Allmänt

Lite av varje:)

Jamie är på dåligt humör och vill inte sova, utan ligger och ylar i sin spjälsäng intill mig…så jag skyller helt fräckt på honom om jag skriver konstigt:)

Först ska jag tala om att jag redigerar mina bilder i Picmonkey, det är flera som undrar:)

Använde ju Picnic förrut, och det här är ungefär lika, och jag är nöjd. Bloggar jag från mobilen redigerar jag sällan så de bilderna blir tråkigare, antingen stora eller för små…men det får duga:)

 

I väntrummet på BVC kan man hitta sådana här godingar:

Lovelia tycker om att bära runt på Jamie, även om han inte är lika lycklig över det alla gånger;)  men oftast trivs han fint i hennes famn.

 

Sen ska jag visa för er hur man vet att man kört fel….När man tex ska hämta Corrinda hos en kompis som bor lite på landet…

Om vägen liksom plötsligt tar slut…..DÅ är man fel och det är dags att backa på den lilla kostigen 😉

Mörkt blev det åxå:)  men vi kom fram till slut, tack gud för mobiltelefoner;)

 

Idag hade jag ju besök av Helen först, och solen visade sig så vi satt ute hela tiden. (Precis just nu kom jag på att jag glömt ta in kaffeglasen..haha, de står kvar på uppfarten under våra stolar, jaja.)

Jamie fick vara vaken så han hann hälsa på henne men sen somnade han, och sov gott medan vi babblade på, om allt och inget. Som alltid:)

Igår så klickade jag på en av reklambannerna här på min egen blogg, det är Bonniers reklam och inte min, för Carglass som lagar stenskott, vilket jag fått på min bil. Tja, rent tekniskt så har inte JAG fått det eftersom det inte var jag som körde;) men den andra chauffören i hushållet fick det. Men det hände liksom inget så jag fick ju fixa själv då. Som vanligt 😉

Bra kvinna reder sig själv 🙂

Jag klickade in mig och beskrev skadan och bokade en tid idag kl 15.30.

Helen skulle hämta barn ungefär då, men vi hann prata några timmar iaf.

Jag packade sen in mina minsta tre, och åkte iväg, och fick köra in direkt, och sen kikade han på skadan, och vi upptäckte ytterligare ett litet stenskott som satt sämre till, men han sa att det skulle gå att fixa, och bjöd in oss på kontoret till kaffemaskinen:)

20 minuter senare rullade jag ut med en vindruta som ny:)

Eller jo, det syns ju fortfarande, men det ska inte spricka upp till en lång läskig spricka över hela rutan. Det bästa var att det  kostade enbart 100 kr. Sådana bilreparationer gillar jag:)

Vi rullade från Carglass till Citygross och handlade till middagen, och sen tanka och hämta paket innan vi styrde kosan hemåt.

Corrinda, Robban och Trixie var hemma, och jag fick hjälp med middagen av Corrinda medan Robban dukade.

Och apropå Robban så kom jag osökt att tänka på Robinson….Och vilket jäkla pucko hade bestämt att sista tävlingen skulle vara en popularitetstävling?

Med enbart en kille kvar så är det ju givet på förhand att tjejerna röstar på tjejen- det är ju ett sånt förbenat trams om att det ska vara en kvinnlig Robinson, och alla tjejer håller på varandra…Inte gör väl killarna så?

Så min favorit (/ slyngeln) Robban åkte ju ut. Nu gillar jag Mirre med, men jag tycker inte att det var en rättvis tävling, och det kändes bara trist med ett sånt slut. Alla jag pratat med håller med..

 

Back to reality, så fixade vi middag och de flesta var hemma och åt. Jag sparade hälften av de nästan tre kilona jag köpte och så blir det hamburgare imorgon:)

Det är Kulturnatten i Uppsala i morgon, men jag har aldrig varit ner på stan förr och kommer mest troligt inte att åka imorgon heller. Jag vet ärligt talat inte riktigt vad det skulle vara som skulle locka mig, men det är väldigt populärt. Corrinda ska iväg med en kompis iaf,. och kanske tonåringarna ska iväg på nåt, det vet jag inte.

 

På mitt kylskåp sitter det här:

En inbjudan från Askungen och Disney:)

Barnen får gärna komma i prinsess/prinskläder, så vad passar bättre än en ny prinsessklänning?

Jag tycker så mkt om de här klänningarna, och jag blir lite avis att de inte fanns när jag var liten, och det är väl det jag tar igen nu;)

Barnen har några olika, och de leker ofta med dem, det är en fröjd att se när de klär ut sig i balklänningar och sen går ut och hoppar studsmatta så tyll och kjolar flyger:)

Mina tjejer ska städa sitt rum imorgon….det är inget de ser fram emot, och inte jag heller för det blir så förbannat mkt gap och skrik från både dem och mig….men med hot och  mutor kommer man långt, och vad passar bättre än att muta prinsessor med just prinsessor???

Nej just det ja, det finns inget bättre:)

Faktiskt så har jag en muta till, men den kom inte med på bild, ni får se den sen.

Jag ska försöka få dem att kasta en hel del imorgon, de spar så mkt skräp. Gamla teckningar, gamla kartonger och sånt..

Nu skulle det väl bli fint väder tyckte jag mig se, så då vete sjutton om jag tänker sitta inne och sortera Barbiskor…men det måste göras snarast!

 

I onsdags var Janelle ledig, hon hade en , eller två lektioner och båda lärarna fick förhinder, Vab typ;) och då passade vi på att åka till Gränb

 

Kommentarer

  1. Antons

    Hej
    Jag läste precis inne hos Mirka att ilmruds ska vara med i familjen annorlunda nu igen? Vad tycker du om det ?
    Själv tycker jag de var jätte tråkiga och kändes falsk i allt de gjorde och nu läste jag att det tydligen var så att det fanns ytterligare en pappa ! Fyra pappor på åtta kids är inte det lite sjukt ? Och att barnet inte vetat om att han haft en annan pappa förrän nu… Hur kan man göra så mot ett barn ?
    Jag kommer inte titta på programmet längre. Ingen klass.
    Du och dinfamilj är bäst ! Ni borde vara med i alla omgångar!

  2. Carola P

    Hej!
    Jag undrar över en sak, brukar du göra matsedel för en vecka eller så så du vet vad ni ska ät till middag eller bestämmer du dag för dag. Förutom fredagar då det tydligen nästan alltid äts tacos hos er;)
    Ha en trevlig helg.
    Kramis

    Carola: nej ingen ren matsedel men jag handlar hem de råvaror jag vill ha. Köper alltid kyckling tex för det gillar alla och det går att variera hur mkt som helst . Sen bestämmer jag oftast på morgonen vad som ska ätas till middag 🙂
    Jag vill gärna ha så jag kan välja:) och försöker ha några middagars råvaror i frysen, nu ligger det fläskfilé kassler lax och Kyckling där tex. Sen vill jag ha lite nödmat som köttbullar där åxå som är lätt att ta till om det kniper 🙂
    I kylen vill jag ha nån form av grädde , crème fraîche och yoghurt och i skafferiet passerade tomater, det är bästa basen 🙂
    Sen varierar jag med kryddor grönsaker konserver och steker, kokar eller ugnssteker 🙂
    Perra har ju handlat förr men jag har tagit över det och känner att det är mkt roligare att laga mat när jag själv bestämt , han köpte alltid falukorv tex och det är ju inte kul att vare sig laga eller äta;)
    Fredagar är tacos OM ungarna ätit utan trams under veckan 🙂
    Hot och mutor, hot och mutor 😉

  3. Magdalena

    Ville bara berätta att jag gillar din blogg.
    Har läst den ett tag men aldrig kommenterat tidigare. Förutom att du har jättesöta ungar så gillar jag det du skriver, ditt tonfall, din ironi och ditt sätt att förhålla sig till, vad ska vi kalla det, livets realitet. Det vill säga disk, städ och så vidare… Jag är själv så ”vuxen” att mina (ynkna) två barn flyttat hemifrån men minns hur frustrerande jag tyckte det var att obetald och utan att ha blivit tillfrågad ha tilldelats hotellservicen. Du verkar dock sköta allt med väl berömd godkänt, och då menar jag mer att du härdar ut och är (skapligt) nöjd mer än att det är perfekt i hemmet. För nog är det viktigare att du trivs med tillvaron och trots en ganska ensamstående tillvaro tar tid för dig själv med vänner och träning än att det alltid är kliniskt hemma?!?
    Kram på dig från en fullständig främling som i det tysta njuter av att få ta del ditt liv!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting