Allmänt

Fredag. Oj så originell rubrik ;)

 

Hualigen så jag hostat inatt…och såndär retig, stickig hosta som liksom inte ger nåt. Tacka vet jag en rosslig slemhosta så det lossnar nåt när man hostar, det känns lite mer befogat då, än när det bara retas. Så sovot speciallt gott har jaginte gjort, och knappast de som ligger i samma rum som mig…även om jag misstänker att varken Jordan eller Jamie störs så värst mkt.

 

Kvicknade till att att mobilen larmade kl 8.00 och fattade inte ett dugg? Vad var det? Varför lät det? Vad var meningen? Var dte min mobil? Ska jag gå upp? Va va va??

Tog ett tag att vakna till 🙂

Men eftersom det väntades frukostbesök så masade jag mig upp och hoppade i kläderna, och hann läsa nästan hela tidningen innan hon kom.

Lovelia kom upptassandes för trappan efter en liten stund och fick sin välling och ville se på Tv, och strax därefter kom Jordan upp och gnuggade sig i ögonen. Jamie var vaken och låg och kvittrade för sig själv en stund innan han fick komma upp och sitta i famnen.

Jordan har ju en, eller flera, timmars sängkammarröj på kvällen innan han somnar, och man vet aldrig vart han ligger när vi kommer in och ska lägga oss sen, lika spännande varje kväll 🙂

Inte allt för sällan så har han tagit plats mitt i våran säng 🙂

Knasputte.

 

Vi fikade lite och babblade mkt, precis som vanligt, och tiden gick som vanligt allt för snabbt, och vid lunch vinkade H hejdå, och då tog Jordan på sig stövlarna och skulle följa med. Hm…:) Tja, man kanske skulle låna ut honom, han verkar ju mer än lovligt inne på att åka med 🙂

Han är rolig, häromdagen så hörde jag hur han stökade i hallen, och så gick han tillbaka in på sitt rum och hämtade en liten rosa axelremsväska och med den i handen så vinkade han åt mig i köket : Hej då mamma, går nu.

Och med de orden så gick han, ut i trädgården och började laga mat:

Lite svårt att fatta att det är november….

Det var varmt ute, men han är inte så kinkig, det kan vara minusgrader och han går ändå ut utan kläder, men då kommer han ju in efter en ganska kort stund;)

Jag är lite sugen på att ta en lite längre skogspromenad, om vädret håller i sig, men bara för att jag skriver det så kommer det väl att börja toksnöa nu…Vi får se.

 

När H åkt så tänkte jag att det vore ju finemang om Jamie kunde somna och sova några timmar som han brukar, för det är så mkt hushållsarbete som ligger efter nu, dels för att jag inte varit på topp med förkylning och träningsvärk, och dels för att det släpar efter när man byter rum, två ungar till ska byta innan det är klart åxå…

Men man ska ju aldrig planera att göra nåt när barnen sover, för då somnar de ju inte 🙂 Lagen om alltings jävlighet helt enkelt.

Jamie var glad som en lärka i min famn, och sur som ättika om jag lade ner honom….Jag kunde lägga i en maskin tvätt iaf, och småplocka lite , men inte förrän framåt fyratiden kunde jag plocka fram dammsugaren och sen torka golven i köket…Vissa dagar alltså..:)

Det blev ju annat gjort för allt i världen, men inte det jag tänkt mig. Fast det väntar ju snällt, så det är ju ingen fara 😉

Sorterat strumpor bla…jippie..men det börjar bli glesare i udda strumplådan ….observera, inte Tomt utan Glesare 🙂

 

Perra kom hem och hämtade Robban och Corrinda, och sen åkte de till Ica och satte upp bordet och inväntade sen klassens hembakta leveranser. De allra flesta hade bakat, och bordet var fullt av godsaker, som sålde slut ganska snabbt.

Lättförtjänta pengar som sagt.

De var hemma igen efter några timmar och då väntade vår mumsiga tacomiddag på dem 😉

Då hade lille prinsen somnat, på bordet i babysittern, dit jag lyfte upp den medan jag torkade golven:

 

 

   Här har han vaknat igen, och hamnat på golvet som är brukligt..Åh han var så söt när han gosade in sig med den här nallen! Den fick han, eller vänta lite nu…hm…undras om det kanske var Jordan som fick den förresten??  Jaja, av min syster hur som helst, den har ett hjärta som är en liten vetekudde med lavendel i så  man kan värma och få en varm mysig nallebjörn, och pälsen är så mjuk.

Jag vet inte vad som hänt med Tintin frillan, men den är borta. Tillfälligt eller för evigt återstårt att se. Janelle och Patricia tycker han ser mesig ut utan sin tuppkam ,:)

 

Efter middag så åkte Perra igen, för att hämta sin dator som är hos datadoktorn, men innan det var färdigt så fick han den inte för det var nåt oväntat som hände, och det innebär ju att han åkte helt i onödan,hade han lämnat in den i stan så hade det ju varit en sak, men nu var det i Månkarbo, så det blev en tiomilaresa…och ingen dator…

 

Janelle och jag plockade undan efter maten, och tramsade och flamsade som vanligt, hon har finfin humor (samma som min) den damen, så vi har ofta väldigt roligt, sen satte vi oss och kikade på Idol, men det är inte lika kul nu när André är borta….

Novalie, Trixie, och Lovelia är sura för att han är ute ur tävlingen och tittade med ett halvt öga bara.

Patricia stack iväg ut, och ringde efter en stund, då var hennes kontantkort slut? Va? Vi köpte ett sprillans nytt åt henne, laddat med 250kr i förrgår?

Både Janelle , Patricia och Corrinda har vanliga abbonemang , men jag har spärrat dem på 500kr, och nu fick hon ju inget busskort när hon bytte skola, så hon har ju åkt på sms biljett, och då drar det ju iväg, så den där spärren slog i och hon blev utan telefon i onsdags. I den här stan så kan man inte betala kontant på bussarna så hon kom ju inte hem från skolan utan jag fick åka och hämta henne… Perra köpte ett kontantkort så hon skulle kunna använda det nu innan det andra funkar igen, för utan mobil funkar ju inte tonåringar i allmänhet och Patricia i synnerhet. 🙂

Tydligen så blev det världens sämsta kontantkort, för man smsade tydligen inte gratis inom Comviq med det…och poff så var det tomt.Mutter.

Så nu är det en deppig tjej vi har, hennes dator är trasig, hennes mobil spärrad, hon har inget skolbusskort och ingen skoldator som hon hade i förra skolan….Till råga på allt funkar inte hennes digitalbox till TV;n….

Nej, vi måste fixa det imorgon!!  INte allt kanske, men iaf nåt av det 🙂

 

Nu får det vara slutbabblat, jag ska hoppa i säng jag med.

Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

  1. Sara

    Vilken gosig nalle! En sån skulle man ha;-)

    Hade tänkt stödja syltkrukan idag igen när vi var med barnen till Ulva julmarknad men ingen sylt i sikte!;-) Blev ridning för barnen och lite lek på karusellen som hade gått sönder…sen väntade och vääntade vi på nån ljusinstallation men efter en 30 min började det bli kallt så då gick vi därifrån. Blev lite tunnbröd och godis iaf och sen god middag hos våra kompisar som bor några hus bort, najs.

  2. Neta

    Vi betalar 500 kr om året till vår tonåringe mobil och då messar hon gratis till alla under 1 år. Telia är det, dessutom ringer vi och hon gratis till alla Telia och messar gratis till alla nät. Tror vi andra måste ladda 100 kr var 30e dag eller nåt. Och vi har alla kontantkort.

  3. Kajsa

    Hej!
    Det är skittråkigt att sortera strumpor, jag vet. Men ett tips är att man kan spela strumpbingo med ungarna 🙂
    Varje unge som är med får samma antal strumpor 5-6 stycken.
    Så får man se till att man har en jättehög själv med strumpor. Så håller man upp en och en och ser vem som har den andra. Den som får ihop flest par vinner ett litet pris (klubba, tablettask eller liknande).
    Lycka Till!
    Kram
    Carola : De hatar att sortera strumpor de med…nån strumpbingo skulle de inte gå på, men ett bra tips 🙂

  4. Anna A

    Studentmånadskort på bussen kostar 350:-

    Tips från coachen….. Dax att träffas snart????
    Carola : Jaaa träffas! Finns ju en liten 16åring att fira 🙂 Det blir ett sånt kort…men surt när hon hade skolbusskort på Skrapan..

  5. Leah

    Jag blir så glad när jag läser hur de små slipper lämpas av på dagis tidiga mornar som s många småttingar. De kan sova ut, äta frukost i lugn och ro….vad skönt!!! Speciellt de första tre åren tycker jag alla små barn skulle få vara hemma med en förälder. Det går ju inte alltid men vad underbart det vore.

  6. Marie

    Hej Carola!

    Måste börja med att säga att jag såg dig på tv och har sedan börjat läsa din blogg som jag tycker är superbra och jag kollar flera gånger om dan om du skrivit.

    Har några frågor.

    Går det bra med flickorna i det nya rummet?

    Kan ni inte köpa värde/busskort till Patricia så hon slipper ta SMS-biljett?

    Få avsluta med att säga, SLUTA ALDRIG BLOGGA!!!

    Ha det bra!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting