Allmänt

Kom på vad jag glömde..:)

Jag satte mig ju vid datorn av en enda anledning tidigare idag, och det var för att jag skulle ju berätta att jag VUNNIT!

Vad får ni se så småningom, men eftersom jag inte tillhör skaran med tur i spel så blev jag så förvånad, och givetvis glad! Eftersom det så sällan händer, så blir ju jag lika lycklig över att vinna en tia lott som en miljon…(njaaaa, men nästan!)

Nu var det ingen miljon jag vunnit, men det var en finfin grej 🙂  Haha, snart har jag berättat, så jag slutar nu– fortsättning följer!-

.

Här kommer i stället min son, som visar multitasking på hög nivå:)

Eller vad sägs om att dricka välling, samtidigt som man dammsuger OCH lagar mat??

Han har helt klart lärt av sin mor 😀

Bokyllan i bakgrunden ska inte stå där, men råkade hamna mitt mellan rummen när vi flyttade runt….och den står i vägen så den måste bort…snart 😀

.

Ni tycker jag ska använda Google translate, men jag tycker det alltid blir så himla konstiga översättningar!

Vi försökte oss på att översätta tyska när vi skulle åka till Europa Park och det blev ju knappt begripligt 😉  Var nästan enklare att läsa tyskan rakt av och försöka tolka den…:)

.

En annan sak som jag är lite, nej väldigt, nöjd med, det är att jag numera är ägare till ett sånt här set:

AnnaA: Jag som varit avis på ditt sen du fyndade det:)

.

Det är, för er oinvigda i Tupperwares plastiga värld, ett oumbärligt bakverktyg, nämligen en kavel.

Men, inte vilken kavel som helst, utan i den här fyller man kallt vatten när man ska baka tex wienerbröd eller mördeg, sånt som gärna kladdar och fastnar i kaveln, med en kall kavel smälter inte smöret i degen och allt går som en dans 🙂

Sen kan man fylla varmt vatten i när man ska baka….eh….tja…nåt annat 😉  Pizzadeg kanske, äh jag vet inte så noga…

Underlägget har nån bra yta så det inte fastnar deg på det, och så är det ju bra former utmärkta, bara att följa:) och olika måttenheter. Det finns ingen ände på Tupperwares fiffighet. Det enda kruxet i kråksången är ju priset…underlägget går loss på 229kr och samma för kaveln, totalt 458kr….

Nej jag trooor inte att jag vill betala det!! Med min frekvens på bakning skulle det ta ett helt liv att tjäna in den 😀

.

Att däremot hitta den i svärmors café, och hon inte ens vet vad det är för hon har aldrig använt den…DET gillar jag!

🙂

Så nu ska jag baka wienerbröd vilken dag som helst….(vilket år som helst åxå..)..

.

Vad har vi gjort idag då?

Jo idag började lite rutiner för oss som är hemma, Trixies kyrkis började kl. 9.00. Perra lämnar henne så jag Jordan  och Lovelia sov gott tills kockan var strax efter 9.00, då masade vi oss upp. Frukost , läsa tidningen och sen hämta Trixie.

Vattenfall har ÄNTLIGEN kunnat påbörja slutförandet av det de började med i början av december, eller var det mitten av november till och med? Ja precis innan all snö kom:) Då grävde de upp hela gatan för att göra förbättringar i fjärrvärmenätet….Sen kom snön och arbetet har stått stilla, men det har varit besvärligt för snöplogarna att komma förbi så trafiksituationen har varit förfärlig. Nu kanske de hinner asfaltera innan nästa snöstorm….

.

Åkte in på Ica och köpte lunchmat till barnen, hade inget alls hemma..så idag fick de plättar. Jag tycker det är godare med hemgjorda, men det är oerhört praktiskt att köpa färdiga ibland.

Efter lunch så åkte vi tillbaka, för då var det Lovelias tur att gå på kyrkis 🙂

Jag tänkte låta Jordan vara utan sin middagsvila, för det är lite svårt för honom att sova utanför kyrkan, det är mkt spring precis intill , men när jag kom fram så var han så trött, så jag tänkte att jag provar väl. Ut med vagnen och i med åkpåsen, ner med lilla gossen som somnade direkt 😀

Härligt.

Ni som undrar vad kyrkis är: Det är en barnverksamhet i kyrkans regi. Vi är inte religösa och min man är nog snudd på ateist, men har absolut inget emot kyrkan.  Nu har vi en sån makalös tur att vi bor nära den kyrkan i hela Uppsala ( jag vet inte, men tror det på fullt allvar!) som har den allra bästa barnverksamheten. Eller barn och barn…de har verksamhet för alla åldrar. Det börjar med musiklek från 2-3 månaders ålder upp till ca 3 år. Kyrkis är från 3 – 5 år, sen finns det liknande för små skolbarn, lite större skolbarn och tonåringar.  Man kan sjunga i olika körer,repa med sitt band (oftast tung metal..) i källaren eller komma på tisdagslunch, då måste man nog vara pensionär iofs..så där är jag inte riktigt än;)

De driver ett café som är samlingspunkt för ffa äldre och föräldralediga.

Ja, från vaggan till graven:)

Kyrkis är som en vanlig förskoleverksamhet, de har en plan de går efter , i år skulle de prata om bla rymden:)

Skillnaden är att det dels ligger lite fokus på det religösa, men mina barn uppfattar ju det som sagor:) och den stora skillnaden är ju att det är max 13 barn på två pedagoger. Oftast är de bara 9-10 st barn. Pedagogerna är välutbildade och helt underbara med barn, alla barn blir sedda hela tiden. Alla får sitta i knät och alla får komma till tals. Alltid.

De lär sig massor.

När de sen börjar 6 års verksamheten på skolan, så har mina barn legat på minst samma nivå som barn som kommer från dagis och oftast har de varit några steg före 🙂

För mina barn som är hemma och inte går på dagis, är det här det absolut bästa!  Det finns föräldrar där som trollar med knäna och bollar med sina arbetstider för att kunna ha sina barn där, och grupperna är alltid fulla, så det är en suverän verksamhet 🙂 Oavsett om man är troende eller inte.

.

Hem efter Loppans kyrkis, och påbörja middagen. Blev nån kycklingwok med spagetti, som blev helt ok, barnen åt flera portioner:) och det bästa av allt är att det blev så mkt så jag har middagen klar till i morgon med, me like. 🙂

Får väl modifiera den lite bara.

Röja, och sen kom Perra hem med Corrinda som han hämtat på vägen, samtidigt som jag och Robban åkte på tennis.

Ibland möts man bara i dörren:)

Jordan var helt hopplös på allt här hemma, så jag kände att det var superskönt att få åka iväg en stund 😀

Slippa hans eviga busande för en timme…det lämnade jag med varm hand över åt Perra 😉

.

Jag glömde min bok så jag svängde in på Lidl för att köpa nån pocket, och kom ut därifrån med två skrivbordsunderlägg, en med JAck Sparrow, den andra med Mimmi, ska ligga på Corrinda och Novalies skrivbord, kopieringspapper ( brukar köpa det ist för ritblock som tar slut på en dag..) raggsockor med sidenband (åhh så fina) lite yoghurtar som bara finns där och en pocket… Jag är inte helt förtjust i Lidl, för de har inte det jag vill ha i matväg, men just i prylar brukar de alltid ha nåt kul:)

Sen till tennishallen där jag försökte vika in min buss på tre olika parkeringsrutor…Jag brukar alltid backa in, för det är enklast, men nu var det så förbaskat trångt, snövallarna tar ju halva vägen! Bilarna står längre ut än vanligt , för det är ju en plogvall längst bak och sen är det träd som man helst bör undvika….Jag kom in till slut, skam den som ger sig, men det var inte lätt.

Tog min bok och gick in och sen fastnade jag framför Halv åtta hos mig  som var på på Tv;n, hade inte behövt boken;)

.

Hem, och sen dess har jag slöat i fåtöljen, de tre minsta sov när jag kom hem och övriga klarar sig själva.

.

Nu är det sovdags, så jag säger väl som vanligt:

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Carola m 8

    Lillmonster: Jag tycker att vanliga ritpapper suger åt sig färgen så dant, det går igenom och färgar av sig..kopieringspapper är suveränt:)
    Åsa: Tack för de snälla orden och kul att du uppfattar den där glimten i ögat! För de allra mesta är faktiskt skrivet så, eller med ironi:)
    Michalea: Synd att det ska vara så krångligt med att få kontakpersoner…:( Det gynnar ju liksom ingen.
    Jag har inte varit på TW party på åratal…men iofs saknar jag det inte;)
    Carola: Kul att det finns på fler ställen…jag misstänker att min kavel kommer gå ungefär samma öde till mötes som din;)
    Lotta med 4 : Ingen vagn 😀
    Lillian; Och så är det ju livstidsgaranti:) Jag har massa TW saker! Just bakunderlägget kommer nog inte att användas så mkt…Men jag har suktat länge efer det:)
    Mia: Tusen tack, men jag nöjer mig med mitt…det kommer nog inte att slitas ut…med min baktakt;) Men TACK!
    Maria: Härligt att höra att kyrkis funkat hos er med! Det är suveränt. Mitt bak set är nog sen medeltiden eller nåt:D Med tanke på att det inte var svärmors från början utan ingick i cafét när hon köpte det av nån hantverksförening för vad kan det vara…? Minst 15vår sen, så det är nog orginal sen TW start;) Jag kan inte se hur bakunderlägget ska ligga plant, det är ju ihoprullat sen medeltiden…men det kanske ger sig. Jag har aldrig saknat just ett underlägg.,men kaveln har jag alltid velat ha, bara för att jag aldrig velat kasta ut de pengarna på den utan valt nåt annat ist, som en skål till eller så;)

  2. Maria

    Kyrkis är ett underbart påfund. I vår kommun finns den bästa barnverksamheten i vår gamla församling. Vi flyttade för snart 3 år sedan och i början pendlade vi 2 mil enkel väl för att barnen skulle kunna fortsätta på kyrkis. Även där finns det grupper för alla åldrar; föräldrabarngrupp (två olika grupper), kyrkis, kyrkans barntimmar, en grupp för de som vuxit ur barntimmar (skolbarn i låg och mellanstadiet), kyrkans ungdom, kör för låg och mellanstadie-elever, tyvärr är ungdomskören numer nedlagd…det var min dotter kvar bara…, kyrkokör och sedan gospelkör…de två senare för vuxna såklart. Själv sjunger jag i gospelkören, ena dotter har sjungit i ungdomskören och fyra barn har i olika åperioder gått på barntimmar och kyrkis. I höst slutade dock 4-åringen fr det var svårt med tiden så hon går på dagis 15 timmar på hemorten istället. Ska tillägga att kyrkis startade här redan för snart 10 år sedan så det har funnits en tid.

    Tupperware-kavlarna är superbra! Har två stycken. Köpte först en och sedan blev jag säljare och fick en i startpaketet. De är dock i två olika modeller; den ena som på din bild och den andra med smalare handtag…som den nog har nuförtiden. Bakunderlägg tycker jag är värdelöst däremot. Har ngt i silikon men det du har på bilden sålde jag på tradera! 😉

    Ha en bra dag! Kram

  3. mia andersson

    Skriv din kommentar här!Hej
    Carola Jag har ett sådant underlägg liggandes här oanvänt, vill du ha det så är det ditt.
    mvh mia a

  4. Lilian

    Vill bara säga, att visserligen är bakunderlägget dyrt, men du har det i hur många år som helst, likaså kaveln. Ibland är det väl investerade pengar i det man köper. Gillar verkligen Er familj o särskilt Dig, du verkar rakryggad o står vid dit ord ! Kram

  5. Carola Nyström

    Här där jag bor har vi Kyrkis med, det är väldigt trevligt. Jag gick med min dotter när hon var liten.

    Jo som gammal Tupperware försäljare så har jag en massa prylar som jag knappt använt. bla ett sånt bakset, men har aldrig använt det (skäms) kanske en tur på vinden skulle sitta fint.

    Killen är ju för härlig, han är en riktig svärmorsdröm, klarar av tre saker samtidigt 😉

    Tjingeling!

  6. Michaela Lejonberg

    Kul det där med kyrkis låter. Vi gick på öppet hus när Walther var mindre. Funkade när han var bebis men blev krångligare sen. Ville få in han på kyrkans barntimmar, men dels var det fullt i grupperna och dels behöver han ha en ledare som kan ha hand om bara han. Vi skulle få fortsätta på öppet hus istället, men då den verksamheten är för 0-3 år så var det mest bebisar typ. Han vart jättestörd och inget funkade, började gråta under sången, skulle bara sitta i knäet och titta och helst vara ledsen när de andra lekte eller pysslade och var orolig under fikat. Så vi insåg att vi inte kunde gå dit mer… försökte flera gånger för att vänja honom, men det gick inte. Hade vi haft en assistent eller en kontaktperson så hade han nog kunnat gå på kyrkans barntimmar, men det ska ju skickas papper, tas beslut och hittas rätt person för att det ska fixas och det tar ju sin tid!

    Håller med dig om Lidl, inte mycket i matväg… jo jag hittade laktosfri mjölk för 3kr under priset här hemma! Men man kan inte åka dit bara för det, vi har 3 mil till närmsta Lidl. Men är man i krokarna så passar man på! Men de har kan ha andra bra grejer till bra pris!

    En sån kavel och underlägg har jag med… fast modell nyare… köpte ut när jag under en period var återförsäljare. De har verkligen bra saker på TW. Men dyra. Ska på ”plastparty” på måndag hos en vän!

    Kram på er alla!!

  7. Åsa

    Ja, kyrkis mm är ovärderligt för oss hemmamammor!! Eller rättare sagt för våra barn!!
    Alla mina barn har också gått på kyrkis, miniorerna, efterskolan och allt var det heter.
    JAg måste säga att jag verkligen uppskattar din blogg. Läser varje dag och du skriver så bra och ofta med glimten i ögat.
    Uppskattas mycket!

  8. Lillmonster

    Samma sak här. Varför köpa rätt dyra ritblock åt barnen som tar slut på ett ögonblick? Sen kan jag tycka att de papprena har sämre hållbarhet än just kopieringspapper.
    Här brukar jag köpa en kartong med just kopieringspapper på just Lidl eller ÖB och sen kan barnen rita/skriva/klippa/klistra/måla hur mycket de vill. 🙂

  9. Beata

    Hej Carola!
    Låter som en fullspäckad dag!
    Men nu blir man ju rätt nyfiken på vad du vunnit, spännande spännande.
    Här hemma har rutinerna också kommit igång nu. Blev så glad att Vigors sång kommer att fortsätta på torsdagar som förra säsongen, var ingen hit att köra Edits grupp, tätt följd av Vigors grupp i måndags, barnen kommer bli för trötta. Fortsätter ni också?
    Oj som vanligt är klockan jättemycket, kanske ska sova.
    Kram
    Beata

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting