AllmäntJamieJulklappstips!

Babynomade!

Flera av er undrar vad det är för fräsig filt Jamie har 🙂

Jag vet, den är så jäkla smart!  Den heter Babynomade, och jag har faktiskt googlat efter den förr eftersom nån frågade, men då googlade jag på Red Castle, som loggan på huvan säger…men nu provade jag Babynomade och vips! Massa träffar 🙂

Dagens julklappstips 🙂

 Det är en multifilt, som har nån slags fickor  

för benen, man viker bara upp filten och lägger bebisen på den och så stoppar man i tassarna, viker upp tyget över magen och knäpper ”bältet” och så virar man in bebisen:)

      Jamies är gammal, den köpte jag på nån sida som sålde ut dem när Lovelia var bebis, och jag älskar den! Den är så behändig att ha i babyskyddet. I vagnen funkar den super åxå, men jag som åker så många korta turer med bilen hela tiden för att hämta och lämna barn tycker att det är toppen att bara sätta i Jamie och vika runt filten – klart! Lätt att öppna upp om han somnar och blir sittandes i bilstolen inomhus åxå.  Han har inte ens nån mössa, för när jag spänner fast bältena över axlarna så dras huvan åt runt öronen så det behövs inte. Jo kanske när det blir riktigt vinter men inte nu med nån plusgrad:)

Jag googlade ju, och den finns att köpa HÄR bla. Billig var den inte, drygt 500kr som minst, men……det är skitenkelt att sy en egen!

Jag har sytt en lite större, men jag krånglade till det med dubbelt fleecetyg så den blev onödigt tjock, men inga problem alls. Jag kan inte sy, men det är enkelt, så prova om ni är sugna på en sån här 🙂

Googla på bilder så får ni upp massor av inpsiration, jag tror jag måste sy en till jag med, fast efter jul kanske….;)

 

   Här sitter inte bältet fastspänt, och huvan är bortvikt till förmån för pepparkakshatten:)

 

 

Annars idag då?

Jo, jag klev upp och väckte barnen, tände lite ljus och kokade varm choklad, rostade smörgåsar och så serverades det i vardagrummet framför julkalendern, det krockade ju med lucia så de fick välja…. men jag satte på Play, så vi har sett det sen 🙂

Så flätade jag Novalie och Trixies hår och satte glitter i ändarna, och så glitter på huvudet åxå, och Corrinda kom och ville ha lika, så det var tre flätade glittriga tjejer som gick till skolan i sällskap med sin oglittriga bror, som inte alls fattar charmen med sånt där. Frågade om han ville ha en tomteluva och fick till svar: Varför då? så det var bara att ge upp 🙂

Väckte Lovelia och fixade iordning henne, och så småningom kom Jordan upp, men Jamie fick vi väcka.  Skjutsade till kyrkis, och så hem igen för att köra igång en maskin tvätt, göra musli, och röja efter frukosten. Jordan stod vid plåten med havregryn och rörde runt så det blev havregryn överallt….suck;)

Tillbaka till kyrkan runt halv elva, för Jamies musikleksavslutning. Han var ju då pepparkaka och helt ljuvligt söt , jag älskar de här små mysiga dräkterna, vi har en tomtevariant åxå, och de används flitigt så här års.

Perra mötte upp oss där för att ta hand om Jordan, och sen Lovelia när hon kom ut från kyrkis, och sen rasslade han iväg till jobbet när vi var färdiga. Jag är så glad för att han oftast kan ta sig några timmar ledigt för sånt här , annars hade det ju varit omöjligt att gå på nåt som musiklek med bebisen, eftersom vi ju inte har dagis till våra små. När Trixie var bebis hade jag med mig Novalie in på musikleken med de små, hon var så snäll och satt alldeles stilla så det var inga problmen, men med Jordan….hihi, det skulle ju inte funka;)

Hade inte Perra kunnat, så hade jag inte gått helt enkelt, och vissa gånger funkar det inte så då får jag stå över.

 

När vi kom hem från kyrkan, via affären för mathandling, så ställde jag mig och gjorde lasagne, vi var tvungna att äta tidigt middag idag eftersom Novalies gympaavslutning var kl. 17.00 med fika efteråt, och det är värdelöst att fika och sen åka och äta mat direkt efter…

Ibland har jag framförhållning 😉 Maten stod på bordet kl. 16.00, men vi är ju inte vana att äta så tidigt, så ingen var speciellt hungrig…meh typiskt 😉

Avslutningen gick fint, men Jordan borde stannat hemma med Patricia, för hur han skruvade på sig i min famn för att komma ner ppå golvet…och så har han lagt sig till med att utbrista i värsta storbölandet när han inte får som han vill….hm..sånt biter dock inte på hans föräldrar, men han har inte fattat det riktigt än 😉

Jag stod med honom på höften och gungade Jamie i vagnen, funkade det med, och det var bara 30 min uppvisning, sen fick småsyskonen springa runt de med – lycka 🙂

 

Hem, och lämpa av Jordan, och så iväg igen på tennis med Robban, då vräkte regnet ner, och det är inte så kul att köra bil i kolsvart mörker med ösregn…Jag vill nog kanske ha lite snö nu, så man ser vart man kör 🙂

Handlade lite fikabröd till i morgon för då ska förskoleklassen ha luciafirande.

 

Nu låter jag gnällig igen, men….det känns som att detta luciafirande för förskoleklassen mest är till för föräldrarna..Det är vad jag förstår det som, klassföräldrarna som ordnar det hela..Jag kan ha fel, men så fattade jag det.

Barnen får ju se lucia i kyrkan, fyrorna har hand om det, så de är ju nöjda. Nu är det samling kl 8.00 i klassrummet för att klä på sina barn och se dem framföra ett litet tåg, och sen gemensamt fika med eget medtaget fika..

Mina barn har ju förmånen att vi ALLTID kan komma på sånt här, men jag blir så ledsen när jag ser det barn vars föräldrar glömt, eller inte kan komma, för alla kan ju faktiskt inte. Fika med eget medtaget…hm ja, men den vars föräldrar inte kan då?

Jo, fröknarna tar hand om dem, det är klart, men jag tror att jag inte tycker det är nödvändigt med ett luciatåg för oss föräldrar.

Barnen  går i skolan nu, det är dags att inse att lussefirandets dagar är över 🙂

Dessutom så hör man alltid en massa gnäll från stressade föräldrar som egentligen inte alls har tid..

Jag tycker det är väldigt vackert och mysigt, men inget nödvändigt.

 

Men, imorgon är det då Trixie som ska lussa och vi ska fika, stoppa i sig kakor och bullar strax efter åtta på morgonen…håhåjajaja;)

Sen drar jag förhoppningsvis iväg på shopping .

 

Nu är det dags att sova, och ni är säkert lika less på att läsa som Jamie var av att titta på när jag lagade mat häromdagen:

  Mitt i bästa boken tvärslocknade han 🙂

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. maria husetfullt

    Jag håller med om att lucia firandet blir lite väl krav fyllt. Tycker inte heller att det är nödvändigt med jucia firandet. Det är väldigt synd om dom föräldrarna som mår dåligt över att inte kunna komma, alla får det helt enkelt inte att funka. Har man flera barn så kan det även innebära att det ska firas samtidigt på två olika ställe. Stackars den föräldern som är ensamstående och inte har någon som kan hoppa in och hjälpa till.
    Filten verkar super smart.

    / Maria (husetfullt.bloggspace.se)

  2. antonia

    Hej! Har sån idébrist på julklapp till brorsdotter och gudsyster, båda tjejer på 1 respektive 2½år. Har du några tips? Inte i prisklassen som den där filten 😉 Snarare 100-150kr styck.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing