Allmänt

En doft av Klorin…

…vilar över huset. Det är tur att jag tycker det luktar ganska gott 🙂

Jag gillar dock inte anledningen till att vi ägnat dagen åt sanering, men vem gör det?

Läget är som följer: Novalie, Trixie och Lovelia synbart friska….Corrinda sjuk:(

Och jag tänker inte ägna ett ord till åt sjukdomen…förhoppningsvis, man ska aldrig säga aldrig.

 

Hur som helst så har vi både ytdesinficerat med flaskan på bilden ni såg, och klorintorkat alla möjliga och omöjliga ytor, vädrat kuddar och soffor och madrasser, tvättat allt som går att tvätta samt spritat händerna, och jag är väldigt tacksam över att handsprit nu förtiden är återfettande så man slipper bli som fnöske om händerna.

Vad är Virkon för nåt? Ni var fler som pratade om det, men  jag googlar och hittar mest det i samband med Djurstallar..och det är vi ju inte..men jag anar att jag missat nåt?  Vart köper man sånt?

 

( Kollar på reklamen på Tv för nåt bröd, och inser plötsligt hur länge sen det var som man själv skivade upp sin limpa…nu för tiden är ju det mesta brödet i påse färdigskivat! INte mig emot för allt i världen:)    )

Jag har ju inte så mkt att rapportera om, eftersom jag inte vill dela med mig av några detaljer kring senaste dagarna 😉 men  jag har ett klagomål.

På Posten.

Idag fick vi ett julkort! Det var från Perras farmor och hon hade blandat ihop kusinerna och istället för Familjen Per Wetterholm, så hade hon skrivit Familjen Jan-Evert Vetterholm, och adressen var ett husnummer fel, nämligen 9 istf 11.

Vi bor på 11 då, och nummer 9 är en sommarstuga. Efternamnet var ju rätt bara med fel V/W i början.

Ska det vara så svårt att hitta rätt då? Jag tycker det var riktigt uselt. Det var dessutom skickat i början av december så vår vanliga brevbärare borde ha jobbat, eller kanske inte för man får ju hoppas att han har koll?  Vi får ju post varenda dag i alla olika familjemedlemmars namn och att det plötsligt blev en Jan-Evert borde ju inte vara så jättekonstigt att det ska behöva ta tre månader att får hit det?

Skräp Posten.

Ja, värre än så var gnället inte, och för det mesta funkar det ju:)

 

Idag hade vi planer på en promenad, men när barnen varit ute i tio minuter före oss medan vi drack kaffe, så kom de in och var stelfrusna, och en tur till brevlådan, 15 meter, fick mig att föreslå att vi skulle stanna inne och städa ist 😉

Tjejerna har inte fått gå ner till sitt rum därnere i gillestugan utan fått vara först i vardagsrummet, och sen släppte vi ut dem lite på övervåningen men de får hålla sig här, nu ligger ju Corrinda nere och är sjuk så då fick de sova uppe i vardagsrummet igen.

Vi försöker hålla dem ifrån varandra så gott det går, och jag önskar ibland att vi hade en luftsluss så man kunde tvätta av sig , som på sjukhuset, jag har inte jobbat på flera år, men är fortfarande lite miljöskadad 😉

 

En fråga till då förresten…Ja, det blir jäkligt rörigt och svamligt idag…;)

Men Patricia tappade sin iphone i går, och skärmen sprack ju såklart 🙁 Vi ringde tele2 och beställde alla våra telefoner, hur gör man nu? Gäller garantin? Skulle iofs bli extremt överraskad då, men man vet ju aldrig… Vart vänder man sig?

Vad kostar det , framför allt.  Jag har mailat deras kundeservice, men den är ju som ett jäkla skämt och svar därifrån kommer väl om en månad eller så.

Nån med koll?

Tror att hon ska få ett helvadderat skal med sån där bubbelplast runt 🙂  Eller en gammal icke touch..

 

Jaha, hade jag nåt mer att säga då? Mer än svammel?  Nja..:)

Jag har tränat. Vi brukar ju träna båda två på onsdagar och torsdagar, men med sånt här ställer ju till det, så vi fick kompromissa och Perra tränade idag och jag imorgon är tanken. Nu vet man ju hur det går med planeringar, det skiter sig ju big time, så jag körde ett hemmapass innan han åkte iväg.  Jag hade fin publik i trappan, Jordan och Novalie satt och kikade, och pratade:

– Är det tungt , mamma? Varför tränar man mamma? Vill du bli snygg mamma? Hur mkt väger den där, mamma? Hur många ska du göra, mamma?  Ett Två Tre Fyra Fem Sex Sju Åtta Nio Tio – nu är du klar, mamma

Och så favoriten, Novalie sa: Vänta, och så gick hon fram och drog upp mitt linne: Nja,jo, men jag tror att det hjälper lite iaf 😀

Fick mess från Posten…att mina Antiskak byxor ligger på Ica och väntar, så vi får väl se om de håller vad de lovar 🙂

 

Nej men hörrni, nu blir det bara trams skrivet, så jag tror jag hoppar i säng, ska bara kolla till Corrinda först.

Ha det toppenbra nu!

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Tele2

    Hej Familjen Annorlunda,

    Garantin på en iPhone är giltig i 12 månader från köpdatumet och den täcker endast fel som uppsått iPhonen tillverkades. Vi rekommenderar dig att kolla med hemförsäkringen om den täcker en del av kostnaden.
    För att få hjälp att laga skärmen när telefonen är köpt genom vår kundservice ringer du till vår webbutik på 031-734 32 00 (val 1) för hjälp. Deras ppettider hittar du på https://www.tele2.se/kundservice/kontakta-oss.html under ”Nå oss via telefon” och Leveransfrågor.

    Med vänliga hälsningar

    Michaela Lindell, Tele2

    michaela.lindell@tele2.com

  2. carolina Persson

    Hej Carola!
    Vircon är ett desifinerande pulver som man blandar med vatten. Är mkt starkt och vi använder det inom vården när vi får in folk med clostridium. Tar död på alla bakterier som är luftbärande. Men rekomenderar inte det till hemmet. Har en helt annan fråga till dig . Vi har en ektorp soffa med den grå klädseln som ni har. Det står kemtvätt på den, men undrar om du tvättat din i maskin nån gång? Skulle gärna vilja testa att göra det själv för kemtvätt var ingen billig historia 1300 för en hörnsoffsklädsel, så det var en gång och aldrig mer
    mvh carolina

  3. Ulrika

    Håller tummarna att ni andra slipper magsjukan! Kan tänka mig vilket helvete det skulle vara för er om alla får det. Jag har ”bara” fyra barn och är livrädd för att alla ska råka ut för det. Sist hade vi tur, då fick bara Storasyster i barnaskaran och även vi föräldrar klarade oss. Å andra sidan låg alla utom Storasyster i influensa hela sportlovet…
    Men jag håller som sagt tummarna.
    Ha en fortsatt bra dag!
    Kram

  4. Muppen, Smurfen och Fraggelns mamma

    Googla iPhone I Uppsala eller kolla blocket. Brukar finnas folk som byter på 1 timme för ca 800-1000 kr.

  5. Fia

    Hej! Jag läser ofta din blogg..och många andra läser ju din blogg.. Jag undrar om du skulle vilja uppmärsamma denna länk i ett blogg inlägg?
    Hoppas du får en fin dag!

  6. Jenny

    Hej! Kolla med erat hemförsäkringsbolag. Tror de kan rekomendera firmor som lagar skärmar. Tror priset ligger något under självrisken. Lycka till!

  7. christina

    Skriv din kommentar här!hej!
    Jag jobbar på en infektionsavdelning och vi använder alltid virkon att torka både golv och andra ytor med efter kräksjukor och andra ”bassilusker” Är skonssmmare för underlaget och luktar inte lika starkt! Hälsa alla dina underbara barn! Kram från en trebarnsmamma och sjuksköterska

  8. Anna A

    Garantin gäller inte när man tappat och spräng skalet. Vi fick betala 1500:- i självrisk hos vårt försäkringsbolag, plus att man blir av med mobilen i ett tag ( glöm inte synka innan för man får en ny telefon).
    Det går att laga själv eller lämna in på en firma som gör sånt men då gäller inte garantin… Surt sa räven! Been there, done that…

  9. Lotta

    Vi använder virkon inom äldreomsorgen när stora ytor ska desinficeras. Blandas med vatten och så kan man dammtorka eller skura golven, superbra.

  10. Lotta

    Vi använder virkon inom äldreomsorgen när stora ytor ska desinficeras. Blandas med vatten och så kan man dammtorka eller skura golven, superbra.

  11. Maria

    Virkon kan du köpa på granngården, tror även på apoteket, säkrast finna den är granngården.. Virkon tar bort bakterier, mögelsporer etc den anv inte bara i djurstallar. Jag har skurat golven här i min lght med det.. Virkon tycker jag är bättre än klorin.

  12. Maria

    Virkon kan du köpa på granngården, tror även på apoteket, säkrast finna den är granngården.. Virkon tar bort bakterier, mögelsporer etc den anv inte bara i djurstallar. Jag har skurat golven här i min lght med det.. Virkon tycker jag är bättre än klorin.

  13. Anki J.

    När min dotter fick en iphone så fick vi veta redan när vi skrev kontraktet att om man tappar mobilen o glaset spricker så gäller inte försäkringen. Man ska då ha tecknat en särskild sådan. Det gjorde vi men nu har vi abonnemang via Telenor så det kanske inte är samma för er. Dottern har oxå fått olika bubbelskal o spegelskydd. Finns så mycket fräcka sådana…

    Hoppas ni får bukt på allt vad magsjuka heter!
    Natthälsningar från Skåneland

  14. Anki J.

    När min dotter fick en iphone så fick vi veta redan när vi skrev kontraktet att om man tappar mobilen o glaset spricker så gäller inte försäkringen. Man ska då ha tecknat en särskild sådan. Det gjorde vi men nu har vi abonnemang via Telenor så det kanske inte är samma för er. Dottern har oxå fått olika bubbelskal o spegelskydd. Finns så mycket fräcka sådana…

    Hoppas ni får bukt på allt vad magsjuka heter!
    Natthälsningar från Skåneland

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting