Allmänt

Vad snälla ni är:)

Tack för alla snälla saker ni säger om hallen, rummen och jackan:)

Jag har svarat er i kommentarerna:)

.

I går log jag elakt åt den som tror att det är så jäkla soft att ha ett eget företag….Jag kan ärligt säga att jag hellre skulle vilja att Perra hade ett vanligt arbete som anställd på en bank eller nåt! Kontorstid! Lediga kvällar, lediga helger och lagstadgade 5 veckors semester!!!!

Det absolut enda som kan rättfärdiga att han jobbar där han gör, och är själva anledningen, det är att han älskar det, och trivs toppenbra! Det är ju såklart världens bästa anledning, för honom…

Ja, det är ganska bra att han kan flexa lite som han vill, men det kan man idag på många jobb..

Som jag sagt många gånger så jobbar Perra mer än heltid under höstarna, en arbetsvecka börjar på måndag och slutar på söndag, det blir lugnt 60 timmar/v. MINST.

Hans mantra är då att ”Från julafton är jag ledig en månad”

Jag går på det där så hårt varje gång, det är samma sak på sommaren nämligen…” Ledig hela sommaren”

I verkligheten blir det alltid, alltid så att han jobbar lite, åker och levererar här och där, måste koka nån dag, inventera …osv. Nåt möte…telefonen ringer…suck. En obruten 4 veckors semester har han inte haft sen han började jobba här , 1996…Vissa somrar har han knappt ledigt alls, eftersom han kan styra sin ledighet så kan han invänta bra väder, men vissa somrar är det ju bara skit hela tiden…då är han bara ledig nån vecka i sträck och sen strödagar.

Igår upplyste han mig plötsligt om att det krånglat till sig och han var tvungen att jobba. Så idag åkte han iväg, när jag hade förväntat mig  att han skulle vara hemma minst denna veckan ut…Jag hatar det!

Fördelarna väger INTE upp nackdelarna:(

Jag vet att jag låter grinig nu, men det är inte kul att vara inställd på att vi är hemma tillsammans, dessutom med bara de små barnen hemma så vi hade kunnat hitta på nåt kul som de äldre inte gillar, och så blir det ändrade planer från en dag till en annan…Blä.

Han älskar sitt jobb, men för mig är det inte lika roligt. Det är tråkigt att vara ensam så mkt fast man är två.

Jaja, nog klagat, nu har jag fått gnälla lite:)

.

Jordan är mer vild än tam mellan varven, och så full i bus som en 16 månaders kan vara!

På morgonen är han oftast väldigt trevlig, han ligger vaken i sin säng och småpratar med sig själv medan jag kan slumra vidare. Får han en flaska välling kan han somna om en stund han med:)  Först när det kommer in en syrra så vill han kliva upp, då ser han att andra är vakna:)

Sen är han rätt behändig på förmiddagen, han äter frukost, hjälper till (eh..jaja) att plocka ur diskmaskinen, dammsuger, blir arg om jag tar den stora riktiga dammsugaren utan att dela med mig ,men går med på att gå efter med sin lilla:)

Sen börjar han bli trött framåt lunch och då börjar den maniska fasen…

Det börjar oftast med att han hämtar nåt att tugga på ur soporna…mums..det går inte att låsa dörrarna dit på nåt bra sätt, han har listat ut hur man öppnar.. Sen äter han kattmat, de får torrfoder och det är tydligt att det är väldigt gott, för han är där flera gånger under dagen och tar sig några bitar. Skålarna står uppe på bänken så vi kan inte göra nåt mer än så, kattstackarna lär ju kunna nå sin mat åxå!

Sen ledsnar jag alltid och dumpar honom i sängen, för då måste jag dammsuga en gång till eftersom han smulat runt med sopor och kattmat…

Några lugna timmar infinner sig….ahhhh:)

Sen börjar det om när han vaknar…. Han gör allt med en glimt i ögat och ett stort leende så man kan inte bli arg på honom:)

Idag svarade Trixie i telefonen , det var till Robban så hon lade ifrån sig luren för att hämta honom….Vips var lilla vesslan där, grabbade luren och började snacka:

Ja men det syns ju hur lycklig han  är, och hur han vet att han inte får:)

Han gav snällt luren till Robban och pilade iväg…för nu visste han att dörren till rummet var öppen…bäst att passa på!

Snabbt snabbt högg han kontrollen och började ”spela”…:)

Den var inte inkopplad, men det visste ju inte han, hihi.

Ja, vissa dagar matchar verkligen kläderna hans humör otroligt väl:

Min sötnos:)!!!!

.

Någon undrade om lapparna på Robbans byrå, så här ser de ut på närmare håll:

De är sen Robban & Corrinda var små och delade både rum och byrå:)

Jag klippte och klistrade lite, tog bilder på tröjor ur nån postorderkatalog, och sen bilder från en Emma Tvärtemot bok där hon  klädde på sig, eller var det av???  och skrev namn på dem och sen laminerade jag in dem och fäste med dubbelhäftande tejp.

Det fanns fler från början, en Emma med byxor på sig och nån med underkläder har jag för mig…det är länge sen, men de åkte av.

Sen hade jag en A4 bild på när Emmas mamma drog av henne en tröja och så målade jag dit en tvättkorg och en pil, så de visste att smutstvätt skulle i tvättkorgen 😀

Det funkade sådär:)

Men maken visste iaf vilken låda han skulle lägga vad, och det är inte helt fel det heller. 😉

Han tycker ju att det är svårt att veta vems kläder det är…de byter ju ägare allt eftersom de växer ur och i kläder.

Jag tvättar och viker, men avskyr att gå ut med det i respektive låda, så jag brukar lägga det i varsin korg så får han bära ut det på rätt plats sen.

Arbetsfördelning, som jag gillar den 😀

.

Jaja, till middag lagade jag nåt jag läste i Vi föräldrar tror jag det var, fast jag uteslöt fänkålen….vet inte riktigt om jag tycker om fänkål…men vet att ungarna definitivt inte gör det:)

Då blev det simpelt enkelt och supergott: Skär laxfilé i fyrkanter. Tog 3 minuter.

Häll en Skagen Panna i stekpannan, koka upp, lägg i laxen, låt den koka typ 3-4 minuter.

Supersnabbt, enkelt, och plättlätt!

Servera med lämpligt tillbehör, här älskar barnen ris så det blev det.

Jag hällde i massor av räkor åxå, det glömde jag!

Perra gjorde nån hemlagad variant förra veckan, utan fusk av färdiga Skagen pannor:)  Typ lika men han hällde på grädde och grönsaksbuljong och redde av den lite. Krydda gjorde han men jag vet inte med vad.

Det var gott det med:)

.

Så det var dagens mattips, jag tror fick det(eller väldigt liknande) av någon när jag efterfrågade det på den andra bloggen åxå, tack!

.

När Perra äntligen kom hem så åkte jag iväg och handlade presenter till Janelle, hon fyller 17 år i morgon!

17 år….hon är ju snart vuxen…hu vad läskigt 🙂

Svängde in på Biltema och köpte 20 kg tösalt åxå, för vår uppfart är som en isbana….man går med risk för brutna ben eller värre där just nu…Jäkla tö väder som skulle komma och sabba! Det var ju så fint, nu är det bara skitigt och äcklig ihoppackad snö, och halt som tusan!  Min motorvärmar sladd satt fast i snön…..

Nu ska det ju bli kallt igen så jag begriper inte varför det tvunget skulle bli +2 och regn i några dagar – mkt onödigt.

.

Men vädret gör som det vill, det vet man ju och det kan man alltid vara säker på 🙂

Nu ska jag se om Lovelia faktisk lyckades somna inne hos Trixie??

Trixie är ju ledsen för att hon blivit ensam i småtjejernas rum sen Novalie flyttade in till Corrinda, och frågade om Lovelia ville sova hos henne. Och det ville hon. Hon har provat nån natt förr, men då kom hon snabbt ut till oss och bad om att få sova i sin säng, men idag låg de och skrattade och lekte länge och väl, och nu är det tyst….så kanske:)

När Trixie flyttade ut ur vårt rum, så kom hon tillbaka ibland på nätterna, men kröp inte ner hos oss utan klättrade i sin spjälsäng , drog upp grinden , suckade lyckligt och nöjd och somnade om:)

Vi får väl se hur det går med Lovelia.

Hon är 3 år och fyra månader så vill hon så är det ju dags, men annars får hon gärna bo kvar inne hos oss, hon stör ingen:)  Jordan däremot, honom vill man ibland placera typ i garaget….för vissa nätter är han –  vaken.

Glad, pigg och vaken. Pratar och pratar, sjunger en stump, kastar ur sin kudde, kastar sin vällingflaska..Här om natten slängde han ut ALLT ur sängen och stod sen på ribbotten och joddlade:)

Han kan greja i flera timmar! Sällan ledsen utan bara klarvaken och jätteglad.

.

Ja, men nu är det dags att kila, ha det så gott:)

Natti natti!

Kommentarer

  1. elin

    hur kommer det sig att novalie och corrinda villedela rum ?

    och hur ser det ut i det rummet novalie sov i förut nu ?

    kan du inte lägga ut någon video där du går run och fimlarlite i erat hus, vad all era barn håller på med m.m. skulle vara såååå jätteroligt att få se..

    saknar er jättemycket i rutan !!! TV4 VI VILL HA WETTERHOLM TILLBAKA 😉 hahah, men ni verkar helt underbara, så härlig humor 😉

  2. Annapanna

    Det är märkligt med den där kattmaten, alltsÃ¥! Att det kan vara sÃ¥ gott och spännande!? Min Tilda är i princip uppvuxen pÃ¥ kattpärlor och lillebror verkar gÃ¥ samma väg… URK!!

  3. Ida

    Tack för bilderna på byrån! Jag lägger dem i min inspirationsmapp i hjärnan. Någon dag ska jag få till något liknande så sonen slipper kämpa med att få på sig en pyjamaströja på benen….

  4. Izabelle

    Grattis grattis till Janelle igen! 🙂 Hoppas hon får en fin födelsedag, och att ni andra får en bra dag ni också!

    Läste ditt inlägg där du visade massa bilder på huset. Måste säga att de rosa hyllorna är skitsnygga. Och en såndär grön orm, som var virad runt en säng, har jag också. Gud vilka minnen 😉

  5. lena70

    Vad kul att få se hur du bor och har det! Är själv mamma, men vi har ”bara” två små barn..Livet som egen företagare är inte så lätt, vet hur det är, vi är lantbrukare med egen gård!.

  6. Jenny

    Livet som egen företagare är inte alltid en dans på rosor! Min sambo har oxå eget företag o periodvis sover han borta en hel del, o det suger verkligen! O då har vi ”bara” hälften så många barn som ni har 🙂
    Jag hatar min sambos telefon, man hinner aldrig prata färdigt för den ringer nästan jämt 😛 Jag är imponerad o avis på din energi! 🙂

  7. Jenny

    Haha, oj vad jag kände igen mig i ditt inlägg idag! Är uppväxt med en pappa som egen företagare och inte är det ett glamoröst liv inte. Man såg ju liksom inte röken av honom! På sommaren grävde han och på vintern körde snösvängen! Yes!
    Även tvättfördelningen ser ut exakt som här!
    Jag viker gärna och delar upp i högar MEN rundan runt alla garderober brukar nog faktiskt mannen få göra.
    Snacka om att dela på arbetet 😉
    Tackar för två roliga bloggar!

  8. Viktoria

    Vår minsting är också AKTIV. Ingen av syskonen har varit sån så det här är helt nytt för oss. Han klättrar, öppnar skåpdörrar, tar allt som han vet att han inte får… Han har börjat låsa upp ytterdörren och öppna den när han har lust och han öppnar ugnsluckan när ugnen är på (barnspärren var inte svårare att klura ut än så). Vissa dagar blir man nästan tokig! Samtidigt så är han ju så go´ och glad är han alltid. Vi turas om att sova hela nätter och intalar oss att det är en övergående period 🙂

  9. Maria

    Jag har med en liten kille som är likagammal som Jordan, och han gör precis likadant på nätterna. Man håller på att bli knäpp när dom inte vill sova.

  10. Anne

    Hej! Första gången jag skriver här. Jag diggar eran familj och tycker att det är synd att inte ni är med i familjen Annorlunda, det är inte detsamma utan er.
    du har en riktig energiknippe till son. =) Tänk om ens barn kunde dela med sig lite av energin till oss vuxna.
    Ha det bäst!

  11. Anette

    Hej!! Kan hålla med om företagandet. Min man har också företag, även om han inte håller på med det året runt. Det blir lite bättre då eftersom han har lite lugnare vissa tider på året. Han gillar det också jättemycket eftersom han känner sig fri. Och tjänar som tur är riktigt bra på det… Men sen så ska jag och ungarna bara gå hemma och vänta att näääär kommer han hem! Man vill ju inte som du säger, vara ENSAM i ett parförhållande! Han har heller aldrig någon riktig semester och det är ju jobbigt i längden:((.

    Oj oj vad Jordan låter busig:). Och uppe på nätterna också! Men det är väl övergående det med, hoppas vi:). Alla barn brukar väl lära sig att sova så småningom även om det är stora individuella skillnader…

    Ha det bra!

  12. Hanna

    Min man är också egen företagare och börjar prata om att lägga ner till sommaren. Inget kan göra mig lyckligare. Han har jobbat 70 timmar i veckan i fem år, men har lyckats minska tiden det senaste halvåret. Men istället går vi om varandra totalt. Jag kommer hem från jobbet strax efter att han gått och när han kommer hem har jag precis somnat. Det är så värdelöst som det kan bli…

  13. Evelina 15 år

    Men allvar jag håller fullständigt med ”Erika17 år!!!” Sluta för sjutton och tina du har ingen rätt att klanka ner på andra, snälla nån bete er som vuxna och skriv bra saker eller ingenting alls!
    Trodde att man kunde vara mognare än såhär!
    Älskar familjen Annorlunda!! Och blev så glad när du Carola och Mirka hade en blogg så att man får läsa om er!
    Ni verkar ha det så roligt och mycket kärlek och ha det härligt!

    Carola: vad är det som har hänt Patricia, såg att det var en som kommenterat om det

    Men Carola jag ha en fråga: Varför var ni ej med i familjen annorlunda i år?
    Och vet du varför ej Tina och hennes familj i älvdalen ej var med?
    Keep up the good work as you do as a mom!

    Kramar!!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting