AllmäntHuset

Åh jösses!

TACK tack tack tack tack!!!!

Sa jag Tack?  🙂

Vad ni är snälla som tar er tid att skicka ett grattis, jag blir lika glad för vartenda ett!

Jag hade inte tid att skriva igår, vet inte vart tiden tar vägen ibland, men blev alldeles stum när jag såg hur många kommentarer det var, imponerande!

Till Er alla från Mig:

                                                          

       

Oj , jag blev alldeles överväldigad så jag glömde bort vad jag tänkt skriva  🙂  Men, jag hittar väl på nåt på vägen.

Är det nåt jag är bra på så är det att svamla 😀

.

Vi kom ner till den däringa Isfestivalen i fredagskväll!!!

Det var icke humana -18 grader så det blev ett kort besök…Jordan frös som bara den trots att han var rejält påbyltat..

Corrinda tog systemkameran med sig och fotade figurerna:

                              

                                                                   

Jag är ingen konstkännare, men det är imponerande hur de kan skulptera fram sånt här, även om jag föredrar mindre abstrakta grejer, som  lodjuret som inte kom med på bild. Det är väl eftersom man inte förstår sig på konst som jag inte fattar vitsen med det, förstås 😉  Men nog är det roligare när man vet vad man tittar på…?  Barnen ser saker som en annan inte alls ser, och det är superkul att höra deras beskrivningar 🙂

Eftersom det var så svinkallt blev det inga långa stunder framför varje konstverk, men Corrinda fotade alla så vi kan sitta här hemma i stugvärmen och titta på dem 🙂

Till festivalen hör även att man får åka skridskor på Svandammen:

Coolt!  Alla gräsänder och svanen håller till  i andra änden av dammen där det är öppet vatten en liten bit. Jag begriper inte att djur öht inte fryser ihjäl rakt av när det är så här kallt!!!

Uppsala Slott:

Ganska pampigt från det här hållet när man tittar upp på det.

.

Vi packade in oss i bilen igen, lämnade av Corrindas kompis på vägen hem och sen var det raka vägen hem och tina upp frusna barn och vuxna…Brrrrrrrr!!!!

.

I måndags var vi på kyrkis, jag Perra, och alla de små, plus Corrinda och hennes kompis.

Kyrkan hade sportlovskul mån+tis med spårbana ute, hoppa i snöhögarna (de gigantiska som traktorn plogat upp vid parkeringen) skidspår, inne var det pyssel och lek och till lunch blev det kokt korv med bröd, nåt som alltid går hem hos mina ungar, den här unge mannen klämde i sig TVÅ korvar på rekordtid:

  Han ser sur ut…men det var han inte 🙂  En sak som alla barn, inte bara mina, lär sig snabbare än en ko blinkar är hur man tar sig upp till fatet med kex:

  Man tar en stol och skjuter fram den och sen klättrar man upp. Har man tur så kommer det en vuxen och ger en ett kex efter att ha fått ett ok av föräldern 🙂

Det här gör mer eller mindre varenda unge på kyrkan, så den där stolen står alltid framdragen 😉

.

Novalie och Lovelia satt länge och pusslade:

          

Och vips var klockan 14 och det var slut. Vi klädde på Jordan, övriga klarar sig själva och så åkte vi till farfar och E på middag. De bor en bit bort så Jordan somnade och sov en stund i bilen. Jag slumrade jag med 🙂  Det är så skönt att åka bil när ungarna är lite trötta och tysta och jag inte behöver köra!! Jag passar på.

Hemma hos farfar finns en trappa. Våra två första barn , Janelle och Patricia var inte så bra på att gå i trappor, vi lät dem helt enkelt inte  prova utan bar dem. Då bodde vi i ett loftgångshus (åhh, världens finaste!!) så vi hade en trappa upp till vår våning, men de var säkert runt 2 år innan de fick prova själva.  Sen flyttade vi till ett hus med två våningar och fick tvillingarna, som såklart ville klara det utan hjälp, och fick försöka. Samma med övriga barn, och det är ju så här, att barn som får prova,( under uppsikt såklart), lär sig.

Vi tror på att barn som INTE får, gör saker ändå, men slarvigt och fort eftersom de måste skynda sig innan de blir upptäckta 😉  Barn som vet att de får prova, tar det lugnt och gör saker och ting med eftertanke.

Alltså låter vi ungarna testa. Är det en lång trappa så har vi ordentlig koll, men gäller det att ta sig ner för ett trappsteg så får de klara sig själva, ramlar de så gör de inte illa sig.

Trappan hos farfar är inga problem för Jordan:

  Vi har en nästan lika hemma som han gärna kryper ner för. Det är så spännande i gillestugan nämligen, och om man inte ser att han smiter ner så kan han gå länge där och skrota runt, pilla på allt och greja  🙂  Han får inte gå ner där, men inte pga trappan utan för att han gör massa bus:)

Han kryper baklänges, ett steg i taget och med full kontroll 🙂  Duktig gosse 🙂

.

Det blir många bilder idag!!!!  Hoppas ni inte ledsnar….

.

Tisdag var det kyrkis igen, och då hade jag rotat fram det paret skidor vi har som är ok, och Novalie åkte runt på dem. Trixie ville åxå prova, men de var lite stora och ramlade av hela tiden, så hon fick låna en kompis. Åhh vad roligt de hade!!

                                                                       

                                                                                                     Novalie

.

Vi har dåligt med vintergrejor. Pulkor och snowbord finns, men skidor har vi inte tyckt att det har varit nödvändigt att skaffa. Så trista vintrar som det varit de sista tio åren så har de ändå inte kunnat använda dem.

Men eftersom förra vintern var lång , kall och snörik, och den här är ännu kallare, längre och säkert mer snö, så bestämde vi att se om vi inte kunde hitta skidor åt dem. Sagt och gjort, efter kyrkis åkte jag och de fyra minsta tjejerna på shopping 🙂  Janelle hängde på för att slippa åka buss till Justus.

Vi började på Röda korset.

Nej inte för att vi är snåla utan för att vi inte ser nån vits med att köpa sprillans nya svindyra, som de sen använder några gånger. Har vi otur så återgår det ju till milda vintrar…. 

Corrinda hittade ett par finfina löparskidor med råttfällebindningar, och tillhörande pjäxor för 50 + 50kr, stavar för nån tia. Färdigvallade 🙂  Men sen fanns det bara slalomskidor och pjäxor. 50kr st 🙂 

Hittade ett par små, korta trickskidor som Lovelia fick, men sen var det slut på turen.

Medan jag betalade skulle Janelle gå och sätta ut de mindre i bilen, men sen stod de kvar precis utanför dörren och fotade något….???

Meh..vad är det här:

 En liten mus rackare satt under listen precis utanför dörren och käkade på ett äppelskrutt 🙂

Så här små möss är jättesöta. En och en!  Ute……… !Inte ett dugg rädd var den heller….eller så var den stelfrusen och struntade fullkomligt i oss 😉

Vi släppte av Janelle och åkte till Återbruket, men   inte heller där hade vi mer tur, så det blev att styra kosan mot Coop.

Ett barnset skidor och stavar för 399kr till Trixie….föredrar Röda korset 😉

  Jaha, här syns ju dajmen….vår lilla hemlighet  😉 Godis mitt i veckan hör inte till vanligheterna, men det är ju sportlov 😉 

Väl hemma så hade jag ett sjå med att hjälpa dem på med alla dessa skidor,. men till slut så:

  Det hann börja mörkna innan vi var klara, men det bekymrade inte dem, de kavade runt i en dryg timme före maten och sen ytterligare två timmar efter middagen 🙂

Dagen efter var de ute efter frukost, och frågan är om vi måste skaffa ett par Coop skidor till Lovelia med, de där trickskidorna var ungefär lika hala framåt som bakåt och svåra att åka på. Jag tänkte ju mer att de var lätta att hantera iom att de är så korta, men det blev inte så…Å andra sidan när hon lånade Trixies så gick det inte så bra, hon behöver mkt hjälp…Jaja vi får fundera  på det!

.

Idag har vi varit halva dagen på Ikea.

Perra trodde nog att det skulle gå på ett kick, men det gör det ju inte…allt ska ju väljas!!!! 

”Jaja” säger han och går vidare, men vänta nu, vi måste ju bestämma oss, ska vi ha den här fläkten eller inte??

Nu har vi bestämt oss, och pratat med en av deras , ja vad de nu har för titel?? Köksdesigner??  🙂

En kompetent duktig tjej iaf.

Mer om det kommer säkert…:) 

Vi ska kontrollmäta och kolla igenom allt och sen ska det beställas….!     När jag kände mig nöjd med att ha beslutat allt så insåg jag att  ”Fasiken! Tapeter då………”  så det ska jag ägna mig åt en stund nu.  Vi har en ”hall” utanför köket som kommer att höra till köket nu, och sen vid matplatsen…

.

Så nu ska jag kolla tapeter, och sen sova!

Jag har varit på spinning ikväll och ska se om Corrinda vill med på afrodansen imorgon, annars är morgondagens happening att Lovelia ska till logopeden:)

Ha det gott och återigen – ett stort stort tack till er alla för era grattis !

                                                                                            

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Neta

  Vi har gjort lika med våra och trappor, aldrig haft en grind för dom, vi har 2 st en stor ner i gillestugan sen 3 trappsteg upp från en minihall till hallen.
  Dom lärde sig krypa ner baklänges innan dom kunde gå och har inte stätt på näsan en enda gång.

  Säljer Perra Månkarbosenapen när han är ute på marknader också?

 2. Caroline

  Tusen, hjärtligt tack för hjälpen 🙂
  Har gett dem massa saft och vatten idag så vi hoppas på en mindre slemmig natt hehe 🙂

  Lycka till med lillskrutten i magen 🙂

  /Caroline

 3. Ida

  Vilken underbar familj ni och sååå roligt att ni en liten till 🙂 Saknar er mycket i Familjen Annorlunda, för ni är en jättemysig och rolig familj. Grattis till bebisen!

 4. Annelie Susanna

  Åh, så fint med isskulpturer!!
  Synd att det var så kallt 🙁
  Tänkte på en sak när det gäller Ikea, på ”Äntligen Hemma” sa dom att det är helt ok att köpa ett kök från Ikea men att man inte skulle köpa vattenkranen där för deras kranar är rena skräpet så dom ska man köpa hos en fackhandel butik ist. Fast ni kanske inte ens ska byta kran?? Lycka till! Kram

 5. Frida

  Sara – varför ger du henne inte gröt om kvällarna så hon klarar sig under natten? alternativt ge välling under natten i flaska så slipper din sömn störas så mkt, min 1 åring har sovit hela nätter (med matning en gång per natt med flaska) sedan hon var nyfödd. Lycka till!

 6. sara

  stort grattis-en fraga , slutade Jordan vakna pa nätterna när du började ge nappflaskan? hur gjorde du konkret?

  jag har lite bekymmer med min tio manaders bebis som vaknar klockan ,02- O3 sen 05 och 06,30 för att till slut börja dagen klockan 08

  jag ammar henne da sa hon kan somna om men gissa om jag e trött …känner mig inte utvilad nan gang och vet inte hur jag ska fa henne sova hela natten..börjar tänka pa att ga med henne till osteopat , kanske det hjälper ..som sagt vore verkligen tacksam för din hjälp eller kommentar om detta

 7. Sara, mamma till 2

  Hej!!
  Grattis till bebisen!!
  Tänkte på tapeter, på Sofias Änglar på kanal5 förra veckan så tapetserade dom med en tapet med nån liten fågel på, tyckte den var otroligt snygg:)
  Hoppas allt går bra med köksrenoveringen!!

  Second hand är alltid bra, fyndade själv ett par nästan oanvända skridskor till mej själv. Zeke, min son tjatar att han vill att mamma oxå ska åka skridskor!!

  Ha det bra!!!

 8. Michaela Lejonberg

  Det är rätt ku latt gå runt på SecondHandbutiker och liknande:) alltid gör man nåt fynd… funderar på ett röda korset besök själv en dag Behöver ett par finskor med lite klack. Har kollat runt och inga bra hittat och har jag hittat sä har de kostat massor! Jag har ett par som jag gillar men som är lite för höga.. och min pappa fyller 50 snart!
  Men du gjorde ju ok fynd iaf! Och barnen verkar gilla det:)

  En liten fråga ang. din graviditet. Ni har hållit det hemligt länge, har du en mage som växer rejält först efter andra hälten av graviditeten? För brukar det inte vara så att omföderskor blir större fortare än förstagångsföderskor? Så det borde ju ha börjat synas?! Eller har du lyckats dölja det med stora kläder?
  Bara en liten undran!!

  Ha det så gött!! Kraaaaam

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting