Allmänt

Behöver köpråd!!

Vi har ju gjort om i vår hall, och nu skulle jag vilja byta ut våra trappgrindar! Vi har en platsbyggd av förre ägaren i trappen ner, men den är rätt besvärlig. Dels öppnas den neråt…..det går inte att göra på annat vis iofs med an traditionell grind, och sen händer det ofta att man kör skallen i den med buller och bång när man kommer nerifrån…och det gör ont:(  Sen är den ful åxå 🙂

.

Överst har vi en från Ikea i trä, vi har så stor öppning där så vi har fått bygga på karmarna lite, och grinden är utdragen i sitt maxläge och ganska ostabil. Den fyller sin funktion, men är rätt besvärlig att öppna och stänga vilket gör att vi slarvar… Det gör inte så mkt eftersom det är två trappsteg ner bara, men jag vill inte ha honom nere i hallen öht.

.

Nu har jag funderat hit och dit, och eftersom trappan ner är så pass barnovänlig vill vi ha en grind som sitter där för evigt. Vi kommer inte att ta bort den när barnen är stora mao. Det är skönt att kunna stänga där när många klär på sig samtidigt i hallen så ingen råkar puttas ner av misstag…

.

De här Kiddy Guard….vad har ni för erfarenheter???

GRIND KIDDYGUARD. 0-130 CM, VIT.

Vi passerar ju här en miljon gånger per dag, så nåt krångel funkar inte, det måste vara enkelt att öppna /stänga!

Helst med en hand, och absolut ska barnen som är större (Lovelia; Trixie osv) klara av den.

Berätta!   Allt, både positivt och negativt! Den är ju rätt dyr så jag vill inte åka och köpa två för att sen bli galen på att de är krångliga!

Min tanke är att de ju kan sitta utan att vara ivägen när de inte används.

Hoppas nu att ni alla har just en sån här och kan berätta massor 😀

Återkommer!

Bye bye:)

Kommentarer

  1. Helen

    Den går visst att öppna med en hand! Man drar ut och trycker in knappen så är den öppen.

    Ni som säger att den inte går att öppna med en hand har nog inte läst instruktionerna.

  2. Viktoria

    Gör en egen grind! Det behöver inte vara så himla svårt och krångligt.
    Använd sidan på en gammal spjälsäng, det brukar ju finnas sängar som kostar nästan ingenting på Blocket och loppisar. Några gångjärn och ett stopp. Det går förstås bara att öppna framåt/bakåt och inte uppåt då, men man kan lätt göra något som går att öppna med en hand.
    In till tvättstugan har vi en grind som delvis är hemmabygge och där har jag gjort så jag kan öppna med ena handen.

  3. Maria

    Bästa grinden av alla. Går att öppna med en hand och en fot. Märks inte, går att kliva över, stoppar både schäferhundar och barn. Vår 3,5-åring kan inte loona den men vi har iofs inte försökt lära henne det heller. Den kräver en speciell teknik som det tar en tre, fyra ggr att lära sig. Går att spänna över stora dörröppningar och lite hur man vill. Överlägset bäst.

    När jag jobbade i barnbutik var detta den grind som hade minst (inga) reklamationer under två år och som splde allra bäst.

  4. åsa

    Hej
    hade den grinden mellan 2 rum, å har varit supernöjd med den, men det behövs 2 händer att öppna med, å de små barnen klarar inte av att öppna den själv,

  5. magdalena berglund

    Skriv din kommentar här!
    Hej Carola,
    Köp inte en sån grind, den är jättebesvärlig att öppna och den går inte att öppna med en hand (knappt med två händer heller)
    Jag skulle inte rekomendera den till någon jag känner heller./ Magda Berglund

  6. Lotta.Erixson

    Kiddy guard grinden är värdelös om man inte har långa ben och kan kliva över den, vilket inte jag har. Måste ha två händer för att öppna och stänga, jag 45 år måste ha hjälp att stänga och öppna ibland!!

  7. Marine/Älsklingsfrö

    Kan inte rekommendera Kiddy Guard grinden. Den är alldeles för bånglig och inte särskilt stabil. Vill du kunna öppna med en hand så är den inget vidare. Vi hade en som satt i ytterdörren och den blev jag bara arg och irriterad på och till slut användes den inte.

    Däremot kan jag rekommendera BabyDan grindarna. Vi har två stycken i färgen koks med förlängningar till. Gallergrind i metall som kan öppnas åt båda håll. Bra spänn och kan öppnas med en hand genom att man trycker in en liten knapp och vrider upp handtaget.

    Lycka till med grindletandet!

  8. Annelie Susanna

    Så där gör jag också med barnens teckningar!! Ramar in dom ♥
    Min son, Beiron snart 12 år gjorde en jättegullig teckning där han och jag står och håller varandra i handen, jag har rosett i håret och det är hjärtan runt omkring, den ritade han medan vi var i väntrummet på VårdC. när han var 9 år. En riktigt söt barnteckning! Och så har han skrivit mamma å jag 😉

  9. caroline

    Trappgrinden som du funderar på har vi haft nu i ca fyra år. Den är helt ok. Bra är att ingen av mina barn (5st. ) har klämt sig, vilket ger ett stort pluss. Men tyvärr går den inte öppna med en hand 🙁
    Bra är också att man inte märker den när man inte behöver den, vilket är bra när barnen blir större men man kanske får besök av någon småtting.
    Den yngsta som lärt sig öppna våran är 4,5år.

  10. Jenny B

    Hejsan dom kiddy guard grindarna är skitsvåra att öppna, går inte med en unge på höften och små barn kan inte öppna dom. kolla ikeas metallgrindar, dom går ju bygga ut så dom blir bredare och inte lika svåröppnade..

  11. Missan

    Min kompis har en sån grind och jag har nu fått till knixet att öppna och stänga med en hand och en fot + en unge på höften, men den är inte rolig. Och jag tror att man behöver vara minst tonåring för att kunna använda den utan att få fullständigt bryt.

    Enda gången jag skulle föredrag en Kiddy Guard är om grinden ska sitta på nåt klurigt ställe i hemmet, eftersom den går att dra snett.

  12. caroline

    Skriv din kommentar här!
    Hej!

    Jag jobbar på en förskola där vi har denna grind. Vi tycker INTE om den…..svår att öppna o går lätt sönder. Ibland lyfter vi över barnen för att slippa krånglet…….
    Må så gott/Caroline

  13. Johanna

    Grindar liknande den här finns på en förskola där jag jobbar ibland: http://www.jollyroom.se/produkter/sakerhet/grindar/skruvgrind/aktagraco-flexibel-110-150-cm.html
    Det är lite svårt att se på bilden hur just denna grinden öppnas, men på förskolan skjuter man undan en spärr och sedan kan man öppna grinden. Det låter kanske lite krångligt men efter ett par gånger går det supersmidigt. Det är enkelt att fixa med en hand, man skjuter undan spärren med handflatan och lyfter med fingrarna. Går dessutom att öppna på båda hållen 🙂 Kan dock inte lova att just denna grinden är exakt samma modell..

  14. Muminmamman

    Skriv din kommentar här!
    Hej Carola nu ska du få höra. Jag har varit ner på en mässa i Älvsjö och övernattat hos min son och hans flickvän i Uppsala själv bor jag uppe i Umeå. Vi funderade flera gånger var du bodde och i morse när vi skulle åka hem så konstatera vi att hade ”missat” er. Men döm om vår glädje när Perra körde framför oss en bit norrut med sin gula buss. Du kan säga att det var ett fans som körde så nära så att vi kunde ta kort hahahaha. yippie en kändis utropade min dotter hahaha

  15. Heléne

    Hej.
    Den hade jag när mina barn var små.kräver tvåhandgrepp för att öppna men är enkel att lära sig.när du sen har den öppen så syns det knappt.Kryphål nertill ?inte hos oss där sitter den precis vid golvet.
    Jag var mycket nöjd.

  16. Jessica Andersson

    Jag har erfarenheter av denna grind på vår förskola. Jag tycker den är omständig då du måste använda båda händerna för att öppna/stänga. Sedan är det svårt att montera grinden så att det inte blir ”ett kryphål” längst ner. Inget bra köp enligt mig…IKEA:s ”järngrindar med dörr” (om de nu finns kvar) är bättre…kanske inte de snyggaste men de mest praktiska. Mvh Förskoleläraren

  17. Tea

    Skriv din kommentar här!
    Hej
    Vi har en sådan som vi satte upp i somras för att förhindra en krypande lillebror att rymma ut när det var varm och vi vill ha dörren öppen. Jag tycker att det är en bra grind eftersom att den inte tar nån plats när den inte används. Men Storebror 8år hade lite problem med att öppna den. Den är lite klurig och kräver ett 2-handsgrepp. Det är en spärr på ena sidan som man måste hålla ner för att kunna öppna den på andra sidan, så korta armar är inte att föredra i en bred dörr.
    Hälsningar mammaT m Lasse från Aff.

  18. Jema

    Mamma och pappa har en sån hemma hos sig och jag tycker att den är superbökig. Svår att öppna och stänga. Eller så är det bara jag som inte riktigt fattat hur den funkar…
    Kram!

  19. Ann-Sofi

    Hej. Här har vi en Kiddy Guard och vi är super nöjda med den för den lixom försvinner när man drar ihop den.
    Nu har vi den upp till trappan och då har vi satt den på första steget och jag har aldrig märkt att mina barn skulle krypa under den (och då är mina barn listiga ; ))
    Det enda som kan vara krångligt det är om man kommer uppifrån och ska öppna den för det behövs två hands fattning. Men som sagt gillar den skarpt ioch med att den ”försvinner” om man inte behöver ha den ute!

  20. Sandra Söderlund

    Hejsan. Jag jobbar som dagmamma och uppe på vår grupp lokal hade vi en sådan grind och den är inte bra. För det första så kan barnen åla sig under och för det andra är den väldigt krånglig att öppna och stänga. Hoppas att ni hittar en grind som passar er 🙂
    Mvh Sandra

  21. joh

    Hejsan , min svåger har en sådan hemma och deras 15 månaders buskille har listat ut att man kommer under den om man jobbar på de :/ så om Jordan redan nu verkar busig och klurig tror jag iaf inte det tar honom så lång tid innan han tar reda på hur man kommer förbi den :O

  22. Linda

    Hej Carola! Det här med grindar är ett evigt letande. Har själv inga egna barn än men jobbar på en förskola där vi har prövat oss fram med olika sorters grindar. Den grinden du hade funderingar på i inlägget, rekommenderar jag inte. Vi har den på förskolan och den används sällan för det är knappt att vi vuxna kan öppna den, och då krävs två händer.

    Det finns smarta grindar i trä som du öppnar genom att lyfta rätt upp, de tar ingen plats och är enkla för både barn och vuxna. Däremot finns det alltid en klämrisk, men det är nog den enklaste jag stött på i vår grindjakt på jobbet.

    Mvh Linda

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting