Allmänt

12 timmar :)

Igår kväll ( fredag)  kikade vi på en Bond film, den senaste som jag inte sett. Trodde jag, för jag hade tydligen sett halva..

Ungefär när jag insåg att jag sett slutet så blev jag akut trött. Sådär extremt trött att jag omöjligen kunde hålla ögonen öppna, och kämpade hårt med att hålla mig vaken för klockan var ju knappt 21.30!  Jag lägger mig aldrig före midnatt. Aldrig. Men igår så droppade jag in och borstade tänderna och kröp i säng redan 22…:)

Jamie sov i vagnen i vardagrummet där Perra satt och såg på nåt på TV, så jag fick till och med sova några timmar alldeles ifred, det händer ju inte allt för ofta. Jamie ska ju amma typ hela tiden, hela nätterna, tappar han taget så ylar han och man får fösa dit honom igen, han påminner väldigt mycket om Prins John i Robin Hood 😉 När Robin ska ta de sista pengasäckarna och Prins John suger på tummen…haha, det är Jamie det 😀

Nu blev han ju dessutom inlevererad så jag slapp kliva upp och hämta honom, och sen sov vi som vanligt tätt intill, ända tills det började ljusna. Ingen var vaken i huset och inte tänkte jag kliva upp först, så jag slumrade vidare, och klev inte ur sängen förrän Jamie vaknade på riktigt, och då var klockan tio! Tolv timmar i planläge, men fatta så jäkla gott!  Nu var det ju inte tolv timmars ostörd sömn, den får vänta tills alla barnen flyttat hemifrån;) men good enough .

 

Perra åkte och tränade och jag åt frukost i lugn och ro, Jamie blev underhållen ( eller om det var tvärtom, hihi) av Trixie och Lovelia som pysslade med honom i vardagsrummet.

När Perra kom tillbaka så gav han upp efter flera veckors tjat och påbörjade studsmattebyggandet:

En av fyra….Nu är alla uppe och de har hoppat som galningar hela eftermiddagen, men av nån anledning missade jag att få det på bild.  Jag var på tennis med Robban, och som vanligt passar jag på att shoppa medan han spelar. Idag var det underkläder som behövdes, det är ju inte det roligaste att spendera pengar på tycker jag. Rätt dyrt och inget jag visar folk direkt:)

Kul däremot var det att DU kom fram och sa Hej 🙂 Hoppas att din bebis sover gott inatt nu då 🙂  ( och min!)

 

Vi grillade till middag, eller vi och vi, jag tränade och Perra grillade, det tycker jag är en finfin fördelning 🙂

För ett tag sen var vi bjudna på middag hos goda vänner, och fick Gino till efterrätt. Det är ju massa frukt som man river över vit choklad och sen in i ugnen. Det är så gott, och vi har ätit det i olika varianter sen dess – med vit choklad, med fin mörk, med mörk med mintsmak osv. Idag orkade jag inte värma på ugnen, så jag tinade frukten i micron och så hoppade vi över choklad öht och hade bara grädde till, det är ändå den som är det godaste:) Jag älskar grädde! Jag kan slafsa i mig skedvis om det så skulle vara, och det spelar ingen större roll om den är vispad eller ovispad. Grädde funkar överallt – i kaffet, på glass, på bär, på chokladkaka, pajer, i mat, ja överallt är en skvätt grädde bara bonus 🙂

Det rimmar ju lite illa med viktnedgång och träning bara, så det blir inte så mkt som jag skulle vilja 😀 Men det är helg, och då får man äta lite grädde, om man inte äter godis 😉

 

Igår var det fredag, och jag bad er ju om tips på sladdar, tusen tack!! Nu låg datorn kvar i bilen så jag lämnade in den på Alina, den killen tyckte absolut att det var idé att rensa ur den så den blev som fabriksny och köpa ny sladd 🙂

Vi får väl se, det kan ju vara att slänga tusen spänn  i sjön, men den funkade bara fint innan sladden dog. Det gjorde den på en gång, vi lämnade in datorn på Onoff där vi köpte den, bara månader efter köpet, för den tog inte laddning, och de gjorde en genomsökning på den och allt var bra. Jag fick betala 800kronor för att höra att datorn var felfri, men att sladden kunde eventuellt kanske vara knasig, den hade de inte kollat för den täcktes inte av garantin:( Ville jag ha en ny fick jag betala 4-500…men det hade jag då fan ingen lust till när jag precis kastat bort 800….och den funkade då, och ett par månader till, men sen krånglade den till och från, innan den lade av helt.

Killen på Alina tittade på mig och sa : Det är 2 års garant även på sladden…. och jag kände mig blåst:(

Men Onoff gick ju i konkurs av en anledning, hehe.

Jag har en dator till där sladden är kaputt så jag ska kolla på alla ställen ni rekommenderade, tack!!

 

Sen  vinnarna i Titanic tävlingen! Det kommer, hav tålamod 🙂

 

Jag hade med mig Lovelia, Jordan och Jamie och handlade på Citygross, och de skötte sig fint. Gillar att man först kan ge ungarna en frukt, så sysselsätter de sig med den lagom till man kommit till brödavdelningen där man kan ge de en bulle, och sen var det provsmak på choklad framme vid kassorna 🙂  Avslutade det hela med korv 🙂  Mutor är guld.

 

Hemma sen så var barnen ute och lekte hela dagen, och in till matbordet kom en ganska så smutsig Jordan, som fick bada efter maten, och sen bli stylad av Patricia:

    Han tycker att han är jättefin, och poserade så fint så både jag och Perra fick knäppa kort 🙂

 
Pyamasen från Cubus.

Hårspännet köpte jag till Patricia när hon var som Jordan ungefär, och hon hade det väldigt ofta.

Det är så fint fortfarande, annars har ju saker en tendens att försvinna eller gå sönder, men det här har hängt med länge nu. (och enligt Lagen om alltings jävlighet kommer det gå sönder eller försvinna nu, hehe)

 

Jordan han vet hur man lindar morsan runt fingret:)

Jag var arg på honom i morse för att han gjort nåt bus, han hade hämtat nåt i skafferiet tror jag, det gör han hela tiden… och så skickade jag in honom på hans rum, och själv satt jag och drack kaffe och läste tidningen.

Efter en stund som kommer han traskandes, och jag muttrar lite, fortfarande ilsken, och då ställer han sig nära mig och lindar sin arm runt min, och kikar under lugg: ”Ja e´mammas kille ”♥

Ja, det är han ju, min lilla skruttunge som gör mig så förbannat arg, men samtidigt är så underbar.:)

På eftermiddagen så satt vi i köket och filosoferade, jag skulle träna men orkade inte riktigt gå ner och byta om, det var så skönt att sitta där och bara småprata med Perra och Novalie, Jordan och småtjejerna var nere och Jamie var med mig. När jag så masade mig ner så luktade det väldigt starkt från Corrindas rum? Hm….Jodå, Jordan hade ju varit där och öppnat och kladdat med nagellack:(

Hennes skrivbord, och lite saker runt omkring, och så Jordan själv då… Bah, tur vi hade en ny flaska nagellackborttagning och att det gick lätt att få bort, men man får ju gråa hår för mindre!

Nu har Jordan , återigen, undervåningsförbud.

Helst skulle vi sätta lås på alla skåpdörrar i köket åxå, för han är ju där och snattar hela tiden…I förrgår hittade han ett pepparkakshus, en sån byggsats som blev kvar sen jul, den tog han med sig in på sitt rum, plus en sax och så öppnade han det och smakade lite med smulade mest sönder…Idag var det en burk pepparkakor som Perra fick ta hand om, tidigare i veckan har det varit bröd, choklad,russin, en brieost…Grrrr.

Det är kreativt och han är ju enormt duktig på att hitta på saker, och bus;) Här om morgonen så vaknade jag av att jag hörde nåt från hans säng, öppnade ett öga och kikade dit, men det var lugnt så jag skulle precis blunda igen när Jordan studsar upp på tysta tassar. Då han han hukat sig ner bredvid våra sängar så jag inte skulle se honom…! Han är ju smart åxå 😉

 

Men nu är jag trött igen, tolv timmar räcker inte hur länge som helst, utan nu blir det sovdags.

Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

  1. Sara i Uppsala

    Hejhej – det var jag som kom fram till dig på Lindex igår! 🙂

    Natten blev helt ok, tack! (Även om min lilla också helst vill ha en tutte i munnen hela natten…) Inget härjande, skrikande eller vakenpass. Skönt!

    Tack för en bra blogg, jag blev så glad när jag såg dig igår och kunde säga det öga mot öga! 😀

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting