Allmänt

Sköna söndag:)

Underbara soliga dagar, jag försöker lagra så mkt sol och värme som det bara är möjligt!  Jag kan inte tänka mig att det snart är vinter och kallt, för kallt att sitta barfota och barbent på terassen och dricka kaffe..inte ens skor och en kofta kommer funka ju… Åhhh jag vet att jag tjatar, men jösses vad jag ogillar det här halvåret som kommer nu…

Med bacillsnurr och viruskaruseller i oändlighet. Vill INTE.

Men många barn på olika ställen, förskola, olika klasser, olika gymnasium, så snappar de gärna upp massa elände. INte nödvändigtvis, vissa år håller de sig friskare än andra, men risken är ju rätt stor för att nån/några är sjuka. Det är svårt att planera in nåt för det spricker ofta av sjukdom.

Det är nog det enda som är riktigt negativt med många barn, att det är så många som dra hem smittor.

Så, den riktigt stora anledningen till att jag avskyr kyla och slask är alltså sjukdomarna som kommer som ett brev på posten.

.

Som ni kanske anar så har vi en sjukling hemma nu….Corrinda fick huvudvärk på eftermiddagen och ser rätt emlig ut, stackarn…

Så nu tar vi steget in i dimman, och kommer väl ut på andra sidan, bleka och trötta framåt slutet av mars…början av april:)

Men men, det som inte dödar härdar, och det kan man nog applicera även på väder .

En solsemester skulle inte sitta fel, men det blir ju bara en vecka eller så…och sen är det samma träl igen..

Funderar på om det kanske vore möjligt på riktigt att flytta till solen under vinterhalvåret???  Det blir nog väldigt svårt att få det att funka, och framför allt blir det hiskeligt långt för Perra att pendla till jobbet 😉

Men sen kanske….om hundra år…

.

Strunt samma, nu är det såhär i det här landet, och bara att gilla läget, och som sagt, än så länge är det härliga dagar….Lagra sol, lagra värme!

.

I morse vaknade jag klockan halv fem av att Jamie pep, och när jag skulle flytta honom närmare så han kunde amma, så upptäckte jag att han var precis dyngsur, från axeln ner till fotknölen på den sidan som han låg på. En stor våt fläck runt honom åxå…de där blöjorna kan inte ha suttit riktigt som de ska 😉

Bara att kliva upp, och tvätta av lille vännen, ta med ett badlakan till sängen och lägga över det blöta , byta lakan mitt i natten funkar ju inte, med en man och två barn till i sovrummet, och sen vände jag på oss så vi låg med huvudet i fotändan.

Jamie var vid det här laget klarvaken och superpigg.  🙂

Han låg och kvittrade lite, kikade och sprattlade runt tills framåt 7 tiden, inte ledsen, men pigg.

” Vaddååå dåå, jag var pigg ju !”

En stund fick jag sova innan Jordan vaknade, men jag ignorerade honom en god stund, han kan ofta sitta kvar i isn säng och sjunga eller nåt i upp emot en timme , men till slut var jag tvungen att öppna ögonen och titta på honom.

När han såg att jagv ar vaken så log han stort, sa Hej Mamma, och kastade slängpussar!!!!

Det har han aldrig gjort förr:)

Ett ganska härligt sätt att bli väckt på.

  Sötis!

.

Ett piratkalas stod på agendan idag, och den lilla piraten sminkades och kläddes på av Corrinda, de höll på i flera timmar igår att välja kläder och accessoarer, och så blev det fint åxå – ser ni vem det är??

 

Våra vindruvor bakom henne är färdiga, och så himla goda! Fast med kärnor i så barnen gillar de inte, de är så vana med de kärnfria som finns nu.

Novalie, aka piraten 🙂 fick skjuts av en granne, och jag och kompis J med sonen W åkte till Ulva och deras hantverksmarknad. Med mig fick jag en bunt barn:

Jordan, Jamie, Corrinda, Lovelia och Trixie 🙂

Idag gick det bra att fälla ihop vagnen! När man inte har en babylift på såkan jag nog tänka mig att det är rätt behändigt till och med, men just nu blir det ju många moment runt ikring, plocka bort liften och bågar och sånt . Men jag tycker väldigt , väldigt mkt om den här vagnen annars, den är himla härlig att dra omkring på.

Vi shoppade oss fattiga, det hör till. Ska se om jag kan fota i morgon.

Hihi, en tjej sålde jättefina keramiksaker, och vi fastnade där. Hon kände igen mig från TV och i nästa andetag så sa hon:

 ”-Jag sålde en kakelugn till din svärmor en gång, och så såg jag henne med på Tv, det var kul .”

Jag funderade lite på vart svärmor har en kakelugn nånstans, men tänkte att den finns väl i nån av alla stugor, och sen gick vi vidare, på vägen tillbaka där handlade jag en ljuslykta som jag ställde på köksön hemma.

När Perra kom hem så hade jag funderat på det där, vart sjutton hon hade en kakelugn, så jag frågade honom, och han sa Nej, varför undrar du? och jag skulle börja förklara…..och så föll blicken på min ljuslykta – en kakelugn 🙂

Ahaaaaa 😉  Jag trodde ju det var en stor..hade inte en tanke på att det kunde vara de små som hon gjorde själv.

Jaja.

.

Nere vid själva kvarndammen så skulle ungarna kika, och ställde sig på en liten bro, det var rätt långt ner till vattnet, en 3 meter kanske, och så ser jag i ögonvrån hur nåt flaxar till…..och J säger: Nej! Jag slog av honom kepsen!

Hon skulle vända sig om för att gå och råkade då peta till sonens keps med armbågen så den flög rätt ner i vattnet, med gråt och tandagnisslan som följd såklart. Det var ju favoritkepsen.. Åhh så ledsen han blev, stackars lilla.

Corrinda sa direkt att hon kunde klättra ner och hämta den, men det går ju inte för det är lodräta väggar som slutar i vattnet, ingen strandkant där inte. Hon hittade en lång gren som de försökte få upp den med, men när de började peta på den så sjönk den och försvann.

Det var en mamma med väldigt dåligt samvete som gick vidare. Och en deppig son. Hoppas att det finns likadana kvar i affärerna nu bara så de kan handla en ny.  Så typiskt.

.

Barnen var trötta, och hade ont i fötterna, och var hungriga och törstiga och….ja, man skulle kunna tro att de helt enkelt var less på att gå på marknad 😉 så efter en korv så åkte vi hemåt.

Jamie hade sovit i vagnen hela tiden och jag trodde han skulle vakna och vara superhungrig när jag lyfte över honom till bilstolen, men han bara sov vidare:)

 

.

Nu har alla barn som inte är tonåringar gått och lagt sig, Robban ligger och läser så jag måste säga åt honom, och Corrinda ligger i fåtöljen intill och mår skrutt, hoppas det går över snabbt!

Vi kikade på Idol audition, och en kompis till Janelle och Patricia , sådär lite halvbekant är väl mer rätt kanske, var med 🙂

Om jag inte missminner mig så har han suttit i Patricias rum och spelat gitarr…och när han nu gick vidare så håller vi ju en tumme på honom.

Jag kikar inte på Idol mer än med ett getöga, förrän det börjar bli spännande, med typ fem program kvar, och om det finns nån röst som är extra bra, som Jays förra året.

.

Det var det, nu ska jag greja vidare!

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Barnens Hjältar

    Jag gör allt för att håla min lilla loppa borta från förkylningar. Vi skall flyga långresa med tre byten på lördag så jag vill inte att hon skall vara förkyld. Öronen krånglar mer då.
    Fina bilder 🙂

  2. Katie

    Det är Novalie på bilden =) Länge sedan en bild på henne var uppe nu 😀

    Hoppas ni fått en bra start på veckan Carola!
    Kramar, Katie med Nella
    Carola: Jag vet ju att du gillar henne, katie:) Det samma <3

  3. Madde

    Jag håller med, fy för hösten och med massa smittor och KYLA! Usch, men som vanligt har du rätt, det som inte dödar -härdar!
    Vad mer kan man säga liksom?
    Det är bara att stå ut och hoppas på att någon slänger ner ett par mille i brevlådan så man har råd med ett hus i södra Italien 😉

    Ha en toppen-dag!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting