AllmäntHuset

Marknad

Igår, måndag , var det en seeeg dag! Bah, vaknade med huvudvärk och somnade med huvudvärk …Öken.

Klev upp vid 7.00 och väckte Corrinda,Novalie och Patricia. Janelle var redan uppe. Fixade frukost och tjejerna packade iordning sina väskor. 7.55 klev C och N utanför dörren och jag klev in i sängen igen 🙂

Somnade och sov tills Jordan väckte mig vid 9.30 – 10.00!! Ja jag vet, det är lyx . Väluppfostrade 😀  Eller bara mina barn..morgontrött mamma kanske för över den morgontrötta genen på barnen ? I vårt fall stämmer det rätt väl, på gott och ont.

.

Hade ont i huvudet redan vid 7 och det var inte ett dugg bättre när jag vaknade andra gången..men jag grejade på lite, bäddade rent i Jordans säng och plockade här och där.

Efter lunch, som blev lite senare, det blir ju så när man kliver upp sent och äter frukost på förmiddagen…Ja Lovelia och Trixie sov länge de med, och Robban sov nog till 12.00…men han hade hostat halva natten så han är ju ursäktad 🙂

så lade jag Jordan för att sova. Röjde köket efter lunchen och sen lade jag mig på soffan, med sällskap av två panodil, och givetvis somnade jag som en stock 🙂 Vaknade till av att Lovelia kröp upp i fåtöljen bredvid mig, och sen sov vi båda två en stund till…..så skönt!

Trixie, Novalie och Corrinda var ute under tiden och lekte i snön, så det var lugnt och tyst inne.

Jag brukar inte sova bara sådär på dagarna, speciellt inte om vi sovit länge på morgonen, men nu har jag känt mig ruggig några dagar, inte sjuk, men huvudvärk och allmänt inte på topp, så det var nog välbehövligt.

Janelle kom hem efter halva skoldagen hon med, hon är jätteförkyld , så det är ju smart av henne att skippa en håltimme, sen drama och en mattelektion :=)  Bättre att försöka kurera sig,

.

Idag klev jag upp 7.00, ganska pigg (!) ingen huvudvärk(!!!) och väckte Novalie och Trixie. Patricia var uppe (!!) och Janelle och Robban skulle vara hemma.  🙂

Efter att skolbarnen gått till skolan, så väckte jag nästa gäng, Lovelia och Jordan fick välling och Trixie fil och flingor. Robban klev upp och jag körde iväg Trixie på kyrkis och sen hem och hämtade upp de andra och så åkte vi ner en sväng på marknaden.

  Fick, märkligt nog parkering precis intill Vaksala torg där marknaden är, på Sivia torget, det brukar ALLTID vara fullt så jag blev, som vanligt när det är ledigt, misstänksam…Får man verkligen stå här? Är det kanske bara för boende??   🙂

Men nej då, det var helt i sin ordning att parkera där, finfint!   Det blåste svinkalla vindar, det syns på barnen, de sitter i varsin åkpåse med tjocka kläder på sig och en fleece över sig och ändå frös de.

Vi gick och hälsade på Perra först, han stod precis i solen och i lä så där var det ju väldigt nice 🙂  Solen värmde ganska bra och det började dripp-droppa från marknadsställningarna, så man fick passa sig så man slapp få det i nacken…

Jordan hostade massor av den kalla luften….inte bra, det märks att han varit riktigt dålig, men Robbans hosta blev tvärtom bättre…

En runda, som resulterade i bara onyttigheter  – munkar, sockervadd, brända mandlar…..Här äter småtrollen munkar

 

med stor förtjusning, Lovelia Älskar munkar, men det ska vara de hederliga med bara socker på 🙂 så hon klämde i sig två på raken….

Lite som inte var ätbart blev det med :  en tröja till Robban, två flaskborstar och tre korgar. Man måste köpa korgar på marknad 🙂 Jag tycker det är användbart till allt, och fint:)

Idag blev det en stor som ska ersätta den gamla som vi har som brödfat i skafferiet och två mindre, som jag inte alls vet vad de ska vara till, men det löser sig, alltid hittar man nåt att stoppa i dem 🙂

Duken kommer från Röda korset rundan härom veckan…Ja den är smutsig och ja den ska i tvätten  🙂

Den stora korgen passade som en smäck i skafferiet, som gjord för det utrymmet helt enkelt.

*glad*

.

På väg hem från marknaden gick vi in i en butik på Sivia torg för att köpa nån slags lunch. Det är en utländsk mataffär av nåt slag, och jag är inte så bevandrad i utländsk mat, tyvärr. Det är så spännande att kika runt på alla matvaror jag inte har en aning om vad det är, eller används till! Jag tycker det är fascinerande att handla mat i andra länder 🙂

I Danmark var det inte alltid vi kom hem med det vi tänkt oss, och i London hade jag kunnat köpa allt, för det var så läckra förpackningar. 🙂 I Turkiet för tusen år sen handlade vi mest tomater och det var nog samma på Kanarieöarna, i Thailand ögonshoppade jag bara för vi hade ingen möjlighet att laga mat. Coolaste stället är nog ändå Hawaii 😀 eller Las Vegas…

.

Hur som helst, jag kikade runt lite snabbt efter nåt att äta, hade lite bråttom för att hämta Trixie så jag hann inte fördjupa mig. Funderade på nån kycklingburgare, men den var svindyr, 177kr för typ fem stycken…? Nja, då kan jag göra egna 🙂  Halal styckade…kanske är extra dyrt?

Hittade till slut kycklingkorv, och köpte till bröd. Bredvid korven låg nåt som såg så märkligt ut att jag måste läsa vad det var….Jaha….höns mage ?  Okeey, vad har man det till??? Kikade vidare i den färska disken…

Vad är det där? En stor vitgrå inplastad hög???  Jasså…komage…….Brrr

Intill låg det lammtungor…..men då fick jag nog av den utländska kulinariteten!  😉

VAD använder man ko mage till?? Äter man det, eller stoppar man saker i det? Och hönsmagarna? Och lammtungorna såg ut som människotungor…..nej hualigen, det var inte min grej kände jag 😉

Nöjde mig med min korv och bröd,och åkte hem och serverade den till lunch, jodå , den var ganska god, tydligen.

.

Lade Jordan att sova, både Janelle och Robban var ju hemma och åkte sen till kyrkis med Lovelia och Trixie.

Idag var Loppans grupp väldigt liten, bara tre barn, så de stora syskonen fick vara med 🙂 Snacka om bonus, kyrkis två gånger samma dag. Vi mammor som sitter kvar kände oss ganska ensamma ute vid borden:)

Fika efteråt, såklart, det kan man inte missa:

 Kex och fruktsallad 🙂

.

Hem efter det, där Jordan precis vaknat, och stod och tog emot oss vid grinden i hallen, glad som en lärka.

Han välkomnade oss genom att kasta  två glas (till lekköket) på oss…..Hm…;)

Han var himla snygg idag, i julklappströja från moster:

  Jag gillar de här Pippi tröjorna, men det måste vara en ganska tunn och mjuk variant, inte de som är tjocktröjor, och de får inte vara stickiga. Ihh, jag kan inte med saker som sticks!!  Måste klippa bort alla lappar i nacken på kläder, och ratar massor av snygga koftor för de sticks.

Jag fick en jättefin lång kofta i nån alpackaull av Perra för två år sen, köpt på en marknad (såklart *s*) dyr var den, exakt hur dyr ville han inte säga…och jag blev så glad. Tog på den, med en långärmad tröja under, och den stacks!!!!

Nåt så kopiöst 🙁   Den ska inte vara stickig tydligen, det var därför han köpte den, men det var den. Janelle tycker inte den sticks ett dugg, ens om hon är bararmad under den….medan min syster, som är som jag, tyckte som jag…

Vi är konstiga , syster yster och jag 🙂

Jag har försökt ge den till nån av tjejerna, men de gillar inte att den är lång…knäppisar. Jag har försökt ha den som kappa, men det går inte…Bah, jag önskar att jag inte var sticks-känslig 😉

Kanske skulle lägga ut den här och se om nån vill ha, och skänka pengarna till välgörenhet???

*funderar*

Hojta om det vore intressant 🙂

.

Tillbaka till Jordans tröja, han hade en sån när han var pytteliten….eller, just ”pytteliten” har han aldrig varit  😉  men nyfödd då, och använde den massor. Sen skulle jag köpa en större, men då fanns det inte den rätta sorten, men nu hittades den på Åhléns 🙂

Här en bebisJordan:

 Bara några veckor gammal 🙂

Mysprinsen! Omgiven av maskotar som barnen fick på EuropaPark, det är där bilden är tagen, hela Jordans vagnblev som en avstjälpningscentral…

När vi skulle checka in vagnen och flyga hem, så hittade jag hur mkt som helst i korgen under….massor av cola och vatten flaskor, massa godis, souvenirer av alla de slag, kläder, jackor, regnskydd, regnponchos, informationsblad, tidningar…hur mkt som helst, och vart skulle jag knö ner det då??  Jag tyckte att jag hade packat allt, men korgen under vagnen rymmer massor 😀

Alla lägger sina saker i vagnen om vi har en med oss, och det har vi ju nästan alltid. Jag kommer att behöva skaffa en dra-maten-vagn när alla barn går själva 😀  Eller så är det dags för rullator då, och de har ju korg 😉

.

Middag idag blev köttfärssås och makaroner, slut på spagettin…som vanligt, måste se till att köpa ett lager tror jag, för spagetti är mkt godare än makaroner, bara så ni vet det 😉

Lämnade röjet av matbordet, samt barnen till tonåringarna och åkte och hämtade Novalie + kompis V på gympan och körde hem V. Passade på att ge dem en kasse med böcker som jag plockade ur den där bokhyllan som åkte ut i garaget, och ungarna, inklusive Novalie blev djupt försjunkna i dem….Hm, vi som haft dem hemma sen hon föddes, minst…:)

.

Hem , lämnade Novalie och hämtade Robban – dags för tennis. Han ska gå i skolan i morgon och känner sig pigg så då kör vi tennis fast han var hemma från skolan idag. De vill ju att barnen är hemma en dag extra, så vi kör på det.

Corrinda har länge velat följa med och kolla så idag hängde hon på. Nu vill hon börja med tennis…. (igen!) men det får hon inte, det får räcka med basketen. Vet inte när hon ska hinna med nåt annat, tycker att basketen tar väldigt mkt tid…i helgen ska de spela i pausen på nån dammatch på lördag och sen vanliga matcher på söndag….

.

När vi kom hem så hade Perra kommit, så då drog jag på mig träningskläderna och körde en runda på crossen, och sen lite kettlebells och hantlar på det 🙂

Dusch på det och sen slösurf….:)

.

Nej, nu är det sovdags, som vanligt. I morgon ska våran silverpil besiktas…..den kommer säkert att få massa nerslag…inget jätteallvarligt hoppas jag, men det är ju massa småfel på den….Blä.

.

Jaja, Natti natti på er:)

Kommentarer

 1. Anna, 6barnunder7

  Här uppe i norr är det också många sjuka både i Influensa och magsjuka. Håller på att krevera fastän jag bara har 6 barn. Tänker då ofta på er som har fler. Krya på er.

  Kram
  Anna
  6 barn under 7 år

 2. anna-lena j

  Javisst är spagetti den godaste pastan, tycker jag i alla fall! Åh, du lever ett så skönt liv även om du har fullt upp och inte många lediga stunder men – du jäktar inte nånstans för att hämta/lämna, du är i hemmets trygga vrå och kreativ där. Jag vill ha det som du! Hur länge har du ammat dina barn? Är de ofta sjuka eller? Är det bra att småbarn 2-3 år är sjuka mycket???

 3. Neta

  Skriv din kommentar här!Om du åker till den affären vid Sivia nån mer gång kan jag rekommendera deras vakumförpackade svarta oliver, säljs storlekssorterade så säs på förpackningen och köp dom strösta.
  Dom säljer också bröd i 5-pack, Samon (tror jag)kostar en tia dom är som stora pitabröd, är irakiska.
  Sen deras fetaost över disk, finns ingen bättre.

 4. Jessica Ringdahl

  Hej!
  vilken mysig dag Ni har haft. Mage kan man använda till att slå om kött och annat med ex. fylla en lammstek och slå om med komage, det blir som ett tunnt skinn runt omkring. Jag fick det på Grythyttan för länge sedan när vi var där med dåvarande jobb. men då var det kycklingfilé som var fylld med något och sedan lindat med mage… Grythyttan som anses som en kulinarisk upplevelse. Men inte kan jag påstå att mage känns som ”finmat”. Om andra kulturer använder mage till annat det känner jag inte till.

  Kramar Jessica RIngdahl

 5. Michaela Lejonberg

  De där pippitröjorna är ju underbara! Walther fick en förrförra julen av gammelmormor och gammelmorfar, den är tyvärr på tok för kort i armarna nu:( annars sitter den perfekt på han! Men vi har lagt undan den! Han har lixom jag låååånga armar och ben!

  Fina korgar du köpt:) Sånna skulle jag också vilja köpa hem och ha mina egentillverkade kort i;)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting