AllmäntGraviditetJamieTräning

Otäcka djur..

I morse så upptäckte jag en fästing, på min mage!! Ihhhhh, äckligt.

Den var pyttepytteliten och satt mitt på magen och goffade i sig. Jag har haft tre fästingar i hela mitt liv, alla de sista fyra åren, och två av dem har suttit på magen.

Vad är grejen med det ? De äckliga djuren ska ju föredra mörka, fuktiga ställen…och jag lovar er, att även om jag fött nio barn så är inte min mage bläddringsbar…den är inte platt, men absolut inte full av veck, så varför de gillar den vete sjutton?

Behändigt dock, för ska man nu ha ett odjur som biter sig fast så är det ju att fördra att det sitter så man ser det och kan ta bort det enkelt, och att jag kan göra det själv, för jag kan inte lita på att nån annan gör det lika bra som jag 😉

.

Det var enkelt att ta bort den, den hade väl precis bitit sig fast, men ändå…. de är äckliga..

.

Jordan kunde inte sova i går kväll, så han låg och sjöng för sig själv till nästan midnatt, så därför sov han länge idag, vaknade strax före 11…och var sist upp av oss som var hemma.

Jamie ville upp och få ny blöja, så även om jag gärna hade sovit till 11 jag med så klev vi upp lite tidigare.

Lovelia hade nog vaknat till redan när de andra gick till skolan, men hon  klev inte upp utan låg och småslumrade tills jag kom upp, då satt hon och gosade med Jamie medan jag duschade 🙂

Äämmii, heter han på Loveliaspråk , sötnos:)

.

Sen hade ju jag tänkt mig en röjardag, tvätta och städa ute, men det blev inget av någotdera.. suck.

Jag körde igång en tvättmaskin, men den har sen påbörjat en tvätt utan att bli färdig nångång tre fyra gånger…

Igår kväll gick det ju en huvudsäkring, som vi bytte, och idag så såg jag att det var stilla i poolen, och den pumpen går på den huvudsäkringen så jag begrep ju att det var samma igen…Lämpade Jamie till Janelle och gick ner och skruvade ur, och i med en ny….som smällde direkt, poff!

Hu… Pratade med Perra i telefonen samtidigt, och vi kom fram till att jag skulle dra ur den nya pumpen till poolen, vi har ju två, en sandfilterpump som renar vattnet och en pump som kör upp vattnet på taket till solcellerna, och den är ny, allt annat på den där säkringen har alltid funnits där. Jag knölade mig runt poolen och drog ur den och sen ner i källaren och satte i proppen och nu funkade det 🙂

Fridens.  En halvtimme senare stannade allt igen….men faan. Jag ringde Perra igen 🙂

Han kan ju precis lika lite som mig om el, så det var ju ingen hjälp direkt, men han skulle ringa elektrikern som var här när vi gjorde köket, och man ska ha lite tur åxå, för han jobbade inne i Uppsala idag, och lovade att komma två timmar senare 🙂

.

Det var superkonstigt väder, solen strålade och det var varmt, men det regnade samtidigt, mellan varven ganska mycket .Ibland åskade det och mullrade på rejält. Inget röja ute väder med andra ord..

 När det var en halvtimme kvar innan Trixie slutade så bestämde jag att det var ju varmt och skönt, så  vi promenerade och hämtade henne, jag tog på regnkappan, och Loppan fick regnjacka, och så lade jag med Novalies och Trixies regnkläder ifall det skulle ösa ner.Men det var strålande sol hela vägen.

Trixie hade samling när vi kom så vi väntade lite på henne, hon såg lite bekymrad ut min lilla tjej, men var nog mest trött. Hon hade haft kul iaf 🙂

En fröken hade gått fram till henne när hon gick runt och såg ensam ut och frågat vilka hon kände och Trixies svar på det var: Typ alla….

Haha, det märks så väl att hon har äldre syskon 😉 Hon pratar ju som en tonåring ibland.

Promenixade hem och väntade på  elektrikern.

Jamie somnade i vagnen och Jordan lade jag inne i sängen, och sen hann jag röja lite, men eftersom diskmaskinen går på den strejkande säkringen så blev det ju en del disk i diskhon som jag inte gillar, men handdiska var inte prio ett.

Plötsligt så öppnade sig himlen och det vräkte ner regn. Ett riktigt skyfall, och precis då kom elektrikern, han satt kvar i bilen och väntade in ett litet avbrott i regnet 🙂

Jag såg att Jamies vagn stod lite taskigt till så jag krånglade mig fram till honom längs med väggen, bakom alla stolar till bordet, och såg att det ju faktiskt regnade in på honom , stackarn var alldeles blöt på magen:) Det läckte från regnskyddet i en rännil rakt ner i vagnen…Han fick komma med mig in.

.

Elektrikern hittade inga direkta fel ,men det låg alldeles för mkt på den säkringen, hela 23 ampere på en 16 amperes säkring….hm…konstigt att den hållt utan problem tills nu..?

Han kopplade om lite iaf så nu ska det vara bättre…hoppas vi ,annars får han komma tillbaka 🙂

.

Corrinda visste inte att han var nere i källaren och skuttade ner där för att hämta nåt, och så stod han där i mörkret med en pannlampa….Hon illtjöt 🙂  Vet inte vem som blev räddast, han eller hon 😉

.

Lagade middag, och sen ville Corrinda till Gränby för att köpa en ful sak, och Patricia ville ha ett par svarta byxor, så vi packade in oss och åkte.

Corrindas köp får ni se i morgon, det funkar inte att ladda upp bilder just nu av nån anledning..

Sen gjorde jag årets misstag….

Tjejerna ville in på Kappahl och där var det ordentlig rea, alltså rejält sänkta priser, byxor för 50kr osv..

Jag hittade ett par byxor och skuttade in i provrummet….BIG mistake..  Alltså, jag vet att det är knappt fem veckor sen Jamie föddes, men ändå….måste allt flobb lägga sig på rumpan och låren? Och de där groparna… Som sagt.

Big mistake. 😉

Hemma så klagade jag för Perra och vet inte om man ska vara glad eller ledsen åt att han  är ärlig för han konstaterade bara lugnt att så där brukade jag minsann se ut efter förlossningen, men det försvinner ju sen..

Brutalt uppriktig 😀

Jag hoppas det , så man kan slippa hoppa högt i provrummen i framtiden ..

.

Bara för det ( skojar bara) så tog jag en sen kvällspromenad med Jamie till Ica, lite kyligt ute, men skönt.

Sen plankor, nu har jag ökat så det är en minut på varje 🙂

Syrran smsade att en av våra favoritledare på Friskis har ett HIT pass ( high intensity) så nu är jag såååå jäka sugen på att träna igen!! Men dit är det ju en bit kvar…fast snart..!

Jag tänker inte lämna Jamie hemma för att åka iväg och träna, inte medan han är så liten, för jag vet att det bara blir skrik och panik här hemma. Jag har ju gympat här i området förr, och då är jag bara borta en timme, men även då har bebisarna liksom känt på sig att jag varit borta, och varit hysteriskt ledsna…

Det gör så ont i hjärtat att jag inte tänker göra om det, ska jag iväg till Friskis så tar det ju längre tid, så det får bli hemmaträning tills jag är i hyfsad form och Jamie lite större. Alternativt får jag muta någon att vara där med honom 🙂

.

Jaja, nu har jag försökt ladda upp bilder flera gånger och det vill inte, så jag struntar helt enkelt i det, och tackar för mig :

Natti natti 🙂

.

Kommentarer

 1. joanna- att leva med Aspergers syndrom!

  Hej!
  Jag heter Joanna och 23 år gammal och när jag var 14 år så fick jag diagnosen Aspergers syndrom och nu bloggar jag öppen hjärtat om mitt lib för att folk ska få mer förståelse för hur det är att leva med ett dolt funktionshinder!
  jag undrar om vi ska köra ett länkbyte? jag får en fast länk på eran blogg så får ni en i min högerspalten och får ta del om mina ca 400 unika läsare dagen är detta nått ni är intresserade av?:)
  kram

 2. Mamma Till Tio

  Usch håller med dig !!!! Plockade en på Ville igår efter han kom hem från lekis och en i kväll när han varit på skogspromenad …….den när han kom från lekis undrar man ju hur den kunnat komma på honom….annat med skogspromenaden……..nä usch äckliga små kryp !! Det är bara hoppas att han klarar sig från följdsjukdomar !!! Ha en bra kväller =)

 3. Gunilla

  Vilken tur att fästingen satt som den gjorde. Men jag säger som alla andra: Vad gör detta grymma, lilla kryp för nytta???
  Stackars Corrinda!! Jag är säker på att båda blev lika rädda!
  Kram Gunilla

 4. Jenny

  Hade en fästing för ett tag sedan, på underbenet. Fast det visste jag inte om. Inte förrän jag fick ett gäng myggbett och insåg att ett bett absolut inte uppförde sig som de andra. Den klassiska ringen och femkronestorleken… Efter en vecka var det bara till att gå till doktorn. Borrelia. Penicillin i 10 dagar, men sen gick det åt rätt håll. Blev en infektion i bettet dock. Och när peniccillinkuren var klar började lederna krångla…

  Märkligt är att min moster fick borrelia i samma veva. Hur stor är den sannolikheten liksom?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting