AllmäntHuset

Baka, baka liten kaka :)

Japp, helt klart  så gjorde jag rätt val, när jag valde bort den där isfestival grejen 🙂

*nöjd*

Trist nog så upptäckte jag att allt smör var slut när jag öppnade kylen för att kolla ingrediensstatusen, och funderade en sekund på att skita i att baka…men det accepterades inte av tjejtrion , såklart. Så jag gjorde en kallstart av min stackars buss och åkte till Ica och handlade det jag behövde.  Jordan fick lägga sig så vi slapp ha hans små fingrar som lägger sig i överallt 😉

.

Lilltrion tog på sina förkläden:

  och så körde vi igång operation muffinsbak!

Jag blandade iordning smeten och sen ställde jag den på bordet så tjejerna fick skeda upp den i formarna, och det var de duktiga på:

Formarna har givetvis hjärtan på sig 🙂 De beställde jag för flera år sen på nätet nånstans, vart minns jag inte.

Resultatet:

Det ser sådär halvgott ut…..kladdigt och geggigt 😉  Vi stoppade i en dumlekola i varje, det kan inte bli fel då 🙂

Grädda……………………..Vänta………………………….Grädda……………………Vänta………………………….

Tjejerna väntar tålmodigt:

Novalie har ett förkläde som Janelle sytt i slöjden, medan de andra tvås är köpta på en hantverksmarknad (Ulva) för några år sen.

.

Tjugo minuter senare:

Tadaaaa!  Blev ju rätt okey det där 🙂  Jag  köpte de där kristyrfigurerna på Ica med, Princess Lillefie eller nåt sånt, dyra som satan, men jag hittade inget annat roligt att dekorera med…Funderade på att låta dem göra egna marsipan eller mandelmasse figurer, men de gillar inte det..så det fick blir de här 🙂

I lösgodislådorna finns det massa roligt, men så här års vägrar jag köpa godis där!!! Det är ju förutom godis, fullt med härliga virus och bakterier där…det hör ju inte direkt till ovanligheterna att man ser en unge som nyser rakt över lådorna, eller en vuxen som snyter sig och sen greppar en spade….urk.

Nej, så här på vintern köper vi bara godis i förslutna påsar 😀 

Resten av året är det måhända lika många barn som pillar och smakar på godiset och sen lägger tillbaka  :/ men det är inte riktigt lika mycket smittor i omlopp då, så det känns mer okey att handla sånt då….Inte helt ok, men nästan 🙂

(ja , jag har lite bacillskräck light *ler*)

.

För att få figurerna att fastna kladdade vi på lite vanlig glasyr ( florskr, kakao, vtn)

De var GODA!

.

Tjejerna fick gå ner och bjuda upp Patricia, Janelle och Justus på lite fika och sen satt vi och mumsade i oss i köket.

Jag passade på att prova ett recept ur en bok jag köpte ur nån jultidning tror jag,(eller var det på Coop??) men som sen hamnade uppe i skåpet alldeles oprövad… Tyckte att ”Baka i långpanna” lät som nåt som var som klippt och skuret för vår stora familj 🙂

Baka en vanlig sockerkaka i rund /avlåg form är ju slut på en gång, och absolut inget kvar att bjuda gäster på, men här är det recept på det mesta och allt anpassat för långpanna:)

.

Idag provade jag nåt som kallades för Nillans kaka:

  Hade det varit ett recept ur Leilas bakbok hade det hetat:

Sockerkaka med crumble 😉

Det var ungefär som en vanlig sokerkaka, fast man tog undan en del av smulet innan man blandade i mjölk och ägg, och sen strör man det ovanpå innan man gräddar 🙂

Ser inte så gott ut, men var supergott!!

.

Och självklart kan man inte baka utan att slicka skålen:

Sötnosarna 🙂

.

Sen röjde jag  köket medan tjejerna slappade framför Tv:n, och så var det plötsligt dags för middag…!

Corrinda, som sovit borta hela helgen  och varit iväg och spelat basket , vill såå gärna ha mat från McDonalds..och det blev det. Det brukar ALLTID bli fel när vi hämtar hem mat därifrån, sist fick vi åka tillbaka och hämta Janelles mat som de glömt lägga i…men idag , kors i taket!! var allt med 🙂

.

Jag ville inte ha sån mat, så jag och Perra åt sallad .

Couscous, räkor, guacamole, fetaost, mozzarella, oliver, salladsmix, körsbärstomater, inlagda vitlökar, ägg, rom, och säkert lite till som jag glömt . Gott och så blir man sådär lagom och behagligt mätt.

(så man kan få i sig lite mer kaka snart….*hihi* )

.

I morgon är det Alla hjärtans dag, och det är fritt fram att komma förbi här med choklad och rosor 😀

På tisdag kommer en Björn hit för att se hur vårt kök ser ut…han ska troligen ansvara för dess förvandling här framöver!!!  Ihhhh, det verkar som att jag kanske slipper byta ut fler gångjärn som gått av snart .

Ett är nog helt av nu, men sitter än så länge kvar…..en lucka på ett överskåp, men jag tror jag tar lite silvertejp  😉

Det är ett skåp som man kan ta saker från båda håll så det går nog bra .Tejpa igen från ena hållet , hehe

.

Jaja, vi får se hur det blir med köksrenoveringen, den behövs, det är ett som är solklart,. men det är ju lite att fundera på, och om man som jag har grav beslutsångest så är det mycket att klura på  😉

Blir nog bra i slutänden!!

Det här är sista veckan innan sportlovet åxå, yes!!  Ska bli trevligt med lite ledigt för hela familjen. Ja, eller Perra kanske ska jobba, det vet jag inget om, ibland är han ledig han med, och kanske att jag skulle föreslå det…..han gick ju in och började jobba tidigare än planerat efter jul….hm…

.

Nu ska jag hämta kaffe och lite kaka, ha det gott!!

Kommentarer

 1. Neta

  Jo jag vet men hon som bodde där o jag promenerade en del, vi hade ju smått båda då, har för mig man kom ut på ”stora” vägen om man gick förbi era, va därför jag kände igen dom. Eller iaf gick förbi dom o kom ut på nån gångväg???
  Är ju 20 år den så jag minns inte 100.

 2. Fia

  Den där kakan ÄR god! Har också den kokboken hemma:) Inser att det var länge sen jag bakade nu, ngt alls. Jag som för fram till ett år sen bakade nästan allt bröd och allt fikabröd har inte hunnit med sen dess:) Får nog ta tag i det där tror jag. Väntar in lönen bara så jag kan köpa min matberedare som inte hittat hem till oss än. Chefen var lite sen med lönen så jag fick bara halvtidslön förra månaden men har roligare besked att vänta på om ett par veckor:D

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Fia: Du får visa bild och recensera matberedaren sen, jag tror att jag får plats med en sån åxå i mina skåp 😉
   Neta: Jag har Mat i långpanna med, men samma där, den åkte upp i skåpet oläst… Tror inte det är rätt hus, nummer sex är i andra änden av gatan, ett stort gult tegelhus, vi bopr på 11 och grannen som inte skottar har 13 🙂
   Lotta: Hm….såg rooooosa luckor på Ikea men maken såg sur ut..haha, det blir med all säkerhet vitt eller så.
   Viktoria: Ja medan de håller på vill man ju helst emigrera…receptet är uppe nu:)
   Michalea: Varsågod:)

 3. Neta

  Har också den där boken, finns mkt smarrigt i den. Finns flera i samma, ”Mat i långpanna” är väl också nåt för er 😉 billig på Bokus nu, med på deras rea.
  Hade också fundering på isfestivalen men behärskade mig 😉 tänkte också att man kunde lulla dit nån dag i veckan, jag går med kryckor också så det är bra om det inte är mkt folk.
  Köksrenovering låter som en dröm 🙂 vi står i valet av att sälja eller renovera.
  Kände igen husen på dina bilder häromdan men kunde inte placera dom, men så kom jag på att där i nr 6 bodde våra kompisar i slutet av 80-talet, vår dotter tog sina första steg i det köket 😀 Nu är dom skilda o vet inte om han kanske bor kvar.

 4. Lotta med fyra....

  Ooo,vad jag blev baksugen!! Här ska bakas i morgon!!
  Men Guuuu va kul med köksrenovering,har du bestämt vad du ska ha för färg?

 5. Viktoria

  Köksrenovering låter trevligt, åtminstone när det väl är klart 🙂
  Vill också gärna ha recept på långpannekaka (det händer trots allt att jag bakar kakor med socker i).

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting