AllmäntTävlingar

Busam söndag

Tänk att det gick vägen, och att det inte blev nån mer sjuk så jag var tvungen att stanna hemma idag! Jag vågade inte riktigt tro på det, och hade katastrofscenarion på hur jag skulle lösa det ..

Men, allt gick enligt planerna 😀

Perra som skulle på styrelsemöte i Stockholm, hann lagom skjutsa Novalie och hennes kompis V till Fyrishov där gymnastiktävlingen Busam gick av stapeln innan han blev upphämtad av sin mamma. Jag behövde bara kliva upp och fläta håret på Novalie, och det gjorde jag 7.30, men hade varit vaken sen typ fem, halv sex…:/

Sen fixade jag iordning Jamie och Jordan och åt frukost, innan jag väckte min barnvakt: Corrinda 🙂

Jag mutade både henne och Patricia igår, och vi shoppade på Lindex, de fick ett par tröjor i var och Patricia en mascara åxå i utbyte mot att de skulle passa barnen. Corrinda kan själv, men det är skönt att Patricia finns som backup, och även Janelle, men hon är fortsatt krasslig. Corrinda skuttade upp, och jag och Jamie åkte iväg. Lovelia och Trixie sov som små grisar, klockan var ju bara strax efter nio 🙂

Körde genom stan, det är bara tidiga söndagmorgnar jag ids det för annars är det så mkt trafik och bussar och elände, men idag ar det grönt ljus hela vägen, härligt. Precis när jag backade in på parkeringen så körde familjen B in bredvid 🙂    (Vs föräldrar)

Tävlingen började 10.05, och jag hade varit så fifilurig att jag bett Perra lägga jackor på några stolar, så vi hade bra platser. Är man smart så är man, hehe, så vi satt på smörplatserna. Tjejerna var nummer två, och gjorde sitt fristående och sen redskapsdelen utan större krångel, men redan där så insåg vi att nån medalj skulle det inte bli, lite för spretigt och spattigt 🙂 Men vad gör det, de ska ju ha kul, och det hade de:

Det var 16 eller 17 trupper så det tog ju sin lilla tid, tur att man hade trevligt sällskap!  Vi tog en fika i mitten och tjejerna skuttade runt tillsammans med Vs lillebror.  Prisutdelning vid 13 och de kom ju fyra 😉 som alla som inte kom på pallplats, och de är sura och säger att nästa år, då ska de minsann vinna ;=)

Novalie har ju lite att leva upp till, hennes äldre systrar har alla tagit medalj i Busam 🙂 och hon vill ju såklart åxå.

 

En lunch på Max fick det bli, Novalie åt hamburgare och jag en sallad. Sen hem, där jag möttes av tjejerna och ett nystädad hus!

Corrinda hade fejat och plockat så det var alldeles fräscht och fint ♥

Patricia hade inte behövt göra så mkt utan Corrinda hade grejat, lagat lunch och stoppat Jordan i säng..Han sover ju inte middag längre, men han är inte pigg och idag vaknade han tidigt, och hade bara gått runt och gnällt. Det var helt ok, och han sov i 1½ timme, och sen var det lite bättre fart på honom.

Jag hade tagit fram kyckling, och Corrinda bad om potatiskroketter, så jag fick åka och handla det, kunde ju inte neka henne det efter hennes bragd som barnvakt 🙂

När jag kom hem från affären så var de ute alla barnen, utom Jordan som sov, och spelade basket på uppfarten, härligt med vår så de kan vara ute igen!

Jamie är inte still en sekund:)

Jo, han satt i min famn på Busam och var hyfsat still, och en stund i Js famn, och faktiskt så somnade han där under prisutdelningen och sov sig igenom Maxbesök och allt, men för övrigt är han som en iller, kvick och kavat 🙂

INte lätt att fota…Bilderna på honom blir ungefär såhär:

  Suddigt….

 

 
  Suddigare…..

 

  Jättesuddigt….

 

  Suddigare än suddigast…

Men om man envisas och knäpper tusen bilder så ska väl nån bli hyfsad iaf..?

Och nja, duger väl:

 

Lilla gubben, go och glad 🙂

Jag har filmat så ni ska få se hur lycklig han är när han knatar runt i gåstolen, men det ids jag inte krångla med idag….Den som väntar på nått gott…..Ja, jag vet, då väntar man alltid för länge 😉

 

Efter middagen dukade jag fram lite kvällsfika, jag kunde inte motstå ananasen som är så god nu, och så hade de fått in små askar med jättestora  jordgubbar på affären…de smakar ju nästan inget alls, men ändå…det är jordgubbar!

   Färsk ananas, frusen mango, frusna blåbär ( ja de är tinade såklart) jordgubbar,vindruvor och glass och grädde.

Fanns nåt för alla:)  Herregud, sånt här är så gott så jag skulle kunna leva på enbart det. Robban äter ju ingen frukt, men han var nöjd med glass och grädde, men övriga barn gillar iaf nån av frukterna. Jamie fick lite glass och grädde, och såg inte riktigt lika tveksam ut som sist 😉

Jordan, som fick bada medan jag gjorde iordning det här, Novalie och Corrinda pysslade med honom, satt nykammad och fin i pyamasen och smaskade i sig Oreokakor:)

  Han börjar bli långhårig igen…

Han säger: Öppna! om kakan, så han har fattat deras slogan : Vrid, slicka, doppa…

Lite glass, grädde, blåbär och mango gick i lilla herrn med, innan han fick välling och det var sovdags.

– Gör så här, Jordan, sa jag och drog på smilbandet för att få en bättre bild på honom och han lyssnade och tog till sig:

 
  Hihi, sötnos.

Nu ska jag säga nåt som jag kommer ångra, men den här lilla gossen har kommit ur den västa jobbiga tvåårsfasen!!

Han är fortfarande busig, men det är inte på samma sätt, utan han är mycket mysigare nu. Han kommer gärna och kramas lite, och kan sitta och mysa framför Teletubbies, eller bara lyssna och lyda när han blir tillsagd. STOR skillnad, och det är så jäkla skönt !

Det är inte roligt att behöva vara arg eller sur hela tiden, och nu kan jag uppskatta allt det underbara med honom på ett heltannat sätt♥

Alla åldrar har sin charm, helt klart, och det är en jäkla tur att tvååringar har så extremt mkt charm som de har för de kan ju verkligen driva en till totalt vansinne 🙂

Imorgon kommer han vakna som en illbatting, bara för det 😉

 

Efter fikat somnade Jamie, återigen Corrinda som var duktig, och jag gick ner till crossen, och sen körde jag dryga 45 minuter…Trodde jag aldrig, jag tycker det är skittrist och apjobbigt, men nu kikade jag på Kontoret samtidigt…det har sina poänger men är inte jättekul.

Nu är det sovdags!

Ha det så bra, nu kommer värmen säger de, så ut och sätt upp näsan i solen, glöm inte solskyddsfaktor så den slipper bli röd;)

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Linda

    Hej igen 😉 Glömde ju skriva att nu när din söta Jordan kommit ur trotset så har min söta gosse börjat visa tendenser till trots, har givetvis lite att göra med att han fått en lillasyster 🙂 Hoppas det inte blir värre;) Nej nu är lillan snuttsugen 😉 Ha det så bra

  2. Linda

    Skönt att höra att ni kryar på er, tyvärr har magsjukan kommit hit, i nu läget har ett av fem barn blivit sjuka, håll nu tummarna att vi andra klara oss.
    Kanske syns på Friskis nån dag , nu ska jag ta tag i min träning igen, har haft uppehåll i 8 v nu, så nu längtar jag dit:)
    Kram
    Carola: Brrr,krya på er! Jag var i skolan idag och fick höra att det var massor sjuka….hade sån lust att låta alla mina stanna hemma tills det gått över… Syns vi på Friskis måste du tjoa, jag känner aldrig igen folk, men vill gärna hälsa 🙂
    Och vad trevligt att din son tar över där min slutar…fast slutat var ju att ta i, men minskat då 🙂

  3. Maria

    Oj vad duktig hon är corrinda. Skönt när de äldre gillar att hjälpa till, min elvaåring är också duktig på det.
    Kan du lägga in videoinlägg här på bloggen? Jag har också en mamablogg men får det inte att fungera då jag försöker ladda upp en videosnutt!?! Kanske är det jag som är oteknisk! 😉 kram i vårsolen!

  4. Maria

    Oj vad duktig hon är corrinda. Skönt när de äldre gillar att hjälpa till, min elvaåring är också duktig på det.
    Kan du lägga in videoinlägg här på bloggen? Jag har också en mamablogg men får det inte att fungera då jag försöker ladda upp en videosnutt!?! Kanske är det jag som är oteknisk! 😉 kram i vårsolen!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting