Allmänt

Återigen…

..ni är världens bästa läsare!!

.

Jag har precis varit inne på Flashback och tittat till tråden om Familjen Annorlunda 🙂

De sitter där inne och spekulerar vidare på varför jag inte motbevisar saker och ting, eller om jag inte fattar att jag lägger ved på brasan, att alla ni som  kommenterat håller med mig…..och att jag vänder på kritiken…och ffa så är de löjligt lyckliga över att jag ryter till. Pinsamma typer.

Varsågoda:)

Jag har bett dem komma hit och kommentera så ska jag inte bara motbevisa utan åxå överbevisa dem om att de är ute och snubblar i becksvarta mörkret, men se det vågar de INTE, för då måste de ju lämna sin trygga anonyma grotta.

.

Jaja, mig bekymrar det egentligen inte, men ibland lackar ju även jag ur på idioter som bara vill snacka skit för sitt höga nöjes skull!

Jag vet att de läser här, och varsågoda att fortsätta lusläsa för att hitta nåt att klanka på, patetiskt.

Har ni inte roligare än så i era liv så får jag väl bjuda på det då:D

………………………………………………………………………………………………………………………………

Nog om detta!

Vår äldsta dotter , Janelle, fyllde 17 år igår!

                                                                Janelle Wetterholm

Det här är en tjej med jordens bästa personlighet och humör. Hon vill alltid att alla ska må bra och hon bryr sig om alla. Blir det bråk med någon så mår hon dåligt tills hon rett ut det. Hon ber om ursäkt och går vidare.

Hon älskar sina småsyskon, och hon har alltid en minut över om de vill prata. Hon ställer upp och barnvaktar åt oss, om hon vill och kan. Vill hon inte så säger hon det, och då slipper hon såklart:)

Jag tror inte jag känner någon som är så genomsnäll och ärlig som Janelle:)  Dessutom har hon en underbar humor och ironi;)

.

Hon blev väckt med skönsång och paket, alla syskonen utom Jordan var med och sjöng. Han hade joddlat sen halv fem och äntligen somnat så honom ville vi inte väcka:D

Hon fick enligt Novalie ”bara” fyra paket, hon brukar minsann få minst tio stycken eller så;)  men hon var väldigt nöjd med innehållet ändå: Högtalare till mobilen/datorn, Hörlurar till mobilen/datorn,  och en dvd box med gamla godingarna Familjen Addams:)

Corrinda hade rotat i sina gömmor och gav henne halsband, örhängen och en brosch jag köpt tidigare .

.

Efter paketöppningen så ilade alla iväg till sitt, de skulle ju till skolan.

Trixie och Lovelia gick och lade sig igen, och eftersom Jordan somnat gjorde jag likadant, sen vaknade vi alla vid ….ehm…elva …:D

Vi har ju inte kommit in i vardagslunken riktigt än, men nästa vecka drar kyrkis igång så då blir det rutiner även för oss. Tills dess, sover vi ikapp, jag och de tre små , och  njuter av att ha möjligheten att göra så:)

.

Sen segade dagen sig på, jag plockade lite, fotade två tjusiga rådjur precis utanför fönstret, de är ofta här inne på tomterna och kikar, nu käkade de äpplen som de sparkade fram under knädjup snö, och ibland lägger de sig och sover.

Det är rätt kaxigt av dem att våga sig in här, för grannarna har två stora jakthundar som går lösa ute på tomten:)

De brukar hoppa över staketet och komma in till oss mellan varven och hälsa på. Grannen på andra sidan har åxå en stor hund, och det finns fler i de närmsta villorna, så de är coola de där rådjuren..Och så vackra!

Jag ogillar att de kommer in och äter upp mina tulpaner på vårkanten  dock, tycker att de kunde låta bli det när jag ger dem äpplen på vintern…(= vi orkar inte plocka upp fallfrukten på hösten….*s*) men det gör inte så mkt.

Det är bara blommor.

.

Patricia hade bokat en tid hos Darkwell för att pierca ögonbrynet på eftermiddagen, och när hon kom hem såg hon ut såhär:

  Svullet som tusan, men jag tycker det är fint:)

(Det har nog med min WT -ighet att göra, mohaa;)  )

Jag tycker det är fint med piercingar i naveln, ögonbrynet, och öronen, och tatueringar är fina om de passar på just den personen. Det är inte så fint med värsta största helkroppstatueringen på en liten späd tjej med blonda lockar och docksött utsende,  men på en manlig karlakarl är det tjusigt. Don efter person, helt enkelt. Ni fattar:)

Eftersom Patricia är under 16 år så måste vi ge vårt tillstånd, så Perra var ner igår och skrev på ett godkännande, jag gillar att de är seriösa och noggranna på Darkwell, plus att de är supergulliga när man frågar om nåt.

.

.

På kvällen igår åkte jag iväg på spinningpass nummer två….Nej det var lika tråkigt den här gången, men musiken var lite bättre. Nån av er sa att man ska ge det fem gånger, så jag satsar på det.

Det är skitjobbigt, men inte kul.

Jag var förbannad som tusan när jag kom dit, för jag blev tvíngad av en jäkla UL buss att backa tillbaka över hela Flottsundsbron (typ 15 meter) för att den idioten körde ner så nära att jag inte kom av bron!

Åhh jag var så arg! Han gjorde så fel, och det var inte lätt  att släppa förbi honom heller, för när jag backat av bron så stod det ju en hel kö av bilar där…så jag fick ställa bilen snett för att han skulle kunna tränga sig förbi…Morr!

Berättade för pappa idag, och han sa att han ALDRIG hade backat:)  Nej, jag borde ha vägrat, men bussjäkeln stod i nerförsbacke med lång kö efter sig…. Hade han stannat två meter tidigare så hade jag kommit förbi, men nej, han körde nästan ut på bron och ställde sig i mitten av vägen….Undrar hur han tänkte?

Jag tänker att vissa borde inte ha körkort:)

Jag kunde iaf spinna bort min ilska! 

.

………………………………………………………….

.

Idag, sov vi länge igen, de små och jag, dock ”bara” till halv tio, och sen skrotade de på i sina pyamasar hur länge som helst. Jag hade ett mkt trevlig samtal som löste en hel del konstiga saker, samt en trevlig konversation via mail på Facebook. Härligt!

.

Idag hade jag bokat in min käre man på ett cirkelfys pass. Han envisas ju med att enbart spinna, och jag anser att man ska träna mer allsidigt än så,( och jag har ju såklart rätt, hoho) han har dessutom problem med en axel och lite smått och gott. Han hävdar att han går på gymmet, och jag avfärdar det som bullshit;) Jo han sticker nog in näsan där mellan varven, menjag tror inte det blir så effektivt.

Eftersom jag nu testar spinning så tyckte jag att han kunde prova min favorit.

Han har fnyst att det är väl inte så jobbigt när han stått och tittat på, men idag fick han känna på hur tufft det faktiskt är. Inte så mkt kondition, men rejält tung styrka.

Eftersom han inte kan erkänna att det är kul, så mumlar han bara lite om att det var ”sådär”  😉 men han kan åtminstone erkänna att det var jobbigt 😀

Typiskt karlar, har de inte kommit på det själv så är det inte bra….hihi.

.

På måndag ska vi prova skivstång….har mina dubier mot det, men måste prova.

Det är ju så kul med Friskis och Svettis, att det finns så många olika grejor att testa:)

Nog med lyriska toner om träning:) Jag är förvånad av mig själv, för jag har inte alls gillat att träna,  gjorde inte mer än nödvändigt tills min dåvarande granne släpade med mig på gympa när Novalie var bebis. Sen dess är jag fast.

Men det måste vara rolig träning, ut och springa tex….blä, urtrist.

,

Nej, nu måste jag gå ner i tvättstugan för att kika hur det ser ut med värmeväxlaren….den läcker som ett såll helt plötsligt…eller den kan väl iofs ha läckt lite grand ett längre tag, den står lite inbyggd så det ser man inte, men nu droppar det rejält.

Inte kul. Den är gammal och ska bytas, men tanken var att den skulle fungera tills Vattenfall bestämde sig för att byta ut alla i vårt område. Det kan ju vara bara en packning, men jag vet inte riktigt om man törs skruva av, det känns som att det kan bli väldigt svårt att skruva tillbaka den då;) Mkt vatten där bakom misstänker jag…

Jaja, Perra ringer Vattenfall i morgon så får vi se. Tills vidare har jag byggt en liten vatten ramp 😀 så dropparna ska ledas ner i brunnen, som det var så rann vattnet åt andra sidan….så en garderob som står där är ganska blöt på baksidan nu….Tur den inte innehåller nåt viktigt.

.

Så nu drar jag mig ner till tvättstugan, ses snart 🙂

Natti natti:)

.

Kommentarer

  1. Evelina

    Hej Carola!!

    Skulle bara vilja fråga dig en sak: Varför är ni inte med i Familjen Annorlunda denna säsong?
    Och vet du varför inte familjen i Älvdalen var med Tinas familj alltså?

    Och i nån av kommentarerna så var det någon som frågade om Patricia va OK efter allt som hänt men vad är det som har hänt?

    Kramar

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Evelina: De ville ha kvar EN gammal familj och valde Mirka:) Patricia blev misshandlad av en tjej för två år sen, och nu har den tjejen ringt och hotat henne med
      mer stryk:( Patrica mår bra:)
      Cecilia: Erbjuder du dig:)?
      Frida….Bellatrix…jo precis:) Fast tvärtom då. Vi kallar henne för BellEtrix mellan varven, så lite influerade av Harry Potter har vi kanske blivit:) Men vår tjej är snäll:)
      Christin: Hon heter Trixie Belle Vera:)
      Ida: Jag hade fått spunk…jag är sjukt morgontrött…men barnen tar väl efter en lite kan jag tro, det är liksom inget kul att vakna sex och behöva vänta ¨på att nån annan ska vakna:) Alla här sover länge.:)
      Camilla Tack:)
      Viktoria: Ja, första gången vill man ha sällskap…:) Fast du fick ju strålande resultat med hemma träning med:D
      Johanna: Se dagens inlägg:)
      Michalea: Vattenfall kom såg och kommer tillbaka på måndag….
      Viveca: Antar att det var den gula korgen du menar? Den är köpt på Ikea för massor av år sen, deras sommarkollektion. Jag har ångrat mig massor att jag bara köpte EN enda….den är superbra!
      Vi använder vanliga trådbackar när vi bär ut kläderna.
      Tove: Tack! Håller med dig i allt, patetiskt och löjligt…
      Sofia: Jag är nattmänniska!
      Petra: Tack:D De är ju fjantiga patetiska nollor som gömmer sig, så vad kan man vänta sig?? Men håller med dig om barnen, mina har inte läst, men vet andra som har…inte schysst nånstans att behöva se.

  2. c

    Trixie heter väl typ Trixie Bell? Tycker Trixie är ett jätte fint namn och förstår absolut att man kan döpa sitt barn till det.

  3. frida

    Har också funderat lite över Trixies namn? Kallas hon Trixie eller är det ett smeknamn? Jag tycker att det är ett jättegulligt namn.

  4. Ida

    Det måste vara jobbigt att det finns en tråd som bara skriver skit om er. Starkt att kunna slå det ifrån sig, heja du!
    Fantastiskt att din gullungar kan sova så länge. Mina är uppe senast 6 VARJE morgon…

  5. Camilla Jakobsson

    Hej! Ville bara skriva att jag älskar din blogg och ni verkar vara en sådan mysig familj:) Går själv på friskis och svettis förresten, underbart att röra på sig.
    Kram

  6. Viktoria

    Jag skulle gärna gå på gym egentligen, men eftersom jag aldrig (!) varit på ett gym i Sverige så vågar jag helt enkelt inte. Jag måste hitta en kompis som kan följa med och hålla mig i handen åtminstone första gången 🙂 Å andra sidan gillar jag både spinning och att springa och har både viljan och karaktären att träna själv hemma så det går ingen nöd på mig.

    Jag är ruskigt sugen på att pierca om min navel, men eftersom jag inte vet om den skulle få sitta för alltid den här gången så får jag väl låta bli.

    Och så måste jag bara säga till Johanna att Trixie är ett av de finaste flicknamnen jag vet och får vi fler flickor så kommer det namnet absolut vara på tal igen. Sonen har en klasskompis med det namnet så det är nog inte fullt så ovanligt längre. Du känner väl till Trixie från Dagobert också? 😉

  7. Viveca

    Jag blev inspirerad av dig att skaffa korgar att lägga mina tre barns rena, vikta tvätt och så kan de själva plocka in i garderoben!
    Mycket bra idé som jag snor rakt av!!
    Men var har du hittat dessa korgar? (såg en bild och de verkade så bra med handtag; som en kundkorg nästan)
    Ha en trevlig helg!
    Viveca

  8. Tove Kathrine

    Skriv din kommentar här!
    Hei Carola!
    Jeg er en fem-barns mamma fra ditt naboland Norge som nyss har begynt å følge din blogg. Jeg følger også Mikas og trilling-Evas blogger. Jeg har bare beundring for dere alle tre. Du har en fantastisk flott familie Carola! Vakre barn:-) Grattis med dagen som var til Janelle! Hun er en nydelig jente:-) Av ren nysgjerrighet var jeg inne på flashback for å se hva det var for forum, og ble helt sjokkert over all skit folk skriver der inne. Det må være et lavmålsforum, jeg kan ikke forstå annet. Virkelig dumme mennesker som skriver der inne. Det komiske er at de som skriver mest skit om dere virker være helt besatt av dere og deres hverdag! De følger bloggene, ser programmene og er tydligvis svært opptatt av hva dere gjør. Hun som kaller seg flipster er den verste og man kan se at hun har vært innlogget til alle døgnets tider. Stakkaren har sikkert ikke noe liv! Ser for meg en arbeidsledig, uatraktiv, ensom, bitter stakkare som lever for å sitte på forum og slenge skit om andre! Get a life! Man må synes synd om sånne personer. Stå på Carola! Du virker være en flott mamma, og barna dine ser svært friske og lykkelige ut:-) Du er et forbilde for alle oss flerbarnsmammaer! Stor klem fra Tove Kathrine.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting