Allmänt

Flipster!

Snälla gör världen en tjänst – lägg dig ner och spela död, alternativt kräla tillbaka där du kom ifrån!

Eller kom hit och gnäll….förbannade fegis. Nej just det ja, det törs du inte, eller nån av de andra anonyma.

Kom och berätta vad DU heter, det vore så förbaskat kul att veta, jag är helt och fast övertygad om att du heter nåt skitfult, nåt vedervärdigt, och hela ditt patetiska liv önskat att dina föräldrar döpt dig till nåt annat . Mest troligt är det att du är en av dem som kallades för KarinS eller Karin L…jag kan nästan se hur det svider 😉

…………………………………………………………………………………..

.

Jo men annars har jag haft det bra idag:) Ni då?

Jättekul att höra era reflexioner på namn i stort!

Jag har ju såklart mina dubier mot vissa namn, det har väl alla? Men jag brukar inte ha för vana att påtala det så att personen i fråga hör det.

När man får ett barn så vill man ju det barnet allt det bästa, och man väljer med omsorg allt runt det, som  namn.

Ja inte Flipsters mamma förstås, som tog nåt hon såg i förbifarten….:)

Jag har fått höra många gånger att ”Ska hon heta så??” och så en väldigt missnöjd min på den som frågat, men jag har lärt mig med tiden att skita i det. Jag och min man väljer det vackraste namnet vi kan hitta till just det barn som det är frågan om. Ingen ska ju tro att Roberts namn godtogs utan vidare heller, utan det kommenterades det med, så hur man än vänder sig så finns det folk som ska vara tvärtom och inte gilla det.

Av den anledningen talar vi aldrig om i förväg vilket namn vi funderar på, utan vi har bara presenterat bebisen som en Trixie eller Lovelia eller vem det nu varit. De som är kloka håller då tyst och de mindre kloka kommenterar negativt och då blir jag sur.:)

.

Vi har aldrig någonsin haft problem med att namnet inte godkänts , och alla namner är riktiga namn och finns, är ibland till och med ganska vanliga i utlandet. Janelle tex. är väldigt vanligt i både Tyskland och Usa, samt Storbrittanien.

Barnen heter ju inte direkt Godis eller Solrosfrö eller Månsten 🙂

…………………………………………………………………………..

Nog om namn för idag, jag ska svara er i kommentarerna snart:)

.

Jag sov lääänge idag, är så fruktansvärt seg så det är inte klokt. När jag väl släpat mig upp och fått i linserna så kikade jag ut….Det ösregnade! Men vad är meningen med det här? Det är januari?! Hade det varit mars hade jag välkomnat det, men nu är det ju en evighet kvar av vintern. Det ska ju dessutom bli kallare snart….

Hela vår uppfart är en livsfara just nu, med knölig is underst och sen en decimeter vatten över det…snorhalt!

Kanske skulle sätta broddar på gummistövlarna? Eller ta på skridskorna?

Nej fy så onödigt.

Perra åkte med Novalie på kalaset i jumbojeten, de åkte med K och hans dotter, samt en liten tjej till, som tydligen varit gnällig och varm hela kalaset….Bah, vad är det för fel på  föräldrar som inte ser när barnet mår dåligt? När hon var sån från start….Jojo, det var väl det klassiska ” – Men hon skulle bli så ledsen om hon inte fick gå….” kan jag tro.

Eller, och det hoppas jag ju, så var det bara varmt och stojigt. Det visar sig i skolan i morgon 🙂

.

Jag lallade på här hemma, i extremt sakta mak, åt frukost, fastnade vid datorn….och det krävdes en kraftansträngning för att få fart på fötterna och gå ner i tvättstugan….Väl där såg det ju ut som en mindre tornado dragit fram….helt galet! Tvätt överallt..! Hängde upp lite handdukar, plockade undan badkläderna, bar upp ett ton med ren tvätt som ska vikas nån dag;) plockade upp tvätten från golvet och lade det i respektive tvättkorg och laddade maskinen med en ny omgång, och jo….men nu såg det ju lite bättre ut! Inte bra, men bättre!

Jag tror jag ska sätta in en rejäl insats där i veckan, med storstädning av allt.

Det är inte kul, men det blir himla fint när det är klart:)

.

Vi var bjudna hem till K och J på middag, så vid kvart över fyra packade jag på Jordan, Lovelia och Trixie kläder och satte de i bilen. Janelle och Justus skulle äta på stan och Patricia på McD så tvillingtrollen blev ensamma hemma helt plötsligt.

Jag förberedde mat åt dem enligt önskemål, pommes frites och chicky bits…nåt jag inte kan äta om jag så är svältande! Chicky bits och köpta köttbullar, eller ravioli det går INTE…blä.

Men alla barnen älskar det, och ibland får de välja:)

Förbereda = slog på ugnen och hällde upp maten på en plåt:D sen fixar de resten. De gillar att laga mat och baka och är himla duktiga! Fint det eftersom jag gärna delar med mig av de sysslorna…

.

Innan jag kunde åka var jag tvungen att flytta på gula stora bussen…så ut med den på gatan, ut med min silverpil, och så backa in den stora igen….fick ta om tre gånger, för det är så trångt på gatan med snövallarna och den är STOOR…och sen kunde jag åka:)

Jäkla krångel det där, vi måste prioritera att bredda vår uppfart så vi kan stå i bredd…nu har vi ju en liten bil åxå som står längst in…blir ju nästan löjligt att flytta två för att få ut en 😉

.

Hemma hos J och K var det trevligt som vanligt, vi åt gott och mycket, och barnen har alltid kul ihop.

Jordan hittade en toa borste…..nej, jag behöver inte säga mer…men jag hoppas att han bara slängde den i badkaret där vi hittade den…*troligt*

.

Sen var det ju Solsidan, så vi fyra vuxna trängde in oss i ett litet rum med deras extra TV så barnen fick titta klart på sin film, vi är så himla snälla:) Spelar ju ingen större roll hur kvalite´n är, Solsidan är ju rolig ändå:)

Efter det så fick Perra samla ihop barnen och jag hjälpte till att röja i köket och sen drog vi oss hemåt. Vi åkte 20.45 och barnen var i säng strax efter 21.00:)

Vi har snabba läggningar och barn som kommer när vi säger till dem att det är dags att åka hem 🙂

.

I morgon kommer Vattenfall för att laga värmeväxlaren, åtminstone tror jag att de ska laga den. Det kom hit en kille i fredags och tittade på den, men hade inte rätt verktyg för att fixa det då…*surprise*

Vore ju finfint om det bara är nån liten mutter eller packning eller nåt som ska bytas….men man vågar ju inte riktigt hoppas. En ny rackare går loss på 35.000kr, och det kan man göra roligare saker för 😀  Måste vi byta så är trösten att det då blir en liten modern sak, inte som nu ett gigantiskt monster..men vi har planer för hela den delen av huset som vi inte har klurat klart på än, så det bästa är att de kan laga den:)

.

Sen åker jag nog på Ikea med J 🙂 Det var länge sen vi var där nu, och så kan vi inte ha det. Det är slut på batterier, värmeljus, glödlampor och sånt…händer typ aldrig, men nu är det tomt.

Jag skulle vilja hitta några fina lampor åxå, som har det där fina skenet som adventsljusstaken har men inte är juliga…vart hittar man det tro?? Tror inte Ikea har…

.

Jaja, nu ska jag ner en vända i min tornadodrabbade tvättstuga och sen sova!

Natti natti:)

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Lena: För många år sen stötte jag på ett barn som hette så, då tyckte jag det var aningens knepigt, men nu har det mognat och jag tycker det är fint:)
      Thea: Tack:) Ja men du vet, det ska ju lixom klagas på allt..;)
      Malin m 4: bye bye, trams kan du vara själv:) Inse att det är vårt liv, det är grova påhopp, och det behöver vi ventilera! Vi kan inte bara skriva så att du tycker det är roligt jämt. Det här ÄR min vardag…ledsen om det inte är glatt hela tiden, men så här är det just nu.
      Fia: Samma svar till dig som till Malin.
      Karin: Det är inget fel på Karin! Novalie heter det, min mormor hette det och jag har flera kompisar som heter det:) Men det är vanligt:D Jag sa inte att det var fult!
      Annelie: Tack för att du förstår:) Det ligger mkt i det du säger om att söka jobb ex….Fatta hur fel det kan bli!
      Ida: Hihi, de namnen var inte i min smak, men jag tycker ändå det är rätt cool:)
      Carita: Tack för att du gillar det och för kommentaren:) Jag tror hon i Matrix heter Trinity??? Men det är fint det med:)
      Ellinor: Tack, och snart har jag tjatat klart, då glömmer jag det:)
      Sandra: Säger till dig som till de andra två som ogillar ”tramset”. Och nej, jag tror inte heller att det svider såklart, men det är ytterst roligt att skriva det så Flipster kan sitta och irritera sig över att jag tror det:D
      Mia: Tack, håller med dig. Lova-lo?? Fint, när ska hon dyka upp? Du måste visa bilder när hon väl kommer, finns inget finare:)
      Tove: Tack igen:) Nej jag ska snart sluta bry mig:) Snart, ska bara….lite först:) Du vet, som Alfons Åberg:)
      Ullis: Jag har knäckt den idén jag med!! Men..det finns ingen plats:( Det är en av planerna för utrymmet där bla värmeväxlaren står…men det kommer aldrig rymmas allt, men en del iaf…..
      Maria: Tack, och jadå:)
      Katie: åhhhh ser fram emot bebisvalp…:)
      Flipster!! Wow….synd att länken inte funkar…men det var väl medvetet;) Jaja, du vågade:) Imponerad!

  1. thea

    Skriv din kommentar här! Hej…..jag förstår inte! Era barns namn är ju jättefina. Det trodde jag att alla tyckte?! Den som inte tycker det måste vara avundsjuk…..jag har många gånger tänkt åh om jag hade hört det namnet innan jag själv fått barn skulle jag tagit de namnen 🙂 Ni har ovanligt fina namn till alla era barn. Kram

  2. Malin med 4:a

    Jag heter också Karin i andra namn. Malin Karin och det får man fasen inga komplimanger för men jag är grymt nöjd ändå. 🙂

    Men jag lämnar dessa bloggar (Mirkas, Carola etc) nu ett tag för jag orkar inte med tramseriet. Så tack på ett tag.

    Kram

    Malin

  3. fia

    jag förstår inte varför det är ett ständigt tjat om att ni blir smutskastade osv. varför bryr ni er ens om det. Skit i det! åh jag blir så trött på det här barnsliga tramset..
    både du och en annan…flerbarnsmamma överdriver så fruktansvärt och sjunker till en nivå som är näst intill lika låg som deras.. Orkar snart inte läsa!
    Grow Up.

  4. karin

    Och vad är det för fel på Karin nu då??
    Det heter jag och första bokstaven i mitt efternamn är s, alltså Karin s 🙂

  5. Annelie Susanna

    Meen herregud, det är klart som fan att du är arg och irriterad och vill ”älta” det som skrivits, det är din blogg så du får skriva om fegisarna som snackat skit, hur länge du vill. Jag är likadan, klart som fan att man vill ”sätta idioterna på plats” och bevisa hur dumma i huvet dom är och hur jävla fel dom har!!
    Varför ska andra få klanka ner på en men inte få skit tillbaka, ska man bara ”vända andra kinden till”, fuck that!!
    Man kan stämma folk för förtal och det borde man egentligen, för varför ska några få sprida lögner som kanske andra tror på. Tänk om lögnerna sprider sig så att när man söker jobb så får man det inte för att någon snackat skit, skitsnack och lögner får konsekvenser och det ska det även få för dom som sprider dom!!

    Annars vill jag bara säga att alla dina barn har jättefina namn, finns inget konstigt med dom, det är människorna som är negativa till namnen som det är fel på, alla kan väl inte heta Anna, Anders,Maria o.s.v. Man ska vara öppen och ödmjuk, vi är inte ensamma här i världen, jorden är stooor!! Kram Annelie

  6. Ellinor

    Jag tycker ni verkar vara en alldeles härlig och välmående familj! Hoppas att ni kan lägga alla tråkiga kommentarer på andra forum bakom er!

    / Mamma till två

  7. Sandra

    Och för övrigt så – nej jag tror inte alls att det svider, om jag ska vara ärlig. Du ger dem precis det de vill ha när du håller på sådär.

  8. Sandra

    Ny tycker faktiskt t o m jag att det får räcka med det där Flashback-tramset. Jag kommer tillbaka till din blogg när det lugnat ner sig…

  9. Mia

    Du ska inte bry dig om andra har kommentarer om dina barns namn, det är för att dom själva har haft idetorka när dom själva namngett sina barn, och nu så avensjuka på dina barns namn 😀
    Jag älskar ovanliga namn, mina barn heter Emilio och snart kommer våran Lova-lo till oss 😀

  10. Tove Kathrine

    Skriv din kommentar här!
    Som jeg har skrevet i innlegg tidligere så må man egentlig bare synes synd om denne flipster- personen… Jeg tror det er et menneske uten jobb, uten et sosialt liv og med svært begrenset innteligens… Et ensomt menneske som bruker all sin tid på pc’n og som er bitter og sur og derfor må slenge skit om andre mennesker som faktisk har et liv. Jeg har vært innom dette flashback forumet, og jeg tror at intelligensnivået på de som skriver der er meget lavt. Du må ikke bry deg om kritikk fra disse menneskene Carola, hev deg laaaaaaangt over dem! Barna dine har nydelige navn som passer hver enkelt av dem meget godt.Ønsker dere en strålende dag! Klem fra Tove

  11. Malin med 4:a

    Carola, jag har alltid älskat din blogg och det du skriver. men snälla, skit i Flasback och strunta i att älta det där.

    Det är negativ energi och dina läsare vill läsa om dig och din vardag inte att du kommenterar olika forum. För nu är du ju likadan ju…

    Må väl.

    Kram

    Malin med 4 underbara barn!

  12. Ullis

    Det första vi ändrade på i vår familj när vi fick barn (nu har vi ju bara 2, men ändå) var att vi flyttade garderoberna till tvättstugan/rummet brevid. Orkar bara inte gå med tvätt upp och ner och upp och ner. På detta sätt går tvätten direkt till garderob från torktumlaren nu. Och vem har sagt att man måste ta på sig kläder i sovrummet?? Ett tips bara, det måste ju bli enorma mängder kläder…. Dessutom tar ju garderoben upp onödigt med utrymme i barnens rum.

  13. Maria

    Sluta läs de där diskussionerna på Flashback! I landet Lagom får man inte vara annorlunda, det är bara så. Det ska alltid hackas på de som kör sin egen stil – se bara på Ranelid tex. Honom ska det hackas på för att han ser lite annorlunda ut. Vi lever i ett land där man inte ska tro att man är något. Skit i det nu och lev på som ni gör! Jag gillar annorlunda!! Kram från en trogen bloggläsare

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting