Allmänt

Idag för 17 år sen…

…så var Janelle beräknad att födas!

Gjorde hon det då??? Nej, hon lät vänta på sig ända till den 12 januari 🙂

Fint folk kommer sent, heter det ju, men hon var inte värst, Trixie fick vi vänta på i 13 dagar över tiden….kan säga att det är lite drygt. Speciellt när saker är inbokade som kräver en bebis utanför magen 😀

Men, nu var det inte det jag skulle skriva om, det bara blev…

.

Idag åkte vi till farmor/svärmor på middag.

Det var tänkt att vi skulle dit redan dagen efter annandagen, men då blev svågerns dotter sjuk, och så har det skjutits upp.

Tills nu. Vi hämtade först upp Janelle som sovit hos en kompis. Det var ett sjujäkla snöoväder! Snön låg vågrätt i luften och det var 1 minusgrad bara så det blev ju bara slask på rutan direkt. Sen hämtade vi bröd och bakverk hos tjejen som bakar till Cafeét på Syltkrukan, och sen äntligen kom vi iväg.

Det  är 4,5 mil till Månkarbo där farmor bor, men idag kändes det som 14 mil. Vi åkte gamla E4an eftersom vi hämtat brödet, och den var inte ens plogad…Ingen trafik att tala om heller iofs, och det var ju tur, för det var lite slirigt att köra minst sagt.

Lagom tills vi kom fram så avtog snöandet, typiskt.

.

Det var lite manfall, Perras brors sambo var sjuk, deras son R (barnens kusin) ´s flickvän var sjuk så vi var bara vår familj, minus Patricia som vänt på dygnet totalt och inte vaknar förrän framåt femtiden på eftermiddagen….åh ja hon kommer få det DRYYYGT att vända tillbaka 😉 och fyra till ( svärmor, svåger, två kusiner)

Rätt mysigt.

Janelle och R kunde babbla på, annars blir det lite knasig stämning när hans tjej är med, för de känner inte varandra och har bara träffats en gång, det blir väl bättre.  De är jäkla roliga de där två, det skiljer ett halvår på dem, emen ett kalenderår, han är född 93 och hon 94.

De har alltid drygat sig mot Patricia, född 95, med att de är större 😀

Som att man fick inte vara med om man inte fyllt tvåsiffrigt när hon var nio.

När hon fyllt tio så räknades inte nollan…

När hon fyllt 11 så kunde man inte ha SAMMA siffra.

När hon fyllt 12 var man tvungen att vara tonåring osv 😀

Knäppisar!

Nu hade de en ny grej, man fick inte vara med om man inte hade en pojk/flickvän….

För jo då, Janelle har minsan gått och blivit med pojkvän under lovet 😀

Han var en av dem som köpte blommor till mig när jag fyllde år, så han är godkänd  😉

.

Perras bror skulle gå ut och möblera om bilarna på uppfarten så att frysbilen kan komma fram till lastkajen i morgon, men han  var borta fasligt länge. När vi kikade ut så gick det inte så himla bra, för stora bussen/lastbilen stod bara och spann. Den är helt värdelös att köra på vintern när den är tom.

Alla barnen blev eld och lågor och klädde på sig för att gå ut och hjälpa till, och med hjälp av fyra starka knuffare bakom bilen så kom den loss.

(jag var starkast, sen Janelle, sen R och sen Perra…eller? *hihi*)

Ungarna hjälptes åt att skotta rent på uppfarten och på ett kick var det klart. Sen började de kasta snö på varandra istället…

Janelle med skyffeln full med snö, R har en han med men den syns inte 🙂

Här slänger de upp snön i luften, kasst kort, men ser rätt fräsigt ut.

”Fräsigt”, det ordet använder jag för att tonåringarna avskyr det:)

Det tycker det låter som 1800-talet, och då är det ju extra kul att driva med dem.

.

På vägen hem så hade de faktiskt plogat gamla E4an, men först bara på motsatta sidan….och jag kunde ju knappast köra på fel sida, men halvvägs så hade de plogat båda och det blev lite lättare att köra.

Min bil, en Wwbuss är fullkomligt makalös på vinterväglag!

Jag kan (ta i trä!) utan problem köra i djup snö utan att köra fast, på kyrkisparkeringen kan det ibland vara knädjupt och den bara tuffar fram…inte som Syltkrukans usla bilar;)

Det känns tryggt att ha en sån bil när man kör runt med så dyrbar last som jag gör <3

.

Barnen fick packa sina badkläder när vi kom hem, för tanken är ju att det ska badas i morgon. Perra kollade men det verkade som att allas var ok. De fick ju nya baddräkter i somras så det vore ju konstigt annars, men ibland sunkar de ju ihop på nolltid.

Jag, Jordan och tonåringarna stannar hemma.

Jag vill inte bada för det  första, för det andra är det inte så lätt att ha en ettåring på badhuset en hel dag, övriga barn ledsnar inte i första taget så det blir typ 7-8 timmars badande.Och det blir alltid så att det är JAG som får passa småbarnen för de andra vill bada med pappa….

Perra brukar åka ensam med dem, och det brukar funka bra. Man får ju planera lite bara.

Robban och Corrinda simmar ju så det blir Novalie, Trixie och Lovelia att hålla reda på.

Överlag är ju bra planering ett utmärkt verktyg för en stor familj, jag skulle bli tokig om alla skulla springa runt som yra höns och tjoa medan jag skulle packa badväskor, packa ur lite, hämta en annan baddräkt osv. Till slut har man ju noll koll och så kommer man iväg med hälften hemma – inte kul.

Jag är inte en strukturerad och planerande mamma av naturen, tvärtom så är jag rätt slarvig och hakuna matata 🙂

Men vissa saker har jag insett blir bättre med lite planering 😀

Men mat på exakta tider , och stenhårda rutiner , där går min gräns för struktur 😀

.

Jaja, det var allt för idag:)

Natti natti:)

Kommentarer

  1. Marie

    Jag har tre barn mellan 9-15 år, och alla har en varsin tv eller dator. Killarna har tv och ps 2 eller x box tjejen har aldrig varit speciellt intresserad av tv spel och så, så när mina söner fick tv spel så fick hon en dator. De är ute är med kompisar, är lagom mycket med mig och maken, och då tycker jag det är helt okej att dom sitter vid tvn och datorn när dom är hemma. Det blir väll ca 2 timmar per dag eller mer för de äldsta, men det tycker jag är okej när dom är ute eller är med kompisar resten av tiden!

  2. frida

    Läste just om din heta ”debatt” 😀 om krigspel..
    jag skulle aldrig köpa..varken krigsleksaker eller såna spel åt mina barn..men det är ju ditt val! 🙂 men Jag, personligen förstår inte grejen med att ge sina barn små leksakspistoler och krigspel.
    Lutar liite åt dåligt omdöme tycker jag…

  3. febelinneabloggar

    Håller helt me i struktur ett måste nästan om det ska bara någon ordning med många barn….men måltiderna har jag oxå på lite lösare på… Gud det funkar inte med barnens aktiviteter och mitt egna liv om maten skulle styras stenhårt oxå:)

  4. Tina

    Ja alltid finns det något att klaga på! Nu tycker folk att din son spelar för mycket tv-spel och fick för många i julklapp, men om det hade varit tvärtom, att han önskade sig tv-spel men inte fick några, ja då skulle det vara synd om honom för att han har sååå många syskon och därmed har ni inte råd med tv-spel. Finns alltid nåt att klaga på 😉

  5. Carola m 8

    Pia:
    Jag är inte så noga med hur länge de sitter och spelar, eller hänger vid datorn den här årstiden.
    Jag avskyr själv att gå ut och frysa så varför ska jag tvinga ut barnen, bar för att det ska vara så. Nej, de får välja själva. Nu har de varit ute väldigt mkt det här jullovet för vädret har vait ganska härligt, så några timmar per dag har det nog blviit.
    Han har inte kört ut alla spel totalt, men han har spelat de till slut vilket innebär att han klarat av det, och sen ledsnat, det tar för honom kanske max två timmar. Han har inte suttit vid datorn så mkt som det kanske låter.
    Jag tror inte att det är specielt skadligt med tv spel, tvärtom så pekar ju forskningen på att det är stimulerande och lärorikt så jag skulle aldrig drömma om att begränsa det till en timme, då hinner de ju knappt komma in i spelet. Där tycker jag nog att DU ska fundera lite, för det är ju totalt värdelöst att bli avbruten mitt i, oavsett vad det är, eller hur? Jag menar heller inget illa och tar inte illa vid mig:) Han är med kompisar, utomhus och jag träffar honom hela dagarna så jag är nöjd 🙂 De här spelen han har fått och köpt är ju inte slut bara för att han klarat ut dem en gång, tvärtom. Vi har massvis med tv spel, men vi har sjukt mkt dvd, video och böcker åxå, så jag ser inget fel i det.

  6. Pia

    Hej! Bli inte arg nu, men ärligt talat så tycker jag det är väl mycket spelande om en 10-åring har spelat ut 8 spel på knappa två veckor. DET reagerade jag på och kan kanske förstå då att ngn tyckte att det var konstigt att din son skulle och köpa ännu fler spel nu så här snabbt efter jul.
    Kan bara berätta att min 9-åriga son inte ens FÅR spela dataspel varje dag och när han spelar så får han spela högst en timme. Jag är så pass strikt och sträng att jag inte tycker att det är bra för ett barn att spela för mycket. Tycker inte det är BRA för mig heller att vara vid datorn jämt och då ska jag ändå jobba här!
    Andra orsaken till att jag begränsar spelandet är att jag vill att mina barn ska vara mycket utomhus, få motion, hinna träffa kompisar, hinna vara med mig etc.:). Vi spelar mycket brädspel tillsammans också.

  7. Marita

    åå vad kul att bada! Sa dom till sandviken och bada? Jag tror jag läste det i din andra blogg? Dom rustar där, vi åkte 8 mil dit för att bada och kommer dit, då rustar dem äventyret och tjejernas omklädningsrum med, det känder ganska onödigt. Men bada fick vi iaf, dom hade löst det rätt bra. Men när vi frågade skulle äventyret öppna 5 januari! Så nu borde det vara klart! 🙂

  8. Carina

    Kul när kusinerna träffas och umgås så där direkt.

    Igår var jag glad att vi slapp ge oss ut på vägarna.
    Jag hade inte tänkt gå ut alls men traktorn kom aldrig och plogade så vi var ute och försökte få undan snön.
    Problemet är att det börjar bli så mycket så man inte vet var man ska göra av det.

    Grattis till Janelle och pojlvännen. Verkar ju vara ett bra val hon gjort om han kommer med blommor på din födelsedag.

    Fräsigt är ett sånt där stenåldersord som min mamma använder. Hon har några andra också som kärra (om bil), slant (peng, mynt) och fler som jag inte kommer på just nu.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting