AllmäntHuset

Köket är KLART!!!!!!

Jajamensan, klart i bemärkelsen att byggarna har åkt hem:) Vi har ju en del kvar…typ att stoppa in alla skit i skåp och lådor igen…Och det är ungefär som att flytta, för inget är sig likt och man måste fundera ut nya ställen för allt 🙂

Kul såklart, men jobbigt!

Jag har så förbenat ont i min ena häl, hälatrofi heter det på fackspråk, men uttrampad hälkudde på svenska 😉  Jag struntar i det exakta ordet, för mig räcker det med att det gör ONT!  Riktigt jäkla skitont om jag ska vara ärlig:(

Det gör ju att det är jobbigt att stå och gå långa stunder, värken är grym. *muttrar surt*

Jag har fått inlägg som ska hjälpa till att hålla ihop hälen, men de funkar ju sådär, jag brukar tejpa den hårt istället, och det funkar…men inte nu. Orsaken är såklart alla extrakilon som hopar sig nu under graviditeten. ..

Förra gången var det det som var värst, ont i hälen och ont i ett knä, jag hoppas på att slippa det knäonda denna gången  iaf, för jag har jobbat hårt på att bygga upp musklerna  där 🙂  Hoppas kan man alltid.

Klagandet över det onda var för att riktigt få lite sympatier för att jag ändå stått och gått hela dagen idag 😀

Plockat ur flyttkartonger och sen plockat i skåp och lådor .  Blir nog bra till slut, och då ska ni få se hur det ser ut åxå!!

.

Loppan var ju dålig i onsdags, men pigg på torsdagen, bara för att starta fredagen med att kräkas slem först och sen returnera all Oboy…det är INTE bra att svepa ett helt glas på fastande mage helt klart.. Sen var hon piggelin ?

Jag vet att jag visat det förr, men kan inte låta bli..Kolla lockarna!

  Hela håret ser ut såhär när det är nytvättat 🙂

Lovelia är ledsen på bilden, men gillar att se sig själv på foton så det gick över när hon fick titta hur bilden blev:)

.

Igår, fredag, var jag till Stockholm med kompis J. Vi skulle köpa kaffe 🙂

Men inte vilket kaffe som helst såklart, utan Nespresso, ni vet det som George Clooney gör reklam för ?

Det finns EN butik i Sverige som säljer det, och den ligger i Stockholm. Jo man kan beställa via nätet såklart, och det brukar vi göra, men nu ville J och jag ha lite lyxledigt så vi passade på att förena nytta med nöje.

Nåt vi mammor alltid gör, eller hur??  Man skulle kunna åka till Stockholm bara för att flanera och fika, men nej då, vi mammor gör inte ”bara” en sak i taget 😉 

Nu hann vi både fika, shoppa lite..eller J shoppade, jag provade några blusar och konstaterade att nej, det är inte läge att köpa nåt nu….såg bara abnormt fet ut i allt… Kan ju ha sina orsaker förstås 😉

Kaffeinköp och lite mat innan vi tog tåget hem igen, en alldeles lagom dag på alla sätt och vis .

.

Hemma var alla samlade, det var länge sen, och ungarna var själaglada över att vi äntligen kunde laga tacos igen…Perra och jag var sådär lagom lyckliga över just det 😉

Sen städade vi i ordning och så fort jag hamnade i fåtöljen så började jag gäspa , och kors i taket så gick jag och lade mig före 23.00…..?  Men då vaknade jag såklart vid 01 och kunde inte somna om.. :/

.

Idag har vi då ägnat oss åt att få saker på plats inne, och Perra har sorterat soporna som låg på hela terassen och skräpade, så snart kan vi ta tag i poolrummet, plocka fram utemöblerna och kanske se över poolen..

.

Jordan är som en lycklig liten prins mest hela dagarna nu när han får vara ute  🙂

Vi har staket runt hela tomten och grindar så han är instängd, men kan ändå gå runt och greja som han vill. Sandlådan är en stor favorit och han sitter länge där och gräver, och sen kommer han in som ett mindre sandtag, hihi.

I torsdags hjälpte han till att skruva ihop barstolarna:

  Oj vad han gillar sånt här, ett verktyg i handen och han blir värsta byggaren 🙂

Han har fått nya gummistövlar åxå…haha, fina va? 

.

Idag lackade jag ur på grannarna…Vår katt blev ju påkörd för ett tag sen, det gick ju tack och lov bra! men vi skrev ihop lappar som vi delade ut till alla grannar, om att tänka på hastigheten här på gatan.  Nog för att det är illa nog om en katt blir påkörd, men om det är ett barn då???

De allra flesta kör för fort, de bränner förbi i dryga 50 km/t, som förvisso är tillåtet, men å andra sidan får man inte köra snabbare än att man kan stanna för varje förutsägbart hinder…och på en villagata med massa barn kan ju vad som helst hända…  Och inte fan hinner man stanna när man kör så fort!

.

Ingen har saktat in….vilket jag tycker är extremt oförskämt, när vi bett om det.  Några kör lite långsammare förbi just vår tomt, men sen drar de på igen…men det finns ju barn över allt?? Hur tänker de då?

De flesta som kör fort har egna småbarn, och kör sakta framför sina egna gårdar men sen gasar de.

Idag körde flera av dem förbi alldeles för snabbt så till slut slängde jag ut en dockvagn och en trehjuling på gatan 🙂

Mitt i. … Jag skiter högaktningsfullt i om det liknar Grannfejden, jag vill bara inte att nåt barn eller djur råkar illa ut.

Funderar på att själv köra förbi skitfort utanför dem, men jag vill ju inte köra på nån unge så det alternativet funkar ju inte, men en hög leksaker lär de ju väja för iaf, eller köra på, men då får de ju repor på bilen som jag inte tänker betala, för det är ett förutsägbart hinder  haha;)

Få se hur länge det dröjer innan nån blir sur..fast jag kan inte säga att jag bryr mig faktiskt, det borde ligga i allas intresse att ta det lugnt.

.

Bah, usch, vad tjurig jag blev nu då, men det är svårt att låta bli!

.

I morgon hoppas jag få undan resten av kartongerna som dräller över hela huset, och få saker och ting i ordning, och sen ska vi baxa runt lite möbler åxå. Det ekar i köket så vi borde få upp lite tavlor, men det bär emot att spika i de nya fina väggarna! Vi väntar nog lite med det, får köpa lite stolsdynor och tjocka dukar ist, blommor i fönstret funkar åxå, men de måste putsas först…!

Sen måste vi ta tag i garaget…Det blir ju alltid följder av att ändra om på ett ställe, och nu måste vi flytta ut en del saker i garaget..(sånt som ska vara där iofs, men som hamnat inne – hammare, spik osv, men det är så praktiskt att ha en del inne!!)  och så ska en del från garaget in. Neverending story 🙂

Tur att det är roligt!!!

.

Barnen har ju påsklov, och det var välbehövligt tror jag. Nu kan de få vila upp sig lite inför resten av terminen.

.

Apropå George Clooney..så sitter Perra och Robban och tittar på Den perfekta stormen med just den mannen 🙂

Jag har sett den så många gånger så jag ids inte titta igen, utan ska nog gå och greja lite till i köket 🙂

.

Natti natti:

.

Kommentarer

 1. Viktoria

  Vad skönt att ni får tillbaka köket nu. Man lär sig uppskatta det man varit utan – det vet jag bestämt sedan vi fick vattenskada och var utan dusch/bad i fem månader.
  Passa på att slänga ut så mycket som möjligt – lite rensning gör alltid gott.

  Jobbigt med hälen, det är ju svårt att undvika belasta den :-/

 2. Emma

  Hoppas hälen blir bättre fort! Att sitta still är liksom inget alternativ när man bar små barn, oavsett om det är ett eller flera. Håller helt med dig om att grannarna borde köra saktare. Ett tips är att stå baom bussen och släppa ut dockvagnen (eller en gammal barnvagn) när du hör någon köra alldeles för fort. Intressant om de hinner stanna eller inte.

  Eftersom jag är grymt nyfiken så undrar jag ju givetvis om lite efter-bilder på köket… 🙂

 3. Hemmafrun J

  Hej!
  Tycker synd om dig och din häl. Hoppas det blir bättre snart.

  Vore jag du så skulle jag skriva en skrivelse till kommunen och uppmana dem att ändra i alla boendeområden till 30 km. Jag bor i en kommun utanför stockholm och på det sättet började omvandlingen här. Ett brev från en kommuninvånare. Förvisso är det många kommuner som redan har så, så vi var ju inte först så det kanske inte enbart var brevet, men brevet gjorde att fullmäktige tog upp frågan. Men förutom att säga vad som har hänt med er katt så kan man ju trycka lite extra på att många andra kommuner redan har infört 30 km i bostadsområden. För en nollvision om döda vill vi väl alla ha?

  Kram Hemmafrun J

 4. Johanna:)

  Jag har inte påsklov förräns nästa torsdag, men hela världen har ju lov nu.. :S
  Skönt att Lovelia verkar frisk nu i alla fall, och hon är jättesöt på bilden:)
  Och just det, SKÖNT att köket är klart!
  Nu vill jag se bild!

 5. Elin

  Vi hade samma problem på vår gata, med grannar som körde alldeles för fort. Kommunen sponsrade blomlådor som vi fick placera ut som hinder för att sänka farten på gatan, men det ledde till att grannarna körde minst lika fort, men på trottoaren istället… Ska bli spännande att se det färdiga köket! 🙂

 6. Ann

  Men är det verkligen 50 på en villagata? Låter ju helt otroligt, aldrig hört talas om. Här har de till och med 30 på genomfartsleder, som det ligger villor runt om och förbi skolor skulle det ju aldrig vara 50, så varför förbi bostadshus? Om det är 50 borde ni lämna in en motion till kommunen, eller var man nu lämnar in dem. Folk klarar uppenbarligen inte av att tänka själva, då måste det vara någon som bestämmer åt dem. Som du säger, ska det till ett påkört barn?

  Skönt att ha ett nytt kök!

 7. Maria med 4

  Snygga stolar! De har vi med… Och Lidingökök! Vilken bra smak vi har du o jag! Väntar otåligt på bilder!

 8. Malin Saarenketo

  Va härligt för er att köket är klart…väntar på bild 😉
  Angående vårdslösa trafikanter så har vi exakt samma problem, vi har satt upp akta barn skyltar, men det funkar iaf inte. En vacker dag tänker jag kasta ut en boll eller dyl, man blir så förbannad. det värsta är när man ser folk man känner igen som har egna barn. åker de bara sakta på sin egen gata?? Det verkar så, stor kram från mig

 9. ninni

  På några gator i vårat samhälle där det bor massor av barn så har de satt upp stolpar i vägen först tre på brädden på ena sidan gatan och sen tre lite längre bort på andra sidan så de får åka typ slalom emellan kan ju vara något att ringa och be om, vet att några här fick det efter att de själva fyllt stora träsill tunnor med jord och planterat blommor i som de ställde mitt på vägen och bilarna fick sicksacka mellan 🙂

 10. Nelly

  Det har varit kul att följa er köksrenovering eftersom vi precis också renoverar köket just nu. Även vi börjar närma oss slutet, fast vi gör allt själva så det är ändå någon vecka kvar med småkrafs. Det ska bli spännande att se ert färdiga kök!

 11. Ida

  Men hallå, bilder då?? 😉
  Angående er gata, kan man inte ringa typ kommunen och få hastigheten sänkt till 3o? Det brukar det ju vara på villagator. Jag vet en tjej som just fick tipset trehjuling av en polis när hon hade samma problem som du.

 12. Amanda

  Grattis till det färdiga köket!
  Jobbigt läge att grannarna inte tar er på allvar. Borde ju dessutom vara en självklarhet till på köpet.
  Kan intet låta bli att också lägga till att det du skrev om att Jordan gillar att vara utomhus, jobba med händerna och gräva i sandlådan låter som att han skulle bli en bra arkeolog. 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting