Allmänt

Min eller din blogg?

Jag tycker för det första att det är rätt kul att tjafsa om Flashback, och för det andra gör jag som jag vill, den som inte vill läsa , skit i det.

Tycker ni att jag och ”nån annan flerbarnsmamma” vem nu det syftade på, klagar, så kanske ni ska tänka efter VARFÖR vi gör det?

Kan det kanske vara för att det är sådär lagom kul att det spekuleras i huruvida vi är dumma på riktigt eller bara låtsas för att sno åt oss bidrag…huruvida vi fattar det här med barns tillkomst eller om nån som vet ska lära oss, eller kanske att det  faktiskt är grova kränkningar det handlar om?

Ingen av er skulle godta att någon sa eller skrev de saker om ER som det handlar om där inne på FB, de flesta av er skulle bli illamående av att bara läsa en mikroskopisk del av det, och som någon klok påpekade, kan ni gissa er till hur det känns för våra läskunniga barn om de får se det???  Jag vet att ett par tonåringar har blivit ledsna och upprörda över att få läsa den tråden..(inte mina)..Den är som sagt GROV, med vidriga anspelningar på saker jag inte ens tänker ta upp. Långt ifrån barntillåtet!

Det är inte OK med grova kränkningar. Någonsin. Inte ens om man råkat  vara med / är med på TV. Faktiskt.

.

Så varsågoda , ni som tycker det är trist, läs inte, jag ägnar ju inte direkt hela inlägget åt FB…men är det jobbig med några meningar i vad är det….totalt tre inlägg va? Då är jag ledsen, men jag kan inte anpassa mitt skrivande efter er.

Just nu är det det här som jag är irriterad över, i morgon är det nåt annat, eller så är jag jublande glad och avslöjar statshemligheter, vem vet??  😀

.

Hemligheter som att Novalie var livrädd för att åka Flygande Mattan i Lustiga Huset när hon var mindre, kanske 😉

Eller nåt annat lika spännande 🙂

.

Idag kom killen från Vattenfall och bytte en….tadaaaa – packning!  Jag sa ju det! Det kostar 1000kr…men ok, det brukar ju bli mer än så bara de sätter foten innaför dörren, så det känns väl ok. Mindre ok var det ju att trycker i pannan var lågt och killen sa att vi skulle fylla på….då började det droppa från expansionskärlet….jomen visst, spännande det här:)  Det verkar som det är lugnt med det just nu, så det kan ha varit nåt övertryck som pyste ut…

Äh, inte vet väl jag!

Jag överlåter det där trista till Perra:)

Och innan nån skriker nåt om jämställdhet, så KAN jag, jag är ytterst kompetent på det mesta i hemmet, men väljer att låta Perra sköta det.  Varför ska jag göra allt?

.

Jag, Trixie, Lovelia och Jordan åkte till Ikea och mötte upp J och W.

Barnen fick gå in i leklandet, det var jättelänge sen de var där, och de älskar ju att få röja där…eller sitta och måla teckningar 🙂 Jordan fick åka vagn runt varuhuset och han satt där med sin vattenflaska och gillade läget, fick bläckfiskarmar mellan varven, men det hör ju till.

Blev ingen storshopping, två ljusstakar + ljus, batterier, servetter (som om jag skulle behöva det…men det var så fin färg..) förgreningsdosor, hörnskydd, lite glas…och en grej till Janelle som hon behöver till en present:)

Korv efter att vi hämtat barnen såklart, de tror att det är ett måste, att man inte får lämna stället utan att ha ätit korv:D

.

Hem till Novalie och V (dotter till J) som gått hem själva och satt och spelade Nintendo:)  Novalie går ju alltid hem själv, men för V är det superspännande!  

J uträttade några ärenden och kom sen och drack lite kaffe. Jag , som helst dricker nes café med mycket mjölk, och inte gillar vanligt bryggkaffe så värst, har nu blivit såld på Perras kaffemaskin.

Det tog bara ett år…Haha, han fick en Nespresso maskin av mig i julklapp förra julen, och jag är inte alls förtjust i espresso så jag har väl bara smakat nån kopp. Nu köpte han två nya smaker, vanilj och caramel….och de var såååå goda!  Det är väl nån limited jäkla säsongs smak förstås,så de inte går att få tag i sen,  men än så länge så finns det kvar:)

Jag köpte en apparat med mjölkskummare, så nu blir det finfina kaffe-med-mjölk här:)

.

Jag tittade på den ovikta tvätten både i morse innan Ikea och efter att jag kom hem, men den står kvar där än, den lär inte springa iväg..

Lagade en av mina superenkla favoritfiskgrytor, tärnad lax vänd i grahamsmjöl, smält smör, blanda i  massa curry och paprika och vänd runt fisken, häll på en skvätt vatten och koka några minuter, lägg på kokta äggklyftor:) Klart!

Några av barnen äter det, men för husfridens skull brukar jag steka lite köttbullar åxå..

Hade tänkt ha matvete till…men det var gammalt….så det blev pulvermos. Jag gör aldrig eget potatismos av den enkla anledningen att jag älskar Felix mos:) 

Syrran är lika:) Mamma gjorde oftast eget mos och vi tyckte inte om det, det var klumpar och trist, men när vi fick pulvermos då åt vi som bara den:) Bäst är mos från en korvmoj, salt, stompigt och supergott! 

Hihi, jag vet att de flesta är av precis motsatt åsikt:)

.

Sen åkte jag och tränade, idag var det ju premiär för skivstång!

Ja..vad tycker jag om det då?? Vet inte riktigt faktiskt. Det var tungt och svettigt och det är bra, men jag måste vara felskapt för jag kan inte ha en skivstång vilande på axlarna, den hamnar på en nackkota och gör skitont, samt att jag är så stram i axlarna att jag inte kan hålla i den ordentligt där bakom;)

Såg en annan tjej som hade en tung vikt i famnen under de övningarna, så det kopierade jag rakt av, och då gick det bättre. Men i stort så var det rätt OK, och kommer nog blir roligare ju mer man går så man får upp styrkan:)

Jag har ju inte tränat ordentligt sen några veckor innan jul, och det märks, har tappat massor i både styrka och kondition:(  Det märks att träning är färskvara 🙂

Syster har bokat oss på spinn på onsdag….bah, men ska envisas med att verkligen försöka tycka om det:)

.

Kolla vad jag hittade i kylskåpet i går?!

De supergoda nougatrutorna jag gjorde innan jul, de har bara blivit bortglömda! Helt galet. Det gör ju inte så mkt, för de smakade lika gott nu, men jag hade ju tänkt avsluta julens godisätande nu…..Jaja, kan ju inte låta dem förfaras..tur att vi är många som gillar dem:)

Och tur att jag kan träna som vanligt igen! 🙂 Inget julschema eller make som jobbar så man inte kommer iväg, nu är det bara baciller och virus som kan ställa till det!

Har lagt mobilen på nåt bra ställe så bilder är det ont om för tillfället….det kommer snart, ska tömma systemkameran och se vad den innehåller för nåt och sen leta reda på mobilen så den kan tjänstgöra som vanligt.

.

Nu är det dags att läsa tusen veckobrev och se vem som ska ha med sig vad under veckan…de ska åka skridskor…men i det här tövädret, med regn och blåst så vete katten om det går. Isplanen lär ju ha en decimeter vatten ståendes..och ramla där så blir de ju våta in på bara skinnet…Nej det går ju inte.

.

Jaja, ska se vad det står, så ha det gott!

Natti natti:)

Kommentarer

  1. ML

    Faktum är att på nätet får man skriva vad man vill (tydligen). Jag tror det är upp till oss läsare att sluta läsa eländet (på Flashback mm) – varför bry sig om skit när det är just vad det är – skit.

  2. Tess W

    Jag älskar också pulvermos! Och vattenmakaroner!
    Fast numer tycker jag att stuvade makaroner är gott med men blev trött på mammas hemlagade när jag var liten!
    Vad skönt det var att åka till mormor! Där fick jag pulvermos och vattenmakaroner, bakvänt jag vet men min mamma är fantastisk på att göra mat från grunden vilket jag uppskattar NU!
    Själv är jag en kratta på att laga mat men 10 åriga dottern min verkar lovande, hon kan fixa flera rätter redan och älskar att baka!

    Stå på dig mot knäppisarna bar för att du varit på TV får de inte skriva vad de vill!!!

    Stora kramar Tess W

  3. ML

    Måste säga att jag tycker att det är trist att läsa om vad de skriver på Flashback. Det är ju bara skvaller och skitsnack och bör stanna där. Dra inte in skiten i din fina härliga blogg som inspirerar och uppmuntrar i vanliga fall!

  4. Pernilla

    Måste bara säga att jag alltid blir så peppad och på gott humör när jag läser din blogg! Du är så positiv och har så vettiga åsikter. Trevligt!
    Ha en bra dag!

  5. malin

    varför ens orka bry sej om allt skit snack?!
    Låt dom snacka på så mycket dom vill.
    Ni vet ju faktiskt bäst själva hur det ligger till med allt?!

    bra blogg frstn =)

  6. Fia

    Vilken underbar bild på Novalie 🙂 Undra om jag ska ändra namnet eller ser du skillnad på alla fior bland kommentarerna? Vill helst inte blandas ihop med en som skrev kommentar om fb. Jag har följt dig i flera år och har inga planer på att sluta 😀

  7. Anna

    Men du, inget slår hemmagjort mos med mycket smör och vispgrädde! Jag lovar! Jag brukar vispa det ordentligt med elvisp eller med en visp som följer med stavmixern och då blir det inga klumpar och superfluffigt.

  8. Michaela Lejonberg

    Recept på nougatrutor tack;)

    Verkar som om du haft en bra dag med Ikea o allt! åå jag vill oxå åka dit.. om det vore mer pengar i plånboken nån dag och vi fick skjuts ner till svärisarna så kan man lämna sonen där och låna deras bil till Ikea… har för tillfället ingen fungerande bil… eller den funkar men är avställd för att det är så mycket fel på den!

  9. Lisa

    usch! Gick precis in på flashback eller vad det heter… Vad fan är det för jävla sida ursäkta språket men helt seriöst! Har människorna helt tappat förståndet! Någon borde lära människorna att visa respekt för sina medmänniskor!
    Skäms bara av tanken att det finns människor som inte kan respektera andra.
    Tycker din blogg är jättebra och din familj verkar toppen, dina barn ska verkligen inte tro på det som står eller någon annans familjs barn!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting