Allmänt

Ta två betala för en?

Eller ta en, få en på köpet??

Eller vad är det frågan om?

Nej jag har inte varit på ultraljud och hittat en tvilling till bebisen i magen  😉 (tyvärr, 🙂  )

Däremot så ringde de från Posten i morse och hade ett paket de skulle leverera och ville kolla att jag var hemma..

Okeeeey? Den här gången var jag mer eller mindre tvärsäker på att jag inte beställt nåt, speciellt inte nåt som skulle komma hemlevererat.

Postbilen kom, med…….ännu en trappgrind?

Tror jag , jag har inte öppnat det, men det ser precis ut som den förra. Min första tanke var att inte ta emot den, men så insåg jag att Posten ju inte kan skyllas för det, så jag signerade snällt och bar in den.

.

När jag beställde den så mailade jag för att tala om att jag betalat, det var man tvungen att göra direkt, men jag blev osäker på att det verkligen funkade…utlandsbetalningar är ju lite annorlunda, dessutom blev det lite knasigt med vilken bank de hade, men allt hade funkat finfint.

De mailade sen och berättade att en av förlängningsdelarna var out of stock och skulle komma nån vecka senare och att de då skulle skicka allt  på en gång, fine by me.

Så kom det en avi på posten att jag skulle hämta den, och samma dag fick jag två likadana mail om att grinden var skickad. Jag reagerade ju inte på att det var dubbla mail,sånt händer ju hela tiden att det blir dubbelutskick, men nu inser jag ju att det ju var ett mail per grind. Fast jag har ju bara betalat en, och en frakt.

Så vad gör jag nu?

🙂

Behåller den, låtsas som inget och är lycklig över att jag fick den gratis. Ni vet – gratis är gott ;)?

Skickar tillbaka den på egen bekostnad?

Mailar och reder ut det hela?

🙂

Rätt svar vinner en klapp på axeln 🙂

.

Givetvis ska jag maila och kolla vad som hänt, men jag tänker inte bekosta en frakt tillbaka, vill de ha den får de betala, annars kan jag såklart behålla den. Vi har fler ställen i huset  som är aspiranter på en grind 🙂

.

Idag är det varmt!  Just nu lite molning och aningens kvalmigt. Janelle vaknade med migrän – ett tecken på att det kan vara åska på gång…men efter några timmars sömn gick den över.

Robban mådde väldigt illa igår när han skulle sova… Jag tror att barnen helt enkelt dricker för lite och är för mkt ute i solen. Keps på!  Men njäe, de gillar inte det.

Jag ska iaf leta reda på Jordans solhatt, hans keps ramlar ju av när han hoppar studsmatta 🙂

.

Lovelia och Trixie är roliga . Eller influerade av andras åsikter snarare…

Till lunch blev det gårdagens middag, fiskpinnar, lax och couscous. De åt fiskpinnar igår, men tillbehören tog slut.

Båda stod och ylade om att de inte tyckte om couscous, det var äckligt och de ville inte haaaaa!

Eftersom jag inte iddes koka ris eller vispa mos, så insisterade jag på att de skulle smaka, och tror ni inte att båda ungarna smaskar i sig och ber om mer.

– Åh couscos är jättegott, mamma!!

Samma med laxen, som de annars inte vill ha. Trixies tallrik var renskrapad 🙂

.

Jordan åt cosucosuen och keso, jaja, det funkar.

Ingen av de andra barnen vill smaka på cosucous ens, jo de har provat nån gång, inte tyckt att det var så vidare värst och sen vägrar de. Givetvis tar de små efter de större..på ont och gott.  🙂

.

Nu har jag röjt i köket efter lunchen, marinerat massa kött ( fläskfilé, entrecote och kycklingfilé) för svärfar med fru kommer på middag i kväll. Han fyllde år igår, och de ville att vi ska komma dit, men ungarna har så tråkigt där…

De stora vill inte ens följa med, det finns ingen täckning på mobilerna 😉 och övriga har inget att göra. Farfar har en dvd, så de brukar ta med nån film, men sen är det alltid strul med den, fel inställningar och blablabla..

Så vi har helt enkelt sagt att de får komma hit istället.  🙂

De är två personer, och vi måste åka dubbla bilar för att ta oss ut dit, det tar en stund så ungarna hinner börja må illa åxå….Nej, det är enklast så här.

De tar med sig potatisgratäng och en underbar anananspaj till efterrrätt, så det enda vi behöver göra är ju lite sallad och grilla kött.  Grilla gör Perra, så jag får en enkel middag ikväll 🙂

.

Alltså…det här med att grilla.. Är det samma hos er, att det är mannens egenpåtagna uppgift?

Jag KAN, men tycker att det är om möjligt ännu tråkigare än att stå vid spisen  😉  Det är ju mest en massa väntan…Vänta på att kolen ska brinna, sen vänta på att det ska bli perfekt glöd, sen vänta på att köttet ska vändas, sen vänta på att det blir klart…..Samt se till så att ingen unge bränner sig..Och sen får man ju lägga till att man själv blir som en inrökt böckling, för ryker gör det ju.. 😉

.

Men, eftersom alla män förvandlas till grillkungar på sommaren så behöver jag ju inte anstränga mig 😉

Det är gott med grillat, men framför allt är det enkelt. För mig 😀

.

Nja om man skulle göra lite nytta kanske… Jag funderade på att träna, men grannarna bygger till sitt hus, och byggjobbarna har full insyn i vår gillestuga..Jag vet inte om jag har lust att bjuda på det 😉 Tror jag tar det ikväll, så kan jag se Arga snickaren samtidigt . Multitasking you know 😉

.

Nä nu får det vara slutslöat, dags att ta ner fötterna från bordet och hitta på nåt!

Ha det gott, vi hörs:)

Kommentarer

  1. Ida

    Även jag fick hjärtklappning och trodde du hade twins i magen. Hur gött hade inte det varit??
    Carola svarar: Det hade varit supergött 🙂

  2. Karin

    Hahaha, jag slarvläste oxå, och tyckte oxå det stog att du HADE en bebis till i magen 😛

    Jag hade nog mejlat företaget och sagt som du, ska dom ha tillbaka grinden får dom stå för alla portoutlägg 😉

    Kram

  3. TuvaLiten

    Hoppsan!
    Nåt liknande hände oss för en massa år sedan fast då var det en trasig dator som slarvades bort nån stans på vägen till lagning och strulade till det. Hux flux stod det TVÅ hela datorer i hallen PLUS ett nytt moderkort! ;o)
    Nu var ju detta inom Sverige, men vi slapp i alla fall betala portot för att returnera överflödig elektronik.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting