Allmänt

På allvar…

Alltså, när jag sa att jag gillar att ni kommenterar och att det är kul med diskussioner, så menade jag faktiskt INTE så som ni håller på nu!

Det jag fått bekräftat ville jag inte skriva mer om igår, och jag kommer inte att vidareutveckla det här nu idag heller, precis som jag sa.

Men” Tina” tror att det är att Mirka skrivit taskiga kommentarer här under annat nick? Och det blev många elakheter radade på varandra i kommentarsfältet …

Eh..? Först fattar jag inte vilken kommentar det skulle vara, för jag har inte fått nån direkt grinig, jo olika ¨åsikter om TV spel, men det var ju kul.

Sen VET jag att Mirka inte skriver under falskt nick, så är det bara. Jag skulle kunna göra mig sjukt osams med henne, men då skulle hon inte kommentera alls, falska nick är inget hon skulle nedlåta sig till.

Vidare tycker Tina att Mirkas barn ser osunda ut och är tjocka och smutsiga?

Jaaa, jag har ju träffat dem, och de är inte tjocka och verkade ytterst välmående:) Att Mirka bakar mkt, ja, men tänk på att det är MÅNGA som ska dela på det bakade, ofta har de ju haft gäster åxå…blir nog inga stora mängder bakverk i varje mage om man börjar tänka efter…eller hur?

Smutsiga, javisst, men inte från början på morgonen, då de som alla familjer startar dagen med rena kläder. Även mina ungar blir smutsiga när de äter eller målar eller vad de gör, och jag tror att det är så i de flesta familjer. Jag känner ingen som byter tröja så fort den fått en liten fläck. Fan det gör jag ju inte ens själv om jag bara är hemma och skrotar!

.

Säger som Eva n i kommentarsfältet: Smutsiga barn är sunda barn:)

.

Sen det” roligaste” av allt, att det är vida känt att Mirka är avundsjuk på mig????  Klasskillnad? Nej, skulle säga att förutom att vi har ett hus så är vi rätt lika, Mirka har ju dessutom något som inte jag har och aldrig har haft – en fast anställning!

Skulle tro utan att veta det, att våran ekonomi är rätt lika faktiskt, Perra må ha ett familjeföretag, men det är ju inte så att man blir rik på det, tvärtom så sliter han nog extremt mkt mer än alla fattar! Han är borta 7 (ja SJU!) dagar per vecka nästan hela hösten, och kommer då inte hem förrän närmare 20-21. Jag kan lova att det då är JAG som är avis på att Mirka får hem Peter i samma tid varje dag och att han är hemma alla kvällar och helger!

Alla barn har inte egna rum, det är det bara Janelle, Patricia och Robban som har, övriga delar i olika konstellationer.

Om det vore nån av Mirka och mig som var tvungen att ”skaffa barn på barn” för att kunna fortsätta vara hemma, så är det ju i så fall mer träffande på mig, då Mirka har ett jobb att gå tillbaka till, eller hur? Nu är det ingen av oss som ser på barn som nån slags bro att få vara hemma, utan vi har det gemensamt som de flesta som har många barn har, vi tycker om barn! Många barn! Det är roligt:)

.

Och nej, innan nån hugger, jag skaffar inte fler barn hela tiden för att slippa jobba…

.

Sen undrar jag lite hur Jeanette menar?

Du skriver att jag ska växa upp och sluta tillåta mobbing…Jo,men min blogg är inte modererad, jag godkänner inga kommentarer! Alla blir godkända. Jag har aldrig haft några problem med kommentarer tidigare, så det har inte funnits nån anledning att sitta och godkänna. Vad tror du om mig??

.

Ja, nu har jag sagt det om det, sluta skriva taskiga kommentarer om Mirka tack. Fattar inte alls vitsen med det om jag ska vara ärlig. 

.

*skakar på huvudet och suckar*

.

Kommentarer

  1. ML

    Vill bara berätta för dig att jag läser enbart det du skriver här på din blogg. Kommentarer är ointressanta. Tråkigt att vissa inte tycks ha bättre ting för sig än att tråka dig & Mirka. Nå, det får stå för dem! Jag tycker att både du och Mirka verkar vara härliga kvinnor med fötterna på jorden!

  2. Anna B

    Inte läst, kommer inte att läsa. Tjafs är inte min grej alls. Som om det går att vara elak, eller spekulerande på nätet bara för att man är relativt anonym.

    PEACE, LOVE AND UNDERSTANDING!

    (Nej, det går inte att säga lika bra på svenska).

  3. Hanna mamma till 4

    Hej Carola jag läser ofta din blogg men även Mirkas jag gillar er båda starkt.. Som någon annan skrivit så blir man inspirerad som mamma..
    Det är så skönt att följa era vardagar och se att det faktiskt är ganska lika i många barnfamiljer,, Sen måste var och en få styra sin vardag hur de vill utan att några elaka själviska människor ska få slänga ut sig vad som helst..

  4. Marit

    Hej Carola !

    Jag gillar din blogg och läser den väldigt ofta =)
    Tycker inte att du ska behöva förklara dig för alla som skriver dumma kommentarer, dom har väl lite att göra som ödslar tid och energi på att peppra med taskiga kommentarer.

  5. Erika

    Hej!
    Tänk att det alltid ska finnas folk som klagar och gnäller….Jag tycker att både dina och Mirkas barn ser ut att må alldeles utmärkt!
    Förstår ärligt talat inte varför folk ödslar tid på att skriva taskiga kommentarer, löjligt!
    Stå på er och var stolta över era fina familjer!

  6. lena

    Jisses jag bakar oxå som en galning,,, å bakar alllllt som Mirka bakar, måste ju testa ju.. Vi e inga tjokisar och är många som delar på kakan… Och sååå är jag ute efter dofterna helt underbart för barnen att få växa upp med alla sinnena. Hörsel, kännsel och dofterna. Det betyder mer för posetivt välbefinnande än vad vissa fattar. =)

  7. Karin

    Hej Carola!
    Alltså jag hade inte tänkt skriva nåt här ang det tjafs som har varit, men jag kan nog ändå inte låta bli.

    Jag har en del bloggar som jag troget läser varje dag, vissa har jag följt flera år och vissa kortare tid.
    Men en sak verkar alla ha gemensamt…
    Man får taskiga och elaka kommentarer lite då och då.
    Varför kan man undra? Är människor egentligen elaka? Tycker man det är kul att kränka andra, när man är skyddad själv bakom sin skärm? Skulle det vara likadant ute, om man inte såg varandras ansikten och ögon?
    Nej fy så hemskt, det vill jag väl verkligen inte tro.
    Sen att människor har olika åsikter, självklart, för hur skulle det se ut annars. Men från det till att skriva fula och dumma kommentarer, är steget stort.

    Ja, jag vet inte egentligen vart jag vill komma med det här…
    Men jag fick ju ner mina funderingar ändå 😛

    Kram Karin

  8. Lotta med 5 barn

    Hej

    Angående ålder på spel så är det bara rekommederad ålder INTE LAG som på bio. Jag kan ju tycka att man som säljare kan påpeka åldern om man förstår att det är en person med väldigt låg ålder som ska ha det.
    Jag tyckte det var värre när dottern på 17 kom hem och hade hyrt en film med 18årsgräns och fått lov det. Hon hade visat leg. Vi gör som så när vi märker att det blir för mycket. Att vissa dagar spelar man så mycket man vill andra inte alls, mycket bättre än tidsbegränsning de hinner spela klart.

  9. Anette

    Hej Carola! Tycker din blogg är jättebra! Låt inte detta nu förstöra allt, utan fortsätt att berätta om er vardag:). Tycker det är så kul att läsa!

  10. Sara

    Bra Carola! Har följt din blogg länge och tycker att du visar att du har god självkänsla! Superbra att du vägrar att behöva godkänna inlägg, tycker det visar att du står för vad du/din familj är/gör.

    Är så glad att du delar med dig så öppenhjärtat och att du visar sådan respekt mot andras tyckande.

    Dumma kommentarer kommer nog alltid att finnas men i och med att de får finnas med gör att bloggen blir mer intressant och känns mer äkta, ingen förvanskad bild.

    Det som skrämmer mest är just den vuxenmobbing som finns, otäckt att tänka att de som ägnar sig åt det kanske fostrar barn.

    Dina barn verkar kunna känna empati, finns den grunden så är nog inte tvspelande ett par timmar nån fara.

  11. Carina

    Jag har inte läst alla kommentarerna och tror inte jag tänker göra det heller. Verkar som att folk kastar sand på varandra. Däremot läser jag både din och Mirkas blogg och det med glädje.
    Men det är en sak jag inte fattar: Skriver folk kommentarer om Mirkas familj på din blogg?
    Uppenbarligen har dom ju läst hennes blogg också och om dom har några åsikter om henne borde dom väl skrivas där?

  12. Evelina 15 år

    Hej igen Carola det var jag som skrev här under men jag hoppas att jag fick fråga dom där frågorna, annars så ber jag tusen gånger om ursäkt!!

    Tycker om eran familj jätte mycket och tycker att det är bra att dom visar att man kan ha många barn och att det funkar lika bra (förstår mig rätt jag menar bara utav vad folk kan säga men när man ser eran familj så är det ju jätte bra!)

  13. Evelina 15 år

    Men allvar jag håller fullständigt med ”Erika17 år!!!” Sluta för sjutton och tina du har ingen rätt att klanka ner på andra, snälla nån bete er som vuxna och skriv bra saker eller ingenting alls!
    Trodde att man kunde vara mognare än såhär!
    Älskar familjen Annorlunda!! Och blev så glad när du Carola och Mirka hade en blogg så att man får läsa om er!
    Ni verkar ha det så roligt och mycket kärlek och ha det härligt!
    till tina och Carola: vad är det som har hänt Patricia

    Men Carola jag ha en fråga: Varför var ni ej med i familjen annorlunda i år?
    Och vet du varför ej Tina och hennes familj i älvdalen ej var med? Elr om du Mirka vet?!

    Keep up the good work as you do as a mom!

    Kramar!!!

  14. Erika 17 år.

    Är det vuxna människor som skriver detta? Trodde man växte ifrån att ”sitta bakom en datorskärm och säga hur andra har det och hur de ska betee sig och hur de ska tycka”…

  15. Jeanette

    Ber om ursäkt för de,kanske onödigt hårda, orden: ”Väx upp”!
    Men det jag menade var att du, som har en relativt känd blogg, kanske skulle behöva vara inne och ta bort vissa kommentarer? Jag blev uppriktigt väldigt ledsen över vad fler av dina läsare skrev/skriver i kommentarsfältet ( och då kan man ju fatta hur ledsen Mirka blir) . Visst, det är inte ditt ansvar vad andra skriver, men det är ju du som är moderator över din egen sida,och ibland kanske man behöver gå in lite då och då och ta bort etc?

    Men en STOR eloge till dig för att du skriver vad du tycker om detta mobbande. Högt och tydligt.
    Förlåt igen om mina ord var lite för håda, det var inte min mening……blev bara så himla upprörd över hur vuxna människor kan bete sig.

    Jag gillar ju din blogg jättemycket ( Mirkas också), ni inspirerar mig som mamma:)!!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jeanette: Ja det lät lite väl taskigt, men jag fattar hur du menar. Jag vill INTE behöva godkänna kommentarer, jag har aldrig behövt det och är väldigt glad över att de som vill läsa här och kommentera faktiskt mer eller mindre alltid skött sig. För er läsares skull åxå, annars kan jag ju ge sken av att bara få glada positiva kommentarer, medan jag raderar alla som inte tycker som jag, som i TV spels frågan. Jag vill kunna ha bloggen helt öppen. Om det visar sig att detta är återkommande så får jag tänka om, men som det är nu förblir den öppen.
      Självklart hugger jag tillbaka på elakheter, det tjänar ingen på!

  16. Annelie Susanna

    Meen herregud, trodde faktiskt att det bara var bra människor med något bakom pannbenet som läste din blogg Carola = )
    Ju smutsigare barnen är, ju roligare har dom ju haft!!
    Och klasskillnad, ha ha ha (måste skratta både länge och gott) precis som du säger så har Mirka fast anställning och även om så inte vore fallet så har hon ju många gånger berättat att hon inte skaffar barn för att ”få vara hemma” utan för att hon älskar barn (många barn ;-)).

    Varken dina eller Mirkas barn är tjocka, om någon inte är anorektisk så är man alltså tjock?? Barn brukar ofta ha lite barnhull, inget konstigt alls utan helt naturligt ju!
    Jag undrar, är det vuxna kvinnor med egna barn som skriver alla dessa dumheter lr tonåringar som inte vet vad dom talar om?? Det låter mycket mer som skvallerkärringar som gärna hittar på lögner för att få lite uppmärksamhet själva och försöka starta bråk mellan dig och Mirka. Men ni är för smarta för att gå på sådan skit! Ha det så bra!

  17. Viktoria

    Jag hoppas att folk kan tänka en runda till innan de skriver framöver. Låt det här vara den positiva blogg som det alltid har varit.
    Låt det rinna av dig och håll ut Carola!

  18. My

    Oj, har visst missat något här. Bra att du ryter ifrån till dessa bråkmakare som väljer att fokusera sitt liv på nätet avundsjukt klickandes mellan olika bloggar och skapar bråk, Vidrigt, att de inte skäms!, kanske vore dags för dom att börja fokusera på sitt eget misserabla (uppenbart) liv istället.

  19. ♥Camilla Nordin♥

    Nej , usch & fy vad elaka människor det finns 🙁
    Förstår att du tycker det här är jobbigt Carola. Det verkar som det här blir vanligare & vanligare. Inte bara bland ungdomar tydligen…..
    Det bästa är att ha förhandsgransking på kommentarena & helt enkelt strunta i att publicera dom & försöka att inte ta åt sig.

    Ha det bra nu när fösta riktiga veckan drar igång med allt vad det innebär 🙂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag har aldrig behövt ha förhandsgranskning på kommentarer och jag har inte för avsikt att ha det heller. Jag hoppas att folk kan ta sitt förnuft till fånga och tänka till innan de öser ur sig skit. Se till att hjärnan är inkopplad innan fingrarna ansluts….typ;)

  20. kristinakihlstrm

    Jag har chockat läst kommentarerna på de senaste inläggen…

    Jag har inte följt bloggen så noga så jag vet inte allt…… det ska jag tillstå MEN?!? ÄR det VUXNA männskor som skrivit eller är det barn?!?

    Vill du ha ett tips Carola, blocka ALLA komentarer så bara du kan läsa dom, sen offentliggör du bara dom som har nått vettigt att säga.

  21. Som man bäddar får man ligga...

    Carola!

    Men som man bäddar får man ligga!

    Skäms!

    Mycket som har skrivits har pekat mot Mirka, fast i det tysta nu verkar hon säga ifrån.

    Bra för henne!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Som man bäddar: Jojo, det kan du tycka, men inget jag skrivit har pekat negativt mot Mirka! Ge mig gärna förslag på vad jag skrivit!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting