AllmäntHuset

Saker jag hellre velat slippa veta ;)

Min kära man är en Tv zappare utan dess like, och av nån anledning så fastnar han ofta på  Trauma  – livet på akuten…där man får massa krossår och skärskador, eller varför inte en skottskada, upptryckt i närbild..

Nu är jag absolut inte blödig när det gäller sånt där, har inga problem med att sitta och äta fil och flingor samtidigt som de magpumpar nån med överdos eller opererar en ful fraktur 🙂 Jag har ju jobbat med barnortopedi/kirurgi/neurologi/prematur vård, så jag har ju sett en del spännande saker 🙂

Att vara med på en ortopedoperation liknar mest att stå i en snickar verkstad 😀

Sågar, borrar, drillar, knäcka, bända, bryta, böja  😉

.

Eller så fastnar han på olika dokumentärer, spännande javisst, men ofta ganska närgångna…

Igår kikade han på amerikanarna och deras mathantering, så nu vet jag exakt hur äckligt det är med kött….blä, och nu tittar han på nåt med nåt märkligt mystiskt virus som sprider sig….Läskigt.

.

Till saker jag inte heller vill veta är det samtal mellan några tjejer i nedre tonåren som jag hörde när jag var på toa inne på tennishallen:

– X var på träningen fast hon kräkts inatt…

– åh nej, fyy, det skulle jag aaaaldrig vara! 

– N ej, liksom, jag kanske skulle gått till skolan, men träna…? Näääe

.

Bah, jag hoppas att de inte går i mina barns skola  😉 Är man sjuk stannar man hemma från BÅDE skola och träning, Punkt.

.

En annan sak jag starkt ogillar är de här rapporterna om barn som drabbas av narkolepsi efter att de fått svininfluensa vaccinet…

Jag som var så otroligt i valet och kvalet om hur vi skulle göra, jag har själv aldrig någonsin haft en influensa och det  gäller barnen med, maken har iaf inte haft det sen han var 16 år, innan vet jag inte, men tror inte det.

Vi tänkte låta bli, men blev som de flesta andra ”tvingade” in i fållan, vi följde strömmen…”alla andra” osv…Vi vek ner oss helt enkelt, och vaccinerade hela familjen utom Jordan.(som var nyfödd)

Så mot min övertygelse vaccinerade jag barnen och mig själv , ja och mannen 😉 men han har en egen vilja gällande honom själv 🙂   och så kommer sådana här rapporter….Ogillar.

Nej, det är inte vanligt, men det förekommer, och vilken biverkning då??? Narkolepsi, hur kul på en skala är det då?

Att behöva ta TUNGA mediciner för att kunna hålla sig vaken så man klarar skolan, sen hem och sova…. Nej hu!

.

Men!!  Det finns saker jag gärna sysselsätter min hjärna med istället för att filura på ovanstående  :=)

Tex hur stort köksborde behöver vi så småningom??  Vilken lucka ska våra nya köksskåp ha?? Rosa…..?? Fasiken vad fiiint det vore 🙂

Kakel, klinkers, plastmatta, laminat??

Osv…  🙂

.

Idag var det kyrkis för Trixie på fm och för Lovelia på em.

Ingen var hemma och sjuk av de större barnen….så jag kunde inte lämna Jordan hemma och sova, så jag klädde på honom ordentligt och packade ner honom i åkpåse och vagn och parkerade honom utanför kyrkis.

Såklart ville han inte sova…han vet för väl vart han är  🙂 Så han fick komma in igen, och grejade på där inne i värmen.

Trött som ett litet troll var han, men sova skulle han inte. På väg  till bilen när vi skulle hem fick han gå själv:

  Han vägrar att ha vantar på sig…han viftar med armen så de trillar av, oavsett om jag satt fast dem under jackan…är man bara envis så får man av sig allt…

Tur att jackan är lång i ärmarna så jag kan dra ner dem över de stackars händerna!

     Lovelia kommer ikapp oss 

.

Väl hemma igen så stoppade jag honom i säng, runt kvart i fyra, och han sov till kvar över fem då vi väckte honom…

Han åt middag under stort gnäll och mkt gråt, och klockan sex bytte jag till pyamas och gick och lade honom igen, och antagligen så straffar det sig nån gång, antingen snart, eller tidigt i morgon bitti…Men jag hade verkligen inget val. Han var så otroligt trött att det var elakt att försöka hålla honom vaken! Han är ju inte så stor och behöver sin vila mitt på dagen . Inte bra när det blir knas som idag  , men det blir nog bra till slut ändå 🙂

Hoppas jag  😉

.

Idag hade jag en hjälpreda vid middagslagandet, Lovelia ville laga mat, och visst, det var inget krångligt så det fick hon. Här kollar hon så riset kokar upp och att smöret smälter i stekpannan:

Vi skulle äta korvstroganoff och ris, nåt vi äter ofta. Korv är inte min favorit, jag föredrar sånt som är mer oblandat 😉

Vi köper korv med så högt köttinnehåll som möjligt, men ändå , det är väldigt mkt skräp i…det tycker jag är onödigt. Nu tycker alla barn om korv, så vi äter det  ändå 🙂

Korvstroganoffen gör vi på enklast möjliga sätt, stek korv, häll på passerade tomater och grädde, krydda – klart.

Riset är specialimporterat från Thailand av en arbetskamrat till Perra och mkt gott och kladdigt 🙂

Totalt tar det väl en kvart att laga all  mat, och det som tar längst tid är att koka upp risvattnet….men vi brukar göra så att vi kokar upp hälften i vattenkokaren, då hinner det börja koka i kastrullen ungefär samtidigt och så fyller vi upp med det i kokaren 🙂

.

Loppan steker korven:

  Hon var jätteduktig och brände sig inte en enda gång  😉

.

Vi åt maten, och sen åkte jag och hämtade Novalie och V på gympan , körde hem V och sen hem och hämtade upp Patricia, Janelle och Robban för att åka iväg på tennis.

Janelle skulle övningsköra under tiden, och Patricia hämta lite kläder som en kompis lånat.

Det där med att hämta kläder visade sig vara en väldigt krånglig historia…kompisen vägrade komma hem och ge henne dem, och vi fick inte hämta de själva och hon vägrade komma med dem till oss…Jag gav henne alternativ på alternativ på hur vi skulle lösa det, sa att vi kunde komma senare osv, men nej. Hon var bara tramsig och krånglade.

Vi åkte förbi på väg till tennisen, och då letade hennes syster efter kläderna, utan att hitta dem, så jag smsade henne ett flertal gånger, men hon var inte alls samarbetsvillig, så till slut ringde jag upp.

Om det samtalet kan man säga: Ska man skratta eller gråta? Jag skulle aldrig drömma om att tilltala NÅGON på det viset, och vara så respektlös, men man upphör ju aldrig att förvånas.

Till slut sa jag att vi kommer och hämtar dem hos dig klockan halv nio, var hemma eller jag letar själv. Svaret på det var typ: ’piiiiiiiiip*    Jag utelämnade de fula orden 😉

.

Vi övningskörde på parkeringen vid Gottsunda centrum, Janelle var sådär lagom imponerad av att svänga ut och in på de olika ”gatorna” men precisionskörning är viktigt att kunna 🙂

.

Hämtade Robban och sen hem till kompisen för att hämta kläderna, den här gången åkte jag med upp. Första gången gick bara Janelle och Patricia upp.

Henns bror och syster såg väldigt obekväma ut när de öppnade  , tror jag det, för hon hade såklart ringt dem och slagit i dem massa lögner om det hela, men jag förklarade så gott det gick, och så gott jag själv fattar, för i ärlighetens namn är det rätt svårt att hänga med i tonårstjejers osämja/bästakompisar svängar  😉  och syrran gick än en gång och letade på hennes rum, och kom tillbaka med ett av tre plagg.

Fair enough, då får hon ta med resterande två i morgon i skolan…..vilket ska bli väldigt spännande att se om hon gör, jag tippar på Inte.

*suck*

.

Jaja, så kan det vara, jag som själv har väldigt svårt för tjafs och trams fattar inte riktigt grejen här….

.

Hemma igen var det kallt….brrr, jag fryser !!!  Det är makalöst vackert ute, med snön som glittrar och är lätt som fjun,och  jag har gärna sånt här väder ett tag, men jag har lite svårt att acclimatisera mig tydligen  😉  Det är lättare åt andra hållet…..från kyla till värme 🙂

Dyrt blir det åxå, Vattenfall tjänat storkovan…vi måste kolla på bergvärme  🙂  men först köket!!

.

Nu ska jag minsann gå och dricka te, och värma en vetekudde som jag kan ha på fötterna i sängen sen!

Ha det gott alla, natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Emma

  Hej, jag har en fråga: Hur går det för Patricia med gymnasievalet, hur känner hon inför det och kommer hon in på det hon vill? Hur var det för Janelle tyckte hon att det var svårt att välja gymnasium och läskigt att börja på ny skola? Berätta gärna lite om det i ett inlägg. Bara undra för jag ska söka in nu 1 mars och är skitnervös!!! Svara gärna på min fråga här eller så kan du gärna ha gymnasium som tema i ett av dina inlägg, kanske berätta lite om hur det var för dig?
  Ha det bra! Emma

 2. madde

  Ang. köksluckor 😀 ROSA ja 🙂 luckan applåd på ikea.. ååå vilken drömmig lucka att ha.. med vitt kakel och en krona med prismor och levande ljus över det vita köksbordet… fint som snus de 🙂 här hemma har operation ”övertala mannen” börjat sedan jag såg det uppbyggda köket på ikea 🙂

 3. Neta

  Vilken söt liten köksa 🙂 och Jordan är ju så mysig så man skulle vilja låna lite 😀 Mina är ju stora nu och yngsta barnbarnet 7 så jag har ingen bebbe o snusa på 😉 Får snacka lite med äldsta dottern kanske 😉

  Den där kompisen har hon inga föräldrar? Eller är dom likadana? Stackars din tös som har en sån ”kompis” hoppas hon inte får skit för att du var med.

  Var har du sett rosa köksluckor? Bild?

 4. Michaela Lejonberg

  Hej!
  Vilken kompis din dotter har… beter sig inte precis som en kompis! Hoppas kläderna kommer till rätta!

  Duktig liten Lovelia du har:) Tycker på nåt vis att maten brukar smaka bättre när man haft en liten hjälpreda i köket;) Iofs brukar inte walther vara med vid spisen så mycket möjligen när vi kokar gröt, men sällan annars. Men han brukar få blanda sallad och duka eller sköta matberedaren (trycka på knappen när jag plockar i).
  Vilken häftig kastrull du har till riset *gilla*
  Va kommer den ifrån?

 5. Jessica Ringdahl

  Hej igen!
  Vad roligt att fundera över köket och dess framtid. Jag har byggt två kök, ett i vår gamla lägenhet och ett i vårt nuvarande radhus. + Att jag har planerat mammas och pappas jättekök som de har byggt i min pappas föräldrahem. Totalt 50 st skåp! Jag menar inte att jag är en expert, absolut inte. Men som livet är så är det även när man bygger kök. Man lär sig av sina misstag :)! Här kommer mina tips:

  Välj inte laminatgolv, oavsett hur slitstarka de än är så blir det REPOR och golvet ser snabbt slitet ut i ett kök.

  Klinker har jag idag, byggdes 2006, efter några månader och en hel del tappande så har det försvunnit ”flisor” ur golvet.

  Jag ångrar själv att jag inte satte linoleum golv. Många tycker att det påminner om vårdinrättningar och dagis/skola. Men faktum är ju att det finns en anledning till varför de använder det. Just det! Slitstarka. De är lätta att få som nya med bonvax. Och idag finns det jättemycket att välja på.

  Skåpluckor är en smaksak. Men försök att välja en lucka som är lätt att torka av! Själv föredrar jag vita luckor som tål klorin! Köp handtag som är lätta att torka bakom.

  Använd in i det längsta stora lådor i bänkskåpen istället för skåp med hyll plan. Det blir så mycket mer lätt överskådligt.Och lätt att få fram.

  Snåla inte ¨på dörr och låddämpare, de gör en enorm skillnad framförallt på tunga lådor som är fyllda med porslin.

  Köp till en ”karusell” om ni har ett hörnbänkskåp istället för Hyllor.

  Om du har plats välj ett skafferi, storleksmässigt garderob, med utdragbara lådor. Där man drar ut en och en. Inte alla samtidigt.

  Haka inte upp er på tillbehör. De kan alltid väljas till senare.

  Det var nog allt jag kom på nu!
  Kramar
  Jessica Ringdahl

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing