AllmäntHuset

Ja se det snöar…..

…det var ju roligt…..eh, nja  😀

Jag tycker det är mysigt när det snöar, och jag tycker det är helt i sin ordning att det kommer snö i februari, men….måste allt komma på en gång?

När jag kikade ut i morse så hade Perra skottat en smal gång, som var halvt översnöad igen, och det hade ju kommit knädjup snö…

Jag som planerat en Gränbytur idag med tillsammans med J och V, men det kändes som att det kanske var att ta onödiga risker?

Smsade Perra som sa att det var hyfsat på vägarna, E4 an var  besvärlig med snö som drev, men inne i stan borde det vara ok, MEN våran gata var oplogad.. Han hade haft stora problem att ta sig ut med gula bussen, den är värdelös i djup snö, men det hade lyckats.

Smsade J som var och handlade på Citygross och sa det samma, så då tänkte jag att vad tusan – min bil äger på djupsnö 🙂

Gjorde i ordning barnen och sen packade jag på dem overaller för en gångs skull när vi ska på shoppintur, annars brukar de få ha jacka bara, är enklast att ha när man går i affärer och fikar osv, men idag kände jag att det vore så typiskt om vi körde fast nånstans.

Satte in barnen i bilen, och vet ni, jag är så wild and crazy att jag byter plats på Jordan och Lovelia stup i kvarten, de får sitta i varandras stolar efter hur det passar bäst 😉 

Sen fick de vackert sitta där medan jag sopade av en kubik snö från biltaket, det är inte helt lätt när bilen är hög och jag inte det längsta som skådats, men med lite god vilja och fusk, så går det 🙂

Sen borstade jag bort all snö som hamnat på mig istf marken och hoppade in, pratade snällt med bilen, talade om vad duktig den är, och hoppades att jag skulle komma iväg. Snön gick ju över hjulen och jag var lite tveksam, men jodå, min pärla till terränggående buss tuggade sig lugnt och fint fram 🙂

Det ska vara en Ww Caravelle till det !

Inga problem att ta sig fram på vår oplogade gata, och sen var det ju plogat resten av vägen, men kanske inte helt nyss, och det snöade och drev fortfarande så färden till Gränby kändes inte helt som a walk in the park, kan man lugnt säga.

Sista biten var det oerhört knaggligt så det gick inte att köra fort även om man ville, hela bilen skakade.

Jag undrade lite vad vi höll på med egentligen , ut och fara i snökaos för enbart vårt höga nöjes skull?   😉

Kom fram utan missöden, och i samma veva kom J och V, så vi skyndade oss in.

Körde en vända på H&M där jag köpte träningsbyxor 🙂  Hittade en fin tröja med, men den var långärmad och jag vet inte jag..kändes som man skulle vilja dra upp ärmarna åtminstone, och det gick inte för den var så tight i ärmsluten att man knappt fick ut händerna. Ska fundera lite, men träna i långärmat? Nja.

Jordan fick ett par mjukisbyxor och en mössa, och så blev det några hårklämmor.

Sen var barnen superhungriga!  Akut, så det var väl bara att masa sig till korvkiosken.

 Jordan föredrar att äta antingen bröd eller korv, inte tillsammans 🙂

Efter korv stoppet så  kikade vi runt lite, in en sväng på BR och så handlade vi mat, och sen var det redan dags att dra sig hemåt. Då strålade solen från en klarblå himmel. 🙂

Vädrets makter gör som de vill, helt uppenbart.  🙂

.

Vi tänkte hämta Novalie och V i skolan, och sen åka hem till dem och fika lite, men Jordan behövde sova. Janelle var hemma, men frisk idag, så hon kunde hålla ett öga på sin sovande lillebror, så jag körde hem, in på den fortfarande oplogade vägen, nu var det inte lätt att köra där, folk hade ju kört upp två sliriga hjulspår och det var ordentligt halt åt alla håll  men jag körde upp framför oss, vågade inte ge mig på att backa in på uppfarten, och så bar jag in en sovande kille till storasyrran, och hoppade in i bilen igen. Gasade och…….inget. Spann loss så det sjöng om det.

Lättade på gasen för att få fäste, men nix, spann fortfarande…hm, jobbigt, vad gör jag nu då? Kom lite framåt och sen gled hela bussen åt sidan på gatan, men det var ju inte in i snövallen jag tänkt mig 😀

Jaja, det tog en stund av tokgasande/ puttelite gas och backa lite innan jag kom loss. Puh!

Resten av vägen var snorhal , som att köra i halvsmält margarin..  😉

Jag hoppades innerligt att de skulle hinna ploga innan jag skulle hem igen!

.

Ungarna var ute en stund hos V V och J och jag hjälpte till att skotta lite, bra övning inför vår uppfart som väntade hemma 😉 så fikade vi och vips var klockan dags att åka hem.

När jag skulle in med barnen i bilen så hade skjutdörren frusit fast 🙁 Spelade ingen roll hur jag drog och slet, bilen gungade, men dörren förblev stängd, så till slut fick de krypa in i fram och klättra över sätena bak..

.

Hemma var det plogat!!!!!     🙂  🙂   🙂

Men… iom det så var det ju en plogvall dessutom som måste bort innan jag kunde skotta uppfarten för att backa in, så jag parkerade så nära jag kunde så bilarna skulle komma förbi och sen högg jag i..

När jag klev ur bilen och såg grannens skottning blev jag så förbannad! De har bott här ett drygt år, andra vintern nu, och inte ett enda jäkla spadtag har de tagit framför våra gemensamma brevlådor!

 Ser ni? De har skottat, med snöslunga dessutom! sin uppfart så det går att dansa där, men gjort en skarp kant vid lådorna. De bor i huset till vänster.  Ja, plogbilen kom väl efter att de skottat, men det skiter jag i, de har som sagt inte lyft ett enda finger för att röja framför lådorna, det har vi gjort hela tiden.

Våra förra grannar och vi gjorde ju som så att den som skottade först tog den här lilla biten med.

Vet ni vad jag gjorde?  Ja det är barnsligt men en tydlig markering för att nu får det vara nog. Jag skottade framför VÅR brevlåda  😀 Så nu är det jättefint skottat framför hela vår utfart och ända fram till deras brevlåda . Tidningsbudet får ett helvete i morgon, men det struntar jag i den här enda gången.

Jag fortsatte med uppfarten, backade in min  buss, skottade längst bak lagom till Perra kom hem med sin, då kunde jag backa in min på sin plats och han kunde komma in med sin  och så var det ”bara” mittenpartiet kvar.

Det överlät jag på honom, för nu hade jag ont i ryggen, ont i axlarna och ont överallt. Jag sprayade min skjutdörr så den inte ska frysa fast igen  och sen gick jag in till barnen. Corrinda , hennes kompis och Patricia lagade maten, så den var nästan klar när jag kom in.

När Perra kom in berättade han att grannarna kommit hem med sin andra bil, kört igenom plogvallen, stängt sin grind och…..gått in? De har fortfarande inte skottat.

Alltså de är så jäkla konstiga! På många sätt.  Behöver inte ta upp det  mer ingående än så här, men de är väldigt märkliga.  Jag saknar våra förra grannar!!!

.

I morgon ska vi väl se till att våra soptunnor går att få fram, annars tömmer inte de sura sopgubbarna, de klagar på att det är för tungt med vår stora tunna på små hjul…Jojo, det är ju inte vårt fel  och vi håller på att tjafsa om att få en som är anpassad efter vår familjs storlek, men det ids jag inte ens tänka på nu  🙂

Jag är TRÖTT!  Skittrött, det är jobbigt med snö 🙂

Jag har suttit i soffan med en värmedyna bakom nacken och en filt uppdragen till hakan och kollat på James Bond, det var ungefär allt jag orkade  🙂

.

I morgon ska Novalie och Trixie på kalas, Robban på tennis och Corrinda ska spela basket i pausen på nån dammatch.

.

Jag ser att Facebook verkar funka nu 😀  Äntligen!!  Jag har godkänt er alla 🙂

Ni som jag har på min privata sida behöver ju inte bli vän med mig här med, eller visst får ni om ni vill, men det kanske blir massa upprepningar 🙂 Det gör ni som ni vill med. Jag är glad att det funkar nu, annars hade det fått vara . Det är inte kul när allt krånglar. Teknik ska funka 🙂

.

Nu ska jag köra i säng Robert som inte alls har lust att sova ”Det är ju fredag ju!” men jag är ju jättetrött 😀

Hörs vidare, nu –  natti natti 🙂

Kommentarer

 1. emma

  Jag tycker inte ni borde klaga på snö. Här i Göteborg har det töat sedan flera veckor tillbaka. Och nu är det rena rama våren. Vi hade bara en vecka riktig snö (inte is eller slask) på vintern vilket har varit synd för man har inte kunnat var ute och leka på samma sätt som man kan i snö. Idag var det rena rama vårvärmen och solen värmde i ansiktet, nästan all snö är borta (det ligger lite kvar i dikena) och snart börjar blommorna komma upp! Härligt! Men som sagt var glada att ni har riktig snö, vilket är väldigt ovanligt här… Tänk om det skulle komma samma mängd här, barnen skulle bli överlyckliga!!! Aja, vi satsar på våren i stället ha det bra!

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Emma:Jag gillar snön!! Men, det kom lite väl mkt på en gång, snöstorm innebär trafikkaos och det är besvärligt..Vi har haft många snöfattiga vintrar så jag tycker verkligen om att det kommer mkt snö, på alla sätt och vis:) Men ¨vår låter ju onekligen lockande:)

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Ninni:Nej det är inte kul att vara i trafiken, min bil har en eminent förare 😉 men det har inte alla andra bilar har jag upptäckt..

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Neta:Ja, precis, jag ska flytta deras brevlåda så fort jag kan, för vi ska ställa våra soptunnor där ist 🙂 ska bli skönt att slippa irritera sig.

 2. Michaela Lejonberg

  Usch för snö i sånna här mängder! Tror hela Sverige fick snö igår! men nu kan det snöa bäst det vill… jag får ändå stanna inne, har fått en liten sjukling i huset… VATTKOPPOR! bara o göra det bästa av situationen… kan ju glädjas åt att slippa gå ut iaf;)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing