AllmäntHuset

Bacillbyte ;)

Jaja, jag blev inte förvånad, inte ett dugg, när Lovelia fick feber nu på kvällen … 🙂

Det var liksom bara väntat….Jordan är piggare iaf, möjligen lite feber, men ytterst lite, däremot väldigt snorig…Och full rulle som vanligt!  Idag har jag plockat av honom en gammal kastad smörgås från soporna flera gånger…. Kattmaten smaskar han i sig så fort han får möjlighet….med största flinet, han vet så väl att han inte får  😀

Patricia mår hyfsat men blir nog hemma i morgon med.

.

Kommer ni ihåg mitt gamla linneskåp som stod i garaget?

 

  Det stod där när vi flyttade hit, och vi har väl mest använt det som en hylla och slängt upp massa saker ovanpå.. Jag tyckte det var fint, men framför allt så insåg jag att det rymmer massor, och ville ha in det. Perra protesterade, det är TUNGT…  Fult var det åxå, väldigt förstört i ytskiktet, och luktade sådär gammalt äckligt träskåp inuti.

Men, problem är till för att lösas, och jag ville ha det inne:)  Så jag åkte till färgaffären och köpte färg efter konstens alla regler, primer och grundfärg och massa färg. Det blev sådär…   Många varv med penseln senare, så var det klart och fick komma in….Så tungt var det inte, men svårt att bära, otympligt.  Fint blev det!

  Det tog väl en vecka så hade någon ( typ Jordan….) slängt upp glasdörren in till vårt sovrum i kanten på skåpet så rutan sprack…. Fasiken!  Ändå hade jag placerat det så det inte skulle kunna bli så, men lagen om alltings jävlighet trädde i kraft…  Då ångrade jag mig lite 😉 Men gillar fortfarande skåpet, som nu luktar doftljus inuti, den gamla trälukten var svår att få bort, men nu så:)

Som synes så hade jag inte skruvat på några knoppar, för de gamla var skeva och nån var alldeles intryckt, så jag har kikat efter nya lite nu och då.

Utan resultat, tills häromdagen då jag var på Bauhaus. Nu har de kommit på plats:

  Hyfsat va?  De är inte svarta som det ser ut , utan sådär gammal  brungrå aktiga.  Funkar gör de iaf, blev lite lättare att få upp dörrarna, för det är så mkt målarfärg som borde slipas bort ovanpå dem, så det blir trögt att stänga och öppna…det är BRA när man har en huligan i huset 🙂 men nu kommer vi andra in åxå.

.

Häromdagen så bytte jag ut Jordans bilstol.

Ja, han har haft sitt babyskydd tills nu, det är upp till 13 kg och han väger dryga 10 bara…Ja, det kan tänkas att det är säkrarE med en större stol, och ja, jag skiter i om ni hoppar på mig 😀  Jag fick så mkt skit just om bilstolar när vi var med i TV så jag bryr mig inte längre. Jag vet att mina barn sitter säkert i bilen.  😀

I alla fall, han fick den stol vi köpte till Trixie och som hon knappt använde, utan den har stått oanvänd sen dess, och jösses vad det ser naket ut… Exposed 😀

 Jag är ju van att han sitter som i en liten balja, med massa skydd på sidorna….  Han gillar den skarpt:)

Ni ser ju hur ”lätt” man kommer åt platsen närmast fönstret nu…..Not!  Det är samma raden längst bak, den som ska sitta närmast fönstret måste kliva i sätet och klättra över stolen….Nästa bil  ska ha trepunktsbälten på ALLA platser och skjutdörrar på båda sidor!! Dörrar är tydligen tillval och ett dyrt sådant, så det kan bli svårt att hitta…iaf om vi vill ha en Ww buss.

Mittplatserna har tvåpunktsbälten, det är därför vi måste ha bakåtvända stolarna här, de får ju sättas fast med det, medan vi inte vill ha nåt barn sitta i enbart midjebälte.

.

Idag fick jag brev åxå, ett sånt som jag bara glatt kastar:

Allmän förskola, dags att söka plats för Lovelia, men njääää, skulle inte tro det va?  🙂

Tiderna på det här, var sist jag kollade, det kan ha ändrats, varje dag mellan 8-11…..och vi fick plats till Novalie på det dagis som ligger längst bort från oss och innebär bil…när vi har ett dagis fem minuter bort. 

Nej, jag är så glad att vi har möjligheten att välja bort dagis!!!!!!!   🙂

.

En annan sak som jag är glad för att jag ska träna i morgon!! Så härligt 🙂  Spinning….:/ hm, men det är ok, jag skulle kunna göra vad som helst bara för att få röra på mig lite, ogillar när det blir långa uppehåll som jag inte riktigt kan rå över.  Men nu så 😀  Träna på torsdag med.  🙂

.

Mindre kul är ju den här febern som invaderat oss…den ställer till det lite, för jag har en massa ärenden att göra. Inga superviktiga, men det är skridskoskydd som ska köpas, nya överdragsbyxor till Novalie, katterna behöver nya halsband, Zlatan hade tappat sitt idag, men jag hittade ett i städskåpet, alldeles nytt, men Smulans är snudd på att gå av så det behövs fler. Lite sånt, plus att jag behöver shoppa lite i största allmänhet 😀

Tror att Perra ställer sig väldigt frågade till det, ”behöver” har vi en väldigt olika definition på nämligen 😉

Men jag vill kolla läget och utbudet i butikerna nu ,  man vet aldrig vad man hittar 😀

Får bli senare i veckan då..Förhoppningsvis.

.

Corrinda och Robert har friluftsdag på måndag, och de får, om det finns nån snö kvar vill säga, åka slalom.

Corrinda vill jättegärna prova, och idag sa Robban att han nog åxå ville testa. Ingen av dem har stått på ett par skidor ens, än mindre slalom.. Inte för att vi inte vill, utan för att det varit så dåliga vintrar!!  Känns ju inte så angeläget att slänga ut pengar på skidor om de sen ska stå i garaget….Vi har ett par längdskidor som de kanske provat nåt varv på tomten iofs…

Men om de ska åka på måndag så måste de få prova innan, så vi ska se om det är väder till att åka iväg till Sunnerstabacken……nej förlåt mig : Uppsala Alpina Centrum…..(bah, storhetsvansinne!  😀 )  och testa i helgen.

Jag älskar att åka slalom, men det har inte blivit mkt av den varan de senaste 20åren…..åkte förra vintern, men Sunnerstabacken är så kort, och brant, det hinns med fyra svängar på sin höjd, om man inte ska åka genom en stakad  bana med portar, då kan det nog bli en tio…. Det finns en puckelpist åxå…..I love! men den är lika kort den, så det blir väldigt mkt åka lift.  Men det duger när det rycker i slalombenen:)

Kungsberget är fint ,men det tar lite för lång tid att åka  dit för att det ska vara riktigt roligt, det blir en heldagsutflykt, som såklart är trevligt, men kräver planering på ett annat vis.

Hur som helst, vi får se hur det blir med slalom för ungarna.  

.

Nu är det sovdags 🙂

Natti natti   🙂

Kommentarer

 1. Carola m 8

  Hannah: Lägg ner,snälla, bara inse att du har inte rätt.
  Jag tvivlar starkt på att du skulle mailat Robert bara för att överbevisa mig, och även om så är så är det på det här viset, om en stol är tillräckligt säker för att sätta ett funktionshindrat barn i, så är det lika bra för vilket barn som helst. Barn är barn, med eller utan handikapp, och man testar inte stolar för barn med Downs syndrom – check, barn med hjärnskada – check, barn med ortopediska besvär – check, barn med hjärtproblem . check, barn utan några handikapp – njääääää. Du hör ju själv.
  Att dra en parallell mellan din bebissysterdotter och min stora fyraåring är enbart löjligt. Det finns massor av kombistolar på marknaden, och massor av barn som sitter framåt i dem, Just nu anses det sämre, men för några år sen ansågs det vara det bästa. Rekommendationer ändras. Vi har inte two way som en bältesstol, vi har den fastspänd i bilens bälten och använder internbältena till barnet. Precis som Robert säger är så bra. För just den stolen.
  Sätt barnet nån annanstans, säger du? Vart då? PÅ taket? Vi har barn på alla platser i bilen, precis som de flesta har. Vi har fler barn är de flesta japp, men även en större bil än de flesta. Köp en ny bil….jo men tjena, vi har inte de prioriteringarna att lägga ut en kvarts miljon på en ny bil, och varför ska vi, när barnen kan sitta säkert i den vi har. Jobbigt har jag väl aldrig sagt nåt om? Vi hade haft Trixie framåt oavsett, hon var 4 år och stor. Du menar alltså, på fullaste allvar att bara för att jag synts i Tv och bloggar så har jag ansvar för hur folk sätter sina barn i bilen? Var och en får väl tänka själv, precis som jag gör. Godkänt när det gäller bilstolar är faktiskt lika med bra, det är bara så.
  Fast jag ids inte förklara det här om och om igen för uppenbart döva öron. Jag vet att jag gör rätt, jag vet att jag aldrig skulle riskera barnen på något vis. Jag tror att du ska rannsaka dig själv för att se om du verkligen gör 100% rätt i allt, och nu menar jag inte på godkänt sätt utan det rätta sättet…Jag har grund för det jag säger, ni som snackar skit har det inte. Jag är döless på att bli idiotförklarad när jag gör rätt.

 2. hanna,h

  Jag följde din blogg redan då, så jag läste allt det redan då. Ja det är godkänt men som du säger inte alls optimalt, och jag läste mailet om fia som blev rekommenderad britax two-way framåtvänd med internbältet, och mailade robert om det och han menade att det kan vara en bra lösning för barn med t.e.x funktionshinder. Men att det är mycket säkrare och bättre att köpa en renodlad bältesstol! Så jag kan inte säga att jag tycker du har helt rätt.

  Och ja babyskyddet är godkänt till 13 kg, men även där rekommenderar Robert att byta så fort som möjligt då bakåtvänd bilbarnstol ger mycket bättre skydd vid en krock.

  Och nej du gör väl inte helt galet fel, men bara för något är godkänt så betyder det ju inte att det är bra, finns bilbarnstolar du får använda framåtvända från 9kg!! Min systerdotter som är 5 månader väger 9.5 kg så då kan min syster sätta henne framåtvänd i en sådan och säga ”ja men det är ju godkänt, inte så det godkännas om det var så farligt!”
  Därför tycker jag att du som når ut till så många INTE borde skriva om att det är godkänt och bra och ha babyskyddet i över ett år och att använda en kombistol framåtvänd. För jag tror då många tänker ”ja men hon säger ju att det är okej, då kan vi också vända two-wayen nu” och har ju nyligen gjorts studier på att allt fler barn vänds alldeles för tidigt och sitter i fel stolar!!

  Och att hänvisa till att det är så jobbigt och inte finns någon annan lösning än att ha barnet framåt för ni bara har tvåpunkstbälte i bilen tycker jag också känns ganska vrångt, sätt barnet någonannanstans eller köp en annan bil som har trepunktsbälten på alla säten, svårare än så är det inte.

  Och jag tycker du har rätt och skriver om mycket annat som är jättebra, så är absolut ingen smutskastning av dig som person, men jag tycker du kan ta till dig lite av det som jag (och många andra) påpekar om just det här med bilbarnstolarna.
  Istället för att smutskasta oss som att det är vi som är blåsta och bara säger saker utan att ha grund för det.

 3. Hannah

  Tycker du är ganska larvig när du säger att du inte bryr dig om folk kommer med kommentarer om hur dina barn åker i bilen.
  Jag var en av de som blev upprörd förra säsongen när ni var med på fam A, när ni hade two-wayen framåtvänd vilket inte är rekommenderat. Och att ni väntat så länge med att byta från babyskyddet till bakåtvänd , rekommendationen är att byta så fort barnet sitter stadigt (runt 6 månader).
  Jag tycker du som är en ”känd”mamma borde föregå med gott exempel och visa upp vad som är rätt när så många läser din blogg och inspireras av dig!

  Annars så gillar jag din blogg otroligt mycket, tyckte ni var mycket roligare och titta på än familjerna som är med nu.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Hannah: Jag visste att nån skulle hojta om det! Läs under januari 10 i den andra bloggen, finns i länkar, så ser du att det inte var det minsta fel som vi gjorde.
   Vi kompromissar inte med säkerheten i bilen,det är bara så. Det är godkänt att ha Two way så som vi hade, det kanske inte är det optimala sättet, men det är lika fullt godkänt! Rekommendationer är trots allt bara rekommendationer, godkänt är godkänt, och faktiskt lika med säkert åkande!!Samma med babyskyddet, om det skulle vara farligt att åka i det tills man väger 13 kg varför är det då godkänt så??????? Det är få barn som av någon anledning inte sitter säkert förrän de väger 13 kg, så det är knappast därför det godkänns så. Vi visade på ett alternativ till att sitta med enbart midjebälte, vi använde en stol som är godkänd att fästa så, med ett barn som gott och väl uppfyller kriterierna för att åka framåt och fan vad folk upprördes!!!! Helt sjukt. Hade vi satt en icke godkänd stol på ett icke godkänt sätt så hade jag förstått det, men vi gjorde exakt som man får. Jag må vara ”känd”, men jag kan inte se att jag föregår med dåligt exempel när jag gör på ett sätt som är testat och godkänt?? Ett sätt som faktisk är rätt….? Enligt LAGEN!

 4. Leah

  Jag önskar att jag inte var tvungen att lämna mina barn på dagis, som tur är är de lediga tillsammans med sin far två dagar i veckan iallafall, och det är en tröst……det är ett ständigt stressande med jobb och lämning och hämtning……å andra sidan måste jag och vill tjäna pengar, om än så lite jag nu tjänar…..

 5. Viktoria

  Skåpet blev jättefint och de nya beslagen är riktigt snygga!
  Vi har precis bytt stol till vår lilleman också och de är ju snudd på jämngamla. När man måste skruva ner dem i babyskyddet så kan det vara läge att byta 🙂 Så länge de sitter bakåtvända så.
  Jag hade inte fattat att ni bara hade dörrar på ena sidan av bilen och det verkar ju fasligt opraktiskt. Jag tycker vi har det knepigt när barnen hoppat in i ”fel” ordning i förhållande till hur de ska lämnas av så de behöver ta sig förbi varandra.

 6. Annelie Susanna

  Skåpet blev jättefint med nya ”knoppar”!! =)
  Ska slipa våra bruna gamla byråar till sommaren och passa på att köpa nya knoppar! Det är så bra kvalitet på gamla möbler så det är dumt att kasta bara för att det är ful färg.
  Jag har min 5-åring hemma nu när jag är mammaledig eftersom jag måste lämna/hämta min 7-åring i skolan, det skulle bli mycket spring för mig (har inte körkort) att gå till 2 olika skolor för att lämna/hämta 2 barn. Så jag skulle aldrig vara hemma med bebisen i lugn och ro utan han fick ligga i vanen hela förmiddagen så då valde jag bort dagis. Men 5-åringen klagar inte, hon får ju lite egentid med mamma å lillebror lr så pysslar hon och har skoj med det =)

 7. Eva

  Jag har ett nästan identiskt skåp som dig, nästan en av de första möbler jag köpte när jag flyttade hemifrån (för ca 20 år sen….) köpte det på myrorna för nån hundring tror jag. Min snälla pappa var med o bar upp det till min lägenhet, tre trappor upp….Det är astungt!!! Ett antal flyttar har det hunnit med sedan dess, förra året fräshade jag till det lite o det blev ljust ljust grått o står numera i äldsta dotterns rum 🙂 Tyvärr har yngsta dottern kommit på hur man öppnar o har nu ryckt sönder ena handtaget, men nu vet jag vart jag ska åka o köpa nya!!! Ha en bra dag!!

 8. Anna

  Gud vad härligt! Jag har en 8månaders och en 1åring. Och jag SKITER i dagis så länge jag kan också!

  FÃ¥r se mÃ¥nga höjda ögonbryn när folk fÃ¥r höra att min 1Ã¥ring INTE gÃ¥r pÃ¥ dagis. Speciellt svärföräldrarna… dom tycker SYND om min 1Ã¥ring. Hon fÃ¥r ju inte leka med de andra barnen… stackarn…

  Men vi är på öppna förskolan 3 dgr i veckan.

  Folk tror på allvar att dagis tar hand om barnen bättre än barnens föräldrar.

 9. anna-lena j

  Du är SÅ cool! Fnissar åt att du bara kastar brevet med förskolerekommendationen – det krävs mod och trygghet i sigsjälv för att göra detta! Well, du undrar väl vad jag dillar om men många föräldrar idag är väldigt osäkra på sig själva. Tack än en gång för att du svarade på min fråga angående förskola. Kram

 10. Marine/Älsklingsfrö

  Jag har minst ett katthalsband till övers som du kan få om du vill (i bästa fall till och med två och de är knappt använda). Våran lilla kisse gick tyvärr bort i höstas och vi har bestämt oss för att det inte blir flera. Den ena bör ha en sådan där plingande liten kula kvar och det andra har kulan bortplockad.

 11. Michaela Lejonberg

  Fick du skit för det där med bilstolar… tänkte inte på att nåt var fel… folk bryr sig för mycket!

  det enda jag fått veta ang. babyskydd är att när huvudet börjar synas över kanten på babyskyddet så ska man byta till en annan stol. Vi bytte när Walther var ca 8 mån. Orsak vet jag inte… tror det var för att vi åkte och tittade på en stol och sen fick svärmor o svärfar för sig att pröjsa den, den var nedsatt till typ halva priset pga att tyget hade utgått! Och vi gillade tyget skarpt! Hade dock kvar babyskyddet tills Walther var över året, han hade den i min farmors bil eftersom hon ibland lämnade och hämtade på dagis när Peter och jag jobbar dumma tider.

  Däremot vände vi stolen tidigt ca 3 år (barnet ska helst vara 3 år eller väga 15kg), Walther vägde typ 12kg tror jag, vi höll på o bytte stolen från en bil till farmors och orkade väl egentligen inte krångla fast ordentligt!

  Jordan ser ju ut att trivas kanoners i sin stol! Han är en sötnöt!

  Fint skåpet blev:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing