AllmäntHuset

Fredag!!! I love :)

Hörrni, det finns vissa som aldrig tänker ge sig angående bilstolarna, men jag har sagt mitt IGEN, och vad jag än skriver så blir det en upprepning. Som en gammal raspig grammofonskiva 😀 och det är lite trist.

Jag kan inte få de som hellre dör, än erkänner att de har fel, att inse fakta, så varför försöka?

Nej, jag nöjer mig med att jag har rätt 🙂  Slut om bilstolar för denna gång!!

Jag funderade på om jag kanske skulle ta upp amning, nu när folk är så uppeldade..men nä  😉 Vi tar en het potatis åt gången …

.

Någon av er frågade hur lång tid det tagit för Robban att få så långt hår som han hade innan vi klippte honom häromdagen.

Jag var inte säker men blev nyfiken, så jag letade lite bland foton igår, och såhär såg gossen ut på midsommarafton 2008:

Helt nytrimmad 🙂 Och full koncentration på skyttet, som han knappt nådde upp till stödbrädan. Om jag inte missminner mig så vann jag damklassen det här året 😉 Nej förresten, det måste varit nåt år innan, men nu fick jag det sagt ändå 😀 

På 2½ år så blev det alltså så här långt:

  Jag är ganska avundsjuk, måste jag säga! Tjockt är det åxå, och med självfall…

.

Imponerande, han behöver ju inte direkt vänta länge om han vill ha långt igen, nu klippte vi ju inte av allt jäms med hårbotten heller 😉

.

Sen var nån nyfiken på vårat poolrum 🙂

Jag  förstår ju hur det låter, men det är inte så lyxigt , tvärtom rätt sunkigt, men det är guld värt, året om. På sommaren för att vi har poolen här såklart och på vintern för att vi kan  förvara allt jox  – möbler, studsmattor osv..

Här är själva poolen:

 En gammal rackare, byggd 73, så den börjar få sina skavanker….Vi hoppas den håller många år till! Vi har bytt liner (poolduken) svindyrt! och köpt en ordentlig reningspump, lika dyr den, så vi har lagt ner många sköna slantar i den…Hade väl fått en ny för samma pris 😀 Nu är det den käcka plåten som börjar bli lite väl rostig….vi får se hur det ser ut i vår..

Vi har solfångare som värmekälla, från början var de 12 tror jag, men de faller ifrån med tiden, och i somras tror jag vi hade 6 som funkade….Är det en hyfsad sommare så ligger värmen i poolen på runt 22-23 grader, men är det väldigt varmt så kommer den upp i 28 …:D  Ungarna badar från det vi fyller upp den, de kan vänta nån dag, men i fjol var de i när det var 17 grader……ihhh!

.

Jag står på trappan från vardagsrummet och fotar, och här är det sittavdelningen 🙂

Bordet är stort och rymmer 16 personer lätt, men vi sitter sällan här och äter av nån anledning. På våren är det för mkt mygg, och på sommaren sitter vi hellre inne. Alla är lite lata på att bära ut och in alla tallrikar edyl…

Det är lagom varmt här pga den gigantiska granen som skuggar utanför, men den ska bort…nån gång…:)

 Det är en liten Lovelia som känner på vattnet:)

En bebisgunga hänger på kanten åxå, där till vänster:)

.

Poolen från matbordet:

 Lovelia 🙂

.

Här vet jag inte riktigt vad skillnaden är från bild nummer två? Men jag hade laddat ner den så jag sätter väl in den ändå:) Tjejernas prinsess slott har haft sin plats här, nu ligger det på soptippen för det blev alldeles mögligt förra vintern. Det är nackdelen med det här rummet, det blir väldigt fuktigt…kanske självklart när det är en pool där…men även vintertid. I år har vi öppet så det kan blåsa igenom lite, få se om det kan mota möglet …Tror inte det, men nu har vi ju lärt oss och förvarar inget av tyg här….Första året stod nån stackars vagn där som inte blev så snygg….

Ja, nu vill jag gärna ha lite sommar och sol!!!

Vi kan inte utnyttja det här rummet på vintern, det är inte isolerat för fem öre utan ett rent sommarrum. Det finns infravärmare runt bordet, men jag tycker de är ganska jobbiga, man blir varm som tusan i huvudet och fryser om resten 🙂 Hellre en filt i så fall.

Utgången till det är från här där jag fotar, det blir från vardagsrummet, och sen kan man ju såklart gå in direkt från trädgården med, det är direkt till höger.

Just nu har vi tre studsmattor här inne, massa solstolar, sjukt mkt pantflaskor…kassar med skräp som ska kastas osv…Det ser ut som ett sopupplag. Ja, de ÄR ju ett sopupplag  🙂

Men så fort det börjar bli varmt så tar vi ett röj därute, och sen flyttar vi ut.

Åh…våren…Sol sol vi har längtat, många långa huttriga dar……  🙂

.

Jahapp, det var det . Jag återkommer !

Bye:)

Kommentarer

 1. anna-lena j

  Tack Carola, nu blev jag genast coolare med matningen. Du har alltså helammat vid 8 mån – då kanske man inte behöver vara så spänd över att lillan vägrar potatis :), morot och idag vägrade hon banan…så du har aldrig haft barn som inte ätit så bra…

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Sofia: Ja säg det? Jag anar att det är för att man slipper en hel del plocka skräp ur poolen när man har den inomhus:) Men jag har ingen aning, men det är praktiskt och bra:) Japp, det är verkligen GULD.
   Michalea: Haha, ja de är verkligen goda, men wok lät fint det med! Jag ogillar att vänta för att få saker gjorda så då gör jag det själv:D Tycker det är ganska kul åxå.
   Annelie: På marknaden i Örebro…men det är en Kiss tröja 🙂 fast väldigt snygg!

 2. tres

  så är ju folk att dom vägrar inse dom inte alltid har rätt och vet vad som är bäst för alla andra, fattar inte hur dom orkar lägga ner så mycket tid på att klaga på dig men det är väl något annat än bilbarnstolar som dom störs sig på och blir loko i skallen och ser rött när du gör på ett annat sätt än vad dom skulle göra, haha, lite löjligt faktiskt. alla får göra som dom vill och du har ju bra koll och vet vad som är bäst för dina barn och har bilbarnstol,jag vet de föräldrar som skiter i bilbarnstol och dom är de man skall klaga på i sådana fall om man vill gnälla på andra.
  om det är någon annan som gnäller så kan nu ju kolla in den här tjejens blogg : http://martinas.myshowroom.se/
  hon har som intresse bilbarnstolar och vet mycket om dom, så vill ni snacka vidare om stolar och vad som är det optimala kan ni ju höra med henne om ni inte vill tro carola!

 3. Carola m 8

  Annalena: Jag ska fundera lite på det:) Vi d8 månader har jag mer eller mindre helammat, sen har de fått smaka goda saker -glass, grädde, banan osv. Ingen potatis.blä;) Tack för dina snälla ord!!
  Mirka: Ja det funkar ju skitbra! Men det skiulle behöva en Simon och Thomas,..eller Bygglov 😉 Ni får komma igen i sommar!Vad bra att köttfärssåsen blev till belåtenhet!! Det är ju så enkelt och det mesta har man hemma.Paprika soelar ingen större roll, man kryddar med det man har, ungarna älskar när jag har kvar tacoköttfärs och gör sås på:)
  Michalea: Javisst, det är ju super att det är under tak! Ingen risk att de bränner sig heller, om man ska vara sån:) Bara det är hyfsat varmt i luften så badar de:)

 4. anna-lena j

  Hej Carola! Jag vill jättegärna läsa om din syn på amning, blöjavvänjning, barnmat – jag vill veta allt faktiskt. Nu är jag väldigt nyfiken på hur du matar dina bebisar vid 8 månader eftersom jag kämpar med detta (varför är det en kamp?). Egentligen tycker jag att du borde skriva en bok med alla dina tips eftersom du har sådan erfarenhet och verkar lugn och avslappnad med stor tilltro till livet. Såg t ex att du nästan aldrig tar tempen, samma här. Jag gillar att du verkar ha stor tillit till din egen känsla för barnen. Så – skriv om allt och låt oss läsa. Kram igen!

 5. Mirka Norrström

  Trots sina eventuella skavanker så funkar ju poolhuset bättre än väl det såg vi ju när vi var och hälsade på:-D Och då kom ju även bordet till användning:-D
  Du….köttfärssåsen blev skitgod….gjorde nästan efter din recept förutom paprikan…hade inget hemma:-D

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing