Allmänt

En av sex:)

Idag var det endast ett av våra sex skolbarn som gick till skolan, och det var Patricia. Hon och Robban är de enda ( + Jamie) som inte blivit sjuka. Ta i trä. Å andra sidan har Robban varit sjuk för nån vecka sen, så vi hoppas det räcker.

Janelle mådde bättre igår, och som hon själv säger: Förutom att jag mår illa så mår jag superbra!

Hihi, vet inte riktigt hur hon tänker, men det är alltså ”bara” illamående hos henne. Hon håller sig på sitt rum, och spelar PS2 🙂

Innan hon gick hem från skolan så hann hon hämta ut sin skoltröja som jag beställde och betalade före jul…och sen glömde bort totalt! Hon har inte heller tänkt på den, men nu så, och snygg som tusan är den ju:

   Fin va?  Härligt med färg och det här är Kattes skolfärger.

Janelle gillar sin skola 🙂

 

Idag så sov ju alla som inte skulle upp, alltså typ alla;) länge och det blev inget liv och rörelse förrän fram åt nio halv tio, skönt det.

När jag gick och lade mig igår kväll så luktade det kräks i sovrummet så jag smög fram och kikade på Jordan, och jo, han hade kräkts lite, och låg och var lite ledsen. Jag tog av honom pyamasen och bytte handduk som han låg på, det är ju liksom kräkbäddat;) och torkade av honom med en våtservett, sen somnade han om. Bara för att ulka till och tokspy en stund senare:(

Total sanering av både säng och barn, så Perra tog barnet och jag bädden, och vi svor över jäkla magåkommor, och åt varandra…blir ju liksom lite så när man är seg och trött …hrm. Men, sen blev det inget mer! Han sov lugnt hela natten och idag är han som vanligt, så jag vet inte alls vad det var, men han låg och hostade både före och efter så det kan ju vara att han är extra lättkräkt nu…

Men han sov ganska länge i morse och det tackar man ju för 🙂

Frukost och påklädning för alla, och det tar tid, för ungarna ”ska bara” lite hit och dit, och äter i skift..;) men till slut var de påklädda och mätta allihopa.

Jordan följde med och hämtade posten, och han blev jättelycklig över att det var paket till honom! Det var månadens klädpaket från D&J – Draken och Juvelen och som vanligt blev både Jordan och jag nöjda. Han skulle såklart prova direkt:

  Han kämpar på, men det blir oftast två fötter i samma ben eller bakochfram , men hjälp vill han helst inte ha:)

Det var alltså jacka+byxor i paketet, och han posar glatt:

 Åh jag gillar! Tycker om färgen jättemycket. Blå kan vara tråkigt men åxå himla fint, beror så mkt på kulören.  Faktiskt så ser jag nu att tröjan är en gammal D&J tröja, som Trixie fick för länge sen, men den är lika fin än 🙂 Dessutom är det samma stjärnor på byxornas revärer som på tröjan! Medvetet eller en slump tro?

Han är så knepigt röd om kinderna…? Inte feber eller varit ute i kylan, det är inte torrt eller så, utan bara rött. Har smort lite nu ikväll och han ska få bada i massor av olja så fort tillfälle ges, för han är lite skrufsig på kroppen åxå. De brukar kunna bli lite torra i huden efter en lång vinter, så det är nog inget konstigt.

Innan vi hämtade posten så åt han mellanmål. Jag gjorde en smoothie på kesella, frusna blåbär och lite Tropicanajuicie, och det ville han ju smaka på såklart, och det var väldigt gott:

  Han har varit vädligt mkt PÅ bordet och köksön idag 😉  Och jag hittade honom i sitt rum när han ställt upp en pall på leksakshyllan ( Expedit från Ikea) och sen satt sig på den..klätterapa javisst:)

Han släpar runt på pallar så jag blir tokig, de står alltid i vägen för mig när jag ska jobba i köket.. Man vänder sig runt och tar ett steg och så står det en jäkla pall där så man snubblar..grr.Jag har ställt ut en hel trave i garaget bara för att slippa det, men han hittar nåt annat att stå på, en hink,kartong, låda, leksaksbil eller vad som helst. Han är så nyfiken!

Dagen har varit seg, tråkigt väder ute, även om ungarna gick ut en stund, och Jamie har velat vara i famnen mkt, sätter man sig med honom så segar man ju ihop..och det blir svårt att komma igång igen.

 

Corrinda hade ett tufft beslut att göra idag.

Hon har en viktig basketturnering i helgen, och ville så hemskt gärna spela, men är så trött och matt, idag har hon legat på soffan mest hela dagen, och hon vill inte ha nåt att äta. Det har ju gått 48 timmar med råge, så för den delen skulle det vara ok, men är man slut så funkar det ju inte ändå, hur mkt man än vill. Till slut fick hon bestämma sig för att inte spela…och tårarna var nära. lilla gumman. Men det var nog rätt.

Novalie konstaterade glatt och lyckligt i morse att .Idag mår jag TOPPEN! och då var hon dålig i tisdags, så det verkar vara segt att komma tillbaka.

 

Jamie har fina tofflor, som han fick när han döptes:

   De är mkt bättre än jag trodde, för de sitter faktiskt på väldigt bra. Och han är duktig på att dra av sig strumpor och tossor:)

De supersöta byxorna kommer från Barnens hus, och är mjuka, fina och söta.

Vi har så kallt på golven, det är värre nu än någonsin, men det kan ju bero på att dörren får stå öppen när solen ligger på så man kan sitta i dörren och jäsa…men då är det fint med lite mer än strumpor på fötterna.

 

Igår byggde vi ju pärlplattor, och vad jag vet så har Jordan aldrig gjort det förr..men han visste ändå precis var man skulle göra.

Gubben Glad:

 
   Ja, blunda för bakgrunden! Det är tältlägret med tre madrasser och tydligen både Wigglekarten åxå 😉 plus en vagn..

Vi städade ju hela övervåningen med klorin, men eftersom Corrinda blev sjuk så fick småtjejerna sova kvar här uppe, så vi bäddade rent på madrasserna.

Koncentration:

   Han hade dock inte tålamod att sitta nån längre stund och det blev ingen pärlplatta att stryka av det här direkt 😉

 

Jag har tillbringat en hel del tid i tvätteriet de sista dagarna, för det har varit extra mkt tvätt av nån underlig anledning 😉 men nu är allt vikt och det mesta utburet i rätt låda. Ja av det som var tvättat då, det smutsiga svämmar fortfarande över.. När man måste tvätta tre, fyra omgångar sängkläder ( täcke, påslakan, lakan, kuddar) plus massa handdukar och skurmoppar, då får ju det vanliga stå tillbaka och det bygger aldrig på sig så snabbt som då. Att jag var inne hos småtjejerna och bar ut stora högar av kläder som de inte riktigt visste om det var rent eller smutsigt hjälper ju berget på traven åxå 😉

Vi har så fruktansvärt mkt kläder! Så galet mkt. Men det blir ju så när man är många. Fast vi har onödigt mkt.. Men det är ju kul att shoppa ju 🙂

 

Nu ska jag snart dra mig tillbaka för natten, ska fixa lite bara, men en bild på Jamie måste man ju ha, och här är en nyvaken liten kille som när jag kom in låg och kramades med Smulan, men hon upptäckte en sladd som var spännande innan jag hann med att fota kramkalaset:

De här två katterna vi har är så snälla, även fast Jamie kniper hårt med de små händerna, om både öron och svans eller bara luggar tag i pälsen så det lossnar massa hår, så finner de sig i det. Inte en fräsning eller en klo utspärrad. De tolerar allt från barnens håll och verkar inte ha så mkt att säga om att bli nedstoppade i barnvagnar eller jagade runt köksön. Dock håller de sig undan lite från Jordan för han är lite väl hårdhänt. Men de tycker om att leka med honom ändå, och just det där jagandet kan de uppskatta, fast inte lika mkt som Jordan 😉  Barnen måste vara snälla mot alla djur, och jag blir jättearg om de är elaka.

Hm…ja här kan ni ju notera vad snygga fönsterlampor vi har 🙂  Sladdarna upprullade runt foten, men det är inga glödlampor i och innan jag köpt nya får det vara såhär, annars pillar väl Jordan ner fingrarna där..

 

Imorgon ska jag köpa svarta tights och linne till Novalie, för det är gymnastiktävling, Busam, på söndag…Jag vågar inte riktigt tro att det kommer att lösa sig med logistiken där, Perra ska på nåt jäkla årsmöte hela dagen som ställer till det. Blir nån sjuk så får jag problem…Men då får jag muta nån tonåring eller ringa mamma och pappa 🙂 det löser sig nog.

 

Ha nu en bra och fin lördag!

Natti natti 🙂

 

 

 

Kommentarer

  1. Lena

    Scharlakansfeber ? Tänkte på de röda kinderna …. Googla lite kanske och de om det stämmer 🙂 älskar att läsa din blogg föresten så var vi i samma ”föräldragrupp” på nätet – alltförföräldrar tror jag. Det var när du väntade Lovelia och jag trodde jag skulle ha EN liten bebis men det visade sig vara två. Kommer ihåg att du hade ”stora”
    tvillingar då 🙂 // Lena
    Carola: nej ingen scharlakansfeber:) men vad roligt att vi var i samma ankomstgrupp:)
    Jag kan lova dig att jag var sjukt avis på dig, för det blir jag alltid när nån väntar tvillingar, för det är så mysigt 🙂

  2. Lena

    Scharlakansfeber ? Tänkte på de röda kinderna …. Googla lite kanske och de om det stämmer 🙂 älskar att läsa din blogg föresten så var vi i samma ”föräldragrupp” på nätet – alltförföräldrar tror jag. Det var när du väntade Lovelia och jag trodde jag skulle ha EN liten bebis men det visade sig vara två. Kommer ihåg att du hade ”stora”
    tvillingar då 🙂 // Lena
    Carola: nej ingen scharlakansfeber:) men vad roligt att vi var i samma ankomstgrupp:)
    Jag kan lova dig att jag var sjukt avis på dig, för det blir jag alltid när nån väntar tvillingar, för det är så mysigt 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting