Huset

Jag försvarar mig inte, utan förklarar.

I förra inlägget så ville jag inte alls försvara mig och vårt val, utan helt enkelt förklara . Jag ville inte skapa nån debatt om för eller emot vårt val utan det var en förklaring, och jag dömer ingen som gör annorlunda såklart.

Men det fattade ni ju 🙂

Kul att ni hade så mkt att säga!

Vet ni……köket blir klart på ONSDAG!!! ( ta i trä, tv i tvi tvi osv…)

Som det ser ut just nu så kommer de hinna färdigt då, möjligen med nåt litet kvar att åtgärda, och jag ser så fram emot det!

När de gick hem i fredags så städade de ur så fint efter sig, plockade med sig alla verktyg och slängde ut all bråte, och sen dammsög de, så det har varit så frustrerande att det har varit så fint, men ändå inte brukbart!

SÅ nära, men ändå så otillgängligt….

.

Idag har de kaklat, satt upp massa täcksidor och socklar på skåpen, grejat med elen och pysslat på.

I morgon kommer de inte, för att sen dyka upp en hel hög på onsdag! De hade funderingar på att komma två man i morgon och två på onsdag, men när vi lockade med smörgåstårta på onsdag ( ska visst vara så när man bygger…vad vet jag, men jag gillar smrögåstårta, haha) så bestämde de att alla kommer då, så onsdag kommer de krylla, och mest lika nåt byggprogram på TV 🙂

Vi får väl se, men denna veckan blir det klart iaf 🙂  🙂  🙂

.

I förmiddags tog jag barnen och åkte till Ikea…Perra suckar och undrar hur man kan åka dit frivilligt, han har ju varit där typ varje dag i två veckor…men jag skulle träffa J och W, och det är alltid trevligt.

Vi lämnade in tre barn i leklandet, och nu fick jag förklaringen till att inte Trixie velat vara där på länge….Hon var orolig för att de skulle behöva gå ut igen…De var ju med när de utrymde hela Ikea här för ett tag sen, läs HÄR om det om ni vill 🙂

Men när jag förklarade att det säkert inte skulle hända igen, och OM det så vore så var det ju bra att de hade övat en gång…så skrattade hon och skuttade iväg efter en låda med nummer på och ställde sig i kö:)

.

J och jag strosade runt i sakta mak ända tills min mak(e) dök upp, trevligt absolut, men han vill ju helst gå alla genvägar och pustar lite åt oss som ska vända och vrida på allt, hihi, men han ville ha lunchsällskap så han fick dras med oss 😉

Vi hämtade ungarna och åt på restaurangen, där killen som serverade maten hade en teori om varför våra barn är så söta…det beror på att det äts mkt lingonsylt i vår familj 🙂 Bra att veta, då kan jag omöjligen ha nåt med det att göra för jag äter INTE lingonsylt. 😉 Det är en smak jag tycker väldigt mkt om som lingondricka, men som sylt…nej hu.

I ärlighetens namn så är jag ingen syltfantast alls, trots att vår familj livnär sig i allra högsta grad på det !

Men men, man kan inte gilla allt, och jag har andra favoriter ur Syltkrukans sortiment, som tex Havtornsmarmelad..mmm, eller rabarbersaften…Ihhh  🙂

Ungarna älskar äppelmos och Janelle har en exklusiv smak med sin hjortronsyltfavorit 🙂

När hon var 6 månader gammal så var vi på marknad, Perra jobbade och jag och Janelle softade och vi passade på att ha semester i anslutning.

Jag satte Janelle på marknadsbordet och där satt hon och slevade i sig hjortronsylt på små rånbitar 😀

En levande reklampelare, hihi och Ja, det funkade utmärkt .

.

Hem kom vi med lite nya krukor, blommor, kökshanddukar ( såklart man måste ha nya!) dörrmattor, glas och muggar och några nya huvudkuddar.

.

Eftermiddagen tillbringade vi i SOLEN!  Först sittandes med kaffe och småprata, sen gjorde vi lite nytta åxå, Perra plockade ner julbelysningen….och jag krattade rabatter. Lagom med arbete.

Jag har fått sån härlig (not!) ischias igen. På vänster sida och det strålar hela vägen från höften ut i tårna, och det gäller att tänka sig för innan man sätter sig på nåt lite knepigt vis, för då kan man fastna 😉

Det går över sen, efter förlossningen. Det brukar det göra , och det måste det göra även denna gång.

Men eftersom jag är tjurig åxå och tror på träning som  botemedel mot mkt, så körde jag ett litet träningspass nu på kvällen 🙂

Jag har inte kunnat ,  eller egentligen så har jag prioriterat bort det, men det har varit så fullt och bökigt nere i gillestugan där alla redskap är att det har känts skitjobbigt att dra fram nåt, plus att jag varit förkyld igen, så det var ett tag sen.

Nu körde jag cross i 20 minuter sen var jag less på att det knarrade och gnekade så dant så jag skickade upp Novalie att hämta Perra och ”mirakelsprayen”, nån smörjade han köpt på Biltema för en spottstyver, och den funkar på allt.

Han kom och smorde den och då kunde jag köra på i 10 minuter till 🙂  Sen blev det kettlebells styrka i 20 minuter kanske. Kommer kännas fint i morgon…Härligt 🙂

.

Nu ska jag hämta mitt och Trixies täcke från Janelles rum, eftersom det inte kommer hantverkare i morgon bitti så tänkte jag sova i MIN säng inatt! För första gången på två veckor 🙂

I Trixie och Lovelias rum är det fortfarande förråd och lager av byggsaker så de får sova inne hos oss.

Fast först har jag en maskin tvätt att ta reda på, så Jordan har torra kläder i morgon, så nu får det lov att vara slutbabblat!!  🙂

.

Natti natti:)

Kommentarer

 1. Nanna

  Lyssna på tendens i P1 som sändes igår, man får sig en tankeställare!

  Håller fullt med dig om dina tankar om pensionen,mina barn är vuxna nu men aldrig har jag ångrat att jag varit hemma med dem och lagt tid på dem.

 2. Ida

  Härligt att köket snart är klart! Här i Västerås var det utförsäljning på IKEA i helgen. Då skulle din man varit där, det var hysteriskt;)

 3. Katarina Ekholm

  Skickar en massa kramar till dig och dina barn! Jag är ensamstàende med tvillingar (inte sà mycket ekonomi att prata om) och det är inte mànga av mina vänner som förstàr att jag väljer att vara hemma med dom istället för att arbeta. Men varför skaffar man barn om man inte vill vara med dom? Som du sade: Carpe Diem! Hard core!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting