AllmäntGraviditetHuset

Skruva skruva skruva…:)

Japp, det är vad vi, eller allra mest Perra pysslat med idag. Skruva ihop köksskåp.

Jag har gjort två eller om det var tre, men sen skjutsade jag till tennis. Det är inte helt enkelt att ligga på golvet och skruva när man är i v. 25 kan jag tala om 🙂  Det blir liksom en hyfsat felaktig arbetsställning, så jag blev lite stel och skruttig i ryggen sen..men med sätesvärmaren på i bilen  så ordnade det sig 😉  Det känns fint i ischiasen på ena sidan åxå…men jösses, det ska ju märkas att man arbetar , hihi. Ont i handflatan har jag åxå, om jag nu ändå ska gnälla, så är det väl lika bra att ta allt på en gång. 😉

.

Medan Robban spelade så shoppade jag, först lite hårspännen till tjejerna och verktyg till Jordan, han var med oss i köket (eh..det stora betongrummet med fula, dyra radontapeter och elrör överallt 🙂  ) och ville hjälpa till, men fick inte. vi vill inte gärna att han bankar med en hammare på skåpen…..

Så när jag sprang på leksaksverktyg i plast så slog jag till, och han blev överlycklig 🙂

.

Handlade lite mat, och slängde ner en färdig fruktsallad som jag sen åt i bilen, hungrig 🙂 Jag gillar de där färdiga, med ananas, melon, vindruvor och nåt mer. 

När Robban var klar åkte vi till Coop. Jag skulle ha en ny, lättare kettlebell, har ju en på 12 kg, men just nu är det för tungt 🙁  Vissa övningar funkar den toppen med, medan andra bara gör ont, och så ska det ju inte vara.

Så nu har jag en röd och en blå 🙂

Välling, blöjor, toapapper, lördagsgodis, kettlebell = nästan 900kr…. Jo men det är ju roligare att packa upp fyra stora kassar för samma summa 😉 men det var bara dyra grejor idag.  Å andra sidan räcker det ju lite längre när man köper storpack. Inte så värst länge, men längRE 😉

.

I morse hade skat (jäklarna) hittat vårt tillfälliga kylskåp ute 🙁  Vi har bara ställt mjölk och filtetrorna, smöret och osten i en back, och det har funkat toppen, tills de där rackarna hittade dit.. De hade hackat hål i en grädde och en mjölk  samt smaskat i sig halva osten…och det var en 1,5 kilos 😉  Just det, pannkakorna som låg i plastförpackning hade de stulit åxå. 

Nu är det ju inte lika dammigt uppe och vi har inte plast och förtejpat in i alla rum som vi hade de första dagarna, så nu kan vi ställa det i den riktiga kylen, dit inga skator når.

.

Eftersom jag hålls så mkt nere nu, så har jag tvättat massor av maskiner, en väldigt bra sak med att bo här nere. Annars ser jag inte tvätten om jag inte söker upp den, men nu diskar jag ju här..

Alla barnen har bytt i sina sängar, de har använt alla handdukar och det ligger två omgångar överdrag till sofforna där, plus filtar och mattor. PLUS alla kläder…Pust. Eller LÅG för nu har jag nog tvättat alla handdukar och sängkläder 🙂

Några maskiner med kläder har snurrat åxå, men då blev det lite krångel med att vika, eller att bära upp det på rätt plats sen, det ligger golvtravar i badrummet där Lovelias kläder är och i småtjejernas rum travar av ihopbyggda skåp och paket med obyggda skåp.. Men de andra har sina kläder nere nu, sen vi flyttade ner deras byråar, så det mesta kommer på plats.

.

Jaha, vad har vi ätit då 😉  ?

Jo, igår så överraskade vi barnen lite.

När de fick klart för sig att det helst inte skulle stekas mat i gillestugan så blev de oroliga för sina eviga fredagstacos…Hur skulle det gå??  Skulle de få äta nåt annat?? Nej hu.

Så vi tog med dem till Fyrishov som har tacobuffé på fredagar 😀

Janelle och Justus kom med de åxå så vi var 11 stycken hungriga som tågade in i restaurangen. Givetvis så var det inte lika gott som hemma, de klagade lite på köttfärsen som inte smakade som vanligt, på att det inte fanns riven ost, de sakande paprika och det fanns ju inga tubs…ve och fasa, för att inte tala om att guacamolen inte var som  mammas 🙂

Jag tyckte det  var riktigt gott jag 🙂 och alla barnen åt och tog om så det var ju ett bra betyg , men man måste påpeka lite 😉

.

Tidigare under dagen så var Perra, jag, Trixie , Lovelia och Jordan och fikade med Perras mormor, väldigt trevligt 🙂

Så för oss blev det bara äta ute under fredagen..

Förutom att äta ute så var jag till barnmorskan i fredags! Fulla 25 veckor, och allt ser bra ut 🙂

.

Idag har vi faktiskt grillat!!  Oj så gott det var!  Vi hade en bit oxfilé i frysen, och kycklingfileér och sen en bit fläskfilé och till det ringde vi pizzerian och beställde pommes frites till barnen 🙂 och vi vuxna åt sallad och potatissallad.

Janelle och Justus kom hem och åt när de hörde talas om att grillen skulle fram, och sen blev de kvar en stund innan de återvände hem till honom. Janelle har ju bott där så att vi ska kunna ha hennes rum, men i nästa vecka borde hon kunna återvända hem 🙂 Jag saknar henne! !!!  Fast hon är ju 17 år….så det är ju bara till att vänja sig, för snart ska hon väl flytta hemifrån…:O  Hemska tanke, men vi är inte där än….:)

.

Nu ska jag kika hur tågen går i morgon, jag har letat reda på vart vi ska på det där eventen, och det är gångavstånd från centralen, så då åker vi tåg. Robban och Corrinda har bara åkt nån gång i sitt liv, och tycker att det ska bli superspännande 🙂  Själv är jag nöjd med att inte köra bil, och framför allt leta efter parkeringar…

Jag är ingen van tågresenär direkt, men det löser sig nog, vi får vara ute i god tid 🙂

.

Jag har försökt ladda upp de bilder som fallit bort, iom nåt tekniskt strul här på bloggen, men det ville inet riktigt, så jag fortsätter med det en annan dag…

.

Nu , natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Mia

  Jag försökte läsa mej till det men hittar inte, hur stort bor ni?

  Vart tyckte du den största skillnaden kom med antalet barn efter första, andra, tredje….?!?!
  Carola svarar: Vi har ett hus i två plan, soutteräng, som är på 224kvm. Allt är ju inte boyta tyvärr, tvättstuga, matkällare, klädkammare, pannrum räknas ju inte. Men vi ryms:) Stor tomt!
  Största skillnaden för oss var ju när vi fick dels vårt första, men sen när vi fick tvillingar som nummer tre och fyra. Det var ju en helt annan grej, och efter det var liksom inget krångligt längre;)

 2. Elin

  Du funderar inte på att ha en frågestund här på din blogg?
  mvh Elin
  Carola svarar: Jo det kan jag ha om intresse finns:) Har du sett att jag har en annan blogg? Där finns frågerundor och en frågeruta, som jag svarar i ofta:) Länk i menyn:)

 3. Ida

  Hoppas ni haft en mysig och trevlig helg tillsammans med alla era barn. Hoppas på att få höra mer från er framöver. Är alltid så kul att läsa din blogg för du skriver alltid så bra och intressant om er vardag 🙂
  Carola svarar: Tack:) Och jag hoppas ni hade en trevlig helg ni med! Jag babblar vidare så mig slipper ni inte;)

 4. Anna

  Måste få fråga vad radontapeter är? Är det som jag tror, tapeter som hindrar radon att läcka ut från väggarna? Men finns de också i olika färger o mönster?
  Carola svarar: Radontapeter är exakt det, de ska förhindra radonet att komma ut ur väggen. Det är lite överkurs här för vi har en ventilation som tar hand om det mesta, men jag ville ändå sätta upp sådana när vi nu gjorde om och kommer att göra det i alla rum vi renoverar. Det känns bäst så:) De finns bara i en variant och den är ful, ser ut som lumppapp, typ grådassig och grov…Man får bredspackla över den så det blir ju ett jäkla extrajobb…men så får det bli. Vi hittade de på nätet, sök på radontapet.

 5. Fia

  Nu slog det mig varför jag inte sett Janelle på väg till skolan på hela veckan som jag annars gör varje dag:) Hon bor inte hemme just nu.. Lite trög är jag nog allt;)
  Carola svarar;: Meh?? Du bor i andra änden av stan ju?? Jobbar du typ i närheten? Nej? Men du har rätt, hon bor borta ett tag nu, men ska snart få komma hem:)

 6. Linda

  mammas mat är ju bäst =)

  gör ni köket själva? kan bara säga att vi INTE gör ett kök själva en gång till haha. och vårat var litet och inte massa ungar (bara en) och jag va inte gravid =) Säger lite om hur vi är på att snickra…..

  ha en mysig söndag
  Carola svarar: Ja uppenbarligen, men det är märkligt att det ska gnällas på min mat alltid annars? Typiskt ungar;) Nej vi gör INTE köket själva, vi kan inte sånt…och vilken tiiiid det skulle ta! Vi skulle dessutom antagligen bli ovänner för livet..Vi har anlitat en firma som gjort alla byggjobb på Syltkrukan och som vi känner väl:) De är toppen!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting