Allmänt

Det sa rassel i min mailbox…:)

…efter dagens avsnitt av Familjen Annorlunda 🙂

Ja, det är vi, och en till härlig familj, som besöker Mirka och Peter nästa gång, många ungar blev det, och jätteroligt hade vi.

Så ni som velat se oss på Tv igen, passa på nästa måndag så susar vi snabbt förbi 🙂 Blunda inte, för då kanske ni missar 😉

 

Idag har jag mest bara druckit kaffe känns det som! Nya kaffemaskinen måste ju testas och det finns alldeles för många smaker för att man ska kunna nöja sig med en.. Barnen, som bekant tycker väldigt mkt om kaffe, har såklart provat de med, och gett tummen upp.

Varm choklad, vanligt the´, chai latte( the´) kaffe machiato (stavas?) cappuccino, vanligt kaffe, mörkt kaffe, espresso, mm..det finns en uppsjö av olika smaker, hur ska man hinna testa alla?  Kärt besvär såklart, och snart har man säkert hittat favoriterna, Jag älskar att det är mjölk med, så man slipper hålla på och värma och skumma mjölken som på Nespresson, som i ärlighetens namn gör supergott kaffe den med, ,men med mera krångel och inte så goda smaker som Tassimo 🙂

Japp, vi radar upp maskinerna på bänken  – Perras, min….kanske får skaffa en till barnen åxå 😉

 

Lite annat har jag väl gjort för allt i världen, mellan kaffekopparna har jag tvättat , dammsugit och torkat golv , helt ofrivilligt för Lovelia spillde ut en massa mjölk, och  nu till dagens upptäckt.

Jag känner mig aningen korkad som inte ens testat förr….alla andra gör säkert så hela tiden, så jag framstår som en ren idiot, men då får det väl vara så då, alltid glädjer det någon 😉

Men, igår på MacD så hällde nån ut en hel läsk, det var INTE nåt av mina barn 😉 och jag tittade på när personalen moppade upp det med en skurmopp, det gick ju smidigt. Idag när Lovelia hällde ut mjölken så gick jag efter min skurmopp och svabbade upp  på tre röda! Jag brukar annars torka med en handduk, eller hushållspapper, ligger där och kryper och torkar i en evighet…

Varför har ingen sagt till mig att man enklast tar upp utspillda vätskor med mopp??  Va?  🙂

I tusen år, ( ja typ då) så har jag använt mig av ett krångligare sätt, och det är inte ok, man ska ju underlätta för sig själv 😉

Fö, min skurmopp är ungefär tusen år gammal, den kommer från nåt hemförsäljningsgrejs som hette typ Sweep..  Jag älskar den , finns ingen bättre, och man kan såklart ta av och tvätta den, men finns det någon som vet om, och isf var man kan få tag på sådana idag?

 

Jamie har fått en ny body som ligger i tvätten:

   Lindex, 59.90 🙂  Fanns en i svartrandigt med som det stod Mummy på,men den här var finare.

Jordan fick nya foppor i lördags, hittade dem på Deischman:

   Jag köpte ett par liknande till Lovelia för två somrar sen, fast med fast bakkappa, och de har hon älskat , och Jordan med, han snor de så fort han får en chans och hon blir utan. I höstas köpte jag några gröna bilfoppor åt henne, men de är visst inte lika fina;) De här kan han ta av och på själv, tack för det 🙂  Ett alternativ till hans älskade gummistövlar.

 

Övriga barn behöver åxå skor, men jag har inte haft tid, och kunnat samla ihop dem, för att åka och göra ett storinköp, men det blir väl snart. De har nog så de klarar sig ett tag, de kan ha sina gamla från i somras, det är ändå så lortigt ute att det är synd att smutsa ner sprillans nya.

Janelle köpte sig ett par nya Converse…hade dem i dag och fick grymt ont i fötterna 😉 De ska ju gås in, så det var skavsår och blåsor…ajajajaj. Själv tycker jag att Converse och deras kopior är snygga, men ack så osköna! Är det bara jag som tycker så?

De är ju totalt platta och med ungefär noll sula, man går ju i princip direkt på marken, men blir ganska svettig om fötterna..

Nä, det är inget för mig:)

 

Perra kom hem lite tidigare, så vi hann prata en stund innan jag åkte och tränade, trevligt 🙂 Annars möts vi oftast i dörren.

Idag fick jag en present av min snälla syster, ett par vadlånga antiskak tights 🙂  Tack, snälla syster yster!  Och Tropicanajuicen, för rabattkoden 😉

Jag som druckit så mkt kaffe idag var kanske lite extra energisk på passet ;), och det var roligt som vanligt. En ny övning i TRXen, kallad Matrix:) och det är alltid kul med nya ideer. Jag vill ha sådana band hemma, men de är ju rätt dyra, och jag har inte klurat ut var de ska kunna fästas….Går att fästa i en dörr med nåt tillbehör, men jag vet inte jag om det blir så bra..?

Våra väggar är av lättbetong ( detta hatmaterial som aldrig borde uppfunnits, för det går faaan inte att sätta upp saker med mindre än gigantiska specialplugg som är svindyra)  och svårt att fästa saker i, men så fort jag har funderat färdigt ska jag köpa mig ett par. Kanske får bli min belöning när jag kan göra en såndär Linda Hamiltongrej 🙂

 

Nu ska jag göra mig i ordning för natten, och sen sova.

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Maria

    Hej!
    Bor i en lägenhet med den här usla lättbetong i väggarna, vad är det för plugg du köper och vart hittar man dom? 🙂 Har jätte problem med att kunna sätta upp något på väggarna pga det.. Kul att få se eran familj igen på måndag när ni hälsar på Mirka m. familj..
    Carola: Pluggen finns på alla byggvaruhus, stora som fasen och gör skitfula hål i väggen om man nån gång vill ta bort det man hängt upp…Tack och lov för spackel;) Dyra….men funkar! Fråga personal efter dem så det blir rätt.

  2. Karolina

    Dessutom kan man lätt som en plätt göra egna TRX band. Spännband från Claes Ohlsson och några minuter instruktionsvideo på youtube. Banden är dina för under hundralappen.

  3. Cecilia

    Tusen tack för vinsten, biobiljetterna! Skulle så gärna vilja gå med mannen men nu gick det inte att få barnvakt till alla barnen så jag får gå med en kompis istället. Inte lika mysigt men det blir bra ändå! Tusen tack igen!

  4. Annika

    Blev så glad då jag såg att NI skulle vara med nästa gång. Saknar er i rutan. NI borde verkligen vara med i FA!
    Hoppas att ni kommer att vara med nästa säsong,
    *håller tummarna*!
    Carola: Hihi, vad gulligt av dig 🙂

  5. tingelingan

    Moppen är guld värd med massa små barn i hemmet. Vår står alltid nära till hands, lilltjejen håller på att pott tränas och det går väl lite sådär. Då är moppen perfekt =)

  6. Charlotte

    Vad kul att ni skall vara med igen =) Då skall jag bänka mig. Men det hade förstås varit roligare om ni (och Mirka med förstås) varit regulars.
    Carola: Ja, det hade ju varit roligt:) Tack:)

  7. Ida

    Vad kul att er familj dyker upp i nästa avsnitt. Fast ni borde ju förstås varit med i fler säsonger.
    Carola: Tack <3

  8. Linda med sju.

    Hej!
    Ser fram emot att få se er i tv rutan igen. Är avundsjuk på er som har vänner som också har många barn. I våran bekantskaps krets är vi ensamma med många barn. Skulle vilja ha någon i samma sits att umgås och byta tips och tankar med att ha en stor familj. Men,men jag läser din blogg så funkar det med 😉 Ville bara ge ett tips när det gäller Convers skor. Det finns en sula att lägga i skon just för att den inte ska vara så platt att gå i.

    Ha en underbar dag!
    Mvh Linda
    Carola: Du får komma hit så kan vi hänga 🙂 Jag ochMirka träffas ju alldeles för sällan, men det är ändå skönt att känna att det finns nån som vet hur det är, för det är ju lite annorlunda ändå, som du ju vet :)Bara att slänga iväg ett sms och klaga/ morra/skratta kan ju räcka:)
    Drömmen vore ju en familj med barn i samma åldrar som alla våra, som bodde nära, typ grannar, och där vi föräldrar klickar till hundra procent 🙂

  9. sari

    Hej!
    Kikar in här varje dag men detta är nog första gången jag kommenterar 🙂
    Ville bara säga ngt angånde det där med att torka upp spillda vätskor med en mopp. Jag torkar upp allting med moppen förutom mjölkprodukter. Samma gäller disktrasan. Det bildas mängder med bakterier i både moppen och disktrasan i rask takt och lukten blir därefter…eller ja…såvida du inte slänger trasan eller moppen i tvättmaskinen direkt efter. Fick lära mig detta när jag gick i Hotell och restaurangskolan när jag var ung och det sitter i fortfarande. Inga mjölkprodukter med trasan eller moppen:)… fast, man gör ju som man vill ;o)
    Tack för en underhållande blogg.
    Trevlig och solig fortsättning på våren.
    Carola Precis!!! Det där har jag åxå lärt mig, och har i alla år torkat mjölk med papper, istf trasan. Mopp har jag ju inte fattat att man kan använda då…;) Nu sista åren har jag ist gjort så att disktrasan byts typ var och varannan dag, har sådana man kan tvätta. Men det stinker verkligen av mjölk … Slängde moppen i tvätten direkt den torkat 🙂 Tack för påminnelse! 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting