AllmäntHuset

Alla barn har fått egna rum….!

Som ni vet så bygger vi om köket, och i och med det så blev det plötsligt oanade möjligheter till att få egna rum!

Lite trångt, men vaddå??   🙂

De provade lite olika konstellationer,  vem som skulle bo var..

…. men till slut så enades de om att det kanske ändå var trevligast i de rum de bor i för tillfället 🙂

Haha:)

Uj så vi har jobbat idag! Nästan alla skåp är tomma, och hela skafferiet är installerat i matkällaren. Ja vi har ju en sån, men den förvarar mer julsaker än livsmedel… Fast nu röjde jag i ordning på skafferihyllorna och ställde dit allt vi hade uppe, och det blev ju himla bra. Jag funderade en stund på att kanske ha det så för alltid, men …nja… det är det där med att jag är lite lat…Inte orkar jag springa ner en trappa varje gång jag ska ha en skiva bröd, eller välling..

Dessutom så kommer det bli TVÅ stora skåp som skafferi i det nya köket så jag tror vi klarar oss, även om det är väldigt trevligt med en full matkällare.

I gillestugan har jag röjt undan en massa grejor, mest ungarnas utspridda leksaker, och sen har vi ställt dit spisen med två kokplattor på som vi lånat av Syltkrukan.

Det här kommer nog funka! (Hoppas jag, ta i trä..osv)

I morgon ska vi släpa ner matbordet dit…och då misstänker jag att det inte kommer bli lika hemtrevligt längre 😉

Med tanke på att gillestugan ska vara vårt kök/vardagsrum/lekrum i några veckor, och faktiskt ska vi sova nere några nätter när det rivs som mest, vi har ju ett hus byggt av blåbetong…som innehåller massa radon..som är sådär halvbra att andas in , speciellt i dammform…så känns det bra. Vi har ju en grym ventilation som tar hand om det mesta radonet, men just byggdamm känns ju extremt onödigt att sova i.

Perra tycker jag är larvig, men jag skiter i honom, jag och barnen sover nere. Han får väl göra som han vill.

.

Vill ni se bilder?? Före, under efter??

.

Jag hade lovat Corrinda att åka till Skopunkten idag, och eftersom vi skjutit upp det i flera dagar så var det bara att åka.

Först hade jag tänkt lämna Jordan hemma, med Perra, men sen när han kom och satte sig i mitt knä med skorna i högsta hugg, lycklig som få, så hade jag såklart inte hjärta att neka honom:) Han fick följa med.

Massa skor senare så var vi färdiga där:

  Ser ut som att det är Converse wannabe som gäller i år:)

Själv tycker jag det är en rätt obekväm sko, platt och hård, och man får sjukt stora fötter i dem…men de är snygga:)

Corrinda och Novalie kunde inte välja så de fick två par i var. Lovelia och Trixie kan ha sina gympaskor sen i höstas så det är inte synd om dem direkt för att de bara fick ett par .

Jordans är nog egentligen, när jag tänker efter, extremt onödiga….  🙂

Vi har säkert tio par i hans storlek, bla ett par supersnygga Nike i grön mocka:) Så är det med många barn, och en mamma som gillar att shoppa,( och sparar allt…) det blir inte använt så mkt..Finns för många att välja på ..

Men det finns inga svarta, och inte heller några med kardborre, så jag var inte så svårmotiverad…Klart att killen ska ha ett par nya dojor:)

.

Efter Skopunkten var det Citygross, Perra som var där i går såg att de hade fina och billiga flyttkartonger, men då trodde vi inte att vi behövde några.. Men vid en närmare titt i garaget så insåg vi att vi nog, faktiskt, kors i taket!, gjort oss av med massa flyttlådor..Så jag åkte dit för att köpa nya.

Det var ju nåt jäkla jippo där, vad vet jag inte riktigt..1 års jubileum kanske?? så det fanns inga parkeringar, och det var fullt överallt. Jaja, snurrade lite och hittade en parkering, och gick in, bara för att mötas av en stor hoppborg…smakprov på än det ena än det andra, en clown som delade ut glass, ansiktsmålning, tävlingar, godisregn ( som jag håller mig så långt bort ifrån som möjligt, det brukar ju vara djungelns lag som gäller….för de VUXNA, så jag köper hellre godiset)

Ja allt det här är ju himla trevligt, när man har TID. Jordan var så trött och vi skulle ju bara köpa flyttkartonger, och lördagsgodis…Så jag fick ju säga Nej, nej, nej, nej till allt de stackars barnen såg och ville göra 🙁

Han skulle ju hem och sova..

Nej, jag gillar inte att behöva säga nej, de blir ju så besvikna, även om de är världens duktigaste på att inte bryta ihop och tjura 🙂  men det är inte kul att  vara taskig..

Irriterad blev jag såklart, mest på att vi inte kunde ta oss tid, så en del onödigt fräsande blev det till tjejerna….

Inte ok.  Men man kan inte alltid vara på topp 🙂  Tjejerna fattar ju varför jag säger nej och blir irriterad så det underlättar ju, plus att de ju faktiskt inte är direkt tjatiga när det gäller sånt här.  Det var ju dessutom massor av barn överallt så de skulle behövt vänta, och det hade vi absolut inte tid till…Nu var vi hemma vid 14.30 och det är ju i senaste laget att sova middag när man vaknat typ halv åtta…

Jag ångrade lite att jag tog med Jordan ska jag villigt erkänna 🙂

.

Väl hemma så åt de lite pannkaka, UTE och sen cyklade de, de är så glada att det går att cykla, så det kan de göra hela dagen om så är, och nu sken ju solen dessutom. Jag ropade upp Patricia så jag fick lite sällskap på bänken i solen:)

Perra och Robban kom efter ett tag, de hade varit på tennis, och Perra fortsatte med köket och sen lagade han middag 🙂 medan jag hölls nere i gillestugan/matkällaren.

.

   

                                                    

Ungarna tyckte det var helt galet kul att leka med de tomma skåpen! Perra lyfte upp dem i överskåpen, och de satt förtjust där och fnittrade 🙂  Jordan, stackars liten, som hela tiden får tillsägelser om att INTE öppna skåpen, han är ju hur lycklig som helst nu när han kan gå in och ut hur som helst 🙂  Han och Patricia lekte Titt-ut, hur länge som helst efter middagen. Han ”gömde ” sig i ett skåp och hon låtsades leta. När hon inte hittade honom så ropade han ” Hallååå”

 vilket är ett nytt ord i hans vokabulär 🙂 och skrattade så han kiknade när hon då hittade på honom:)

.

Ett annat nytt ord är för övrigt Aj aj aj!!  Det kan han tjuta rakt ut om man råkar peta till honom…Hm.

På  Citygross så strök jag bort en liten hårslinga från ansiktet på honom, och han vrålade AJAJAJAJ!!!  och sen gapskrattade han  😀  mkt medveten om att han busar. Sötnos!

.

Nu har vi haft släckt för Earth hour, som i vårt fall blev tills ljusen brann ut, det är ju så mysigt!  Ungarna gillar det åxå, tycker det är spännande med mörkt hus och levande ljus, och det är så maffigt att se hur mkt ljus det faktiskt ger av enbart sterainljus!

Det börjar bli dags att sova, jag ska bara beställa en klänning till Patricia först, av nån anledning ville det inte funka för ett tag sen, så jag hoppas det var tillfälligt fel bara. 

.

Ja just det ja, såklart var det Marge Simpson som Corrinda klätt ut sig till 🙂

Jag sydde den utstyrseln till Janelle när hon skulle på maskerad, och Corrinda älskar den, hon kommer ofta ut iklädd hela outfiten, bara sådär, för att hon hittat den i garderoben. Hon vill absolut ha den i sin garderob och inte i utklädningslådan 🙂

.

Nu är det natti natti:)

Kommentarer

 1. carola

  Blev ju superfint:)

  Idag ska vi till ica maxi och shoppa skor, har bara 3 små att handla till jag.

  Trevlig dag
  Carola- En 4 barnsmammas bipolära vardag

 2. flerbarnsmamman

  ja före under och efter bilder vore jättekul att se;)
  snygga skor ni hittat.. 5 & 7åringen vill oxå ha tygskor så får väl se va man hittar på.. trodde våren var på väg men just nu faller det ny snö ute:(

 3. Annelie susanna

  Åh, jag trodde det bara var jag som inte tycker att låtsas converse är bekväma!! Skönt att höra att jag inte är ensam =)
  Ja tack, före och efter foton på köket!! 😉 Kram

 4. Anna B

  Kul bilder i skåpen 🙂
  Vi var en kortis till Skopunkten häromdagen, för att Sara behövde fodrade gummistövlar. Det är det enda som funkar just nu. Hon valde också ett par låtsas-converse. Först provade hon de där glitterrosa, men fastnade för några med flammor i olika färger. Misstänker att barnen på dagis kommer att se relativ lika ut om fötterna i år 😉

 5. Rebecka

  Hahaha, Jordan är ju bara för söt med sina nya ord! 🙂 Och vi gjorde exakt samma sak när vi var små och skulle renovera köket. Vi små gömde oss och de större fick leta och så blev man SÅ glad när någon hittade en! Och ja, gärna före och efter bilder på köket! 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting