Jamie

Det här med dopet

Vad skönt att höra att ni alla tycker det är ok att barn rör sig och låter lite i kyrkan!

Ibland funderar jag ju på om jag kanske är alldeles FÖR tolerant på vissa saker , men här var vi ju överens:)

Självklart så vill ju inte vi heller att nån unge springer gatlopp, hoppar och klättrar och vrålar och beter sig allmänt illa.

Det är absolut inte ett beteende jag säger ok till i vanliga fall och då inte heller i kyrkan såklart.

 

Det som känns lite ”jobbigt” är ju att den andra familjen trodde de skulle vara ensamma, och då är det ju en jäkla omställning att dela dop med en niobarnsfamilj 🙂
Men, det blir nog bra 🙂  De kan ju trösta sig med att de delar dop med en Annorlunda familj, kanske 😉

 

Idag har jag varit och köpt strumpbyxor till alla småtjejerna, och en ny vit skjorta till Robban i en storlek större, ska lämna tillbaka den andra.

De har av nån anledning gjort en liten lekplats utanför Lindex/Kappahl/Dressman/apoteket, och den har barnen kollat längtansfullt på när vi gått förbi, men ena gången var den inte klar och nästa ösregnade det, men nu idag så fick de prova:

Ganska liten och fjuttig, och precis vid parkeringen, så det är ju inte läge att lämna barnen ensamma där och själv gå och shoppa direkt 😉 så det  känns som att den kanske mest blir en såndär grej som man ska bråka om med barnen.

De vill gå dit och själv vill man uträtta de ärenden man har, så snabbt som möjligt och inte stå och glo vid en lekplats…

Fast vad vet jag, det kanske är bara jag som är trist 😉

 

Dopklänningen hänger på vädring, tanken var att jag skulle tvätta den, men den såg fräsch ut så då sparar jag den lite och kör vädring i fuktig blåst ist.  Så slipper jag stryka också – jippie.

 

Klockan 15.15 hade vi tid på BVC för Lovelias 4 årskontroll.

Idag kom jag ihåg det….glömde ju förra gången som dessutom var en läkartid..men Eva tyckte inte jag skulle ha dåligt samvete, för jag brukar inte glömma. Men det har jag ju ändå. Tycker inte om att folk får vänta på mig, jag vill vara i tid.

 

Förra gången jag vägde Jamie så provade vi att alldeles oförberett göra Lovelias kontroll, men hon var inte på topp då, aningens feber och lite skruttig, så hon började gråta…. Idag hade jag pratat om det flera gånger och hon var helt med på noterna 🙂

Eva frågade vad de skulle börja med och Lovelia hoppade upp på vågen, och det tog inte många sekunder innan de både vägt och mätt henne, jag hann inte med alls.

Hon är lång, mäter idag 109cm, och vägde 16,6kg.

Syntestet sen då, det hade jag också berättat om och hon satte sig glatt i stolen och lät Eva tejpa för ena ögat och sen pekade hon på sin lilla tavla i knät, korrekt varenda gång, på båda ögonen  = syn som en hök 🙂

Återstår att se om audiologen går lika smidigt ( hörseltestet) men de hade lång väntetid, så runt jul borde det bli.

Eva frågade om hon sov bra och Lovelia svarade ett glatt Jaaa! och samma svar på om hon tycke om mat 🙂

Full pott och OK stämpel på 4 årskontrollen:)

 

Loppan fick välja en tatuering och valde en tjusig med ett hjärta på.

Sen var det lilla tjockisens tur då….han ligger på den allra översta kurvan med sina 6.7 kg…:)

Lilla Jamie, prinsen min , 60 cm lång.

 

Innan vi åkte hem så gick vi in på apoteket och Lovelia fick välja en ny tandborste för att hon varit duktig:) 

 

Hem via affären för att köpa mjölk så jag kunde göra pannkakor enligt önskemål, och sen hann jag softa en stund hemma innan jag åkte för att hämta Novalie och Trixie som följt med V hem.

Steka pannkakor är inte så roligt, men med hungriga barn som äter och utbrister Åhhh vad gott! så är det helt okey 🙂

Men jag tycker inte att det är så gott längre, det är ju verkligen bara bukfylla, man står sig ju inte så länge direkt, även om jag hällde på hallon på mina och Janelles:) Hallonen som blev över har jag sen smaskat i mig som kvällsfika ..mmmm-

 

Perra kom sent så han fick äta ensam,  man kan säga ”stackarn” eller ”lyckost”  😉

Stackarn är ju för att det är lite trist att äta ensam, ,men lyckost för att det är lugn och ro och inga barn som behöver hjälp 😉  Det är bara att välja.

 

En dopfråga till då!!!

Vi funderar så det knakar här hemma….

Jamie är ju född på sin gammalmorfars 100årsdag. Det vore ju därför kul att ha ett av hans namn på vår son, men han hette Thure Unger Napoleon…

Thure hette en läskig kille som var några år äldre än mig när vi växte upp, och vi har haft en kanin som hette Ture..

Unger är ett efternamn i våra öron, tänker på Åke Unger på Radiosporten, eller var han kan vara…

Napoleon då? Jo det är coolt, men nu fick ju Jordan heta det!

Jag tyckte det var rätt hemskt i början, men ungarna älskade det och så fick det ju bli. Nu tycker jag att Jordan har världens snyggaste namn: Jordan Karl Napoleon Wetterholm…Kan ju  inte bli mer ståtligt än så 🙂

 

Men, hur gör vi nu?

Jamie har ett annat namn som han ska få heta också , men det vore ju onekligen roligt att kunna få in gammelmorfar eftersom av alla dagar man kan födas på, så kom Jamie på hans 100årsdag. Ja om han hade levt så länge då förstås, för han har varit död i väldigt många år..men ändå:) Han skulle fyllt 100.

 

Känns det som att vi fått slut på namn om vi ger även honom namnet Napoleon?

Vissa familjer låter ju alla söner/döttrar heta samma sak i andranamn, men vi har det ju inte så, utan alla barnen har ett eget förnamn och sen ett släktnamn som andranamn.

 

Eller ska jag glömma barndomens Thure, och kaninen…..Unger…njää…

Gahhhhh!!

Kanske struntar vi i det helt….men ändå…..?

Jag heter Napoleon och det här är min bror, Napoleon  🙂

Eller Jamie och Jordan , brother in arms 🙂

 

Natti natti:)

 

 

 

Kommentarer

  1. Michaela Lejonberg

    Napoleon är väl inte fel o ge båda sina barn? Känner en familj där alla pojkarna fått heta Natanel i andra namn, då det är ett släktnamn i deras familj. Leon är ju fint det med… är ju en del av Napoleon… fast Napoleon är ju bra cooooooolt alltså! tycker det är skitballt!

  2. Greta

    Många har ju föreslagit Leon, vilket passar väldigt bra. Men själv tycker jag han ska heta thure. Men någon föreslog lancelot, undrbart ju!
    Jag tycker att han ska heta: Jamie Thure Lancelot.
    Kraam

  3. Carro

    Tycker ni ska ta Napoleon.
    Gör absolut ingenting att Jordan oxå heter det.
    Dem flesta kvinnorna i min släkt heter Elisabeth, det är ingen som kommer sitta där i kyrkan o tänka: Jaha, fick han inget eget namn….
    Napoleon va finast av dem du skrev….

  4. Jenny

    Du har fått en underbar och söt liten son, så glöm det hemska du förknippar Thure med ! Klart han ska heta Thure 🙂 Hur gulligt som helst !

  5. malin.broman

    Skriv din kommentar här!han kan heta napoleon,är ju sött.
    har en dotter som skulle va född en vecka före din jamie,men hon kom 4 veckor före pga havandeskapsförgiftning.så hon är 3 månader nu,och är 55 cm lång och väger nu 4,4 kg har precis börjat me d56 på kläder.dock va hon liten när hon föddes 2044 gram och 44 cm lång.hon är vårat 5:e barn.lilla ida:)

  6. Karin H

    Varför inte Leon? del av Napoleon men ett helt eget namn. Fint tycker jag 🙂 Det är alltid svårt med namnen, och sen när de väl heter det, så är det hur självklart som helst!

  7. Marie

    Jag tycker absolut att båda killarna kan heta Napoleon, det gör väl ingenting om de har samma andranamn?
    Det vet jag flera som har. Två av våra killar har samma andranamn och det är ingenting som någon tänker på…
    Napoleon är ett jättefint namn, så jag tycker ni ska ta det till lillebror också!

  8. Anna

    Hej! Vad hette Ture i efternamn? Ett sonnamn? Kanske skulle Jamie kunna heta det då? Men annars tycker jag att Leon eller Unger är jöttefina namn som mellannamn alltså!Lycka till ned ert namnval nu! Kramar från en som läser din blogg varje dag!

  9. Cajsa

    Thure/Ture är ju ett jättefint (och coolt) namn! Annars är ju, som flera skrivit Leon, ett fint namn som ändå härstammar från Napoleon.
    Jag tycker inte att ni även ska ge Jamie namnet Napoleon. Det är ju kul att liksom ha sitt eget. Att låta Jordan ha detta tuffa namn och ge Jamie ett annat lika coolt som också härstammar från släkten. En grej hade ju varit om alla pojkarna hetat så i andranamn, men nu blir det väl lite tårta på tårta?
    Även Unger är ju ganska fräckt tycker jag!

  10. Neta

    Nej inte samma namnpå båda då ingen annan av era barn har det. Jag tycker du ska köra på Thure för då får du ju en ny asociation på det namnet och kan glömma den andre 😉

    Jag förstår den andra familjen, det är stort att döpa barn 1 och man vill att allt ska vara perfekt, men om ni tar hänsyn till varandra så går det nog bra. Varför inte ringa upp den andra mamman o prata lite så hon hör hur du tänker o.s.v.

  11. Ruina - tre barn under två år

    Ture är ett namn som jag tycker om, men så har jag bara bra associationer till det; en riktigt snygg kille från mitt högstadie bland annat 😉

    Unger är lite annorlunda, så varför inte!

    Napoleon anser jag att ni redan har avverkat. Det är väl roligare om barnen har olika namn.

  12. Camilla Lorentsen

    Unger e ju stel coolt och fint 🙂 Jamie Unger COOLT 🙂 Eller varför inte Unge(r) Jamie 😉 Skoja.

    Jag älskar namn och döpt min ena flick med tre namn och flicka nr två med 4 namn 🙂
    Skall bli spännande att höra va ni bestämmer er för…

  13. Emelie

    Hej Carola! vill bara säöga ja g har läst din bogg läng och din gammla 🙂 du skriver mycket mer här än vad du jore på andra bloggen alltså när du hadde jordan då kan manju följa dina dagar

  14. J.

    Hejsan hoppsan…
    Vilken stor lillprins du har!! 🙂 är han din största? Min prinskorv är lika lång men väger ett kg mindre .. Och han är min största.. Att det kan vara sån skillnad på syskonen.. Mina andra grabbar vägde vid födseln 2,8 och tjejerna runt 3,2 i snitt(förrutom twinsen då,2 kg o 2,4) så han är stor min korv!
    Thure är ju rätt coolt men inget kul om det ger dåliga vibbar… Så jag röstar på napoleon!!
    Ha det gott

  15. Charlotte

    Synd att ni inte kan kalla honom för Thurunge (Tur-Unge) då skulle ni få med två av namnen =)

    Thureleon? Thuleon? Nappunge? =)

    Nej, jag vet inte. Men jag hade definitivt valt ett av namnen och förmodligen Thure. Han skall ju inte kallas för det…

  16. Nathalie

    Hej!

    Jag tycker absolut att båda kan heta Napoleon! Annars så är förslagen om att göra om namnen lite också en bra idé!

    När min yngsta lillasyster föddes så ville mamma att hon skulle få ett namn från min mammas morfar, Gustaf. Men inte så bra att döpa en flicka till Gustaf kanske så det fick bli Gustava istället. 🙂 Påminner ju mycket om Gustaf men ändå tjejigt!!

    Lycka till med erat val 😀

  17. Linda

    Hej!

    Håller med dig när det gäller pannkaks biten, det ”suger” (som barnen säger). Man hinner knappt vända pannkakan innan de har satt i sig den. För att vänta tills alla pannkakorna är färdiga vill de ju inte. Men det är en tacksam föda till hungriga barn =)

    Vad beträffar namnet så tycker jag att du kan ha samma namn till pojkarna.

    Sen undrar jag vad beträffar att komma ihåg bvc tiderna. Har ni inte som vi har, att man får ett sms ett dygn innan du ska vara där. Det är toppen! Vi får det till både tandläkartider och bvc tider.
    Carola: nej inga sms till bvc , men till tandläkaren, det är verkligen toppen!

  18. Viktoria

    Jag har ju en liten Ture här sÃ¥ jag är aningens partisk till förmÃ¥n för det namnet 🙂
    När Ture kom sÃ¥ gnällde släkten pÃ¥ ”att det är ju ett namn som bara gamla gubbar kan ha”, men sen blev det ett gulligt gossnamn och idag förknippar ingen det med nÃ¥got annat är en tuff liten kille.

    Jag själv skulle INTE valt att ha samma mellannamn till två barn. Jag tycker att antingen så kör man ett släktnamn rakt igenom; tex ALLA pojkar får samma andranamn (alla pojkar i min mans släkt heter Karl) eller också så får man försöka hitta olika släktnamn till barnen. Napoleon är ett vansinnigt stiligt namn, men jag hade nog valt bort det ändå just för att Jordan fick det.

  19. Anna

    Delar av namnen som Leo eller Leon som någon föreslagit innan. Eller kanske en omskrivning av något av namnen så kommer ju i alla fall inspirationen från gammelmorfar. Typ Thor (likt Thure) – en äkta stark nordman :))

  20. Anna A

    Måste bara….. Petra föreslog ett eget namn ihopsatt av namnen…. Thunger!!!!!

    Klockrent hahaha
    Carola: Hehe, passar som handen i handsken 😉

  21. Britt Thormeyer

    Visst kan dom heta samma. min man ,våran son.våran svärson, hans pappa,lillebror,och nu mitt barnbarn har samma andra namn. min son har sitt som första namn. Dom heter Andre.Du har en underbar familj.hoppas det går bra med doppet,och lite ljud ska det vara på dop.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting