Allmänt

Soliga underbara lördag!

Välkommen tillbaka solen och värmen! Stanna gärna till jul eller så 🙂

Solig till sinnes blir man ju åxå när man får telefonrapporter från Eskilstuna där Corrinda ( och Perra) är på basketcup – de har vunnit alla sina  matcher  😀

Snarast utklassat lagen de mött, och i morgon är det dags för kvartsfinal. Håller tummarna!

Förra året förlorade de alla matcher, utom en som de vann på Walkover 😉

Återstår att se när de kommer tillbaka i morgon, skulle tro att det blir framåt kvällen.

.

Vi här hemma har haft en härlig dag, Jordan började kvittra redan vid 8-tiden, men jag slumrade på framåt 9 draget, då han bajsade, så var det slut på friden :/  Han är rolig för antingen så vaknar han som en solstråle och kan ligga och sjunga för sig själv länge och väl, eller så grinar han högljutt..oftast är han glad, tack och lov.

Vi klev upp och bytte blöja och så fick han välling, jag åt fil, och sen gick vi ut och satte oss i solen 🙂 Varmt och skönt redan vid 9.30 .. Härligt!

                                                    

Sen var vi ute mer eller mindre hela dagen, med lite avbrott för mat och vila. Vilken skillnad det är på sommaren!

Man är ute mest hela tiden, och är man inte det så står dörrarna på vid gavel.

Jag skjutsade Robban på tennis vid halv  två, passade som vanligt på att handla under tiden, idag blev det apoteket, klädaffären ( en jättefin avslutningsklänning till Novalie, och en liknande till mig, som jag ska ha …eh..sen! )  och så lite mat och lördagsgodis.

Janelle och Justus höll ställningarna hemma, dvs de passade en sovande Jordan och Loppan och Trixie som mest var ute och lekte:) Easy peasy. Novalie var hos en granne hela dagen.

Igår så kom det en ambulerande tatuerare förbi oss…. Resultatet??

Jo :

                                                      Novalie

Och Lovelia:

                                                    

 

Trixie tvättade av sin innan jag hann  fota.

De små tatuerarna glömde nämna att färgern behövde lite tvål för att gå bort….men det funkade fint med våtservett åxå. 🙂  Hade varit svårt med tvål runt ögonen…

Var några speciella tatueringspennor, såg ut som vanliga tusch.

.

Jag fotade min solcellslampa, först i dagsljus:

                                           

Pryder sin plats, och vaktar min kinesiska gräslök som övervintrade 🙂  Vad den där Ikea prylen gör där vet jag inte…. oops.

I nattens mörker ser den ut så här:

                            

Jag tycker den är stencool 🙂

Med blixt blev det såhär:

                            

Vi har så usel belysning i trädgården, och varje höst så inser vi riktigt HUR dålig, men det glömmer vi ju på sommaren när det är ljust…och så går åren…  😉

Men lite sådana här ljuspunkter livar ju upp 🙂

.

För några dagar sen så var ju sotaren här, och jag bar fram stegen åt honom, men sen fick den ligga tills Perra kom hem och bar undan den igen. Ungarna hittade såklart på alternativa användningsområden 😉

Man får snabba fötter av att trippa i varje steghål, fråga Robban – de brukar öva så på tennisen, fast med en repstege..

Höga knän ska det vara åxå….säkert skitjobbigt, men jag satt lugnt bredvid och kollade på 🙂

I bakgrunden syns vår fina rosbuske….det är den som är vadhög nu…. Den fick så mkt stryk av all snö i vintras att vi tog till stora grensaxen och kapade lite..antingen så tar den sig, eller så dör den. Vilket visar sig 😉

.

Igår var det ett jäkla flyttande på bilar här hemma 🙂

Perra åkte iväg på morgonen med sin gula buss, packade ur för Bondens egen marknad i Uppsala, där hans brorsa sen kom och tog över. Perra tog brorsans bil hem så skulle gula bussen komma när de jobbat klart. Brorsans röda Saab parkerades på gatan.

På eftermiddagen så kom min syster med Mazdan, som hon ju lånat eftersom hon körde (gleeeeeeed) av vägen med sin bil i vintras.Det är en Honda, och reservdelarna kommer från Japan. Ja, just det ja….Japan hade ju värsta naturkatastrofen för ett tag sen…Fabriken stängd..Man kan säga att reparationen av hennes bil drog ut på tiden, en hel del 😉  Jag ville ju ha min buss ytterst, så jag backade ut, och hon körde in Mazdan längst in.Jag parkerade på gatan efter Saaben.

Jag gick in och fortsatte med röjet efter maten, då kom Perras brorsa med gula bussen..

Bara ut igen då, ge honom hans nycklar, och få gulbilens nycklar, och han körde in den efter Mazdan.

Jag backade in min Silverpil.

Pust, ordningen återställd 🙂 Alla bilar hemma, och trångt som fasiken på uppfarten…

Vi ska så småningom bredda den så vi slipper flytta runt bilarna på det här viset, vore ju nice att bara kunna ta den man vill ha, oavsett vart den står liksom.

Jag hade ju tänkt ha Mazdan på gatan…men det orkar jag ju inte ändra på nu, orka flytta om alla bilar och bussar själv..

Ja det var om möjligt veckans mest svamliga berättelse 😉

Jag tror jag avslutar här….för nu 🙂

Bye bye !!

Kommentarer

  1. Sofia

    Vad fin lampan i trädgården är. Jag har en sådan som man har inomhus, dock inte just nu inkopplad, men det är fint 🙂

  2. Fia

    Vilket lag spelar Coriinda för? Emma spelade ett tag med ett lag som också är på cup i Eskilstuna tror jag den här helgen. Kommer inte ihåg om det var vaksala eller nåt helt annat????? Kul att de vinner för då kan jag reta Gunilla, EMmas tränare, lite;)
    Carola svarar: Corrinda spelar i Sävja – 00 flickor. Fick precis rapport att de förlorade…met sina egna, de möttes i semifinal eller vad det nu var…Typiskt.

  3. madalen

    Men åh va fräsig lampa!!! Var kan man köpa en sådan? säkert inte här i kristianstad inte 🙁 vad låg den i för pris??

    sköt om er ! varma soliga kramar 🙂
    Carola svarar: Den över köksön?? Ikea, såklart 😉 Tror den kostade runt 600kr.. Du kans äkert beställa den 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting