AllmäntJamieTräning

Härlig dag!

Jag borde verkligen inte bo i Sverige. Det är inget klagomål utan ren fakta:)

Dagar som igår, när det regnar och är grått, grått, grått så blir jag seg och låg och på dåligt humör, men dagar som idag – när solen strålar och det är underbart ute, så får jag sån energi, jag får saker gjorda och mår allmänt gott till både kropp och själ:)

När det är kallt får jag ont i nacken, dras med det hela vintrarna, men känner aldrig av det på sommaren..

Nej, Sverige är ett bra land på många sätt, men klimatet är inte det jag skulle önska…

.

Idag så väckte Jordan mig runt 9-draget, då hade Lovelia redan kommit och lagt sig bredvid mig och Jamie, hon hade fortfarande feber..Vi klev upp, alla utom lill-J som trynade gott i min säng.  Jordan fick ny blöja och kläder, och Lovelia och han tittade lite på Tv medan jag duschade, och sen , eftersom Jamie fortfarande sov, så röjde jag köket som såg ut som en soptipp.. Blir alltid så på helgerna, för ungarna kommer upp med chipsskålar, eller godisskålar och ställer dem på köksön, de tomma påsarna får gärna ligga kvar åxå, och så ställer de sina glas med cola eller vatten i där med…och tallrikar från tonårstjejerna som äte rmitt i natten…osv..

Jag hann plocka i diskmaskinen, torka av alla bänkar, slänga i en tvätt nere och äta frukost innan lillkillen hojtade 🙂

Lovelia och Jordan åt lite fil de med, och sen gick Loppan tillbaka till soffan och var trött…kände på henne och det var ganska hög feber 🙁  men fingret har hon inte ont i , men det är blått och svullet.

Trixie smög upp och hämtade sitt Nintendo, och sen kröp hon i säng igen 😉 Alla tre småtjejerna är i en Nintendoperiod! De spelar och spelar, överallt… framför Tv:n..vid matbordet ( inte när vi äter då) ute på studsmattorna, på toa…hm..;) när de ska sova, när de vaknar och all tid där emellan .. Tur att det går i perioder.

Men det blir inte så mkt andra leksaker att plocka undan förstås 😉

.

När Robban vaknade så tog jag småkillarna i vagnen och gick en snabb promenad…kanske ska man kalla det för Powerwalk, för det är ju vad det är 🙂 men det låter på nåt vis så pretantiöst …

Hur som helst så var det träningskläder på så det var ju i motionssyfte jag gick och inte för att titta på blommor 😉

Idag tog jag en annan runda än vanligt, och den kändes perfekt. Vi gick en del av den när Jamie var runt 2 veckor och då var det tungt att gå, men nu susade jag fram …nåja .

Lite irriterande är det att jag fortfarande är rätt instabil i bäckenet. Jag känner hur det knäpper till bak i ländryggen när jag går…gör inte ont, men knäpper…knäppt värre 😉

.

Jordan tittar på naturen, blir lycklig när han ser ett djur av nåt slag, men ännu mer när det kommer ett flygplan, då hojtar han: Mamma, uppe!!  Och så vill han att jag ska titta upp…men grejen är bara att det ju inte är så lätt att se ett plan när man är i skogen, men det skiter ju han i, jag ska titta uppåt 😉

.

Jamie sov sig igenom hela rundan, och en stund till hemma, så jag hann slänga tvätten i tumlaren och fylla på med en ny maskin.

Jordan lekte ute en stund, innan det var sovdags, och då plockade jag en massa överallt, och fick undan diverse som legat och väntat.

Jamie vaknade och var söt en stund:

                                              

Även den här tröjan säger allt 🙂

Jo, han har en som det står daddy på åxå, för rättvisans skull…

Han har fått en massa skorv i hårbotten, i ögonbrynen och lite bakom öronen…sånt gillar jag inte, så det blir tuffa insatser några dagar för att få bort det 🙂 Jag brukar gnugga in vanlig babyolja, låta det sitta ett tag och sen kamma.

Brukar funka, och annars får jag väl åka till apoteket och shoppa tyngre grejor.

.

Sen passade den här prinsen på att sova flera timmar i vagnen! så jag hann ju med att röja garaget. Hann ju inte klart där innan han föddes, och ungarna fyller ju på hela tiden, och de kan ju av nån anledning inte sätta tillbaka saker på sin rätta plats, så det var mest plocka rätt som gällde, men även lite mera sortera.

En stor svart sopsäck med mjukdjur står nu och väntar tillsammans med klädkassar, böcker osv på att åka till Röda korset. Om nån skulle vilja ha en massa Disneyböcker, sådana där man köper via bokklubb, så hojta till! Jag har två kassar att skänka 🙂 De är gamla, sen jag och syrran var små, men Disney är ju ändå Disney ..

.

Corrinda var med Perra på marknad idag 🙂 och i morgon vill hon åka och köpa ny mobil…Alla kompisar har Smartphones så det är klart att hon vill ha en sån hon med. Jag tycker inte om det här med att man måste ha den senaste mobilen men tjänar hon ihop till den själv så kan ju inte jag bestämma vad hon ska göra med pengarna.

.

Vi beställde mat idag.. Barnen från en pizzeria, och Perra och jag sådana här:

                      

Det är så SNYGGT med sushi ju. Och de flesta smakar gott åxå.

Efter maten hade jag lovat Lovelia att vi skulle gå en promenad, hon blev ledsen när hon inte fick följa med i morse, men hon hade ju feber, och då kan man ju inte sparka sig runt på en springcykel i 50 minuter..

Nu fick hon åka vagn:)

Det gör hon sällan, men hon tycker det är himla mysigt, så hon satt där och babblade och bubblade.

Väl hemma sen så höll alla skolbarnen på att duscha, de har skolfotografering i morgon, så lite hårtvätt var på sin plats. Jag skurade ur babybaljan och sen fick Jamie sitt premiärdopp!

Han har inte badat sen han föddes, och tonåringarna tycker det är såååå äckligt 😉 de som duschar flera gånger om dagen..Men jag har ju tvättat av honom från topp till tå varje morgon, så speciellt smutsig är han ju inte.

Han älskade det.:)

Massa olja i vattnet , massa olja i huvudet så skorven skulle lösa upp sig, och så låg han där och jäste och var nöjd.

Bilder på det kommer i morgon, för systemkamerans batteri laddade ur..

Nu ligger han här, nybadad i bara blöja och filt och luktar babyolja:)

I morgon ska vi väga Jamie igen!!

Sist vägde han 5,3kg precis, och var 56 cm lång, och då var han 4 veckor.

När han föddes så vägde han 4030g och var 51 cm.

Gissningar??

Jag tror att han inte gått upp sååå mkt, men kanske runt 5,6kg??  

Nja…det visar sig!

.

Min tanke var att gå till Öf samtidigt, men eftersom Lovelia haft/har feber så får vi vänta med det, en feberfri dag försöker jag hålla på, för allas skull..Sen vet jag ju inte om hon är feberfri i morgon ens..

,

Vi håller på att tömma poolen….Inte kul, för det markerar liksom slutet av sommaren, även om det kan vara finväder länge till , det är roligare att fylla den 🙂

Ingen har badat i den på länge nu, och det är ju onödigt att kasta i klor för massa hundralappar när den inte används.

.

Perra ska försöka vara ledig på tisdag 🙂

Det är massa som släpar efter här hemma, och som måste fixas. Gräsmattan måste klippas, poolen fixas, solfångarna tömmas på vatten, min buss måste till verkstaden, den låter som om hela ljuddämparsystemet ramlat av…, grejer ska till tippen, och till Röda korset osv…

Kanske kan man få till en lunch åxå , det gäller att passa på, man vet liksom aldrig när han är hemma igen..

.

Nu är det sovdags snart!

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. lillys mamma

    min dotter har haft mkt skorv i 3-4omgångar och ja har köprt borago från apoteket, de är kanon!
    lite väl kletigt i lågnt hår som nu när hon är 2½år ,men blöter man håret först så blir de bättre.. å man behöver inte kamma eller skrapa bort de heller..

    förresten så är ja å sambon med morgontrötta, och när dottern va bebis sov vi ofta till 11, hon ammade och somnade om mest hela tiden.. nu sover hon till 9-10.. och att hon sovit hela nätter sen innan 6månader får man ju skryta om 😀
    å länge så åt hon bara frukostgröt och lunch, ev nå frukt, sen ammade hon resten.. å höll sig mätt å växte.. medans andra tröck i småungarna gröt på kvällen så dom nästan spydde -för då skulle dom sova längre.. men de funkade inte så bra.. före 8 går ja inte upp om hon inte är sjuk (eller blöjan läckt)

    de tråkiga är att de blir olika sovamiddag tider mot andra barn,så de krockar å kan bli svårt å hitta tider som passar att träffas.. tycker an ska passa på å sova om man kan, snart ska dom börja skolan å måste upp å iväg.. ja har valt att skippa dagis helt, ev när hon är 4-5år.. de visar sig då..

  2. Moa

    Förresten, får jag böckerna trots jag bor i Göteborg så maila gärna. 🙂
    Carola: Du får de gärna, men du får hämta dem 🙂

  3. Moa

    Jag vill gärna ha några Disney böcker. 🙂 Jag har ett barn och han gillar böcker.
    Dock bor jag inte i Stockholm, utan Göteborg. =/
    Lovelia får krya på sig! Hoppas hon blir frisk snart. 🙂 Jordan är så urgullig, liknar Jordan tycker jag. 🙂
    Fina barn du har! Kram

  4. Marlene

    Jag gissar kring 5700g 😉 Han är ju så fin lillgrabben er! Min minsta är 4½ månad men en aning mindre än Jamie. Förra veckan vägde hon 5420g och var 62cm 😉

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting