Allmänt

Dagen idag..

 

Först lite svar på några  frågor och kommentarer:

Linn undrar hur överfallslarmen jag köpte till tonåringarna funkar? Det ser ut som en stegräknare ungefär och har en liten sprint som man drar ut om man blir överfallen, då tjuter det i öronbedövande ton och förhoppningen är väl att den som hoppar på en sticker, och att man drar uppmärksamhet till sig och förhoppningsvis får hjälp… Det slutar tjuta när man sätter i sprinten igen. (Om man hittar den…)

 

Viktoria tycker att bilresa med barn är halva nöjet….ihhh 😉

Våra är jätteduktiga och tålmodiga så det är inte därför det är drygt, däremot har vi några som är åksjuka….och vår bil är inget under av varken komfort eller luftkonditionering…så det är ingen höjdare att åka. Man sitter liksom på helspänn hela tiden, för det är inte frågan OM utan NÄR nån börjar må dåligt…och det sitter ju i ett tag efter att man kommit fram, så de brukar kunna vara väldigt sega och nere. Åksjukepiller hjälper oftast, men dämpar bara det värsta, så de är inte optimala.

Jessica tipsar om superlim på sugpropparna, och glad i hågen limmade jag fast dem….men hittade lik förbannat den lilla korgen på golvet nu ikväll….Vet ju inte om den bara lossnade eller om Jordan slet loss den, men jag ska prova igen, men med Karlssons klister:) Tycker att de superlim jag provar bara är bra de första gångerna, sen blir det som gammalt och funkar inte?

 

Alla tips om Göteborg: Tack!!

Den där paddan ni pratar om, visst är det kanalbåten där man ska krypa ner på golvet när man ska under nån låg bro? Typ osthyvelsbron eller nåt?

Jag har åkt den….ganska höggravid och med foglossning var det inte så enkelt att krypa ihop, kan jag meddela:D

Perra och jag var i Gbg sommaren 05, Iron Maiden spelade på Ullevi, och vi åkte över helgen UTAN barnen …whooo, vad ovanligt;)

Vi var på Liseberg , men iom att jag inte kunde åka det jag ville så kommer jag inte ihåg riktigt hur det var, men det var fint:) Mkt grönt och vackert.

Sen vet jag inte att vi gjorde så mkt mer än shoppade lite(ganska mkt…*ler)…eller Perra var nog och spelade poker på kasinot förresten – medan jag låg på hotellrummet och svettades och åt jordgubbar:) Det var VARMT , och kom ett vidunderligt åskoväder, maffigt:)

 

Vi ska kolla runt lite, helst vill vi nog ha tag i ett hus eller så som vi kan hyra, hotell blir ju rackarns så dyrt iom att vi måste ha flera rum…Så har ni nåt schysst , hyfsat stort hus att hyra ut, så let me know 😀

Vi stökar inte ner (så mkt), är renliga och trevliga 😉 hehe

 

Fia: Jag brukar prenumerera därifrån jag med! Funkar superbra, och det var det jag fixade med nu, jag hade hur mkt påsar som helst till den gamla dammsugaren, och de kunde jag ju inte bara kasta, utan vi har klippt bort lite av plattan, så har de funkat 🙂 Men nu var de slut, helt plötsligt;)

Dammsugarpåsar.nu om nån är intresserad 😀

………………………………………………………………………………………………………………………

.

Ja vad annars?

Jag glömde lyssna på radio idag igen…

I morgon är det ju vi, P1 kl 11.03 -11.35, men jag hämtar Trixie på kyrkis halv tolv, så jag får väl missa lite, eller mkt, beroende på om jag kommer ihåg det 😀

Familjen Wetterholm Foto: Cecilia Mora

Bild från Sveriges Radios hemsida.

.

Idag åkte Perra till Örebro:( och precis som jag visste så invaderade bacillerna huset..

Robban var hemma igår och idag med huvudvärk, och idag vaknade Corrinda med ont i huvudet och magen..så hon har legat på soffan hela dagen, stackars liten. Bara att se hur många fler som tänker bli dåliga…Jag hoppas på ingen!

Jordan var kvick som en vessla på kyrkis idag, smet in på toa när nån var där, och stoppade ner handen i toan…och sen in i munnen….jomentjena! Det kan ju bli spännande….not. Blä.

Men  vad är det att vänta av en unge som älskar kattmat??    Idag klättrade han upp på  bänken där vi har katternas mat och satte sig ….Vi kan inte sätta maten högre upp för då kan ju inte katterna nå den 😀

.

Efter kyrkis åkte vi hem , stoppade Jordan i säng, alldeles för sent att sova middag kl 15, men han orkar inte annars, så han fick sova till halv fem. Brukar funka.

Patricia och hennes kompis L kom hem, och så småningom även Janelle som skulle passa barnen, så vi kunde åka på gymnasiemässan.

Det var ju i själva verket två mässor, en för kommunala gymnasium och en för friskolor, på två olika ställen…lite märkligt att de inte kan samsas kan jag tycka, men visst.

Vi plockade massa info om de skolor som tjejerna tyckte verkade intressanta, men jag vet inte om själva mässan var så mkt att ha, det är bättre att gå på Öppet hus på de olika skolorna.

Båda tjejerna är inne på Sam- sam, och gillade Katedralskolan, Fyris skolan och Boland, men även Jensen verkade bra tyckte de. Jag tyckte Thoren Business school verkade nice, för om man gjorde det man skulle under mån-tors så blev man ledig fredagar 😀

.

Jag har gått på både Katte och Fyris och gillar båda skolorna som så, med läge och lokaler, men vet ju inte ett dugg om hur de är nuförtiden, det har ju gått några år, men ffa så har ju typ hela skolsystemet ändrats..

Låter som man är 200år gammal…;)

.

Jaja, det blir nog bra med det där, de får välja som de vill, så blir det som de vill:)

Men Patricia har inte jordens bästa betyg så det återstår ju att se om hon kommer in..*håller tummarna*

.

Hemma höll Janelle ställningarna, lagade  kycklinggryta och ris och tog hand om barnen, de hade precis ätit när vi kom hem, så det var jag och Patricia och Novalie, som vi hämtade upp på vägen hem från gympan, som åt ensamma. Väldigt lugnt och tyst..konstigt. 😀

.

Nu har hela miniligan lagt sig, men nyss hörde jag att det spelades Nintendo Ds inne hos småtjejerna 😉 så jag var där och hyssjade lite, Robban fick ont i magen 🙁 och Corrinda får sova på soffan inatt.

Tonårstjejerna pluggar och lyssnar på musik:)

Jag ska se på nåt på Tv och sen är det väl sängdags om man ska orka upp i morgon , få se hur många som ska iväg…

Jaja, jag är inte förvånad…det är liksom som att Örebro marknaden triggar igång alla vilande baciller, bakterier och virus… Men får jag som jag vill så är det sista gången som Perra åker, nästa gång får faktiskt nån annan åka! Nu har han gjort det i 15 år, och det inbringar inget extra till familjen…inga traktamenten, inga bonusar, inget…bara krångel för mig….och så får man hem en totalt slutkörd make till på köpet…. Ja jag låter bitter, men det är inte kul.Jag klarar det, men det är inte kul.

.

Men,  jag åker iväg sen på nån Paris tripp eller så 😀 Kanske Barcelona?  Hihi, det blir nog bra.

Nej då, det är lugnt, det ordnar sig, jag gnäller lite här så känns det bättre, och sen är det ju bara att bita ihop och komma igen, hur det än blir 🙂

.

Nu vill Corrind ha hjälp med datorn….bäst att ila:)

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Anna F

    Inte Jensen!
    Dom går halvdagar, dvs fram till lunch. Sen får dom äta lunch hemma för dom går ju inte i skolan då, så då behöver inte skolan servera lunch. Vilket innebär att dom driver runt på stan.
    Små klassrum, många elever/lärare.

    Så välj någon annan i första hand. Titta inte på ”mutorna”, datorer, busskort, resor osv.
    Utan på antal elever/lärare, hur dom läser (om det är självstudier a la Kunskapsskolan, om det är fm och eftm-block, eller 50-minuters-lektioner) Finns resurshjälp att få för dom som har det svårt, tex min dotter i matematik.
    Har dom idrott, var och hur?

    Det är mycket att tänka på, min dotter ska också välja gymnasium nu. Hon är inne på Sam-Beteende, eller Vård Omsorg. Siktet är att bli Polis, Socionom eller Beteendevetare. Vad dom 2 senare gör vet jag inte riktigt.
    Kan du skriva din mailadress? Skulle vilja maila dig en sak/berättelse. Våra döttrar har varit med om ungefär samma sak, olaga hot, och jag skulle vilja berätta vår historia.
    Trevlig kväll. Dags att sussa nu. Började jobba 7 i morse, och slutade 21. O börjar 7 imorgon igen. Hehe. Jobbar bara 7-15 i vanliga fall. Men med restaurangjobb så står stegräknaren på modiga 19000 steg, och stödstrumporna gör sitt jobb.

  2. Linn

    Om du kollar på lisebergs hemsida så står de att de finns stugor o hyra o ja tro inte de va så dyrt men du kan ju kolla 🙂

  3. Viktoria

    Ahhh, tänkte inte på att ni blir åksjuka. Vi har tack och lov sluppit det där.
    Jag vet precis vad du menar med att det bara är krångel när den andre föräldern åker iväg. Det är på något sätt lagen om alltings jävlighet – antingen blir barnen sjuka eller så lägger bilen av eller något annat som ställer till det ordentligt för en.

    Jag tänkte föreslå att jag ska åka iväg en vecka och lämna maken åt sitt öde 🙂
    Fast jag vet med mig att jag aldrig skulle klara av att göra det.

  4. Annelie Susanna

    Nääääääää, dötrist med bacillerna!!
    Blåbärssoppa brukar kännas gott i magen när det krånglar 😉

    På tal om superlim så har clas ohlson ett fruktansvärt bra! Super Attak heter det, finns med pensel lr pip, bra när man behöver det till helt skilda saker =)

    Krya på barnen!! Kram

  5. Beata

    Halloj!
    Men vad typiskt att det är sjukstuga just precis då P är iväg, hoppas att det inte blir fler i familjen som insjuknar! Satsa på någon härlig stad lagom till våren börjar komma nere i Europa, låter mycket nice;).
    Ses!!

  6. Emma

    Låter som ännu en händelserik dag!

    Precis som du sa så är Paddan båten där man åker under ”osthyveln” 🙂

    När du nu var inne på åksjuka så kan jag ge dig ett gott tips. Åksjuketabletter är inget bra! Jag blir nästan bara mer åksjuk av dem och jättetrött!!! Om ni ska resa någonstans så prova åksjukstuggumin 🙂 De är mycket bättre! Heter Calma och finns att köpa receptfritt på apoteket.

    Här i gbg var det gymnasiemässa i oktober och alla öppet hus har redan varit. Konstigt att ni har det så sent för sista dagen att söka in är ju 1 mars!

    Ha det bra!

  7. Michaela Lejonberg

    Håller med om att ett besök på skolorna är bättre än mässa, då får man ju se skolans lokaler också, så får man en liten hum om man kan tänkas trivas eller inte… jag åkte aldrig på nåot öppet hus… tror inte att vi fick så mkt info ens… eller oxå undgick det mig bara för att jag hade trassel i skolan och delvis gick på skoldaghem (var mobbad och hade koncentrationssvårigheter) men jag visste vad jag ville läsa OMVÅRDNAD, och på vilken skola (vilket det inte blev), fick inte söka dit pga av att vår kommun inte hade avtal med dom… och sökte man så fick man nog avslag! Likförbannat vet jag två pers som som sökte och kom in, jag sökte i andra hand och kom in. Men tog första valet ändå… för att slippa krångel med kommunen som syon sagt att det skulle bli! Hörde dock att de andra två inte haft krångel! vet inte vad de höll på med egentligen! Men jag fick min utbildning och trivdes på skolan trots allt!

    Hoppas Patricia kommer in på det hon vill läsa!

    Ska klicka in på radiolänken och lyssna på er;)

    Hoppas ni hittar nåt bra boende i Göteborg! kika in här, stugor, hus och lägenheter: http://www.sverigesemester.com/index.php?gclid=COO1nv6m1qYCFUEOfAod7Vj_Mw

    Kram på er!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting