Allmänt

Trixie!!

Ni undrar hur vi kan döpa ett barn till Trixie:)

Det gör idioterna på Flashback med….men eftersom de är just idioter så skiter jag i dem, det är extremt skitkul dock att de inte verkar vara helt bekväma med att folk pratar om dem , så jag fortsätter väl. Run ém down 😀

Få se vem som ledsnar först. Nån skrev nu att den inte orkade läsa våra bloggar frekevent just för att vi skriver om vardagens trivialiteter, men jag vet nog att den personen känner sig lite utpekad..haha. Känn på den du.

.

Nog om det, nu ska vi prata om Trixie!

Jag är för det första uppvuxen med en liten seriestrip i nån tidning, Familjen Flax. Deras dotter heter Trixie, och hon älskar solen:)  Visst känner ni igen henne?

En sötnos:) Sen när vi bodde i Månkarbo så bodde vi grannar med en Trixie, hon och Janelle lekte massor, och jag tyckte namnet var så gulligt.  Inte att förglömma, så heter Bob Geldofs dotter Trixiebelle 🙂

För er som inte har en susning om vem Bob Geldof är, så är han mannen som faktiskt AGERADE när han satt och glodde på TV och såg svältande barn i Etiopien. Han skrev Do they know it´s Christmas? tillsammans med en kompis, spelade in den med massa storstjärnor och skänkte alla intäkter till Afrikas barn. Han stod även bakom Live Aid, en välgörenhetskonsert som var typ hundra timmar lång:) Nej kanske inte, men lååång. Jag minns att mamma och pappa klagade över att vår TV nog skulle brinna upp om den skulle stå på så länge 🙂

Det här var länge sen, *kollar Wikipedia* 1984-85…men faktum kvarstår, han gjorde nåt. Som blev väldigt stort. 🙂

Efter det så följde det ju massa andra, USA måste ju ha sina egna stjärnor…hm vad hette den låten nu då??? 

We are the World??  Ja tror det, och de svenska ”hårdrockarna” ville ju inte vara sämre så de bildade Swedish Metal Aid och gav ut låten Give a helping hand 🙂 

Fasiken vilket minne jag har!!    Men grejen är att det var stort då, det var mäktigt att så många bydde sig och faktiskt engagerade sig.  Inte vet jag om det gjorde så extremt stor skillnad på plats i svältens Afrika, men lite skillnad i alla fall.

.

Ha, vilken utläggning, men iaf så heter hans dotter, en av dem, Trixiebelle, och det är fint det med, och vi kunde inte  bestämma oss för vilket vi skulle ha – Trixie eller det längre Trixiebelle…Ända in i kyrkans sakristia, minuterna före dopet velade vi, men det blev till slut bara Trixie, och så fick hon heta Belle i andranamn:)

.

Jag har hört vuxna kvinnor som heter det och är väldigt nöjda, så jag tror inte att hon kommer att dö av skam när hon blir vuxen.

Jag har skrivit om alla barns namn på vår hemsida om ni undrar nåt mer:)

Jag har hört folk som tycker Trixie är ett hundnamn, men jag har aldrig någonsin hört ett djur heta så?

I efterhand har jag förstått att det  finns flera seriefigurer som delar namn med våran unge: Nån i Nalle har ett stort blått hus, nån i nån serie på typ Nickelodeon och så nån mer ungdomsserie.

Hur många det än finns, så är våran Trixie världens bästa Trixie 🙂

 

……………………………………………………………………………………………………….

.

Igår slängde jag ut julgranen. Den var stendöd och lätt som en plätt, trots att det är en STOR kungsgran, som vägde bly när vi tog in den. Jag har köpt så bra förvaringslådor på Rusta:

 Vet att jag såg sådana här på nån dyyyr design webbutik för några år sen, men eftersom de var svindyra så var det inte värt det. Det funkar lika bra i en flyttkartong liksom. Men nu kostade de 49.90 kr så jag slog till på två, en till varje gran:)

I princip allt vi hade i granen fick plats, det var några grejor som var lite större som fick en egen låda, men nu fick jag en hel flyttkartong tom nästan:) Alla ljusslingor har en egen låda…

I London köpte jag så fina julkulor, tror inte jag visade dem?

 Jag gillar ju Nalle Puh 🙂

Lådan var inte ful den heller:

Den fick åka i handbagaget, vågade inte låta dem kasta med den på bagagebandet…. Kulorna är inte av glas eller porslin utan av papper, men jag ville ändå inte att de skulle bli förstörda innan jag fått hem dem:)

En Disneykula, limited edition, med årtal köpt jag åxå, den är i porslin:

 Jaja, nu är de nedpackade, i väntan på nästa jul!

Däremot hann  jag (orkade inte) plocka undan alla tusen tomtar och sånt, så det står kvar. De lär inte springa sin väg:)

………………………………………….

Idag hade vi kalas för världens bästa Janelle:)

Farfar med fru, mormor, morfar, moster, farmor, kusin, A +L+M+J kom och frossade på hembakta tårtor:

.

Ehhhh….ja av nån annan än mig då, men köpta på ett hembageri:) Jag är så fruktansvärt less på att göra tårtor! Sista födelsedagarna så har vi nog köpt färdiga, men annars har jag gjort dem själv. Ungarna vill ha dem likadana jämt, och jag är less, jag vill ha variation! Iofs så är en Prinsess alltid en Prinsess och oslagbar:) men ändå.

.

Inte hade jag bakat fikabrödet heller…..Jag har varit så bortskämd med att min mormor bakat flera sorters kakor till mig vid varje födelsedag, så jag har ALLTID haft frysen full. Sen hon dog har jag aldrig kakor i frysen, utan gynnar ICA.. Just de här hade iofs farfars fru Enny bakat.

Ja inte ballerinorna då…:)

Janelle fyllde 17 år, men självklart måste man ha ljus på tårtan! Det kommer hon att kräva när hon fyller 93 med:D

 Men hon fick tända dem själv…

Hela huset lystes upp av alla ljusen 🙂  Men Janelle är lycklig, det syns:)

 Haha, det är ju solklart att man ska ha ljus i sin tårta, jag håller med henne, även om jag faktiskt glömde bort det idag så hon fick påminna…

.

Vi fikade och babblade, som vanligt. Det är rätt skönt att det är samma folk varje gång, för alla känner varandra och det blir alltid trevligt.

Ett litet krångel med var folk skulle parkera sina bilar blev det…Perra var iväg med stora gula bussen, han skjutsade Robban till tennisen, så då stod bara min buss och Janelles bil (som vi ska övningsköra med, min är automat) så två bilar till fick plats på vår uppfart, men resten fick stå på gatan. Normalt är ju inte det nåt problem, men nu är det ju så gräsligt mkt snö! Snövallarna breder ut sig mer och mer, och nu är det precis så man kan mötas på vår gata. Att parkera en bil, kräver att man kör upp i snödrivan:D  Det vi skottar själva slänger vi ju enbart inne på vårt tomt, så det här är bara snön från gatan….men det är ju massor.

När Perra kom hem fick han ju inte plats, hans buss är bred..så han fick åka och ställa sig utanför en granne som inte var hemma. Det är tur man har grannar:)

.

I morgon ska Novalie på kalas, det är det där i Jumbojeten på Arlanda. Perra och en annan pappa kommer att åka dit med sina döttrar, de ville såklart kolla hur det såg ut, och jag har krävt bilder, för jag är ju nyfiken jag med!

Sen ska vi hem till den familjen och äta middag, det var där vi var på nyår, och vi hann ju inte äta upp allt, så vi tar det nu. Den som spar han har 😉

.

 Tidigare  bäddade jag Lovelias säng, hon råkade gå och lägga sig utan blöja för några nätter sen, och det gick ju inte så bra…speciellt inte efter två flaskor välling…. Jag har tvättat allt, men igår när jag skulle bädda i den så fanns det ingen madrass???

Va?

Corrinda hade tagit den, för hon skulle på ett Sova- över-kalas, och hon trodde inte den användes 🙂

.

Inte så konstigt iofs för Lovelia har precis flyttat in dit.

Japp, Trixie slipper sova ensam, Lovelia sover där nu:)

De är så underbart söta på kvällen, för de ligger och pratar och skrattar en stund och sen tvärslocknar de.

Det finns inget så ljuvligt gulligt som sovande ungar! 

Inatt fick Lovelia sova skavfötters med syrran, för hon ville absolut inte lägga sig inne hos oss, och när jag gick förbi lite senare, så låg hon på tvären med fötterna i golvet;) Fick lyfta upp henne och stoppa om dem bägge två <3

.

Sötnosar!

Jaja, dags att se om det kan finnas nån film, annars får jag väl se om det finns nån dvd att glo på en stund, för trött är jag inte.

Bye bye, och Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Trixie

    Jag HETER Trixie!! och trivs bra med det! som ryttare har jag faktiskt tävlat mot ett ekipage, vars häst oxå hette Trixie, även mött en hund som heter så, but who cares??! 😉 🙂
    Jag gillar mitt namn även om det ibland kan vara lite jobbigt att presentera sig då folk antingen upprepar namnet 2-3 ggr eller tror att jag säger Cissi…

    Hör av dig om du undrar ngt 😉

  2. Gabrielle

    Jag tycker att alla dina barn har jättecoola namn! Och om någon nu tycker att barnen skulle behöva skämmas för sina namn i framtiden tycker jag att det säger mer om dom personerna än om er!

  3. Carita

    Hej!
    Har läst din blogg ett tag men aldrig skrivit ett inlägg men tänkte plita ner några rader nu. Jag tycker du verkar super cool och du har en skön attityd. Det är så mycket som du skriver som jag håller med dig om.

    Angående namnen på dina barn så är de jättefina. Trixie vill min syster döpa en eventuell dotter till.
    Om jag inte missminner mig helt så hette väl tjejen i The Matrix, Trixie. En tuff vuxen tjej. Jag gillade med namnet från familjen Flax. 🙂

    Mina barn har nog ganska vanliga namn som tilltalsnamn med lite mer annorlunda mellannamn. Min make var inte helt förtjust i alla mina förslag tyvärr. Men namn är så intressant och det verkar röra upp så mycket känslor hos andra. 😀

    *kram* från Carita med 5 godingar.

  4. Lotta

    Era barn erat beslut om namnen alltså och de är JÄTTEFINA Trixie i serien kommer jag väl ihåg.

    Underbara julgranskulor är själv galen i Nalle Puh och min son har HELA sitt rum dekorerat med Nalle Puh.

    Psst du GLÖMDE en sak Sir Bob Gelodof är det numera sen han blev adlad av Drottningen ;P…(hahaha)

    Kram
    Lotta

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Lotta: Ja just det ja! Sir är han ju:) Ännu mer anledning att hylla honom:) Vi har ett Nalle Puh rum vi med:) Han är ljuvlig.
      Lotta: Tack:)
      Puff: Ja ska man ta hänsyn till sånt så kan man ju inte döpa sina barn till något!
      Malin: Har ni inte Rusta på landet;) Den är faktiskt himla smart! Rekommenderas:)
      Annica:Tack:) Berätta vilka karaktärer???
      Malin: Tycker ju att av hund och katt så passar Trixie bättre på en katt:)
      Anette: Jag har inte speciellt lätt för att gå ner i vikt efer barnen utan får jobba rätt hårt med kost och träning. Däremot har jag inga större problem att hålla den vikt jag har. Oavsett om det är för mkt eller vad jag vill väga, så står jag rätt still där om jag så äter pizza tre gånger i veckan:) Jag har slarvat rätt bra med maten nu hela december, det är massa avslutningar och stress innan jul och sen blir det ju massa skräp under lovet, men nu är jag less på det och längtar efter nyttig mat, är färdig med julgodis och snabbmat för den här gången! Har inte gått upp ett kilo dock:)
      Katie: Du får skicka länk till en bild på valpen…de är så underbart söta!
      AnnaB: Ja jag gillade de små striparna med Trixie bäst:) Seriefigurer är bra förebilder:)
      Johanna: Lovelia sover i sänglådan, precis som du trodde.:) Supersmart!
      Anna: Tack:)
      Hanna: Tack:)
      Jo:Den filmen har jag missat! Janelle heter styvmamman i Terminator 2:)
      Karin: Ja folk är aldrig nöjda….
      Malin: Vad roligt att du tänkt Trixie:) Liam är fint det med och Disel rätt cool. Här känner faktisk JAG en hund som heter Diezel;)
      Maria: Jag är likdan, man kan inte vara sämre än att man kan ändra sig:) Lovelia är det ingen som klagat på utan de allra flesta verkar tycka det är väldigt fint, och det gör såklart jag med 😀
      Jema: Ja flytta ihop dem, i varsin säng fast nära så kanske du får sova bättre:) En höjdskillnad är annars att rekommendera, lägg en extra madrass under din sida av sängen, så kommer han att glida ner på sin sida…hihi…japp jag har provat:)
      Sofia: Tackar:)

  5. Lotta

    Jag tycker att ni har jättefina namn på era barn. Kul med nåt annorlunda. Önskar att jag hade haft samma fantasi när jag fick mina tre.

  6. Puff

    Jag har fått veta att alla mina barn är ”döpta efter djur”, ”Så kan han väl inte heta för min grannes jobbarkompis hund heter så!” ”vi hade en häst som hette så i stallet när jag var liten” och bla bla bla.
    ÄSCH.

  7. malin

    Hej Carola ! Dina barn har alla jättefina namn, Och vad skulle Trixie heta om inte just Trixie, hon är ju så oerhört söt och bara är en Trixie! 🙂
    Julkulorna med nallephu… bara åhhhhhh, helt undebara!
    Sån där förvaringslåda måste jag också införskaffa, hade aldrig sett såna förr(jaaa, jag kommer från landet 🙂

  8. Malin

    Faktum är att jag faktiskt hade en katt när jag var liten som vi döpte till Trixie, mest för att hon busade och trixade så mycket ;))
    Jag gillar Novalie skarpt!! och får jag någon gång en dotter så är Novalie en av namnfavvisarna här!:)))
    Mvh Malin:)

  9. Anette

    Hej Carola! Tycker det är kul med ovanliga namn:). Oj, vilka härliga tårtor Janelle fick på sin födelsedag, nästan så man blir snål…:).

    Tänkte annars fråga att hur ”noga” är du med vad du äter? Du hade väl gått ner ganska fint i vikt sen du fick Jordan. Har du lätt för att gå ner i vikt eller ser du till att inte äta för mycket?

  10. Katie Rebekah

    Hej Carola!
    Trixie är ett vackert namn =) Och jag älskar Novalie otroligt mycket också =)

    Jag kommer bli med valp närmare sommaren å jag har alltid låtit mina djur ha vanliga namn – vackra människonamn! Som min lilla Thea jag har hemma och Leo jag hade. Han gick tyvärr bort tidigt <3
    Som det ser ut nu lutar det mot att min lilla älskling som förhoppningsvis föds i mars kommer få heta Trixie om det blir en tjej =) Något pojknamn till en han valp har jag än inte kommit på 😉

    Ha det gott.
    Kramizzar, Katie Rebekah

  11. Anna B

    Jag har tänkt på den seriefiguren hela tiden. Var min favorit i familjen Flax. Din Trixie passar att ha fått det namnet! (Min Felix är ju döpt efter en seriefigur han med).

  12. Johanna:)

    Trixie är supergulligt ju, jag älskar namnet, det är ett av mina favoritnamn, precis som Novalie. 🙂
    Sover Lovelia i översängen eller sänglådan nu? (Skulle gissa på sänglådan, men ville fråga)

  13. Hanna

    Jag vet en katt som heter Trixie. Fast det spelar ingen roll. Jag gillar dina barns namn. Speciellt Corrinda är fint, liksom Novalie och Lovelia.

  14. Karin

    Jag har en Truls. Det har jag fått höra invändningar mot många gånger.. ”Har ni fått ett troll?” bland annat.

    Att folk orkar..

    Ha en bra söndag!

  15. Malin

    Hejsan.
    Jag har följt din blogg sedan jag såg er i familjen Annorlunda. Och jag tycker du är en suveränt duktig bloggerska och jag tycker det e väldigt roligt att läsa om eran vardag och erat liv i allmänt.
    Eftersom jag själv är hemma med 2 barn så känner jag igen mig.
    Men nu till saken om namnet Trixie.
    Jag blev så förälskad i det namnet att jag och min man bestämde att om vi får en dotter så ska hon heta Trixie.
    Men vi fick en pojke som vi gav namnet Liam men hans andra namn är Disel och det är det många som varit negativa till ,men det bryr vi oss inte om för han är våran Liam Disel =)
    Ta han dom er alla. kram från lilla mig.

  16. Maria

    Hej!
    Jag är en av dem som har svårt för namn som sticker ut – men jag är inte sämre än att jag kan ändra mig… Så kan det också gå när man läser bloggar. Det jag gillar med era namn är att de är så genomtänkta och att varje namn bär en historia – så är det med våra fyra barns namn också, även om de har en helt annan stil!
    Jag gillar också familjen Flax, och er Trixie är ju jättegullig! Men jag måste erkänna att mitt favoritnamn hos er är Lovelia. Urgulligt.

  17. Jema

    Jag tycker Trixie är supersött 🙂 Mysigt att sova med syrran, jag måste försöka få F att sova hos S istället för hos mig för han är inte trevligt sällskap på nätterna.
    Kram!

  18. Carola m 8

    Haha, en hund och en katt som heter Trixie, kul:)
    Alltså det här med namn är ju alltid en het potatis, och det är väl studier gjorda på att det faktiskt ÄR lågutbildade människor som döper sina barn till ovanliga namn, medan överklassen håller sig till Carl och Sofia:) MEN hur kul är det att få heta Carl K eller Carl Z?? Nej jag föredrar att de får vara unika:)
    Mika: Väx upp själv! Spela roll att de är yngre, de beter sig som idioter ändå. Sitta och klaga på saker bara för att klaga, patetiskt. Jag vet väl att de bara tycker det är kul att bli utpekade, men faktum kvarstår, det är inte lika kul att klaga när man är upptäckt. ..De här människorna är fan inte riktigt friska om man har som nöje att sitta och ösa skit över andra, som inte gjort dem ett dugg. Obehagligt. Tänk dig in i det själv du, att ditt underliv diskuteras i detalj eftersom det ju måste vara söndertrasat efter så många barn…det är sjukt!. För sakens skull så stämmer det inte 😉 Ha;)
    Viktoria:Vad är det för låda??? Har jag missat, jag som svär over alla jäkla presentpappersrullar som dräller i garderoben:) Måste ha! Vad hade du för namnförslag då???? Coolt att byta!
    Beata: Tack detsamma! Jag gillar speciellt Edit av era namn, men de andra är härliga de med:) Tycker som du:) Jag gillar mitt namn jag med 🙂 Japp Rusta äger:)
    Annica: Exakt! Barn är unika då ska de ha unika namn;) Klockrent! Och vad som är unikt varierar ju från person till person:)
    Michalea: Walter, hette pojken som bodde i ett hus vi köpte innan vi köpte det här:) Fint!
    Karin : Tack, fjäsk eller inte, jag blir glad!
    Lena: Går nog att beställa på nätet? Disneystore. Inte jättedyra heller typ 200kr.
    Pea : Tack:)

  19. mika

    Tycker du borde växa upp!
    själv håller du på som dom på
    Flashback, som garanterat är MKT yngre en dig!

    ORKA bry sig, desto mer du /Mirka bryr er om
    dom, desto MERA kommer dom hålla på.

    Å tro mig det är inte för att du pekar ut folk här, som gör att dom skriver att dom inte ids läsa din blogg,
    dom tar det som kredit, att du gör det!!

  20. Viktoria

    Och by the way….mina föräldrar gav mig namnet Anna när jag föddes och under min skoltid var vi MÅNGA med det namnet – jag tror det låg etta på topplistan ett tag.
    Jag avskydde att ha ett urvanligt namn och bytte helt sonika ut det i tonåren. Nu är inte Viktoria så ovanligt heller, men det var åtminstone mindre vanligt och mycket coolare på 80-talet och mina föräldrar godkände inte mina andra namnförslag 🙂

  21. Beata

    Hej Carola och god fortsättning på nya året!
    Helt otroligt att det finns människor som beter sig så där, har de inget roligare för sig än att leta fel??
    Era namn på era barn är jättefina och ovanliga, folk verkar ha svårt med det. Jag uppskattar även som vuxen mitt namn.
    Många tycker att vi har konstiga namn på våra barn (Elma, Edit och Vigor), men det är verkligen en tanke och känsla bakom varje barns namn.

    Smarta lådor till mycket fina kulor! Kanske borde ta mig en liten tur till Rusta och köpa sådana lådor, toppen att du kommer med sådana bra shoppingtips!!

    Må så gott!!!

    Kram Beata.

  22. Viktoria

    Just det, det var ju i Familjen Flax och inte Dagobert som jag fick för mig. Jag hade bilden på serie-Trixie i huvudet och precis så där har alla våra barn sett ut som bebisar 🙂

    Jag kan tipsa om Rustas låda för förvaring av present/julklappspapper också, med fack för pappersrullar och presentband. Toppen med specialförvaring!

  23. Annica

    Ens barn är unika. Så varför kan de inte ha unika namn ?
    De som gnäller är de bittra som önskar att de kom på namnen själva.
    Mina barn heter Zeus och Bilbo.
    Så klart har de fått kommentarer, Och ?
    Nu när de börjar bli vuxna unga män är de bara stolta över sina namn.

  24. Michaela Lejonberg

    Trixie är hur gulligt och coolt som helst!
    Fattar inte hur ni hittar alla ovanliga och coola namn! Vi hade jättesvårt att hitta ett relativt ovanligt namn till vår son. Han fick till slut namnet Walther. Ett släktnamn på både min och min mans sida. Min farfar och min mans morfar. Men båda stavade VALTER. Men vi tyckte det blev lite coolare med WALTHER.

    Farmors väninna har en katt som heter Trixie;) Men namnet passar lika bra på en liten flicka också!

    De som skriver skit om er inne på Flashback vet inte sanningen om er! Den har ni bara själva. Du är inte någon WT alls! Du är hur cool som helst och fantastisk som mamma! Du rockar fett Carola

  25. Karin

    Hej!
    Nu kommer denna kommentar lÃ¥ta som nÃ¥t fjäsk, för här ska rosas 😛

    För det första sÃ¥ läser jag din blogg dagligen, för den handlar just om vardagens trivialiteter 🙂
    Det är det jag gillar 🙂

    För det andra, Trixie är ju ett helt underbart namn, hur kan man inte gilla det 🙂
    Iofs är jag ocksÃ¥ ett stort fan av Familjen Flax 😉
    Men namnet ÄR jättefint i vilket fall som helst!

    För det tredje, Nalle Puh julkulorna 😀
    Nalle puh och Disney är ju bara hur underbara som helst ju 🙂

    Japp, det var nog allt för den här gÃ¥ngen 🙂

    Kram Karin

  26. Michaela Lejonberg

    Trixie är ju hur gulligt som helst ju!

    Farmor har en väninna vars katt heter Trixie;) Men det passar likabra på ett barn!

    Att ni hittar så ovanliga namn, jag hade jättesvårt, ville ha nåt lite ovanligt när vi fick vår son, men snöade helt in oss på släktnamn, så det slutade med att han fick heta Walther. Min farfar hette det och min mans morfar heter det (fast han kallas Valle). Både min farfar och Peters morfar stavade/stavar Valter. Men vi ville ha det lite ovanligt, så WALTHER fick det bli!

    Var inne snabbt på flashback häromdagen och blev både arg och ledsen över diskussionerna där. de har ingen som helst aning om hur ni har det, det vet ni bara själva! Herregud att du skulle vara en WT är ju bara löjligt!! Håller INTE med dårarna på Flashback! Du rockar fett Carola!

  27. Pea

    Jag tycker om lite ovanliga namn.
    Tycker att dina marn har vackra namn.

    Min faster och farbror har en jämthund som heter Trixe, så nu vet du ju ett djur som har det namnet allafall 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting