Jamie

Seven, sju, 7!

Joråmen så är det, Jamie har klivit över sjukilosstrecket 🙂

  Lilla gullegubben 🙂

 

Jag höll på att missa bvc tiden idag med…

Först på morgonen hade jag ju frukostdejt, och vi babblade en massa, Jordan kallade henne konstant för Mamma, oavsett hur många gånger hon rättade honom:)  Det gör han med J åxå, säger Mamma, men det har vi ju bestämt att det är för att han hör hur vi säger Ws mamma…men nu tror jag minsann  att han tror att alla kvinnor heter Mamma 😀

Han sa så till Janelle ett tag åxå, men hon blev så sur 😉 så han lärde sig kvickt att säga Janelle ist.

 

Hämtade Lovelia på kyrkis halv tolv och så hem och ge barnen lite lunch, innan det var dags att åka till Novalie i skolan för att vara med när hon fick MPR spruta. Jag har varit lite irriterad över att vi föräldrar ska vara med, herregud, det har ju alltid gått bra förr. Men nu plötsligt så kan faktiskt inte barn göra ett jäkla dugg utan att föräldrarna ska vara med, varför är det så? Jag tänker på de som jobbar, de ska ta ledigt från jobbet för att komma och vara med i de fem minuter ett stick i armen tar…? Perra hade lite överslagsräkning på det i morse och det handlar om stora summor i förlorat arbete..

Novalie var dessutom helt OK med att gå själv till sköterskan, tills hon insåg att alla andras föräldrar skulle komma….då bröt hon ihop och ville ha sällskap hon med, och det fick hon ju såklart.

Det är ju oftast så att utan föräldrar går det utmärkt att ge en spruta, men med en förälder närvarande så blir det läskigare…för varför skulle de annars vara  med liksom?

Jaja, jag är lite hård när det gäller sånt här, jag har oerhört svårt för trams och tjafs och krokodiltårar.. En spruta är väl inget att ynka om liksom när det finns riktigt läskiga saker..Lika så bryr jag mig inte så värst när de ramlar och slår sig lite, ramlar ner från en stol när de sitter och skruvar på sig eller slåss med varandra 🙂 Det HÖRS när det är allvar, och innan dess är det mest bara gnäll.

Ihh vad elak jag låter 🙂 men det mesta botas med en kram och blåsa på det onda och sen ett – spring iväg igen du:)

Finns ingen anledning att göra en höna av en fjäder. Varför göra en stor sak av nåt litet?  Till följd av sin barska mamma, och pappa 😉 så är ungarna inga pipsillar som illtjuter så man tror de brutit sönder vartenda ben i hela kroppen så fort de slår sig lite . Det är inget ”Peter och vargen” utan är det allvar så märks det direkt.

 

Såklart åker jag ju dit om Novalie annars är den enda vars förälder inte kommer, men jag behöver inte tycka det är ok.

 

Givetvis så gick det alldeles utmärkt. Det visste jag ju 🙂

När jag ändå var på skolan så hämtade jag Trixie, och så stod jag och pratade utanför med några mammor, när jag plötsligt blev osäker om det var 15.20 jag hade bvc tiden, eller om det var 14.20??

Jag var ganska säker på 15.20, men för säkerhets skull så raskade jag mig hemåt, hemma tio över två…kilade in och kollade almanackan och nog var det 14.20 !!!

Men så trött jag blir på mig själv?  Jag hade dessutom lagt in en påminnelse i telefonen, men på nåt vis missat att aktivera den..smart njäe.

 

In i bilen igen och upp till bvc, var där i tid, men fick vänta lite.

Det var ju läkartid idag, som jag missade förra gången, men nu blev den av, en  kvinnlig läkare jag inte träffat förr, men som var trevlig, och en distriktssköterske studerande.

Jamie fick med beröm godkänt 🙂

Lite över sju kilo, och 61 cm lång.

Ingen vaccination, jag var lite före min tid som trodde det…det är ju först vid tre månader, och han är ju bara 10 veckor.

 

Hem igen och halvslumra i fåtöljen en stund 🙂 Varm ammande bebis, filt och tråkig barntv har den inverkan.

 

Middag och det sedvanliga röjet, och barnen fick göra sina städområden. Ibland kallar jag det för ”deras sysslor” och känner mig som i Lilla huset på prärien;)

 

Veckans stora händelser är att Trixie har tappat sin första tand, i måndags 🙂

Och….

Patricia har blivit brunett:)  För tillfället….

Patricia fyller år på fredag, så imorgon ska jag se om jag hittar på nåt kul åt henne, och bara för att chocka kroppen lite ska jag gå och sova redan nu 🙂

 

Natti natti:)

Kommentarer

 1. Sandra

  Jag är uppvuxen i östergötland och på min skola var aldrig föräldrarna med när det var sprutor, om dom inte själva ville såklart.
  Inga läkar/syn/rygg-undersökning som vi gjorde hos skolsköterskan var de med på heller 🙂
  Dom är väl lite mesiga på dina barns skola 😉

 2. Neta

  Håller med om det där med sprutan, om man dessutom bor som vi ett par mil utanför stan så går det kanske ett par timmar i arbetstid + resor beroende på hur bussen går för nåt som tar 5 sekunder.
  Vi har ungdomar här från vår vänort i Estland sen förra torsdagen, 18 st och alla fick dom en liten ”Månkarbopåse” att ta hem till sina familjer, senap + 2 produkter från Syltkrukan så nu finns ni där också (dom åker hem idag)
  Carola: Härligt 🙂 Bor du i Månkarbo?? Jag harför mig att jag frågat förr, men glömmer ju…Björklinge?

 3. Ulle

  Är det istället för målsmans godkännande kanske??
  Carola: nej jag trro vi fick skriva på ett papper och ge godkännande för länge sen, men det är mest för att de förr fick den här sprutan när de var äldre..det är nytt vacc.program.

 4. Camilla 31 år & 8 barnsmamma

  Stor kille nu..:-D

  Vår Sophie som blir 7 månader snart väger inte 7 kilo än,en smal liten tjej..:-D

  Ha en jättebra dag .
  Mvh Camilla
  Carola: Föredrar små smalisar, de blir stora så fort när de är tjockisar:) JAnelle vägde 8,2 när hon var ett år:)

 5. Malin

  Hej!

  Vill tacka för en bra blogg. Jag har en son Klas som är född den 20/7. Igår var vi också på BVC, han vägde 7035gr och var 62 lång. Så roligt att de är nästan exakt lika stora! Ha en bra dag!
  Carola: Klas och Jordan kan spela i samma liga:)

 6. Caroline

  Hej hej!

  Tack för en trevlig blogg…

  Ville bara säga att jag håller med dig till fullo gällande det du skrev om barn som inte kan göra något utan en förälder närvarande!
  Det har blivit mycket så numer,är själv mer från den ”hårda skolan” (fast gillar ej det uttrycket,för vad det handlar om är ju att man vill att ens barn ska växa upp till självständiga individer med bra självförtroende)…
  Nuförtiden är det galet slappt…
  Jag har 2 st bonusbarn som emellanåt får skjuts av mamma när dom ej ”orkar” ta sig till oss själva!
  Det är bara det att mamma bor typ 500 m nedanför backen ifrån oss..*suck*
  Tror man att man gör barnen en tjänst genom att göra allt åt dom så biter man bara sig själv,för man får knappast tacksamhet tillbaka,snarare mera krav och otacksamhet…

  Kram från en till ”elak” mamma… 😉
  Carola: Håller med dig helt:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing