Allmänt

Planteringar och Wigglekart :)

Jag försöker svara er i kommentarerna, så jag hoppas ni läser där om ni ställt en fråga?

Men när jag tror att fler kan ha glädje av svaret, eller jag fått samma/liknande fråga fler gånger så försöker jag ta det i ett inlägg åxå.

Någon undrar om Wigglekarten, om de är bättre/sämre än tex bobbycar och från vilken ålder jag skulle säga att de funkar.

Svaret jag kan ge är ju min personliga åsikt, och den är att Wigglekarten är bättre. Varför? Jo, för det första är de TYSTA! Tänk vad våra grannar under oss hade älskat om Janelle och Patricia haft en sån istf Bobbycar när de var små och vi bodde i lägenhet 😉

(Nu var grannarna under studenter som kontrade med att ha fyllefester med hög musik mellan varven, så det var inga hard feelings mellan oss:)De reste dessutom hem hela sommarlovet så de var bra grannar )

Sen är de så smidiga att styra, de svänger på en femöring och enkla att manövrera, Jordan fattade inte i början men då går det att sparka sig fram som vanligt. Nu har han förstått och wigglar sig fram 🙂

Wigglekarten är dyrare, men en bobbycar kostar väl runt 5-600 den med? Eller? Jag lägger hellre till några hundralappar och får en tyst, smidig sak som inte gör fula märken i golvet.

Vad det gäller ålder så funkar det från det att barnet kan komma upp på den och sen hur länge som helst…det är superkul 🙂

Rek är 3-7 år.

Jag beställde våra från MiniMango och de kostar 695kr.

…………………………………

 

Tack för tipsen om planteringar! Jag ska absolut skiva en tomat och lägga i en kruka, det känns lite som  den där reklamen från Ekströms, där barnet planterar jordgubbskräm 😉  Måste testa!

Pumpakärnor har vi sparat sen Halloween, men sen måste jag nog shoppa lite frön. Och jord, om det inte är så att myrorna som invaderade min oöppnade, dock med ett litet trasigt hål på, stora jordsäck förra sommaren, dött av kylan..men det är väl inte troligt förstås, de har väl bara byggt upp en gigantiskt koloni därinne…brrr. Perras jobb 😉

 

Idag var det kyrkis och skola som vanligt, och innan det var dags att hämta Lovelia hann jag inte mer än typ äta frukost, läsa tidningen och dricka kaffe..Konstigt det där, men jag har en lång startsträcka inna jag kommer igång 😉

Sen hade jag tänkt ägna dagen åt att tvätta, men rörmokaren dök aldrig upp så jag fick inte tvättmaskinen inkopplad, så det var ju bara att glömma. Blev lite underhållsarbete – vattna och ansa krukväxter, fixa lite med papper, bädda rent, byta ljus osv. Tar tid, och ingen märker det :/ ( förutom om man inte gör det då ,hihi)

Jamie bäddade jag ju ner i vagnen och lade ut i poolrummet för att sova, vilket han ju gjorde, men eftersom det är så ovanligt att han sover så länge så fick jag lik förbaskat inget gjort! Hattade på med lite här och lite där bara.

Jordan har börjat med Drama Queen fasoner.

( Det är ju enbart för att jag sa att han inte var så jobbig längre….*s*)

Han gråter stora Lille Skutt tårar om han inte får som han vill, lägger sig ner på golvet i en stor hög och bölar hjärtskärande och HÖGT. Än har han inte fattat att det är helt fel metod att gå med sin mamma, för det har enbart motsatt effekt. Är det nåt jag avskyr och aldrig faller för så är det ”Jag vill ha-gråten”  Tvärtom, jag blir bara förbannad och lyfter in på rummet och stänger dörren så jag slipper höra eländet.

Bara idag så bröt han ihop fullständigt en sisådär 20 gånger. Tex för att han inte fick sitta på Jamie… eller när han inte fick ta pallen och klättra upp i skafferiet och hämta påsen med maränger…eller inte fick se Teletubbies exakt i den sekund han begärde det…eller inte fick hälla upp fil och sen gå från bordet utan att äta klart…tja, listan kan göras lång.

Suck.

Det är alltid mkt värre att hantera sånt här när man är borta, hemma lyfter jag som sagt bara in honom på rummet, men på Friskis idag så gjorde han såklart lika. Bröt ihop för nåt jag inte fattat, men det verkar som det var för att han inte fick sno nåt från nån okänd..? Låg där på golvet framför receptionen och ylade och skulle inte ta på sig stövlar och jacka.

Jag har inga problem med att tillrättavisa ungarna offentligt, men det krävs att man tar i med arga rösten till Jordan, och den låter ju inte så trevlig 😉  Jag slängde upp honom på höften under protester och sen åkte kläderna på och han ut i bilen. Tur att det var fler barn med som kunde hjälpa mig bära väskorna 🙂

Han var trött som bara den, och somnade i bilen, och jag behövde bara bära in honom, ta på pyamas och lägga i sängen med en flaska välling så sov han. Middag blev det ingen för honom idag…

Han kliver upp alldeles för tidigt för att klara av en hel dag utan att sova middag, och jag vet inte riktigt hur vi ska lösa det. Det får nog bli en middagslur ändå.

Jamie har helt plötsligt insett att han kan vända sig till mage när han ska sova och att det faktiskt är himla bekvämt, så han ligger nu och snusar i vagnen med rumpan upp i vädret 🙂 Gulligt.

 

Jag ska göra honom sällskap tänkte jag skriva, men det ska jag ju inte, det blir så trångt i vagnen då ;O)  men jag ska gå och lägga mig iaf.

Vi hörs imorgon, eller senare idag 🙂

Natti natti 🙂

 

 

 

Kommentarer

  1. Johanna

    Nu blev jag nyfiken! Hur funkar en Wigglekart?!! Jag ser att du skrev att Jordan inte förstod först och sparkade sig fram som vanligt….Vad innebär det? jag menar hur tar man sig fram annars, för det är väl inte batteridriven eller?
    Carola: Man tar sig fram genom att wiggla på ratten, alltså vicka den från sida till sida:) då går den framåt, och fort som tusan kan man få det att rulla:) Kolla på MiniMangos hemsida så finns det en liten film:)

  2. Emma

    Skriv din kommentavad är de för skillnad på en Wigglekart och en swingcar?
    Carola: Jag är inte säker, men tror det är samma bil, olika tillverkare och alltså olika namn. Som typ Panodil och Pamol:)

  3. Monica

    Tack för svaret! Så skönt att höra med någon som har erfarenhet… Har nu bestämt mig för att det får bli en sådan till vår son!
    Och jag ser att det kan vara lika roligt för oss vuxna 😉 … Som även Mirka skriver…

  4. Mirka Norrström

    Jag håller med Carola ang Wigglekarten – mycket bättre än en bobbycar alla gånger! Nellie som har åkt obehindrat med den sen hon var 1,5 år och den funkar lika bra för mig som är vuxen 😀

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting