Allmänt

Tårtkalas!!

Idag var det då kalasdag, för Robban & Corrinda som fyllt 11 år, och för Novalie som fyller 8 år den 23 maj.

De hade olika önskemål om tårtor, och jag gjorde mitt bästa 🙂 Tiden när jag enväldigt kunde göra den tårta jag själv tycker är godast är förbi…hm..

Jag förberedde igår med att göra chokladpudding och vaniljkräm. Från påse, såklart, det är mig vi talar om…:)

Även tårtbottnarna köpte jag färdiga, två vanliga och en choklad, den har jag aldrig provat och var nyfiken.

Började med Novalies. Hon ville ha chokladpudding och grädde och jordgubbar på sin…och så här blev den:

Jag fuskade och struntade i att göra kanterna fina genom att täcka dem med grädde, tänkte att alla andra gör ju såhär…

Den här tårtan blev tydligen väldigt god, Perra avskyr chokladpudding så det var med förvåning jag hörde honom säga att den var godast!

Underlägget har jag köpt på Ikea, i plast och bara att diska av 🙂

.

Robban, han tycker ju inte om frukt eller bär eller sånt så han ville ha bara chokladpudding på sin…

Jag ville ju ha variation på tårtorna så jag hackade i dajm i puddingen och det blev smaskigt!

Så fick han hackad dajm som dekoration åxå, och några polly som var kvar sen lördagsgodiset:)

Chokladbottnarna var helt ok. Jag hade så gärna velat ha jordgubbar på den här, det hade varit supergott ihop med all choklad, men det vägrade han ju…

Även det här underlägget från Ikea, det är ett fyrpack.

.

Corrinda älskar jordgubbar, och ville ha vaniljkräm och gubbar, men lite lite grädde var ok, så jag blandade grädde och kräm på båda lagren och toppade med grädde och jordgubbar…Mums.

Jag har köpt en ny sprits, som en såndär spruta och den funkade fint, har haft en gammal hederlig spritspåse, men tycker att man värmer upp grädden så med händerna att det bara blir söl och kladd.

Underlägget kommer såklart från samma fyrpack som de andra 🙂

.

Alla tårtorna på rad, med ljus i:

Tårtfaten på fot är min systers, som jag har på evigt lån 😉

.

Robban fick en till handkontroll till Ps3 och han och en av gästerna var mitt inne i ett spel, så han var svår att få ut i köket så vi kunde sjunga för dem, och så de fick blåsa ut sina ljus, men till slut så:

Jag hann inte med, så det blev rysligt suddigt, men jag gillade bilden ändå:)

Jag var väldigt glad åt att vi inte satt upp brandvarnarna än, för det blev rena Londondimman när alla trettio ljusen blåstes ut 😀

.

Jordan vaknade när vi började fika, såklart, det kan man ju inte missa, och kom direkt från sängen till tårta vid bordet:

 

Det  var inga problem att proppa i sig tårta fast man var nyvaken, men han gillade inte den med choklad utan föredrog den med vaniljkräm och grädde. Samma smak som sin mamma 🙂

I bakgrunden ser ni min lösning på bladlössen 😉 De två murgrönorna som är smittade har fått flytta ut på den lilla fönsterbrädan! De tål ju frost så det lär funka utmärkt även om det råkar bli kallt, vilket jag inte direkt tror.

Nu står de på sin plats, fast på  andra sidan rutan 🙂 Kan inte smittas vidare till de andra 🙂 och det ser ut som innan, nästan 😉

.

Barnen fick fina presenter och var väldigt nöjda allihopa, kul! Lite presentkort på olika ställen, det är kul tycker både de och jag, de kan de välja själva och få bestämma helt som de vill.

Novalie fick äntligen ett gäng med de här Zoobles

Zoobles twins, Wesley and Alvasom hon önskat sig så länge 🙂  De är ju rätt söta. 

Corrinda fick bla en snygg bikini, och ett par 3/4 dels jeans som hon älskade, och linnen som var underbara i materialet, tunna och mjuka 🙂

Robban fick ju då en handkontroll och lite presentkort och så fick alla barnen en klocka, kanske de kan passa tiden nu då 😉

Måste kolla igenom ordentligt vad de fick för jag inser nu att jag inte har full koll.. 🙂

.

Novalie har ju inte fyllt än och av oss har hon inte fått sina presenter än, så hon är väldigt nyfiken 🙂 men det får hon vara ett tag till.

.

När alla åkt så var barnen hungriga, vilket jag inte alls kunde fatta, för jag var totalt proppmätt av all tårta…även om jag” bara” provade två av dem … men de hade väl hoppat bort alla kalorier på studsmattorna eller nåt 😉

Vi beställde pizza, kebab och falafel…helt i denna dags nyttighets tecken 😉

Min syster erbjöd sig att skjutsa Janelle som skulle till stan och träffa Justus, så hon blev kvar på middag hon med eftersom Janelle skulle åka lite senare.

.

Nu har vi röjt undan i köket, ställt tillbaka alla kaffekoppar och fat och tårtfat på sina platser och kvar i kylen finns bara en halv tårta ungefär, blev lite kvar av alla. Det är inte helt bra för moralen, för då är det väldigt enkelt att proppa i sig en bit till i morgon….men jag tror jag är mer än nöjd faktiskt. Barnen får offra sig, de är lediga i morgon för det är en studiedag för lärarna.

Jag ska försöka komma iväg med Patricia och titta efter balklänning, hon är den enda som inte köpt nån än…

Haha, Perra är så korkad ibland 😉 eller snarare bara en helt vanlig man…

Han hade lugnt på jobbet i morgon så han skulle komma så fort han kunde så vi kunde åka iväg ensamma, jag och Patricia. Men så ville han gärna träna, och det brukar vara runt 17.30.

Jag förutsatte att han då skulle vara hemma redan vid lunch eller så, men han sa i förbifarten : Ja men det räcker väl för er att vara iväg i två timmar???

HA HA HA HA…. !!!

Skulle inte tro det va?    😉

När han handlar kläder, så går han in i en affär, tittar sig omkring efter det han är ute efter, ser nåt som ser bra ut, tar sin storlek och går till kassan och betalar. Häpp, tar max fem minuter.

Att han ibland får åka tillbaka med kläderna för att det inte passar , för även om herrstorlekarna verkar lite jämnare än dam ditona så felar det ju ibland, det bryr han sig inte om 😉

Så hans förståelse för att vi tjejer behöver oceaner av tid när vi ska shoppa, den är obefintlig 😉

Hur han nu kan ha missat det, som varit tillsammans med the Queen of slow shopping, kvinnan med beslutsångest deluxe, i snart 24 år…det fattar jag inte … ?   😀

.

Jaja, vi får se hur det blir , men snart måste vi sätta fart iaf.

.

Svärmor tog med sig vårt gamla matbord som stått i gillestugan så nu är det gott om plats där igen, sååå skönt!

Ska flytta iordning på crossen och kettlebellsen och de andra vikterna imorgon, ska bli trevligt att kunna bre ut sig lite mer 🙂 Pumpa pilatesbollen ska jag se till att göra åxå, och smörja bakaxeln på crossen som gnäller.

,

Syltkrukan har ju stugor för uthyrning, typ Bed and Breakfast men jag tror inte det ingår frukost 😉 och de utökar sin verksamhet hela tiden eftersom det är stor efterfrågan på den här typen av boende. Det är mkt arbetare, just nu är det flera gäng som röjer runt järnvägen, och tidigare har det varit folk som planterat skog. Sen bygger de ju en gigantisk arena i Tierp, som drar massor av folk.

Nu har de precis fått klart med ytterligare ett hus, som behöver inredas, och där kommer vårt gamla skrot till pass 🙂

Köksbordet plus stolar, olika lampor, hatthyllor, ett slagbord osv, allt har de kunnat använda där, för det är ju inget fel på det, bara att vi är less 🙂 Så när man kommer dit känns det som hemma 🙂

.

Undras om man ska gå och puffa lite på Robban och säga att det är sovdags?? Han lär ju sitta med sitt nya headset och sin nya kontroll och vara lost in space i nåt TV spel 🙂 De är ju lediga i morgon, men han kan gott hoppa i säng ändå.

.

Ha det så bra!
Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Michaela Lejonberg

    Va goda tårtorna såg ut:)
    Duktig du är!

    Skönt o bli av med allt gammalt ”skräp” och det ändå kommer till nytta! En väninna till min styvmor behövde ett linneskåp och det hade vi ett ute i förrådet som vi inte använde som hin kom o hämtade. Dock blev jag tjurig för min styvmor hade lovat henne att ta skåpet gratis och vi hade hoppats på 100-200kr för det iaf! Men vi är av med det och har lite mer plats i förrådet… tror jag!

    Kram

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting