianta idé vi fick var att stoppa alla i samma kuvert för att inte behöva leta efter de olika, så nu letar vi bara efter ETT kuvert… SÅ irriterande!! Det handlar bl.a. om flera tusen kronor på IKEA! Suck!
    Ser också fram mot Let´s dance, den lille norrmannen är ju helt klart sevärd… Återstår att se om han kan dansa också!?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting